Anneler yardmm

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Slm kızlar p.tesi sezeryan ile doğum yaptim fakat sütüm gelmedi çok üzülüyorum bu duruma gelmeyecek mi sütüm..şu an mama veriyorum onun miktarı da ne kadar olmadı..günde kaç cc mama yapmaliyim..lütfen yardmm..

Öncelikle tebrik ederim.
Sıcaktan biraz ılık bir duş al ve özellikle memelerine sıcak su tutarak masaj yap. (Benim 3.gün o şekilde aşağıya inmişti sütüm. Sezeryan yaptım)
Bol bol yat dinlen ki süt göğüslere ilk başta dinlendiğinde doluyor. İnşallah yanında yardım edecek biriler vardır.
Humana still süt arttırıcı çay var kesinlikle işe yaradığını düşünüyorum. Eşin hemen bi eczaneden temin etsin.

Aslında bu saydıklarımı bile silecek en önemli şey. Bebeğini sürekli memende tut. Boş olsada emer çeker. Ve bebeğin çektikçe memene, süt kanallarına uyarı gönderir sütün gelmesi için.
İnşallah bol bol sütlerin olur.

İlk hafta ben 30cc mama verdim ama sütüm az geliyor diye. Sonrasında dr kontrolune gittiğimizde 60cc yapmamı söyledi. Günde 3 4 sefer yapıyordum. Ama sen üstte yazdıklarımı öncelik edin derim. Bebeğini memenden ayırma bırak çekelesin.
Mama vereceksen eğer önce bi 15 dk emzir sonrasında mamasını ver cnm

Hayirli olsun bebisin
Sut arttirici birsuru urun var eczanelerde, hemen basla kullanmaya aninda faydasini gorursun. Ne kadar mama verecegini doktor soylemedi mi? Verdigin mamanin kutusunda da yazar miktari onusunda hersey.

Sürekli emzir sütün emzirdikçe gelir.
Bebegin daha cok kucuk cok az sütle doyacak
Zaten daha kolostum gelir bir kaç damla bile yeter bebege.
Mama verirsen karni tok olur emmez.
Bebek emmedikce de süt gelmez.
Sezeryanla ilgisi yok surekli emzirmen gerek.
Ben de sezeryan dogum yaptim devamli emzirdim emzirdikce sütüm artti.
Bol bol su iç

öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz...sütünüz gelmese bile sık sık emzirin.çünkü siz emzirdikçe hormonlarınız uyarılacak ve süt salgılamaya başlayacaktır.canınızı sıkmayın bu durum süt salgılanmasında olumsuz etki yaratır...

Cnm sutun gelmesi emzirmene bagli cok ugrasman gerekecek sakin pes etme ugras
Humana cay, hergun dus ve masaj, dereotu, yesil sogan, helva bunlar bol sut yaparlar,
İlk zamanlar cok onemli
Emzirebilmek Zor gercekten ama mekanizmanin calismasi kcin bu sart
Birde boool sivi tuket

Mamayida kasikla ver derim
Biberondan bol bol geldigi icin ve gogsunu emmesi daha zor oldugu icin seni emme konusunda daha da zorlayabilir
Acikinca ilk once gogsunu ver sabirla, sonra kasikla mama var
İlk zamanlar bende 30 cc veriliyor diye hatirliyrm

Bu arada Allah yardimcin olsun, bebisinde hayirli olsun, saglikla buyut insallahh
Sakin moralini bozma hepsi zamanla hallolur

Mamayı ben günde 3 kez 60cc yapardım. bir de medela biberon kullan. O biberon anne memesi gibi. çektikçe geliyor. İlk aylarda sağıp verdim çekemedi o biberon sayesinde memeden vazgeçmedi.

Benim kız da 22.aya girdi. Ben de emmeden vazgeçirmeye çalışıyorum. Annelik zor iş...

-malt içecekler
-duş almak
-dereotu
-yeşil mercimek
-5 kuru inciri 1 litre suda kaynayıp suyu içip incirleri yemek (en az 1 hafta devam et)
-sütüm olmuyor deme bolca memede tut bebeği
-süt sağma makinesiyle kanalları açmaya çalış
Bunlar epey faydalı olur canım

sıcak duş al canım... goguslerıne sıcak nemlı bez koy uyumaya çalış dereotu ye su iç...

mama kutusunun uzerinde yazar zaten yenidogana ne kadar aralikla kac cc vermeniz gerektigi.
sezeryan dogumdan 3 gun sonra geliyor sut,arkadaslariminki oyle oldu stres yapmayin.
saglikla buyutun.

Göğüs pompasi alin ve pompayla sıkın daha sonra emzirin. Mama vermeyin bebeginize. Eger emzirmezseniz sütünüz hic gelmez biter. Fakat sürekli emzirirseniz sütünüz cok gelir. Üzülmeyin ama mama da vermeyin.

Hepinize teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alacam..umarim işe yarar..

hiçbir yiyecek sütü filan artırmaz bilimsel gerçekliği yoktur, boşuna onu bunu yemeliyim diye stres yapma saçma şeylere de para verme. bol bol bebeğini emzir. sütü artıran tek şey emzirmek ve tabiki bol uyku dinlenmek, az stres. anne vücudu bebeğin ne kadar ihtiyacı varsa o kadar süt üretir. eğer bebeğine mama verirsen ve hiç emzirmezsen muhtemelen sütün hiç gelmeyecek.

mama ile beslerken de kaşıkla ver biberon a alışmasın çünkü biberondan mama daha kolay geldiği için bebek memeyi reddediyor. emmek zor gelip emmiyor

Canım hayırlı olsun, tebrik ederim.

Ben de 4 ay önce doğum yaptım, normal doğum oldu benimki.

İlk 2-3 gün sütün gelmez zaten normaldir, kolostrum denen sıvı gelir. Bebeğin bu kolostrumdan 5-7ml kadar çekmesi yaklaşık 20dk kadar zamanını alır ve kiraz büyüklüğündeki midesi için bu yeterlidir. Eğer göğsünü tutuyorsa sütün de gelecektir.

sütün gelmesi için;

1. Sütüm gelmezse endişesini bırak. Sütünün geleceğine güven, sakin ol, stres yapma.
2. Dinlen ve her fırsatta uyumaya çalış.
3. Bol su iç.

Mama konusunda yardımcı olamayacağım, çünkü ben bebeğime hiç vermedim. Yalnız şunu biliyorum ki mama verdikçe bebek doyacak ve doydukça memenle uğraşmak istemeyecek. Seni daha az uyardığı için süt üretimin gecikecek.

Bence, mümkün mertebe mama vermemeye çalış. Uzun memede kalma süresi aç olduğundan değil, çenesi zayıf olduğundan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…