annelerden akıl istiyorum. .

bunlarıda biri demişti kk dan dersin

Canim zaten 40 gun kayinvalide bakicak. Geriye 2 ay kalır. O 2 ayda da o dediğin bakici ablaya bırak bence zaten yarım gün. Çok uzun saatler değil. Bana sorarsan kesinlikle devam et okula. 3 ay için heba etme okulunu

40 ı çıktığında nerdeyse nisan sonu olacak, her gün hava almak iyi bile gelir, hatta çıkarın pusetle de gezdirin o yaştaki çocuğu. hiçbir sorun olmaz.

Bana kalirsa bebek 1 haftadan sonra da dışarıya çıkabilir. Boyle bi yasak olduğunu bilmiyodum
Not : anne degilim

Merhaba anne degilim fakat bir bebek ne kadar cabuk disaridaki havaya alisirsa o kadar iyi olur diye biliyorum

Annemiz bizi soguk bi ulkede buyuttu kisin karda sarmış sarmalamıs disari cikarmis bizi anlatir hep

Hepimiz turp gibiyiz masallah

Saglikla buyutun insallah

benim ilk kızım nisan da doğdu. bir haftalıkken dışarı çıkmaya başladım. iki günde bir hep dışarıdaydık. mevsimsel soğuk algınlığı yaşadı bir kez, hastayken de mutlaka dışarı çıkarım ki temiz hava çabuk iyileştiriyor diye.

Allahin izniyle bir sey olmaz hem kirki ciktiginda ilkbahar olmus olacak gayet güzel havalar. Olmazsa o ablanın yol parasini da verirsiniz. Insallah bir çözümü olur dert etmeyin.. allah yardimciniz olsun.

Usumez, sar sarmala birak bakiciya. Disari çıkacağı gunler yikama, zaten 40 gunluk bebek hareket etmez fazla üstünü vs acamaz.

40 gun beklemene bile gerek yok, o eskidendi eve kapanmalar falan...

Kayinvalide hic gelmesin. Sen bebegi bakiciya birak. Abla dedigine gore tanıdık. Alt tarafi bir kac saat degil mi? Olmaz birsey Allah in izniyle. Uyku saatini sabaha gore alistir, sen yokken uyur zaten.

Okul önemli, ihmal etme bitir mutlaka.

Korkma bebeğine hiçbir şey olmaz Allah in izniyle. Bakıcı çok yakin ve saatlerin çok kısa bebek küçük olduğu için 5 saatin 4 u uykuyla geçecek ve ayrıca bahar mevsimi :) Rahat olabilir sin
İnşallah dediğiniz gibi olur içim rahatladı
Kimisi 2 3 aylık bebek uyur çoğu zaman diyor kimisi uyumaz diyor anlamadım ki kafam çok karıştı

İnşallah dediğiniz gibi olur içim rahatladı
Kimisi 2 3 aylık bebek uyur çoğu zaman diyor kimisi uyumaz diyor anlamadım ki kafam çok karıştı
Benim oğlum mart doğumlu kırk beklemeden hep dışarı çıktık çok şükür birşey olmadı güzelce sarıp sarmala hic sorun olmaz. Çok uysaldı ve hep uyurdu umarım sizin bebiste öyle olur.
Okuluna odaklan ve bitir inşallah sonuçta bebegin geleceği önemli

Anlamadım ki. Ilk 3 ay (dı sanırım) annelik izni varya? Kendi evinde değilde sizin evinizde bakacak biri olmalı. Ve de haberli şekilde kamera sistemi. İnternetten baksanız bunun gibi hizmet sağlayan sitelere. o soğuklarda bence getir götür sıkıntı. Bir de ne kadar tanıyor olursanız olun. Geçen bir konu vardı. Annesi kızina siddet uygulamis. Bir de evde parayla baktıgı kücuk cocuk vrken.

İnşallah canım. Bu arkadaşım bebeği 4 aylık olana kadar dışarı çıkarma pek falan dedi onunda 2 yaşında çocuğu var. Öyle deyince benimde tecrübe yok o yüzden kafam karıştı size sormak istedim.
Anneniz niye beter
annem niye beter..
Sanırım bizim en baştan bi bağlanma sorunumuz oldu. Annem beni 4 yaşıma kadar anneanneme bırakmış ve ben hep onu anne olarak bildim gördüm .. 4 yaşında gelmiş beni almaya ama ben onu tanimamisim ve anne annemin kucağına anne deyip atlamisim.. Bu arada annemin beni anne anneme bırakma nedeni tamamen erkek kardeşimle daha çok ilgilenmek.. Amaç o yani.. neyse haliyle anneannemden kopamadim hiç. . Yasim ilerledikce annem birakmasa bile ben kacip ona gittim.. annem zaten hayati boyunca benimle ilgilenmedi.. ergenlige girdim bana bi ic camasiri bile almadi yillarca erkek kardesimin camasirlarini gizli gizli giymek zorunda kaldim.. yoktu cunku benimde yasim kucuktu gidip almaya utanirdim.. en son teyzem farketti durumu da beni yaz gunu o sicakta pantalonun altindan sort giymekten kurtardi.. hep isilik olurdum. Anneme gidip diyemezdim de o samimiyeti bana asla vermedi.. neyse sonra beni yatili bi okula postaladi atti basindan.. Allah yuzume bakti okudum memur oldum ama anneme yetmedi yine babami doldurup beni dovdurmeye devam etti.. düşün 24 yaşındayım memurum annemden türlü hakaret vs .. amaaaan.. ne diyeyim.. kaçıp kaçıp anneanneme gitmeye devam ettim.. sonra evleneyim dedim . Erkek kardesin var o evlenmeden asla dedi (benden 2 yas kucuk ) ben ne yapsam onunla kiyasladi. Haliyle aramiza da bi dusmanlik sokmus oldu.. neyse sonra evlendim esimi asla istemedikleri halde.. halamin oglunu istiyorlardi cunku.. beni esime eski sevgilimi anlatmakla tehdit edip durdu. Ayri bi sehirde yasadogim halde en az 7 8 defa pat diye habersiz geldi .. esimde bende şok olduk.. en son yine habersiz geldi hamile oldugumu duydu e oglum daha evlenmedi senin cocugun olacak dedi.. sonra tartistik kanama gecirdim dr a gittik. Hic umrunda olmadi.. az daha dusuk yapiyodum.. o ise firsattan istifade esime sen bunu cok simartmissin bunun babasi doverdi beni vs biseyler anlatiyodu. Neyse sen son akillandim artik tamamen cikardim hayatimdan.bi babami aramistim onu da doldurmus . Bidaha arama dedi ..
Senin anlayacagin ben annemi istemiyorum..
Anneannem ise Vefat edeli yaklaşık 2 ay oluyor . Allah biliyor ya yuce Rabbim ona gore vermis dayanma gücümü.. tam o ay da hamile olduğumu öğrendim.. bebek olmasa ne yapardım nasıl dayanirdim bilmiyorum. . Kendime zarar vermeden duramazdim herhalde..

[QUOTE=

Evet güveniyorum. Arkadaşımın annesi. Zaten tanıdığım bildiğim insanlar. İnşallah olur.
Allah yardımcınız olsun bu arada şimdi bunları düşünüp kendinizi strese sokmayın o kadar kıx kardeş falan damı yok yardım edecek
Yok maalesef. .

canım anlıyorum seni Allah yardimcimiz olsun.. üzülme sende biz onları geleceği için yapıyoruz bunu
.

Alt tarafi 3 ay canim
Halledersin nolacak. Bir defa emzirir birakirsin,2saat sonra sagdigin sutu verir bakici, 2saat sonra gelir emzirirsin, sonra tekrar sagilma sut icer. Bir sonraki emzirmeye kadar gelmis olursun bile
Kolayliklar diliyorum
Bende aynen öyle düşünüyorum canım. Dediğin gibi sütü bırakıcam zaten. Herseyini bırakırım.
İnşallah buyur :) doğunca çok zor diyorlar umarım öyle olmaz..

Canim zaten 40 gun kayinvalide bakicak. Geriye 2 ay kalır. O 2 ayda da o dediğin bakici ablaya bırak bence zaten yarım gün. Çok uzun saatler değil. Bana sorarsan kesinlikle devam et okula. 3 ay için heba etme okulunu
Zaten Allah izin verirse devam edicem mutlaka. 2 ay idare EDİCEM işte.
40 ı çıktığında nerdeyse nisan sonu olacak, her gün hava almak iyi bile gelir, hatta çıkarın pusetle de gezdirin o yaştaki çocuğu. hiçbir sorun olmaz.
Ayy inşallah inşallah çok sağolun içim rahatladı
Oo maşallah size o zaman
İnşallah benim bebeğim de sizin gibi sağlıklı olur
Temiz hava illa ki fark eder evet bu hiç aklıma gelmemisti . Haklısınız
Bitirmek için elimden geleni yapacağım canım. . İnşallah bitiririm. .. adagım var.. kurban kesicem.
Abla tanıdığım bildiğim biri. Eşini kızını tanıyorum. Güvenilir temiz insanlar. Dediginiz gibi keşke kv hiç gelmese ama hıc çocuk bakmadım. Korkuyorum.

Tabiki :) maşallah bebeğinize
İnşallah benimki de öyle uysal olur

Tanıdığım insanlar. Böyle bi ihtimal hiç yok kafamda.

Bence bakici isi mantikli hic dusunmeyin bile. Mart diyorsunuz, nisan mayis hava da soguk olmaz ki
İyice sarip sarmalarsiniz cikarsiniz hicbi sey olmaz

Mayisin ortalarinda dogum yapacakmisin bide 40 cikasiya kadar nisanin sonunda olacaksiniz.. Ozamanda havalar duzeliyor.. Haftada 3 gun yarim gun diyorsun ve yarimsate emzirmeye giderim diyorsun.. Bence tabikide yapa bilirsin.. O 3 ay su gibi gecer..

Hic cocuk bakmadim ne demek :)

Bende bebek bakmamistim, 20 yasinda ilk tuttugum bebek kendi bebegimdi. Simdi 14 yasinda :)

O yillarda boyle internet falan yaygin degildi. En azindan bende yoktu.
Ic gudusel gelisti hersey. Agladikca emzir, masaj yap, alt degistir, usumesin, fazla isinmasin...

Tek basima baktim. Sadece yikarken esim yardim etti. E tabi aralarda oynadi :)

Huysuz gazli bir bebekti. Ona ragmen bas edilmez diye düşünmedim. Sende dusunme. Yaparsın elbet.

En kötü bakimin bile kaynana cekmekten iyidir

Bir iki ay idare edilir tabiiki.hatta aglamayan uslu bir bebek olursa slingle tasiyip onunla bile gidebilirsiniz.saatleriniz uzun degil nasil olsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…