Annelere bir sorum var mutlaka okuyun..!!!

sekerparem_92

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2011
217
3
46
İstanbul
Sitede bulunan annelere bir soru sormak istiyorum yorumlarını bildirirlerse bu konuda cok memnun olucam..

Çocuğunuz bir hata yaptığında (bu cok hayatı bı konu bıle olsa) nasıl bir yol izliyosunuz,

Bağırıp çağırıp cezalar mı veriyorsunuz?
O hatayı tekrarlamasa bile sürekli onu dile getirip gururunu incitiyomusunuz?
Hayatı ona zehir mi ediyosunuz?
Ne olursa olsun o benım evladım basına kakmak da neyın nesı uygun bi dille olması gerekenı anlatıp , desteğinizi üzerinden cekmeyip tercihi ona mı bırakıyosunuz?

Teoride evladı için dünyayı yakan anneler pratikte gercekten kötü şeyler bile yapmıs olsa onlar ıcın yıne dünyaları yakıyor mu?

Ben bu konudan cok muzdaribim.. Artık sınıra dayandım bu evde duvarlar üstüme üstüme geliyo herseyin en doğrusunu mu bilir onlar?
Benim ne düşündüğümün ne hissettiğimin bi önemi yok, döktüğüm gözyaslarını bıle umursamıyo.. Sahi bu kadar kutsal biseyi böylesi kötüye kullanmaya ne hakkı var ya!!!

Ben bir anne olmadığım için onu tam olarak anlayamayabılırım..Ama ondan çok empati yaptığım kesın.. Zira onun benı daha cok anlaması lazım o yasadı benım yaslarımı ben onunkını yasamadım..

Evet yorumlarınızı beklıyorum..

Şimdi öyle bi soru sordun ki hayatta insanın basına hersey gelır benım konumdan ziyade ben fikirlerinizi merak ettim konu yüz kızartıcı bı suc bıle olabılır (kaldı ki benımkı öyle bisey değil) o zaman evlatlıktan mı reddediceksiniz? Benim annem en ufak bişeyi büyütür 40.000 kere tekrarlar sen şöyle yaptın zamanında böyle yaptın diye! Yanı ortada benım gucumun yetmediği değiştiremediğim genel bi sorun var ! Beni kendınden uzaklaştırıyo bu şekilde , bi derdim oluyo , bi sıkıntım oluyo sarılıp ağlayamıyorum , anlatamıyorum..Es kaza anlatacak olsam çözüm bulmak yerıne yargılamayı seçiyo...

Anladım. Nelere kızarsınız deyince sordum konuyu. Çünkü bu çok farklı birşey. Kızılacak şey var kızılmayacak şey var.
Annenizin tavrı gerçekten hoş bir tavır değil.
Asla onaylamadığım bir durum. Zaten birşey kırk kere söylendiğinde yapacak insan yapmaz duruma geliyor.
Ve bir süre sonra o insanı dinlemez hale geliyorsunuz.
Ama annenizle konuşup bunu halledemeyeceksiniz sanırım. O yüzden değiştiremeyeceğiniz için takılmamaya gayret edin.
Çok sevdiğim bir arkadaşım, kardeşim demişti ki çocuklarımız evdeki misafirlerimiz.
Siz de misafir olduğnuzuu düşünün. Belki rahatlarsınız.

Ne güzel söylemis arkadasınız .. Bir tane komsum var annemden bile yaslı 52 yasında bazen cok daralırım akıl danısırım annemden cok annelık yapar bana çocuklarının etrafında pervane olur o yasında 1 dk oturmaz, su an en buyuk destekcım diyebılırım.. O senı anlamıyosa gel bana anlat bosver der hep.. Öyle özenirim ki böyle annelere içim gider benımkıde öyle olsaydı diye

19 yasındayım 19 yıldır ne bana ne kardeslerıme bir kez sarılmıs sevgisini bellı etmıs ınsan değil, sonra da benim cocuklarımın hic biri benım sözümü dinlemıyo diyo bıraz da dinletmesını bılmek gerek bana bi adım gelse ben 10 adım giderim ama hıc görmedim göremedim göremicem de geldiğini ..
Çoğu zaman ne olursa olsun üzerimde hakkı var deyip susuyorum uzak duruyorum konusmuyorum hic değilse ağzımdan kötü bisey cıkmasın diye ama o kadar zorluyor ki odama gelıyorum yalnız kalmak ıcın bu sefer buraya gelıyo dır dır dır dır....

Kendi cocukları baskaları gıbı olsun ister ama sağolsun hıc daha ıyı anneleri örnek almaz kendıne...

Haklısınız; ama bu sadece sizin annenize özgü bir durum değil.

Eski toprak anneleri sevgisini gösteremeyen; uzaktan seven; hatalardan ve yanlışlardan korkutarak,cezalandırarak önleyeceğini sanan bir görüşe hakimmiş.

Mesela bende hiçbir zaman annemle yan yana arkadaş gibi dertleşen biri olamamışımdır. Anlatsamda yanlış anlaşılmıştır

Hep özenmişimdir böyle olanlara...

Yaşım olgunlaştıkca ona da hak verdim...Öyle görmüştü,öyle yetişmişti,haliyle yaptıkların farkında bile değildi...

O da farkında değil...Ama bazen resmen hayattan soğuyorum bu yüzden!

Vala bu şekilde çozüme ulaşıcanı sanan birileri varsa ben söylim hic bı yere varamazlar.Hatta cocuklarını dıs tehlıkelere daha da acık hale getiriyolar böylece..

Ev dısından kadın erkek kımden ıyılık yakınlık görürse ona yakınlasıyo cocuk.. Her gün televizyonlarda izliyoruz evden kaçanlar , kaybolanlar hepsi de problemli anne ve aile cocukları..Biraz da siz aynaya bakın sevgili anneler var mı bı hatam diye? Keyfi yerinde hic bir cocuk mutluluğu baska yerlerde aramaz..

dediğin doğru annenin seni daha çok anlamasını seni yargılamamasını istiyosun
ben bi anneyim 12 yaşında bir oğlum var hemde bir evladım benimde senin annene benzer hatta dahada anlayışsız bir annem var
anne olarak her zaman oğlumun yanında oluyorum ve olucamda çoğu zaman oğlumun her şeyini kontrol ediyorum fakat onu sıkmadan ve ona çok belli etmeden yapıyorum bunu annelik o kadar zorki ince bir saç telinin üzerinde yürümek gibi
sert basarsan kopar ,dengeleyemezsen düşer,sağlam basmazsan çok gevşer ,
orta yolunu bulmak çok zordur
malesef ilişkilerde bazen anne bazen evlat anlayışsız oluyo doğru yol bulunamıyo
bence siz biraz annenizi anlamaya çalışın böyle davranmasının sebebini öğrenin
annenizle konuşun annenize hissettiklerinizi anlatın sizi biraz anlamasını isteyin, belki birbirinizi anlamayı öğrenirseniz sorun çözülür.

şimdi tam olarak ne yaptığınızı söylemediğiniz için bilemiyorum belkide anneniz artık yorulmuş size laf anlatamamaktan usanmıştır
annede olsa hata yapabiliyo insanlar belki zamanına ipin ucunu kaçırmış şimdi tutamıyo dur aslında bu durumu nasıl düzelteceğini bilemediği içinde hata yapıyodur

sorunu tek taraflı düşünmeyin kendinizdede hata arayın lüffen

defalarca anlattım söyledim yok nafıle benım de hatalarım vardır belkı ama bana böyle davranmasını gerektircek seyler yok ortada...Misal ben baskaları için fedakarlıkta bulunuyorum zor durumlarında yardım etmeye calısıyorum buna bıle karsı cıkıyo bazen bıze neymis elalemin derdinden!
Bazen cok merhametsiz oluyo katlanamıyorum ya..

bazen anneler düzelmeye biliyo kendi annemden biliyorum
sana düşen ayaklarının üzerinde durup yanlış yapmadan yola devam etmektir

yinede ailenden sana zarar gelmez ama sokakta o mutluluğu huzuru aradığın insanlardan zarar gelebilir
unutma ne olursa olsun başına ne gelirse gelsin her zaman tek güvenebileceğin kişi annen olucak

dediğim gibi ane olmak hata yapmıcan anlamına gelmez belki annen şu an öyle bi hatanın içindedir inşallah erkenden anlarda hatasını size veremediği ilgiyi verir vakit geçmeden

Ben artık herseyin bilincindeyim cok sükür..
En azından hayata karsı nasıl durmam gerektiğini kimden zarar gelip kimden gelmiceni düse kalka öğrendim..Ama baskaları benim kadar şanslı olmayabilir..

Aranizda nasil bir sorun var bilemiyorum ama annenizle konusun, anlamiyor demeyin konusun baskasinin en iyisi annenizden yine kötüdür emin olun ( istisnalar olabilir, cocugunu kullananlar, istismar edenler ve zarar verenler gibi).... Bir atasözü vardir " el elin esegini ISLIK calarak ararmis" yani yabancilar sizi ne kadar dinliyorda olsa el iste.....

anne dediğin her ne olursa olsun yani katil olsan bile -bence dünyada daha büyük bir kötülük yok- yanında olmalı. ilk başta bağırır çağırır ancak sonra senin iyiliğini düşünür, yaralarını sarmaya çalışır. en ufak bir hatada dünyayı zehir eden, sürekli evladını üzen anneler de var malesef ama kötü niyetli mi değil mi onu da bilmek gerek. bazı anneler başının etini yer ancak ağzından çıkan her kelime iyi niyetlidir.

anne değilim ama bilirim anneler melektir

Son düzenleme:

Şu komşunuzun tavrı beni rahatsız etti.
O seni anlamıyorsa gel bana anlat boşver diyen birinin dostluğundan şüphe duyarım ben.
Senin yaşının iki katından daha fazla yaşa sahibim. Senin yaşında bunlar hoşuma gidebilirdi. Biri beni anlıyor diye.
Ben o komşunun yerinde olsaydım, annenizle aranızdaki uçurumun büyümesine sebep olmaktan kaçınırdım ki komşunuz gel ben seni dinlerim anneni boşver deyip bilerek ya da bilmeyerek bunu yapıyor.
Anneniz demek ki böyle bir insan. Elinden geleni bu kadar. Annenizin kıymetini bilin.İnanın anne olmak çok büyükf edakarlık gerektiriyor. Yıllarca. Siz büyüyene kadar.
Benim tanıdığım biri var annesi de öyleydi. Hep suratı asıktı bi de üstelik kadının. Kaşlarının üzerinde çizgiler vardı sürekli kaşlarını çattığından. Kesinlikle evladı sarılıp sıktıramazdı yanaklarını. Kızardı çünkü. Çocuğu şehirdışına çıktığında öyle kötü oldu ki. Acısı mutsuzluğu öyle belliydi ki. Oğlu geleceği zaman nasıl sevinirdi. O alışverişe gitmeler yemekler hazırlamalar. Sanırım oğluna şöyle doşa doya sarılmamıştır. Etrafındakiler zaman zaman bir yüzün gülsün diye kızardı öyle bir kadın düşün. Biz dışarıdan öyle hissederdik ki onun sevgisini.
Annenizi tanıdığınız kimseye şikayet etmeyin nolur.
Elinde olmadan yaptığı yanlışlar yüzünden ona kırılmayın.
Hayat çok ama çok kısa. Bunu o yaşta anlamak zordur biliyorum.
Ama çok kolay geleceksiniz bizim yaşlarımıza. Ben anlamadım siz de anlamayacaksınız.
Daha az beklentiyle daha çok mutlu olabilirsiniz. Bırakın anneniz yapmasın. Siz ona sarılmaya devam edin.

Yaptığı hatayı sürekli kişinin yüzüne vurulması onu daha çok hata yapmaya iter.Hele bir anne-babaysa bu çocuğuna en büyük kötülüğü yapar.
Ben çocuklarımın hatasını asla yüzlerine vurmam ve cezalandırmam,hatadır yapılır,bizlerde hata yapıyoruz.
Annenizin size davranışı hiç normal değil,sebebi ne olursa olsun.O hatayı bir daha tekrarlamamanız için size destek ve yardımcı olmalı.Bence düzeltemiyorsanız kafanızada fazla takmayın,bu sizi mursuzluğa sürükler.ze destek ve yardımcı olmalı.

Son düzenleme:
annenin sana neden tavırlı olduğu açtığın konulardan belli oldu küçük bayan.... annen sonuna kadar haklı bence ...çünkü hiç bir anne evli bir adamla beraber olan ve bundanda vazgeçmeyi düşünmeyen bir çocuğu normal olarak karşılamaz...bence sen biraz empati yapıp kendini annenin yerine koy,onu ne kadar utandırdığını düşün....
diğer konunda da üstü kapalı olarak o kadının seni tehdt ettiğini söylemiş ve bahanesini sevgilinle ortak bi iş yaptığını söylemişsin ya küçük bayan, o sakın şöyle olmasın; sevgilinin eşi seni ilişkinizi herkese söylemekle tehdit etmiş olabilir mi acaba.......

Basına sılahmı dayamıslar bunun illakı evlenıceksın dıye?
Ya da cok afedersınız kaba bır tabır olucak ama kızı kırletıp de gerı bırakmısda vıcdan azabı mı cekıyor?
Ben bu zıhnıyetı an-la-mı-yo-rum ya anlamıycam da..arkadasım gercekten evlenmek istemıyosa ceksın gıtsın evınden bak nasıl dıze gelıyo o zorlayan ailesi..kadın olsa yapamaz belkı sokaklar tehlıkelerle dolu ama erkek aynı değilki basının caresıne bakabılır netıcede..Ona da yazık bi yerde..

Kusura bakma bıraz sert konustum ama buna benzer bırını daha tanıyorum..Adamı ailesi görücü usülü bı kızla evlendırdı adam kız ıstemeye bıle gıtmemıs düsün artık..Tam da böyle askı arayan bı tipe benzıyodu görünüste nasıl kabul ettı hıc anlamam ama anası babası dediğim dedik ve oldukca cahil insanlar.. Kendıne güvenı olmadığından cekıp gidecek cesaretı kendınde bulamayısından kabul ettı dıye düsünüyorum o adam!
Şimdi nasıllar mı adam onunla aynı yatağa girmek mezara girmek gibi benım ıcın diyecek kadar sevgisiz karısına karsı...
1000 kişinın karsısına koy bunları kımse bunlar karı-koca demez öyle soğuklar bırbırlerıne..Bütün elalem farkında bunun..
Üstelık bır de bebek var ortada ona acıyorum ben..

Fırsatın olursa barısın dıye değil belkı sırf aklı basına gelsın dıye anlat bu örneği belkı o da nasıbını alır.Böyle cehennem hayatı sürmek istemez belkı..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
arkadaşın başka bir konudaki yorumuna bakın kk kadınları....birini yani sevgilisini anlatıyor burada herhalde.... başka bir konuda da ''başımda bir bela var hemde çoluklu çocuklu kadın '' diye bahsediyor...nasıl bir ruh halide bu küçük bayan anlayın işte.... her yerde farklı ve eksik anlatımlar ... aynı yatağa girmiyorlar diyor ama kadının çocuğundan hiiiçççç bahsetmiyor....çünkü hanfendi bahsetse çocuktan eee hani yatmıyorlardı diyecek insanlaar...onada artık '''sevgilim yanlışlıkla kuzeninin üstüne düşmüş, o arada oldu çocuk herhalde '''derdi....

Bende tam arkadaşın daha evvel açtığı konuları paylaşacaktım

Bence az bile biliyormusun annenin yaptığı.Anneni babanı aileni nasıl bir duruma getirdiğinin farkında mısın?Şu an sana ne söylense umursamayacaksın farkındayım.Allah ailenin ve seni seviyorum diye geçinen erkeğin karısının yardımcısı olsun.

Annenin yaptıklarını söylediklerini yargılamaya hakkın yok senin bunu da unutma.Sorunun cevabına gelince sen benim evladım olsan annenin yaptığı benim yaptığımın yanında çok hafif kalırdı açıkca söyleyebilirdim yüzüne senden utanıyorum diye seni doğurmasaydım diye kısacası annen az bile yapıyor sana.

Hayatını ve ahiretini bile bile yok ediyorsun sen.Allah ıslah etsin seni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…