Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
selam canim,ilk once hepimiz sein gibi ilk baslarindan kendi kendimizi ayni sorulara soruyorduk.merak etme tabi buyucek bebebisin,zor gunler guzel gunler hepsi olacak hayat boyledir.Ilkaylarda bebekler cok iyi kilo alirlar ama sonraki aylarda kilo yavaslamasi normaldir oyle de olmalidir,cunku vucut ilk bastan gucunu boy uzmak ve kilo almak icin oluyor ama daha sonra onlar arka planda kalmaya baslayip daha cok beyin calismasi icin gerkiyor bu enerji.
Bugun mamayi istemedigise belkide ac degilmis emzirmen yeterliyimis demekki,
tum doktorlar eger anne sutu yetersiz ise veya yok ise 4 aydan sonra ek gidayi tafsiye ediyorlar.
canim corba mama yerine tutar diye soruyorsun ben de bilmiyorum ama dr hep soyler anne sutu yetersiz olunca bebek 4 ayini doldurduysa eger mama degil ek gidaya baslatiyorlar.
Canim gece emiyor mu bebegin yani acikip uyaniyor mu o zaman mama vermeye calistini yada emzirebiliyormusun?
canım gece kıpırdanmaya başlıyor ağlıyor bende hemen uyanmadan emziriyorum uyanınca emmiyor mama yapıyorum mamayı içmiyor uyanmasa güzel emiyor tekrar geri uyuyor dün gece yandı emziremedim mama yaptım içmedi sallayarak uyuttum bende
uyanıkken ısırıyorsa süt gelmediği içindir ek besinlere devam tabiki taze olması kaydıyla
yoğurdunu günlük olarak kendin mayala küçük bir bardak yetecektir
bebeğin gelişimine uygun çocuk mamasıda kullanabilirsin muhallebide yapabilirsin
et veya tavuk suyuna çorba yapabilirsin ben içine az un kavururdum çorbanın salça ve tuz mümkün olduğunca kullanma hiç ihtyacı yok
ben hiç yapmadım ama arkadaşım ıspanağı haşlayıp rondoda çekip biberonla veriyordu tuzsuz falan
çokda güzel içiyordu bebiişi
aklıma gelenler bunlar ama gecede olsa azda olsa aldığı sürece emzirmeye devam et az da olsa anne ile çocuk arasında güzel bir bağ emzirmek gerçekten
canım gece kıpırdanmaya başlıyor ağlıyor bende hemen uyanmadan emziriyorum uyanınca emmiyor mama yapıyorum mamayı içmiyor uyanmasa güzel emiyor tekrar geri uyuyor dün gece yandı emziremedim mama yaptım içmedi sallayarak uyuttum bende
olsun canim nekadar emzirebilsen emzir.Ablamin kizi da hicbir mamayi kabul etmedi en sonunda teyzem yogurt yapti ona bir gorsen lokor lokor icti,hepimiz sasirdik.
eger istersen mamadan yogurt yap ve onu vermeye dene belki onu sever.kasikla ver begndigise biberona da verirsin ama biberon emzigi daha buyuk nomara olmalidir.
canim sutunu artmaya calistin mi suan incir var gunde uc kez ikiser ye 3 gun dene eger fayda olmadiysa kuru dut dene onu da sicak suda 6 er tane bir bardak sicak suda beklet ve gude 3-4 kez ic faydasini gormustum ben.belki sutun artinca bebegin daha com emmeye baslar,emek istemese de sagip verirsin.
cnm kaşık maması normal mamanın yerini tutar merak etme benim oğlum 7 aylık biberon mamasını 2 aydır istemiyo bende kaşık maması weriyorum sadece geceleri emziriyorum çorba olarakta mercimek çorbasını önerebilirim biza doktorumuz onu önerdi diğer çorbalara göre daha faydalıymış
canım yogurt yediriyorum üç gündür ilk gün ayran gibi olmuştu dünle bugün güzel tuttu iki gündür yoğurdu severek yiyor 30ml çalıyorum ml arttırsammı bugün birkez beni uyanıkken emdi çok mutlu oldum iki üç dakika sürmedi ama onada razıyım.SENıN BEBıŞ NASIL bana çok yardımcı oldun teşekkürler üye olurken sadece dertlerime derman arıyordum şimdi çok güzel arkadaşlıklar elde ediyorum.
masallah bebisine canim cok ama cok tatli:ecrin_bebek:.bakisa bak akili bir sey bu,ondan annesine hep eziyot cektiriyor.Canim bebegin cok akilidir ondan sevmedigi biseyi yemesinecokacimcoook zor kandirirsin,ama olsun zorluk san olsun O akili olsun,alkisalkisalkis
kasik mamalar daha da besleyecidir diye biliyorum,onlara sabah veya aksam vermesi daha dogurudur cunku tok tutarlar.Mercimek dr bize 7 aydan sonra vermisti,senin bebegin kucuk gaz yapar ona.Bak bezelye ma taze ve kuru arasinda olani nerdeyse et kadar proitein acidan zenginmis.bugun bir dergide okudum bunu,corbalara katabilirsin.
canım yogurt yediriyorum üç gündür ilk gün ayran gibi olmuştu dünle bugün güzel tuttu iki gündür yoğurdu severek yiyor 30ml çalıyorum ml arttırsammı bugün birkez beni uyanıkken emdi çok mutlu oldum iki üç dakika sürmedi ama onada razıyım.SENİN BEBİŞ NASIL bana çok yardımcı oldun teşekkürler üye olurken sadece dertlerime derman arıyordum şimdi çok güzel arkadaşlıklar elde ediyorum.
Canım bebişim iki gündür daha iyi çok şükür bugünde beni uyanıkken emdi şimdi uyandı kucağımda çorbasını püreleyip içirecem bugün hava çok güzel gezmeyi hak etti çorbasını içirip babasıyla gezdirmeye çıkaracaz.opuyorumnanaktan
Canım bebişim iki gündür daha iyi çok şükür bugünde beni uyanıkken emdi şimdi uyandı kucağımda çorbasını püreleyip içirecem bugün hava çok güzel gezmeyi hak etti çorbasını içirip babasıyla gezdirmeye çıkaracaz.opuyorumnanaktan
masallah canim cok sevindim,sen de bol b ol su ic de sutun artirsin boyle devam ederseniz 2 yasa kadar emzirirsin INSALLAH.gezdirin istahi da aciliyor disirdayken.
merhaba, benim bebeğimde 4,5 aylıkken beni emmek istememişti.memeyi görünce nevri dönüyordu.senin yazdıklarını okudumda aynısını bende yaşadım.hatta kilo bile kaybetmişti.doktorum bana muhallebi ve kaşık maamıs önermişti.ama emzirmekten asla vazgeçmedim.geceleri uyku arasında da olsa emzirdim.şimdi yemeklerini bitirmesi için fazla emzirmek istiyorum o emmek istiyor, o kadar düşkün oldu ki memeye anlatamam.zamane çocukları işte.takma canım geçici bir durum