Hangisi veriyorsun canım,yaşı kaç?Ben veriyorum doktorumuz oneriyor. Doktoru amcasi olunca guvenim tam.
Basina guvenmiyorum bu konularda, her gun baska bir sey icin kanserojen diye haber yapiyorlar
Ben veriyorum doktorumuz oneriyor. Doktoru amcasi olunca guvenim tam.
Basina guvenmiyorum bu konularda, her gun baska bir sey icin kanserojen diye haber yapiyorlar
Canım bence internetten alma nolur nolmaz. Eczacıya söylersen getirtebilir.Hangi markayı kullanıyorsunuz?
ben carlson kullanıyordum, sonra bir ara hiç bir yerde bulamadım onu, başka bir marka aldım.
şimdi baktım da yeniden internette bulunabiliyor.
ya aslında doktora bakarsan bir çoğu bir ürünü pazarlamaya adamıştır kendini. Mesela yeni doğan doktorları Milupa'nın eşantiyonlarını verir gibi. Eğer ticari bir kaygısı yoksa adamın tarafsız kalır ya da bir şey söyler. Ama bence annelik sadece doktor tavsiyesi dinlemek değildir.
Doktorlar bazen gereksiz veya alakasız şeyler yazabiliyorlar. Ben o yüzden almadan önce eczade didik didik prospektüsünü okuyorum.
Haklısınız. Bundan 6-7 yıl önce balık yağı daha yaygındı, şu sıralar pek duymuyorum balık yağı veren anne. Fakat ilk çocuk olunca biraz da tecrübesiz olunca "aaa bak ben balık yağı kullandım iştahı açıldı çocuğun" deyince yakınlarından birisi ya da bir arkadaşın ve bunu çok kişiden duyunca kızımın o dönemdeki doktoru da kullanın deyince kullandım. Oğlumda hiç kullanmadım sadece keçi boynuzu özü veriyorum onu çok araştırdım özellikle alerjik astımı olan çocuklarda tavsiye ediyorlar (oğlumda da alerjik astım var) onun dışında bir şey kullanmıyorum.
belki araştırmışsınızdır diye sorayım dedim.
2 yaşındaki oğlum keçiboynuzu yemeyi çok seviyor. Zararı yoktur umarım?
Zararı değil yararı var. Ama keçi boynuzu özünü kullanıyorum oğluma ve onun fazlası zararlıymış, eczacı bile verirken kendi kaşağı var içinde 1 çay kaşığı gibi her sabah kahvaltıdan sonra bu kaşıkla sadece 1 ölçek dedi öyle kullanıyoruz aylardır. Ama faydasını gördüm.
Hangisi veriyorsun canım,yaşı kaç?
Hangi markayı kullanıyorsunuz?
ben carlson kullanıyordum, sonra bir ara hiç bir yerde bulamadım onu, başka bir marka aldım.
şimdi baktım da yeniden internette bulunabiliyor.
Kefir mayası sanırım a 101 de vardı bi ara aldım hala yapıcamBir doktorun yazısını görmüştüm, "Şimdi öneriyorlar ama 5-10 yıl sonra herşey gibi onun da bir zararı,yan etkisi çıkar" yazmış. Ben kullanmamaya devam edeyim en iyisi. Kızımda kefir kullanıyordum,hiç hastalanmamıştı o dönem hem de yoğurttan sütten daha faydalı. Kefir de öneririm canım. Mayasını bulabilsem tekrar başlayacağım ben de.
Çok kısa olacak ama; çocuklarınıza balık yağı veriyor musunuz?
Selam canımAnne değilim ama konunuzu görünce dayanamadım, gelim bi selam vereyim dedim
Balık yağı vermiyorum. Hamileyken doktoruma 'hamile arkadaşlarım var onlar hep balık yağı kullanıyor,siz bana vermediniz neden?' Diye sormuştum. Mükemmel bir cevap vermişti,hemen paylaşayım: tıp literatüründe henüz gebeler balık yağı kullanmalı gibi bir bilgi yok ayrıca bu gibi ürünler çok lazım gibi gösterilip insanları 'mecbur' hissine düşmesini sağlıyor. Et ya da et yağı kapsülü gibi bir şey yok değil mi? Lüzumlu bir şey olsa onunda kapsülü vs olurdu. Haftada 1-2 kere yenen balık ihtiyaçları karşılamaya fazla fazla yetiyor. Demişti sevgili doktorum. Oğlum 27 aylık ve o gibi şeyleri hiç kullanmadım. Gerekte yok bence.Çok kısa olacak ama; çocuklarınıza balık yağı veriyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?