Annelere soru

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Çocuklarınıza balık yağı veriyor musunuz?

• Ankete Katılan
    32
Ben veriyorum doktorumuz oneriyor. Doktoru amcasi olunca guvenim tam.
Basina guvenmiyorum bu konularda, her gun baska bir sey icin kanserojen diye haber yapiyorlar

Basina guvenmiyorum bu konularda, her gun baska bir sey icin kanserojen diye haber yapiyorlar
Hangisi veriyorsun canım,yaşı kaç?

Hangi markayı kullanıyorsunuz?
ben carlson kullanıyordum, sonra bir ara hiç bir yerde bulamadım onu, başka bir marka aldım.
şimdi baktım da yeniden internette bulunabiliyor.

ben carlson kullanıyordum, sonra bir ara hiç bir yerde bulamadım onu, başka bir marka aldım.
Canım bence internetten alma nolur nolmaz. Eczacıya söylersen getirtebilir.

Hayır vermiyorum, balığı da çok severler mevsimin de olan balıklardan tükettik mi yeterli.

Haklısınız. Bundan 6-7 yıl önce balık yağı daha yaygındı, şu sıralar pek duymuyorum balık yağı veren anne. Fakat ilk çocuk olunca biraz da tecrübesiz olunca "aaa bak ben balık yağı kullandım iştahı açıldı çocuğun" deyince yakınlarından birisi ya da bir arkadaşın ve bunu çok kişiden duyunca kızımın o dönemdeki doktoru da kullanın deyince kullandım. Oğlumda hiç kullanmadım sadece keçi boynuzu özü veriyorum onu çok araştırdım özellikle alerjik astımı olan çocuklarda tavsiye ediyorlar (oğlumda da alerjik astım var) onun dışında bir şey kullanmıyorum.

belki araştırmışsınızdır diye sorayım dedim.
2 yaşındaki oğlum keçiboynuzu yemeyi çok seviyor. Zararı yoktur umarım?

belki araştırmışsınızdır diye sorayım dedim.
2 yaşındaki oğlum keçiboynuzu yemeyi çok seviyor. Zararı yoktur umarım?

Zararı değil yararı var. Ama keçi boynuzu özünü kullanıyorum oğluma ve onun fazlası zararlıymış, eczacı bile verirken kendi kaşağı var içinde 1 çay kaşığı gibi her sabah kahvaltıdan sonra bu kaşıkla sadece 1 ölçek dedi öyle kullanıyoruz aylardır. Ama faydasını gördüm.

Öz belki daha fazla içeriğe sahiptir.
benimki kuru meyve niyetine yiyor. Günde bir bütün keçi boynuzunu tüketebiliyor.

Ben doktora sormuştum 2 yaşındayken. İştahı açık bi çocuk zaten balık da yiyosa gereksiz dedi. Vermedim.

Hangisi veriyorsun canım,yaşı kaç?

Once seven seas kullandik sonra octomar çinko, kaptan bisey de kullandik hatirlayamadim simdi, son 1 aydir yarim olcek mollers kullaniyoruz. Mollers bebeklere uygun degil 4 yas ustune oneriliyor. Kizim 3 yas 9 aylik.
Amcasi ara ara farkli iceriklerle degistirtiyor, yalniz sunu da belirteyim benim kizim asiri istahsiz ve zayif bir cocuk, o yuzden vitamin takviyesi kullanmak durumundayiz. Belki normal beslenen bir cocuk olsa gerek duymazdi. 4 yasina gelecek daha yeni 13 kg oldu :)

Ben kışın kullanıyorum,yazın ara veriyorum. Ama şöyle kullanıyorum bir şişe bitince 1 ay ara verip,sonra 2.şişeyi kullanıyorum yada immun sistemi güçlendiren ekinezyalı bir şurubumuz var onu veriyorum 1 ay,kışın daha az hastalanıyor.Sebep olarak şunu söyleyebilirim kızım iştahsız yemek seçen bir çocuk. Birgün oturup hamsi yedi şok oldum ama üzerinden 1 ay geçti ağzına balık sürmedi. Günü gününü tutmuyor yani. Bu sebeple bende özellikle hasta olmasın,gerekli vitaminleri alsın diye veriyorum. 2 yaşında başladım ben balık yaği ve bağışıklık güclendirici şuruba,doktorumuzda yemediği dönemlerde takviye yapmanız bağışıklık sistemi ve vitamin değerleri açısından doğru olur dedi. Arada bir iştahı açılıyor ,yiyor o dönemlerde vermiyorum.

Kefir mayası sanırım a 101 de vardı bi ara aldım hala yapıcam

Bende bi ara fish oil diye bi marka vardı Norveç di yanlış hatırlamıyosam oranın balık yağı imiş 50 tl ye almıştım iştah artırdığı ve doğal olduğunu en iyisi fln oldugunu söylediler sonuç gerçekten iştahı açılmıştı

Balık yağı kullanmıyorum.
Kızım 31 aylık. Haftada iki kez balık yedirmeye dikkat ediyorum.
Bunun yanında keçiboynuzu özü, bal, polen düzenli verdiğim şeyler.
Muhakkak çorbasına zerdeçal eklerim, bağışıklığı için inanılmaz faydalı.

Çok kısa olacak ama; çocuklarınıza balık yağı veriyor musunuz?
Balık yağı vermiyorum. Hamileyken doktoruma 'hamile arkadaşlarım var onlar hep balık yağı kullanıyor,siz bana vermediniz neden?' Diye sormuştum. Mükemmel bir cevap vermişti,hemen paylaşayım: tıp literatüründe henüz gebeler balık yağı kullanmalı gibi bir bilgi yok ayrıca bu gibi ürünler çok lazım gibi gösterilip insanları 'mecbur' hissine düşmesini sağlıyor. Et ya da et yağı kapsülü gibi bir şey yok değil mi? Lüzumlu bir şey olsa onunda kapsülü vs olurdu. Haftada 1-2 kere yenen balık ihtiyaçları karşılamaya fazla fazla yetiyor. Demişti sevgili doktorum. Oğlum 27 aylık ve o gibi şeyleri hiç kullanmadım. Gerekte yok bence.

beni balık yağı kullanmaya ikna eden makalenin linki aşağıdadır. Biraz uzun ve yer yer çok fazla tıbbi terim içerse de anlaşılır.
Ne kadar balık yersek yeter, hangi balıkları yemeliyiz, kapsül alacaksak nelere dikkat etmeliyiz gibi pratik öneriler de mevcut.

Vakti olanlar için;
http://beslenmebulteni.com/beslenme/?p=1072

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…