Annelere soru

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Çocuklarınıza balık yağı veriyor musunuz?

• Ankete Katılan
    32

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Çok kısa olacak ama; çocuklarınıza balık yağı veriyor musunuz?

Balık yemiyor mu ki ?

iki yıl verdim sonra araştırdım ve içeriğinde kansorejen madde olduğunu ve aslında bir çok doktorun tavsiye etmediğini öğrenip bıraktım.hatta hamileyken bile kullanmıştım ben.

balık yemeleri daha sağlıklı.

Balık yemiyor mu ki ?
Balık yiyor ailece çok seviyoruz ama bazı doktorlar balık yağının ne kadar önemli olduğundan bahsetmiş,bazıları gereksiz demiş. Kafam karıştı. Çok fazla balık yemeliymiş ki gerekli vitamini alabilsin diyenler var. Bize yakın güvenilir bir balıkçı yok açıkçası,bazen migrostan somon alıyorum,bazen farklı bir semtten balık alıyorum ama haftada 2-3 kere alamıyorum,yeri yakın olmadığı için düzene oturtamadık

Hangi markaydı peki? Ben geçen kış 2 ay kadar Carlson vermiştim

ben 2 yaşındaki oğluma veriyorum.
kendim de kullanıyorum.

kanserojen madde içerdiğini duymadım, araştıracağım.

marka olarak değil genel olarak balık yağlarının içinde bu etken madde olabilir ya da var yazıyordu.hatta tv de de dinlemiştim.o andan itibaren vermeyi bıraktım hatta evde de vardı attım.

belki doğru bir bilgi bile değildir ama korktum ben.

Bende oğluma hiç vermedim balık yağı ama nerden aklına estiyse eşim 5 yaşımda ki oğluma almış balık yağını. Bende kullanmama ne gerek var, kış vakti zaten bolca balık olan bir memleketteyiz dedim. Ama almışken ve zararı yoksa versem mi düşünüyordum. iyi oldu bu konu. Takipteyim.

Ya bir de normal balık bile alsak bir ton eksisi var. Taze mi? çiftlik balığı mı? Hangi balık hangi mevsimde iyidir? Dip balıkları zararlıymış, zaten denizlerimizdeki balıklarda ağır metaller var.Kaliteli okyanus balıklarından yapılan yağlar daha mı masum ki bilmiyorum...

Annem erkek kardeşime kullandı kardeşim balık yemez.balık yagini kilo alsın diye kullandi ama almadı hiç bıraktı sonra.Tv de zararlı olduğunu soylemislerdi.

büyük balık almıyorum ben hamsi istavrit yediriyorum
balık yagı vermıyoruz doktor gerek yok demıstı

Bunlar sonradan çıkan ve Pazar geliştikçe çoğalan şeyler.Sonuçta kimyasal ve raf ömrü uzun şeyler. Ben doğal yoldan beslenmesi taraftarıyım.

Yalnızca kızıma kışın şu an başlamış durumdayım kış şurubu veriyorum. Geçen sene keşfettim bunu ve cidden antibiyotik kullanmadan ve hatta ağır hasta olmadan atlattık kışı. Geçen sene bir şişe içti. Ama balık yağı, multi vitamin bilmem ne vermiyorum. Güvenmiyorum.

ben de beş yıldır veriyorum yazın ishal yapar demişlerdi yazın ara veriyorum. oğlum çok iştahsız ve zayıf, okulda performansı düşmesin diye veriyorum. şişesi bitince eczanelerde keçiboynuzu şurubu var ona başlayacağım

Bir doktorun yazısını görmüştüm, "Şimdi öneriyorlar ama 5-10 yıl sonra herşey gibi onun da bir zararı,yan etkisi çıkar" yazmış. Ben kullanmamaya devam edeyim en iyisi. Kızımda kefir kullanıyordum,hiç hastalanmamıştı o dönem hem de yoğurttan sütten daha faydalı. Kefir de öneririm canım. Mayasını bulabilsem tekrar başlayacağım ben de.

İştahsızlık ve zayıflık için değil de beyin gelişimi için önemli diye biliyorum canım,kilo aldırdığını sanmam.
Bir de keçiboynuzu özünü inş. beğenir çok faydalı,benim kızım asla yemedi hatta biz bile kokusuna ,tadına dayanamadık evde öylece bekliyor

Ne kullanıyosun ipek,eylülde doktor bize immuzinc diye birşey yazdı almamıştım hala emiyo zaten ama önümüz kış ya korktum

Ocean ya da möllers öneriyodu rahmetli ahmet aydın,ben 2 yaşına gelince başlıcam omega 3 e

Olabildiğince doğal beslenme taraftarıyım, takviye olarak satılan şeylerede onay dahi verilmiş olsa şüpheyle yaklaşan bir yapım var. O yüzden kullanmadım, onun yerine taze balık düşünürüm :)

evet balık yağını beyin gelişimi için faydalı iştah açıcı özelliği de var. hatta aldığım markanın iki çeşidi vardı biri iştah açıcı biri de beyin gelişimi için.
oğluma ilaç niyetine her şeyi verebiliyorum yeter ki yemek olmasın keçiboynuzu çay olarak içiriyordum. eczacı şurubu tavsiye etti. büyük oğlum garanti içer de ufaklığa biraz zor içiririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…