Annelerin prens oğulları

Cledyana

Nirvana
Pro Üye
18 Ekim 2014
7.977
37.014
748
Klasik Türk anne tipi mevcut bende. Oğullarına prens gibi hiçbir şey yaptırmazlar. Kızlara da hizmetçi gibi davranırlar. Benden 3 yaş büyük bir abim var evde. Annem bir dediğini iki etmiyor. Çay,su anında önüne geliyor. Sinir oluyorum. Kalksın kendi alsın çok mu zor. Akşamları çayı yapıp getiriyorum,koyuyorum yanına. Bitince doldur iç ama yoookkk öbür odadan beni çağırıyor gel çayımı doldur diye. Kendin dolduramıyor musun deyince annem hemen savunmaya geçiyor.Bunun aynı versiyonundan eşim olur diye korkuyorum.
İleride oğlum olur da böyle yetiştirirsem yüzüme tükürsünler.
Aman hanımlar siz de böyle yapmayın,kendi işlerini kendileri görmeyi öğrensinler. :110:

Valla o konuda kayınvalidemin hakkını yiyemem iş öğretmiş oğluna. Hoş insanın kişiliğiyle de alakalı diye düşünüyorum. Kaynım yapmaz mesela. İkisi de aynı annenin evladı. Eşim yardımcı olur bana. Yarın öbür gün gelininiz konu açar eşim hiç yardımcı değil diye. Valla ben şimdiden basit şeyleri yaptırıyorum oğluma. Suyunu kendisi alabiliyor mesela 3,5 yaşında. Aman ben veriyim oğluşuma diye koşmuyorum hemen. Ufaktan işlemek lazım.

Klasik Türk anne tipi mevcut bende. Oğullarına prens gibi hiçbir şey yaptırmazlar. Kızlara da hizmetçi gibi davranırlar. Benden 3 yaş büyük bir abim var evde. Annem bir dediğini iki etmiyor. Çay,su anında önüne geliyor. Sinir oluyorum. Kalksın kendi alsın çok mu zor. Akşamları çayı yapıp getiriyorum,koyuyorum yanına. Bitince doldur iç ama yoookkk öbür odadan beni çağırıyor gel çayımı doldur diye. Kendin dolduramıyor musun deyince annem hemen savunmaya geçiyor.Bunun aynı versiyonundan eşim olur diye korkuyorum.
İleride oğlum olur da böyle yetiştirirsem yüzüme tükürsünler.
Aman hanımlar siz de böyle yapmayın,kendi işlerini kendileri görmeyi öğrensinler. :110:
Maaalesef oyle. Cok kotu bi davranis. Insallah degismem ama kesinlikle ogluma o aekilde hizmet etmek istemiyorum her seyi bilsin esinede yardim etsin duasini alsin..

Valla o konuda kayınvalidemin hakkını yiyemem iş öğretmiş oğluna. Hoş insanın kişiliğiyle de alakalı diye düşünüyorum. Kaynım yapmaz mesela. İkisi de aynı annenin evladı. Eşim yardımcı olur bana. Yarın öbür gün gelininiz konu açar eşim hiç yardımcı değil diye. Valla ben şimdiden basit şeyleri yaptırıyorum oğluma. Suyunu kendisi alabiliyor mesela 3,5 yaşında. Aman ben veriyim oğluşuma diye koşmuyorum hemen. Ufaktan işlemek lazım.
Çok iyi yapıyorsunuz. Ben de yeğenime(ablamın oğlu) öğretmeye çalışıyorum. Her şeyi annenden bekleme kalk al diye.

o tipten amcam var. halama yakınındaki tv masasındaki suyu isteyen biriydi, şimdi karısının etrafında pervane. ona kalk çay koy demeyi bırak, misafir geldiğinde amcam hizmet ediyor.

ama evde de yapsaydı halam çok mutlu olurdu... şimdi abisine sinir oluyor.

bir an önce inşallah evlenir de görür hanyayı konyayı:KK53:

Maaalesef oyle. Cok kotu bi davranis. Insallah degismem ama kesinlikle ogluma o aekilde hizmet etmek istemiyorum her seyi bilsin esinede yardim etsin duasini alsin..
Kesinlikle. Çalışıyor diye bir tolerans var. Ama yarın öbür gün bende çalışacağım belki eşi de çalışan bir insan olacak. Kimse kimseye hizmet etmek zorunda değil.

Oglum henuz cok kucuk ama 11 yaşında bir erkek kardesim var. Annem ondan pek bir sey istemez ama ne zaman onlara gitsem isteklerde bulunurum. Sofradayken bir sey mi lazim oldu ablacim sen getirir misin, ya da sofra toplarken hadi su tabaklari da sen taşı falan gibi. Ayrica kendi isteklerini kendi yapmasi izin de yonlendiririm. Su mu istedi mesela, bosalmis surahiyi kendisi dolduracak kendisi alacak suyunu. Hic kimsenin evladi bir digerinden kiymetli degil. Benim oglum kardesim ana kuzusu da evlenecekleri hatunlar agac kovugundan mi cikmis? Erken yaslarda basitten karmasiga dogru öğretilmeli bazi seyler.

o tipten amcam var. halama yakınındaki tv masasındaki suyu isteyen biriydi, şimdi karısının etrafında pervane. ona kalk çay koy demeyi bırak, misafir geldiğinde amcam hizmet ediyor.

ama evde de yapsaydı halam çok mutlu olurdu... şimdi abisine sinir oluyor.

bir an önce inşallah evlenir de görür hanyayı konyayı:KK53:
Dua ediyorum evlensin diye :KK70:

Ataerkil toplumdan aksini beklemek ütopya sayılır neredeyse, hoş yine de çabalarınız takdire şayan. Ilımlı bi yeni nesil oluşturmak kadınların elinde.

kadınalrad bile bir cay almaktan aciz, suraya bile dagınık 15 makıne camasır yıgılı banyo resmı ekleyen kadınları dusununce
erkek dedıgın olsun o kadar dıyesım gelıyor :S

kadınalrad bile bir cay almaktan aciz, suraya bile dagınık 15 makıne camasır yıgılı banyo resmı ekleyen kadınları dusununce
erkek dedıgın olsun o kadar dıyesım gelıyor :S
O zaman iş yine anne de bitiyor. Kızlarımızı da bu şekilde yetiştirmeyelim diyeyim ben o zaman :KK53:

benim gözlemlerim sonucu tek ogul olunca çok kıymetli oluyor, benimde tek erkek kardeşim var, evden çıkınca arkasından ben topluyordum giysilerini , yemegini vs, hep ben yapıyordum , kıyamıyordum tek kardeşim diye, annemde öylebir dediğini iki etmez ama halamın 3 oğlu var bezmiş kadın oğullarından aksine tek kızı var o çok kıymetli gözünde, kız evladına toz kondurmaz iş yaptırmaz fazla, çogu etrafımda gördüklerimde öyle..

benim 2 görümcem var .eşime kalk sofradan bir tabak sende getir desem ooooooo meyra kocasına iş yaptıryor diye laf yaparlar.halbuki eşim bekarken ona hizmet bile etmemişler.bizimkinide evlendikten sonra prens yaptılar :KK48:

benim annemde aynı öyle hepimiz işten geliyoruz ayrıca benim işim onunkinden zor kalk kardeşin işden geldi çay ver diyo deli oluyorum ama bende şans yok eşimde aynı öyle şunu yap desem ben işden geliyorum diyor sanki ben gezmeden geliyorum

Benim Kayinvalidemde ögretmemis hic birsey..... ama Caydanligi önüne koyunca kendi koyar cayini masallllah masallah :-)

benim gözlemlerim sonucu tek ogul olunca çok kıymetli oluyor, benimde tek erkek kardeşim var, evden çıkınca arkasından ben topluyordum giysilerini , yemegini vs, hep ben yapıyordum , kıyamıyordum tek kardeşim diye, annemde öylebir dediğini iki etmez ama halamın 3 oğlu var bezmiş kadın oğullarından aksine tek kızı var o çok kıymetli gözünde, kız evladına toz kondurmaz iş yaptırmaz fazla, çogu etrafımda gördüklerimde öyle..
Benim abim de tek ama iki olsa da annem aynı davranırdı gibime geliyor. Yeğenlerine karşı da öyle çünkü. Onlar otursun gelinler işlesin istiyor.

Back
X