- 4 Temmuz 2016
- 3.335
- 10.503
- 208
Yazınızı okuduğumda sanki aynı şeyleri ben yazmışım da göndermeden önce bir kez kontrol ediyorum gibi hissettim inanin ki. Benim kızım da 14 aylık ve baştan sonra kolic olması vs. bütün davranışları aynı sizin anlattığıniz gibi. Bana yardım eden hiç kimse yok iki aileden de uzaktayız tek fark bu. Benim de zaman zaman psikolojim bozuluyor ama şükrediyorum sizin gibi bebeği olmayanları düşünüyorum onlar nasıl uzuluyordur diyorum. Hiç kızmıyorum bebeğime onun hiç bir şeyden haberi yok ki. Bilse yapar mi?
Şunu da eklemek isterim ki bebegim zaten yeterince zor bir bebek iken uyku problemimizde var. Kucakta omuzda uykuya dalmak istiyor. 11 kilo ve uykuya dalmak için bazen 30 45 dk ayakta bebek kucagimda oluyor. Bazen düşürmemek için kendimi zor tutuyorum. Kollarim feci şekilde ağrıyor. Ve uykusu hafif küçücük ses de uyanıyor. Geceleri her uyandiginda sürekli emmek istiyordu zaten ama 5 6 gündür hiç durmadan emmek istiyor. Göğsümü çektiğimde uyanıyor. Görüşlerimi ısırdı yara oldular canım yana yana emzirmeye çalışıyorum.
Bazen bu durum hiç bitmeyecek gibi hissediyorum. Bunları yazarken neredeyse dokunsalar aglayacağım. Çünkü bütün bu sıkıntıların yanında atanmayi çok istiyorum bebeğimin geleceği için. Gece o uyudugunda dersin başına geçiyorum. Biliyorum zor ama yapmam da gerekiyor. Çıkmaz da hissediyorum kendimi.
Kıyamam sana, haline üzüldüm. Kolaylıklar diliyorum.
Yorgun, bıkkın ve de çaresiz tüm annelere sevgiler :)