Annelerini çok düşünen(!) erkekler...

Bana da bu sizin ki garip geldi desem ?

Misafir ağırlamayı çok severim, elbette kendim hallettiğım için misafir ağırlıyorum ama evime gelen insanlar zaten yakın bulduklarım. Her gelen yardımcı olur, bende gittiğim her evde aynı şeyi yaparım. Buda bana samimiyetin göstergesi geliyor. Diğer türlüsü de beni rahatsız ederdi. Herkes kendi çerçevesinden bakıyor konuya.

Aile, kultur yapisi farkli elbette garip gelebilir ama bence geregin fazla sert elestirilmiş. Herkes ayni kulture sahip olmak zorunda degil.

Benim annem dahi en fazla tabak tasitir bana, annemle yeterince samimi oldugumuzu dusunuyorum, samimiyetle alakali degil bu 😊
Daha gecen hafta da ailem bizim evimizde yatili kaldi herseyi yaptim kahvelerini bile esim getirdi kaldirdi, yikadi.

Ben ev gezmesi pek sevmem. Zorunluluktan gittiysem de samimiyet derecesine göre yardım ederim.
Yani bir arkadaşımla beraber yemek hazırlayabilirim ama çok samimiyetim yoksa sadece sofra toplamaya yardım ederim.

Sevgili annesi ne kadar büyük de olsa o samimiyet grubunun içinde değil bence.
Ben olsam ben de sadece sofra toplamaya yardım ederdim. Ama oğlu yayıldığı yerden bik bik konuşmuyorsa:)

Sevgiliniz anasını çok düşünüyorsa totosunu kaldırıp yardım etseydi.
Elin kızı üzerinden hayırlı evlatçılık oynayan erkekler var.
Bugün "kalk sofraya yardım et" der, yarın "git bayram temizliğine yardım et" der, diğer gün "anneme anneler günü hediyesi al" der, öbür gün "annemi hastaneye götür" der. Der de der yani.
Bunların hepsi samimiyete göre yeri gelince yapılabilir ama bunların hepsini eşinin omuzuna yükleyip kendisi bir bk yapmadan hayırlı evlat övgüsü alan bir dünya erkek var.
O yüzden sevgilinizi iyi gözlemleyin. Sonra bütün ömrünüz bir anasının oğluşunun sağ kolu olarak geçmesin.

Ben ev gezmesi pek sevmem. Zorunluluktan gittiysem de samimiyet derecesine göre yardım ederim.
Yani bir arkadaşımla beraber yemek hazırlayabilirim ama çok samimiyetim yoksa sadece sofra toplamaya yardım ederim.

Ben olsam ben de sadece sofra toplamaya yardım ederdim. Ama oğlu yayıldığı yerden bik bik konuşmuyorsa:)

Bugün "kalk sofraya yardım et" der, yarın "git bayram temizliğine yardım et" der, diğer gün "anneme anneler günü hediyesi al" der, öbür gün "annemi hastaneye götür" der. Der de der yani.
Bunların hepsi samimiyete göre yeri gelince yapılabilir ama bunların hepsini eşinin omuzuna yükleyip kendisi bir bk yapmadan hayırlı evlat övgüsü alan bir dünya erkek var.
O yüzden sevgilinizi iyi gözlemleyin. Sonra bütün ömrünüz bir anasının oğluşunun sağ kolu olarak geçmesin.

Bayıldım bu kısma...

İşte bundan korkuyorum
Ya ben sırf biri benim hakkımda iyi konuşacak diye sevmediğim şeyi de yapmak istemiyorum...
annesine yaranmak da istemiyorum

Evet öyle aslında ben hiç ev işi yapmadım öyle annem bana yaptırmaz hala da yaptırmaz
asil sorunlardan biride bu bence
iyi bir şey değil çocuk buyuturken dr lar bile ozellikle soyler erkek kiz cocuk farketmez hayatini devam ettirmesi gereken seyleri ogrenmesi gerekir diye
yani bir peynir domates bile kesmekten anlamiyorsaniz sizdede bir problem var bana göre

asil sorunlardan biride bu bence
iyi bir şey değil çocuk buyuturken dr lar bile ozellikle soyler erkek kiz cocuk farketmez hayatini devam ettirmesi gereken seyleri ogrenmesi gerekir diye
yani bir peynir domates bile kesmekten anlamiyorsaniz sizdede bir problem var bana göre
Başımın çaresine bakıyorum çok sağolun

Bu kabuk soyma falan ve zaten orantılı da yapamam
e bizde zaten şaheserler yaratmiyoruz soyarken 😊
bir yerden başlamalisin bence kaynanan kaynana adayin yada kocan icin degil kendin için
sence bukadar basit şeyleri yapamayacak kadar marifetsizmisin?
motor gelisimlerin bu kadae yetersiz degildir bence

Valla bu işler, samimiyete/sevmeye, gördüğün güzel geri dönüşlere, misafirlik-ev sahipliği anlayışına, her şeye göre değişir.

Yardım etseniz, bir şey kaybetmezsiniz.
Ama sevgiliniz tek tabağı dahi kaldırmaktan aciz biri ise... Yani. Esas bu kısma takılmak lazım.

İşte bundan korkuyorum
Ya ben sırf biri benim hakkımda iyi konuşacak diye sevmediğim şeyi de yapmak istemiyorum...
annesine yaranmak da istemiyorum

Doğrusu da bu zaten. Kimseye yaranmak zorunda değilsiniz.

Siz henüz evli değilsiniz. Evli bile olsanız eşiniz "kalk şunu yap" diyemez. Ama daha sevgiliyken o mutfağa girip domates doğramak sınırları aşmaktır bence.

"Yav sen de çok abarttın" diyenler olabilir ama bir bakın, daha evli bile değilken kayınvalide adayının totosunda gezip gelincilik oynayanların hiçbiri şu an mutlu değil.
Yapılan her şey beklentileri arttırır ve sınırları kaldırır.

Şu aşamada, herkesin evinde davrandığınız gibi, hatta ondan bile bir adım geride durmanız gerekir bence.
Yarın evlenirseniz ve o samimiyet oluşursa oturup sarma da sararsınız birlikte, sizin bileceğiniz iş. Ama şu an evine gitmek bile fazlayken kalkıp domates doğramayın.

Sevgiliniz de sizi olduğunuz gibi kabullenmeyi öğrensin yoksa bu işin olmayacağını bilsin.
Siz onun emir eri değilsiniz.
Ailesinin yorulmasını istemiyorsa yapması gereken totosunu kaldırmak; iş yapacak birini bulup getirmek değil.

Bence usulen denilmesi daha doğru.Öte yandan oğlunun yardım etmemesi de doğru değil.Birde ev işlerinden hiç anlamam demişsiniz bu ilerde sorun olmasın?Bizim Türk erkekleri çok önem veriyor ya böyle şeylere.

Ben kayınvalideme hep yardım ederim, aksini düşünemem bile, ama biz iki kadın içeride çalışırken eşimin salonda öküz gibi oturmasına kıl olurum. Kaç kez söyledim gel sen de bari yardım etmesen bile mutfakta yanımızda otur sohbet et derim.

Vallaha kendisi çağırdı gelırken de bir şeyler aldım yapacak bir şey yok
Az yesin de annesine uşak tutsun.
Eminim kendisi evde uzanıp annesinden sürekli bir şeyler istiyordur.

Size gittiğinizde o annenize yardım ediyor mu? Hiç sanmıyorum.

sevgili daha bi de ,pehh, beğenmeyen küçük oğluna almasın ,hayır erkekler kalk yardım et deyince insanın edesi varsa da kaçıyor :KK14:

Çok değil, az bile tepki vermişsiniz bana göre. Sürekli kadından iş bekleyen, kadın kendini paralarken göbeğini yayıp, kanepede keyif çatan erkek egemen kafa bu. Leş bir kafa. Kendi eli ayağı ne işe yarıyormuş da kalkıp annesine yardım etmiyormuş? Bunun sizin göreviniz olduğunu nereden çıkarmış? Ama siz kadınsınız doğru ya. Ev işleri kadın işidir. Böyle düşünmese, size bunu teklif edeceği yerde totosunu kaldırıp bir işin ucundan tutardı. Kendi erkek egosu bile, annesine olan merhametini sollamış geçmiş. Valla benim için bu kafaya sahip olduğunu görmem, bir adamı terk etmek için gayet net bir sebep. Eşim ve ailesini bu konuda çok severim. Babası bizim eve geldiğinde dahi bebeğim olduğu için, ben bebeğimle ilgileneyim diye kendi mutfağa girip bize yemek yapan bir insan. Eşimin de şu ana kadar herhangi bir işi kadın işi olarak görüp de bana pasladığı hiç olmadı 11 yıldır. Ama evlenmeden önce de görmüştüm ailesinin bu yapısını, eşimin karakterini. Diyeceğim o ki, bunlar hep işaret. İyi okumak lazım o işaretleri.

Back
X