Annelerini çok düşünen(!) erkekler...

Iki tabak kaldirmak 2 taraf icin de zor olmamali. Hadi birlikte yardim edelim deseniz esinizden bi farkiniz olurdu.

Ki ben mutfağa girsem hahaha kadın istemezdi bence cidden anlamıyorum bu işlerden
kayınvaliden olacak kadin sana kızım şöle böle yap güzelce öğretmeye çalıştığında çok kinleneceksin hemen konu açarsin konu kayinvalide...
ahaha şuraya yaziyorum...
bence annelerimize kırmamak lazim onlardan öğrenecek çok şey var.:)

Bahane bulmayin duzenini bilmiyorum diye kadin biseyler hazirlarken ister kv olsun iater baska biri siz oylece seyredip yiyip icip aonra oturacakmisiniz? Nekadar ayip esten yada sevgiliden beklemek sacma zaten usulen yardim ediceksin yanina gidip iki tabak koyucaksin sofraya ortadan kafana gore is yap demiyor kimse. Sizin kafada birisi evime gelse birdaha asla cagirmam en nefret ettigim misafir tipi hicbirseye elini surmeyendir

Vallahi ben kv min evini kendi evim gibi temizlerim hiçte gocunmam kadinin evinin içine ediyoruz gidince çoluk çocuk onun arkamızdan ev temizlemesi ne gönlüm razı olmaz ki kendi annemede yaparım vallahi genel temizlik gibi olur...yani bir süpürge ,cam silme bana ağır gelmez eşim söylemez ama yardım et diye kendim içimden gelir yaparım...senede 15 gün gidiyoruz evimde olsam zaten orada yapacağım nasıl olsa...

Bahane bulmayin duzenini bilmiyorum diye kadin biseyler hazirlarken ister kv olsun iater baska biri siz oylece seyredip yiyip icip aonra oturacakmisiniz? Nekadar ayip esten yada sevgiliden beklemek sacma zaten usulen yardim ediceksin yanina gidip iki tabak koyucaksin sofraya ortadan kafana gore is yap demiyor kimse. Sizin kafada birisi evime gelse birdaha asla cagirmam en nefret ettigim misafir tipi hicbirseye elini surmeyendir
Adı üstünde misafir, hizmetli değil.
Misafir çağırırken kendisinden yardım/hizmet bekliyorsanız çağırmayın zaten.
Yardımsız ikram etmeyi başarana kadar kimseyi davet etmeyin.

evet adetten yapılacak bir şey varsa yardımcı olayım gibi bişi diyebilirsiniz bu nezakettir sonucta sizi davet ederek zahmete katlanıyor. biraz sert çıkmış gibi görünsenizde aslında gayet doğal hakkınız ve haklısınız içiniz rahat olsun :) oh ne güzel cevap vermişim diyin :)

Uslüp yanlış. Annem yoruluyor kalk yardım et nedir ya. Sizin olmadığınız zamanlarda annesi yorulmuyormu. Böyle evine misafir gelen insanlarında başkasından yardım beklemesine ayrıca sinir oluyorum. Çağırma ozaman misafir. Kimse senin kahvaltına yemeğine kalmadı. Yapcak olan insan zaten kalkar yapar ama kalkmıyosa emrivaki yapmaya gerek yok. Yardım edelim dese yine kalkıp yaparsınız ama bende sizin yerinizde olsam yapacağım varsada yapmam.

Sevgilinizin annesi muhtemelen yaşlı değildir. 50-55 arasıdır en fazla. Yani haline acınıp ay yazık yardım edeyim yaşlı kadına denecek bir yaş değil bana göre.

Eve davet ettiyse siz misafir sayılırsınız yapmak zorunda değilsiniz. (içinizden gelir o ayrı)

Eğer yoruluyorsa annesi çağırmayabilirdi sizi. Siz zorla gitmediniz ya.

En kötüsü de sevgilinizin annesinin yorulduğunu söyleyip yardım etmenizi istemesi. Maden annesini düşünüyor sizi çağırmasaydı, hadi çağırdı kendisi kalkıp yardım etseydi.

Yani dediğiniz gibi kadınsın ve kaynanaya hizmet etmekle yükümlüsün. Kocanın kalbine giden yol kaynanadan geçer-miş.

*** Ben gittiğim her evde hem yardım hem iş yaparım. Kayın ailesi dahil. Yemekten anlamam, ama sofra bulaşık yaparım. Ama kocam yada herhangi biri bana kalk anneme yardım et dese yapmak içimden gelmezdi. Bu işler kadının görevi değil.

Zaten misafirim ki
Ki ben ev işinden hiç anlamam
Erkeklerin bu huyuna sinir oluyorum sevgilisiyim diye bana emir verecek hali yok kendisi yapmıyorsa
O zaman bu kafada biriyle sevgili olmamanız gerekirdi baştan. Belli ki klasik Türk erkeği işte.

Aay bazi yorumlara şok oldum resmen.
Birini yemege ya da kahvaltiya neyse artik davet ediyorsan hazirlamasini da yaparsin, yok yapamiyorsan cagirma yani bu kadar basit. Yok yemesini biliyorsun ama oturuyorsun filan demişler 😮 kimse siz kahvaltiya, yemege cagirmasaniz açlıktan ölmeyecek zorunuza gidiyorsa davet etmeyiniz.

Evime davet ettigim hiç ama hiçkimseye asla iş yaptirmadim herseyi eşimle hallederiz her zaman, kimseye bir bardak taşitmisligim yoktur evimde.
Kvye gittigimde de en fazla yedigim ictigim bulasigi mutfaga gotururum ki 5 yildan fazla evliyim, tanismaya gittigimde de gayet misafir gibi oturdum, misafirdim cunku.

Canım burda yazıldığı gibi hiçkimse zaten kv evinde pır dönmüyo. Bunların hepsi laf. Nasıl kv benim evime gelince herşeyi 4/4lük yapıyosam kv de de ben gidince yapacak. Çünkü ben onun evinde misafirim. O benim evimde misafir. Aynı evde yaşamadığımıza göre. Kimseye de hizmetli görevi yapmanın anlamı yok. Ben yazılanlara da inanmıyorum yani.
İyimiş ozaman beni yemeğe çağırcak gideyim yemegi yapayım sofrayı kurayım toplıyım bulaşık yıkayım çay kahve yapayım kapanış. Sonra ay kv yaşlı, büyük, saygı vs. diye bütün işi üstleniyosun sonrada herşeyi senden bekliyolar.

Evli değiliz sevgilim ama aileler falan tanıştı...
Ama ben hiç bir şekilde böyle bir emrivaki görmedim...
Sadece bu olay de değil...

kendisi uyuşuktur biraz onla çıkmak isterim odadan yok sen git annem kızıyor...
Benim yuzumden mi kızıyor kendi uyuşukluğun yüzünden deli oluyorum
Hayat nasıl geçecek bu adamla😦

Doğrusu da bu zaten. Kimseye yaranmak zorunda değilsiniz.

Siz henüz evli değilsiniz. Evli bile olsanız eşiniz "kalk şunu yap" diyemez. Ama daha sevgiliyken o mutfağa girip domates doğramak sınırları aşmaktır bence.

"Yav sen de çok abarttın" diyenler olabilir ama bir bakın, daha evli bile değilken kayınvalide adayının totosunda gezip gelincilik oynayanların hiçbiri şu an mutlu değil.
Yapılan her şey beklentileri arttırır ve sınırları kaldırır.

Şu aşamada, herkesin evinde davrandığınız gibi, hatta ondan bile bir adım geride durmanız gerekir bence.
Yarın evlenirseniz ve o samimiyet oluşursa oturup sarma da sararsınız birlikte, sizin bileceğiniz iş. Ama şu an evine gitmek bile fazlayken kalkıp domates doğramayın.

Sevgiliniz de sizi olduğunuz gibi kabullenmeyi öğrensin yoksa bu işin olmayacağını bilsin.
Siz onun emir eri değilsiniz.
Ailesinin yorulmasını istemiyorsa yapması gereken totosunu kaldırmak; iş yapacak birini bulup getirmek değil.

Tebrikler, en doğru yorumdu bence.

Geçen pazar kahvaltıya gittik annesine...
Ve bana dediği şu anneme yardım etsene..
Ha yardım edilir okey ama ben zaten başkasının evinde herhangi bir şeye dokunmayı sevmiyorum...

bunu da geçtim...
Ben de dönüp kendisine şunu dedim
Annene yardım etmek istiyorsan kalkıp yardım edebilirsin madem yorulduğunu düşünüyorsun...
Kendi yapmadığın şeyleri benden bekleme dedim..
Çünkü erkeklerdeki şu şeyi anlamıyorum kendisi bir tabak bile kaldırmaz ama bana dediği şeye bakın...

ama bir de ya acaba kadın çok mu yoruldu kısmı dert oldu içime
Çok mu tepki vermişim
Sevgilinizin dediğini es geçiyorum iyi laf söylemişsiniz.Yalnız annesi size bir şey yaptırmıcak bile olsa yardım etmenızı beklemiştir.Öyle bir durumda ben katıyen duramam

Geçen pazar kahvaltıya gittik annesine...
Ve bana dediği şu anneme yardım etsene..
Ha yardım edilir okey ama ben zaten başkasının evinde herhangi bir şeye dokunmayı sevmiyorum...

bunu da geçtim...
Ben de dönüp kendisine şunu dedim
Annene yardım etmek istiyorsan kalkıp yardım edebilirsin madem yorulduğunu düşünüyorsun...
Kendi yapmadığın şeyleri benden bekleme dedim..
Çünkü erkeklerdeki şu şeyi anlamıyorum kendisi bir tabak bile kaldırmaz ama bana dediği şeye bakın...

ama bir de ya acaba kadın çok mu yoruldu kısmı dert oldu içime
Çok mu tepki vermişim
sevgiliyken demesi garip olmuş evet ama evlenmeyi düşünüyosanız onlarda sizin aileniz olacak nasıl kendi annenize yardım ediyorsanız bence eşimizin annesine yardım etmektende gocunmamak lazım iki tabak kaldırmak elimize yapışmaz ( tabi evlenince) ben de nişanlıyken dahi birşey yapmazdım kaynanamın evinde onlarda talep etmezdi zaten ama şuan kendi evim gibi yapıyorum gocunmadan, bulaşıkta yıkıyorum yeri geliyor temizliğede yardım ediyorum,yemekte yapıyorum ama tabi bunları gocunmadan yapmamda eşimin ve ailesinin rolü büyük asla kimse eşim, kaynanam, görümcem ben yapmak istemediğim sürece kalk yap, yardım et demedi hiçbir zaman.

Back
X