Burun aspiratörü zararlı diye bende duydum ama yanlış uygulandığında dedi doktor. Hastanede ilk doğduğu gün burnu tıkalıydı hemşire burun damlası sıkıp ters çevirdi zaten sıkıldığı zaman ağladığı için yüz üstü çevirince hemen çıkmıştı öyle deneyin isterseniz. Ama çok tanınan bi doktor bebeğin burnunun temizlenmesinin çok önemli olduğunu temizlenmezse bi süre sonra orta kulak iltihabı yapabileceğini söyledi siz kendi doktorunuza aspiratör kullanmanın gerçekten zararlı olup olmadığını tekrar danışın benceburnunu ne ile nasıl temizliyorsunuz ? ben burun aspiratörü kullanmıyorum zararlı denildi diye.
senin anlayışını severim güzel arkadaşım. yeni anne olmuş biri için ne kadar rahatlatıcı sözler bunlar.hay sende allah razı olsun.bende 2 ay olacak ikinci evladını kucağıma aldım. 2 .Çocuk olmasına rağmen şu yazdıkların kafamı hep kut çalıyordu. resmen içim isindi güzel kardeşim saolasinEmzik meme reddi yapıyor. Aynı şekilde biberon da öyle. Ayrıca cidd bağımlılık sonra bırakması da çok zor.
Sütünüz az değildir bol bol emzirin memeden ayırmayın.
Mama veriyorsanız kademeli olarak azaltarak kesersiniz.
Doyma kriteri ilk 1 ay kakalı bezleridir. 24 saat toplamında 3 kere 1 lira büyüklüğünde kaka yapıyoesa tamam.
Memeyi mıncıklamak, yumuşak olması, sızlama olmaması, yutkunma olmaması, sağınca az gelmesi asla az olduğunu göstermez
1 aydan sonra doyma kriteri çişli bezleri. 24 saat toplamında bir paket margarin ağırlığında çişli bezi varsa tamam olacak
Uyku eğitimi de öğrenilmiş çaresizlik, tavsiye edilmiyor.
hah işte böyle .ne 18 linkler var gül gibi büyütüyor. Annelik öğrenilmez içgüdüsel olarak vardır zaten göreceksin ne güzel büyüyeceğini.hepinize teşekkür ederim, bebeğimin kurallardan önce sevgime şefkatime ihtiyacı var haklısınız. bir arkadaş " kucağa alıştırma diyenleri çöpe atın " demiş:) benim ondan başka sorumluluğunu alacağım hiç bir şey yok şuan hayatımda varsın alışsın, varsın annesini yorsun.. onun sağlıklı huzurlu bir anneden başka hiç birşeye ihtiyacı yok. umarım ona iyi bir anne olabilirim..
Anasın sen ana. Cocugunun ne istedigini en iyi sen bilirsin. Ay ay degistikce guldukce agladikca ina gore ne yapacagini anlayacaksin. Biraz sert giris yaptim ama bu panigi uzerinden at ve bebegini dinle. Her seyi dort dortluk yapmak zorunda degilsin. Bebegini besle uyut onunla uyu. Temizligini yap. Yumurta kirin menemen yapin yiyin. Beslenmene dikkat et. Birak bos oda daginik kalsin. Bebeginle uyu bebeginle uyan. Uyumak istemezsen temizlik yap. Uyursan esin supursun silsin. Yemek 3 cesit olmasin. Dereotu ye, serbet ic, bol bol su ic. Gelen gidene bebekli ev boyle oluyor de:)) bende 13 gunlukken kizimla yalniz kalmistim. Simdi 1 yasina girecek. Guzel gunlerdi diyorum. Stressiz gunler. Hava guzel oldugunda koyun pusetine arabasina yarim saat yuruyus yapin. Baba yaninizda olsun iyi gelir.merhabalar, 14 günlük bir evladım var.
evet anneliğin bir ölçüsü bir ortası yoktur muhakkak ama ben layıkıyla annelik yapamamaktan korkuyorum.
annem yarın gidiyor farklı şehirlerdeyiz, bugüne kadar o ev işiyle ben bebeğimle ilgilendim ama en ufak hapşırıkta bile anne bir bakar mısın diye sorma gereği duydum. tecrübesizim, idare edebilir miyim bilmiyorum ya bebeğime bir şey olurda anlamazsam ?
burada başka kimsem yok, kayınvalidem var ama kendisi ile çok anlaşamadığımız için ona çok fazla danışmak görüşmek istemiyorum, her neyse bunlar yüzünden lohusa depresyonuna girmekten çok korkuyorum. annem gidince bebeğime nasıl daha verimli olabilirim, dikkat etmem gereken en önemli hususlar neler? uyanıkken şuan için bir aktivite istemiyor ama ileride ne yapabilirim ? tüm gün onu eve kapatan ve ona hiç bir şey veremeyen bir anne olmak istemiyorum
uyku eğitimi, emzik kullanımı, okuduğunuz bir kitap, işe yarayan bir pişik kremi bile olur ne gerekli görürseniz yazmanızı rica ediyorum.
sevgiyle..
Maden suyu günde bir veya iki tane artrioKonumla ilgilenen yardımcı olan arkadaşlar sütüm azaldı önerilerde bulunur musunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?