Merhaba,
Uzman yardımı elzem, önce bunu bir kenara not edelim..
İkinci olarak, kurs, iş bulma, yeni bir sosyal çevre edinme gibi faaliyetlerden herhangi birine karar verme ya da hepsini birden deneme yöntemi için de erken. Bu konuyu yardım alırken bir kez daha değerlendirir, neyin sizin için doğru olacağını tespit edebilirsiniz birlikte.
İlk adımda yapmanız gereken, referansı gayet iyi bir genç bakıcı ya da yeterli olacaksa bir oyun ablası, part time veyahut full time olarak bulmak. Bir süre sizin gözetiminizde çocuklarla vakit geçirirken, siz de ihtiyacınız olan zamanı, istediğiniz bir şey ile, önce evin içinde (kitap okumak, sosyal ağlara girmek, resim yapmak, temizlik yapmak vs.) geçirmek olmalı. Sonra belki bir yarım saat herhangi bir yere, zaman içinde bir saat alışverişe çıkarak, çocukları alıştığınız ve bu abla/teyze ile bırakabilirsiniz. Kendinize ayırdığınız bu zamanlarda yapmak istediğiniz bir şey var ise, ki ben ön yargı değil de yazdıklarınızdan yola çıkarak "bir iş" gibi yeni bir sorumluluk olacağını düşünmüyorum bunun, bunun planlamasını yapabilirsiniz..
Ben ne istiyorum?
Uzman yardımı alırken zaten çoklukla bu soruyu size sorduracak.. Mühim olan bir şeyi gönülden istemeniz.. Umarım yapmayı isteyebileceğiniz, sizi mutlu edecek ve süreklilik sağlayan o şeyi (kurs, yeni bir üniversite, klüp, kadın günü) erken bir şekilde bulabilirsiniz. İçinizde ki memnuniyetsizliğin nedeni anne olmayı beceremiyor oluşunuz falan değil. Gayet de iyi becerdiğinizi düşünüyorum. Yalnız şu tahammülsüzlük için sizi mutlu edip tahammülü de yukarı çekecek, başka bir uğraşı lazım..
Velakin önce Uzman..
Çok acil..
Çocuklarınız için..