• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneliğime laf etti

gunesmk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2016
3.183
2.281
53
hamileliğimde 4. Ayı bitirdim bugüne kadar eşim hep destek hep yanımdaydı o hassas alıngan günlerimde bile alttan aldı fakat bugün işler değişti

Yemek hazırlamıştım eşim farklı bi yemek istedi onu yapsaydın ya gibi bende bu kadar çok şey yaptım onu başka zaman yeriz zaten bi kerede beğen yaptığım bişeyi diye bağırdım yemiyorum diye bıraktı kaşığı çatalı
Ben sen yemiyorsan bende yemiyorum bende çocuğumuzda aç kalsın diye inat ettim yemek yemememin üzerine birde sigara yaktım ( doktorum günde 2-3 içebilirsin diyor fakat genellikle içmiyorum 4 Aydır 10 kez ancak içmişimdir bu kez çok sinirlendiğim için içmek istedim )
Senden anne olmaz dedi sonra üzüldüm ve ağladım ki hamileliğim bugüne kadar problemli geçti ben bebeğim için çok şeye katlanmışken bu yüzden genel olarak tüm anneliğimi hiç etti

Benimde hatalı olduğum yerler var biliyorum siz olsanız ne yaparsınız şimdi? Eşinizi alttan alıp konuyu unutur musunuz yoksa olayı büyütür müsünüz?

Ek:
Genel olarak yaZımda yanlış anlaşılan bişey var hemen düzelteyim doktorum çok fazla yoksunluk belirtisi yasarsan günde 2-3 içebilirsin dedi fakat ben içmiyorum doktorum nasıl olsa izin veriyor diye öyle bir rahatlığım yok

Son düzenleme:
Benzer şeyleri işittiğim oldu ilk hamileliğimde.
Tavrım hep 'sen kimsin ki hesap soruyorsun, annelik nedir, hamilelik nedir, 9 ay aynı canla kanla yaşamak nedir bilmeden hayatın boyunca yapamayacağın bir şeyi eleştiremezsin' oldu.
Siz de öyle yapın.
Hiç ama hiç umursamayın ama özrünü de dilesin yani.

Eşinize kızgınlığınızı neden doğmamış bebeğinizden çıkarıyorsunuz ki?
Onun suçu günahı ne?
Aşırı fevri davranmışsınız. Ama hamilelik dolayısıyla hoşgörülebilir ama sigara yakmanız asla hoşgörülemez.
Lütfen bebeğinizi düşünün en azından o, sizinle ortak bedeni paylaşmayı bırakana kadar sigarayı tamamen bırakın.

Evet eşin yemek konusunda anlayışsızlık etmiş. sen de doğal bir alıngınlıkla reaksiyon vermşsin. madem bu raddeye gelmiş durum hatasını anlayana kadar trip yap bari boşa gitmesin.. ki yumuşaması da gerek

İyi de eşinize olan sinirinizi neden doğmamış bebeğinizfen çıkarıyorsunuz. Bana fazla alınganlık yapıyorsunuz gibi geldi.

Lütfen biraz sakin olun.yemek yaparken eşinize sorarsınız bundan sonra canım ne istersin ne yapayım diyin.boylece onun düşüncesini de almış olursunuz.ben eşinizin kötü niyetli söylediğini düşünmüyorum.yemek yemediğiniz için demiş bence...sigara da içmeyin.

senden anne olmaz biraz ağır kaçmış ama açıkcası eşinize kızıp karnınızdaki bebege acımayıp hem yemek yemeyip birde üstüne sigara yakmanız ...

hangi doktor 4 aylık hamileye günde 2-3 sigara içebilirsin diyor :KK57:
Tanıdığım tüm hamile arkadaşlara günde 5 taneye kadar içebilirsin demiş doktorlar.

Keskin sirke kupune zarar verir... Dolayli yoldan bebeginizi etkiliyorsunuz.cok yemek var baska zaman yapatim deyip biraksaydiniz uzamazdi.hicbirseyimi begenmiyorsun kismida eklenince uzamis. Hassas oldugunuz icin tepkide farklı olmus. Yemek yememe konusunda inatlaşmaniz yanlis.inadiniza bir cvp verdigini dusundum esinizin.yoksa anneliginizden suphe duysa anne olmaniza firsat vermezdi herhalde

Benzer şeyleri işittiğim oldu ilk hamileliğimde.
Tavrım hep 'sen kimsin ki hesap soruyorsun, annelik nedir, hamilelik nedir, 9 ay aynı canla kanla yaşamak nedir bilmeden hayatın boyunca yapamayacağın bir şeyi eleştiremezsin' oldu.
Siz de öyle yapın.
Hiç ama hiç umursamayın ama özrünü de dilesin yani.
Ben aynı şekilde sana senden baba olmaz desem ne hissedersin dedim ben inadına daha iyi baba olmaya çalışırım dedi her insan aynı değil ben daha çok moralsiz üzgün olup herşeyi bırakıyorum dedim

Tanıdığım tüm hamile arkadaşlara günde 5 taneye kadar içebilirsin demiş doktorlar.
Evet buna izin verme sebepleri yoksunluk belirtilerinin bebeğe daha çok zarar verdiğini düşünmeleri. Ben 2-3 bile içmiyorum çok nadir böyle çok sinirlenirsem ancak

Hangi doktormuş o ? İnat için bebekte aç kalsın diye ve sigara yakan birisi.. kimsenin anneliğine laf etmek haddim değil ama yazık diyorum sadece.
SiZe böyle akıllar veren doktorlara güvenmeyin derim.

Ben aynı şekilde sana senden baba olmaz desem ne hissedersin dedim ben inadına daha iyi baba olmaya çalışırım dedi her insan aynı değil ben daha çok moralsiz üzgün olup herşeyi bırakıyorum dedim
Dediğim gibi sizi anlayabiliyorum ama karşınızdaki insan sizin eşiniz.
Şuan baba değil o, anlayamaz bilemez ve ondan zaten babalık beklemeyin.
O adam çocuğunuza baba olacak ama siz şimdiden annesiniz.
Bu sebeple, kocanız dahi olsa sizi üzmesine bebeğiniz için müsade etmeyeceksiniz.
Annelik öyle bir şey ki, bırakın dışarıyı çevreyi, yeri geldiğinde babasından da evladını korumaktır, bunu unutmayın.

Eşinize kızgınlığınızı neden doğmamış bebeğinizden çıkarıyorsunuz ki?
Onun suçu günahı ne?
Aşırı fevri davranmışsınız. Ama hamilelik dolayısıyla hoşgörülebilir ama sigara yakmanız asla hoşgörülemez.
Lütfen bebeğinizi düşünün en azından o, sizinle ortak bedeni paylaşmayı bırakana kadar sigarayı tamamen bırakın.
Zaten içmiyorım böyle çok sinirlendiğim zaman ancak 4. Aydır toplam 10 tane olmamıştır içsem zaten vicdan azabj yaşıyorum bugünkü içme sebebim bi yandan şunu anlatmaktı senin bana yaşattığın üzüntü stres şu sigaradan daha zarar diye

hamileliğimde 4. Ayı bitirdim bugüne kadar eşim hep destek hep yanımdaydı o hassas alıngan günlerimde bile alttan aldı fakat bugün işler değişti

Yemek hazırlamıştım eşim farklı bi yemek istedi onu yapsaydın ya gibi bende bu kadar çok şey yaptım onu başka zaman yeriz zaten bi kerede beğen yaptığım bişeyi diye bağırdım yemiyorum diye bıraktı kaşığı çatalı
Ben sen yemiyorsan bende yemiyorum bende çocuğumuzda aç kalsın diye inat ettim yemek yemememin üzerine birde sigara yaktım ( doktorum günde 2-3 içebilirsin diyor fakat genellikle içmiyorum bu kez çok sinirlendiğim için içmek istedim )
Senden anne olmaz dedi sonra üzüldüm ve ağladım ki hamileliğim bugüne kadar problemli geçti ben bebeğim için çok şeye katlanmışken bu yüzden genel olarak tüm anneliğimi hiç etti

Benimde hatalı olduğum yerler var biliyorum siz olsanız ne yaparsınız şimdi? Eşinizi alttan alıp konuyu unutur musunuz yoksa olayı büyütür müsünüz?
hamileyken sinirlenip sigara içerseniz evet bebeğinizi düşünmüyorsunuz demektir.
bir de hamılelıgım problemlı gectı demıssınız , çok seye katlandım demişsiniz
e sigara içmemeye de katlanın bir zahmet.

doktorunuza deyin ki sigranın 1 i 3 ü olmaz
yazık değil mi karnınızdaki yavruya?

hamileliğim bugüne kadar problemli geçti ben bebeğim için çok şeye katlanmışken
kusura bakmayın ama sigara içiyorsanız bu bağımlılığa bile son veremiyorsanız çok şeye katlanmış sayılmazsınız.
zira bir tiryaki olarak öğrenir öğrenmez ağzıma sürmedim ki iş yerimde devamlı sigara içilen bir ortam varken.

Genel olarak yaZımda yanlış anlaşılan bişey var hemen düzelteyim doktorum çok fazla yoksunluk belirtisi yasarsan günde 2-3 içebilirsin dedi fakat ben içmiyorum doktorum nasıl olsa izin veriyor diye öyle bir rahatlığım yok

gereksiz kavgalar bunlar, hem kavga etmek ayrıdır sizin yaptığınız ise apayrı.
kendinizi savunup çatır çatır kavganızı etseydiniz, neyse, ama sen bana böyle yapıyorsan ben de aç kalır sigara içer bebeğe zarar veririm, suçu da sana atarım demek çok ayrı.
burada haklı haksız şu bu diye düşünmemek gerek.
Sizin yaptığınız kavgada etik değil zaten, bir de kavganıza kattığınız kişi bebeğiniz, doğunca ne yapacaksınız, babasını mı kötüleyeceksiniz. Hiç olur şey değil yaptığınız, daha kibar nasıl anlatırım bilemiyorum. Hamilesiniz sizi üzmek istemem ama...

Back
X