• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneliğime laf etti

ama bırakamadığı için veya yoksunluk sebebiyle içmemiş ki,
kocasına kızmış,
ve şu mesajı vermek istemiş,
sen beni üzersen ben de bebeğe zarar veririm.
ben böyle anladım.

Bağımlılıkların psikolojik ayakları da vardır River bilirsin. Bilmem hiç sigara kullandın mı, en inatçı bağımlılıklardan biri de tütün bağımlılığıdır. Bu basit bir nikotin bağımlılığından öte, pek çok kişi için stres kontrolünü de sağladığı için, duyguların depreştiği anlarda (Bilhassa öfkeli anlarda-kontrol gücü azaldığında) rahatlamak adına yakılır.

Hamileliğinde doktorunun kendisine "Günde 4e kadar en hafif sigarayı içebilirsin" dediği biri olarak, inat ettim sigarayı bıraktım. Ancak beni strese sokacak hiçbir ortamda-hiçbir kişi ile olmadım. Eşim çok destek oldu. Bu desteği göremeyen ve hatta anneliği eleştirilerek daha da sinir edilen-üzüntülere itilen bir bağımlı, ne yapabilir River?

esin bagirmayi hak edecek pek bisey yapmamis sanki
yani tamam begense olmaz ama her bugun su yemek olsaydi diyen kocayla kavga edilirsee ooo isimiz var :)
onuda yarin yaaporim deseydin yada onuda sen yap de :)
bagirmaya sinir krizi geçirmeye yola accak bi durum yok oratada

Bağımlılıkların psikolojik ayakları da vardır River bilirsin. Bilmem hiç sigara kullandın mı, en inatçı bağımlılıklardan biri de tütün bağımlılığıdır. Bu basit bir nikotin bağımlılığından öte, pek çok kişi için stres kontrolünü de sağladığı için, duyguların depreştiği anlarda (Bilhassa öfkeli anlarda-kontrol gücü azaldığında) rahatlamak adına yakılır.

Hamileliğinde doktorunun kendisine "Günde 4e kadar en hafif sigarayı içebilirsin" dediği biri olarak, inat ettim sigarayı bıraktım. Ancak beni strese sokacak hiçbir ortamda-hiçbir kişi ile olmadım. Eşim çok destek oldu. Bu desteği göremeyen ve hatta anneliği eleştirilerek daha da sinir edilen-üzüntülere itilen bir bağımlı, ne yapabilir River?

Benim eşimde bana çok destek oldu hatta kendi annesi hamileliğimde beni hep üzdüğü için annesiyle görüşmemizi kesti kendisi bende görüşmüyorum tıpkı anlattığınız gibi stres durumları dışında sigara aklıma gelmiyor zaten

ben konu sahibinin ilk sayfada yazdığı bir iki mesajını farklı değerlendirmişim, kendisi daha sonradan açıkladı.
ben açıkçası yoksunluk sebebiyle değil de bilinçli olarak kocasına ders olsun diye yaptığını düşünerek yazdım bu mesajımı.
elbette bağımlılık çok zordur, hak veriyorum.

ben konu sahibinin ilk sayfada yazdığı bir iki mesajını farklı değerlendirmişim, kendisi daha sonradan açıkladı.
ben açıkçası yoksunluk sebebiyle değil de bilinçli olarak kocasına ders olsun diye yaptığını düşünerek yazdım bu mesajımı.
elbette bağımlılık çok zordur, hak veriyorum.
Anlayışınız için teşekkür ederim

Konu sigaraya gelmiş takılı kalmış . Benim anladıgım ; üye bunu doktor kontrolunde içiyor, içişini kontrol altında tutmaya calısıyor, zararının da farkında, doktor içebilirsin demesi bunu zararsız mı kılıyor ? hayır. Zaten bunların hepsını tek tek yazmış. Açtıgı konu farklı sigaradan yürümüş çoğunluk.
Erkekler düz mantık. Sen o yemekleri de yapmayabilirdin, bunu anlamaz. Sen o yemekleri agrı ile yapmıs da olabilirsin , bunu bilmez. O yüzden yemegi begenmedi mi, yemicem mi dedi, peki ,sen bilirsin canım de geç gitsin. Gitsin peynir ekmek yesin. Lokanta mı ev? Aşçı mıyız biz?

Benim eşimde bana çok destek oldu hatta kendi annesi hamileliğimde beni hep üzdüğü için annesiyle görüşmemizi kesti kendisi bende görüşmüyorum tıpkı anlattığınız gibi stres durumları dışında sigara aklıma gelmiyor zaten

O halde oturun şöyle karşılıklı güzelce bi konuşun. "Benim elimi bir an bile bırakma ki, ben gidip sigarada teselli aramayayım. Bunu bana da, yavrumuza da yapma. Dilediğin yemek olsun, yine yaparım. Çünkü seni seviyorum, seni mutlu görmek istiyorum. Ama sen de beni incitme, yorgunluğumu gör, emeğimi takdir et bazen çünkü ben de sevildiğimi hissetmek istiyorum" vb. konuşun. Anneliğinize söylediği lafın ne kadar kırıcı olduğunu açıklayın, empati yaptırın.

Kötü gününüzdesinizdir belki, öyle denk gelmiştir, belki konuşunca anlar özrünü de diler.
Geçer bu günler de.

Esinizin cani onu çekmiş ki demiş. Tamam düşünmemiş olabilir. Ama sizde bu kadar ani çıkışlar da bulunmayınca bence. O kadar zor ve ciddi zamanlar geçirdim ki şu an sizin yerinizde olmak için herşeyi mi verebilirim.ben bir evladım olsun diye çırpınırken. allah size bir evlat vermiş o yavrunun sucu ne. Yemek yememek ,sigara icmek ve gerginlik stres şu an sadece bebeğinizin düşünmeniz gerek.

Esinizin cani onu çekmiş ki demiş. Tamam düşünmemiş olabilir. Ama sizde bu kadar ani çıkışlar da bulunmayınca bence. O kadar zor ve ciddi zamanlar geçirdim ki şu an sizin yerinizde olmak için herşeyi mi verebilirim.ben bir evladım olsun diye çırpınırken. allah size bir evlat vermiş o yavrunun sucu ne. Yemek yememek ,sigara icmek ve gerginlik stres şu an sadece bebeğinizin düşünmeniz gerek.

Çocuk sahibi olmaya karar vermeden önce bıraksanız şu mereti? Madem hamileyken bırakması zor oluyor. Sizin için demiyorum ama genel olarak hanımlara hatırlatma yapıyorum.

Eşiniz yemek olayını ters bi şekilde söylememiş ama siz birden bağırıp çağırmışsınız. Böyle eften püften şeylere öfkelenecekseniz sizi sigara değil nargile bile kesmez.

hamileler için nefes egzersizleri videolarına bakmanızı öneririm.

Doğru demiş kusura bakma, şu yemeği yapsaydın demiş başka zaman yaparım diyip susmalıydın bi kere de beğen diye üretmenin anlamı ne, hele ki kocaya kızıp aç kalmak üstüne sigara içmek, pes

Şımarık ve bencilce davranışlar
Düzeltilmeli

O halde oturun şöyle karşılıklı güzelce bi konuşun. "Benim elimi bir an bile bırakma ki, ben gidip sigarada teselli aramayayım. Bunu bana da, yavrumuza da yapma. Dilediğin yemek olsun, yine yaparım. Çünkü seni seviyorum, seni mutlu görmek istiyorum. Ama sen de beni incitme, yorgunluğumu gör, emeğimi takdir et bazen çünkü ben de sevildiğimi hissetmek istiyorum" vb. konuşun. Anneliğinize söylediği lafın ne kadar kırıcı olduğunu açıklayın, empati yaptırın.

Kötü gününüzdesinizdir belki, öyle denk gelmiştir, belki konuşunca anlar özrünü de diler.
Geçer bu günler de.
Özür diledi sinirle söyledim dedi ben herseyde kendi anneliğimi sorgulayacağım şimdi üstelik kız kardeşi senden anne olmaz ölsün çocuğun demişti 1-2 ay önce herkes haklı mıydı diyorum

Yok, yanlış anlamışsınız.
Çok sinirlendiği için, kendini sakinleştirmek adına içmiş.
Hiçbir can taşıyan kadın 'dur çocuğum şu zıkkımdan alsın da kocam görsün gününü' demez, diyemez.
Bu durum stresi yönetemediği zaman gerçekleşmiş.

Ben de arkadaş gibi anladım

"sen yemiyorsan bende yemiyorum bende çocuğumuzda aç kalsın diye inat ettim yemek yemememin üzerine birde sigara yaktım"

şu cümleden başka ne anlamalıydım

Eşinize yazık olmuş, adam başka yemek yapsaydın dedi diye onu bağırarak terslemen olayı senin başlattığın anlamına geliyor. Eşinizin yerinde olsam bende bana böyle sudan sebepten bağırılması karşısında aynı tepkiyi verirdim. Çünkü bana bağırılmasından nefret ederim. İkincisi eşiniz sizin anneliğinize güvenmeseydi çocuk yapmak istemezdi, sinir anında söylenen birşeyi siz fazla büyütüyorsunuz. Bağırmanın üstüne hatayı hatayla kapatmaya çalışmışsınız bebek hakkında söyledikleriniz vicdanınızı sızlatmadıysa bence sizin bir doktora görünmeniz gerek, sigarayı saymıyorum bile. Allah anne adaylarına bilinçli olmayı nasip etsin.

Back
X