Anneliğimi yargılamayın çok çaresizim

Kızdan vazgeçirme kısmından çekilin, anne olmak yular tutmak değil onu baştan söyleyeyim ve fakat aynı halde olsaydık; çok ağır konuşurdum, inanın çok ağır. "E5'e mi çıkayım ul..n" ile başlardım ve gerisi gittikçe daha ağırlaşırdı.
Size yapın diyemem, benim lisanım yoktan anlamayana böyle yani.

Hahahaha lisanımız çok benziyor :D

Evlenmek isterler ama çalışıp kazanmak, borçla kendi yuvasını kurmak istemez.
Bir de gelin hanım ağırlığınca altınından vazgeçmez.
İmkanı yok.
Hem aşk olacak hem altın.
Elalem görecek.
Damat don giymesin ama ona bilezik taksın ille de.

Tövbe est.
Ben de ağır konuşurum böylesine valla.
Yükten başka hayrı olmayan herkese gıcık oluyorum.

Benim eşim de kendi düğünümüzü kendi yaptı. Kimsenin 3 kuruş payı yok. Anne babaya güvenip evlenecek halimiz yoktu. Oğlunuz girsin işe para biriktirsin. Siz de vazgeç diyeceğinize kendi başını kendin kaşı demeyi öğrenin. Kürt diye ne oluyor. Siz almıyorsunuz koynuna alacak düşünsün kürt mü türk mü laz mı çerkez mi.. Ben de kürtle evliyim gayet de mutlutum. Önce insan olsun herkes. Türküz diye başımız göğe ermedi kimse kusura bakmasın.

22 yasinda evlenmek icin baya Kucuk bir yas.
Ha vazgecer mi? Gecmez.
Lafta anlamaz.
Cocugu evlendirmemek sizi kotu ebeveyn yapmaz yargılamak ne demek.
Babasız buyutup Bakmıssınız Kafı bence.
Evlenmek istiyorsa calıssın kendi basına evlensın.

Biliyorlar herşeyi kabul etmiyorlar babası şanlı gösterişli düğün istiyor neyi anlatabilirsin bu insana

Oğlun yapabilirse evlensin

Kız geçinebilirse evlensin

Bakın ben de 40 yaşındayım beni kimse evlendirmedi

Düğünde boynuma takılan seti bile çalışıp aldım

Oğlum da gelin de çalışıp evlenebilir

Kürt olsun yeni Zelandalı olsun fark etmez

Ana babadan bağımsız ikisi becersin evlensin

Şu an iş para yoksa çalışsınlar kazansınlar sonra evlensinler

Evlenince ne yeyip ne içmeyi düşünüyor. Evini nasıl gecindirecek küçük bey. Evini de sizin gecindirmenizi beklemiyordur heralde. Oğlunun ve kayinpeder adayının 9 ay içinde yapın israrina gelince düğününü yapabiliyorsa oğlunuz yarın bile olabileceğini söyleyin. Evlenmeyi düşünen düğününü de yapar heralde. Sizden beklentiye girmesin bosuna

Bence istedigiyle evlenmeli, calisip.cebine parasini koyup, anasina yük olmayi kestigi anda, 5 yasinda cocuk gibi oyuncak tutturur gibi degil, hayat boyle bisey degil, bunu anlayana ve kendi emegiyle ortaya cikana kadar bi zahmet kirsin dizini otursun, yoksa sener sen in filminde ki gibi ben gari isteremden oteye gecmez istekleri

Durumunuz ortadaysa ne yapabilirsiniz ki, neden böyle israr ediyor çocuk gibi anlamadım.
Yapabileceğiniz bir imkanınız var da mı esirgiyorsunuz..

Kendisi çalışsın, 20 yaşında gencecik çocuk.
Neden çalışmıyor.
Siz de çok çok gencsiniz, elinizin durumu ne kadarına izin verir bilmiyorum ama, 40 yaşından sonra gayet de iş bulursunuz.
Çocuk bakarsınız mesela.
Sonuçta diğer çocuklarınız kaç yaşlarında, elbet onlarında ihtiyaçları olacaktır daha..

Kocam doğulu diye belirteyim de linç tayfa koşmasın 😂 biz yatak odası- mutfak kız tarafından deyince şaşırmışlardı onların adette neredeyse damadın sol böbreğine kadar istedikleri için kız verirken . Sözde başlık parası kalktı denir ama çeyiz parasıydı , gelinin anasına bacısına altın yüzüktü, abisine 2 metre zincirdi derken iliğine kadar kurutuyorlar . Hele bir de oğlunuzun vazgeçmeyeceğini anlamışlardır, işiniz zor . 'Kaçma' ya karşıyım ama bu durumda gerçekten birbirlerini seviyorlarsa kaçsınlar, kıysınlar nikah , imkanlar ölçüsünde kursunlar evlerini . Şimdiden bu kadar baskınsa kız ailesi zaten uzun soluklu olmaz o evlilik, o kadar masrafta havaya gider .

Kocam doğulu diye belirteyim de linç tayfa koşmasın 😂 biz yatak odası- mutfak kız tarafından deyince şaşırmışlardı onların adette neredeyse damadın sol böbreğine kadar istedikleri için kız verirken . Sözde başlık parası kalktı denir ama çeyiz parasıydı , gelinin anasına bacısına altın yüzüktü, abisine 2 metre zincirdi derken iliğine kadar kurutuyorlar . Hele bir de oğlunuzun vazgeçmeyeceğini anlamışlardır, işiniz zor . 'Kaçma' ya karşıyım ama bu durumda gerçekten birbirlerini seviyorlarsa kaçsınlar, kıysınlar nikah , imkanlar ölçüsünde kursunlar evlerini . Şimdiden bu kadar baskınsa kız ailesi zaten uzun soluklu olmaz o evlilik, o kadar masrafta havaya gider .

Merhaba. Benim eşim de doğulu onlarda da beyaz eşya ve yatak odası kızınmış. Ben sadece yatak odası aldım iç anadoluluyum bizde alınmaz. :) Bölge farkı var galiba.

Evlenecek maddi gücü olmayan evlenmeye kalkmasın. Siz bu yükün altına girmek zorunda değilsiniz. Ama sanırım siz böyle düşünmüyorsunuz ve çocuğunuzu da bu bilinçle yetiştirmemişsiniz.

Bu durumda ilk söyleyebileceğim zıtlaşmayın. Önüne seçenekler sunun;

1-Beklerse istedikleri gibi bir düğün.
2- Beklemek istemezlerse sade bir nikah.

Her ikisi de kabul edilmezse elinizde ne kadar tutar olduğunu, gerisini kendisinin tamamlanmak zorunda kalacağını, elinizden başka türlüsünün gelmeyeceğini, sonuçta para yaratamayacağınızı söyleyin.

Hala anlamıyorsa bırakın deneyimlesin görsün.

Zaten yaşı da evlenmeye uygun bir yaş değil.

Çalışsın kredi çeksin düğün yapsın paşam, o kadar düğün istiyorsa...
Ayağını yorganına gore uzatmalı sizden düğün talep etmesi çok saçma... durumunuz olsa anlarim, ama olmayınca nerden getirecekmişsiniz?

Oğlunuz işe girsin çalışsın ondan sonra evlilik düşünsün bence duygu sömürüsü yapmasın yahu sokakta yatmak nedir? Gidip çalışsın sonra maaşıyla kimle isterse evlensin ama siz buna değil de kızın kürt olmasına takilmissiniz. Oğlunuza akıl verip ise girmesini sağlayın

O zaman oğlunuz donsuz cebinden çıkarsın paracıkları?! Yoksa yok?! Böbreğini satsın madem bu kadar meraklı. Tövbe estağfurullah. Ama sizinde sanki kızı istemediğiniz gibi bir durum var.

Amaç evlenmekse sade bir nikah töreni ile de evlenilir.
Ama doğulu olup da oranın kültürünü yaşatan aileden kız alacaksanız altınları paraları saçmanız lazım malesef.
E o da yok, yoktan anlayacak beyefendi.
3 yaşında oyuncak isteyip tutturan bebeler gibi ne o öyle saçmalık.
Adam olsun kendi yapsın düğününü. Ayrıca 22 yaşındaki erkekte o düğünü yapacak g.. yok.
Güç yok de mi?
Sizi kimse yargılayamaz, Allah yardımcınız olsun.
Kendi doğurduğunuza boyun eğmeyin!
Haddini bilsin.
Sert ve net olun bana kalırsa.

Back
X