Anneliğimi yargılamayın çok çaresizim

şu durumda kim sizin anneliginizi yargılayabilir Allah aşkına?
oğlunuzun düşüncesizliği yüzünden neden anneliginiz zeval görsün böyle düsünmeyin lütfen.
evlenmeyi istiyor evliliğin külfetini de yüklensin madem.

Ben sizi anladım. Erkek çocukları için sözünü dinleyecegi bir büyüğünün olmaması çok kötü bir şey.
Şimdiki eşiniz nasıl bir insan? Erkek erkeğe konuşsa olmaz mı?

O da olmazsa oğlunuzla beraber bir psikologa gidin. Belki onun tavsiyelerini dinler. Bir de düğün için en zor sorumluluklari ona verin. Madem evleneceksin su kısımları sen hallet diyeceksiniz. Belki anlar o zaman neyin ne olduğunu.

Bence kızla ve ailesiyle ilgili (kultur farki vs) gerekceleri asla dusunmeyin ve dile getirmeyin. Asil mesele oglunuzun evlenecek olgunlukta olmamasi , hem maddi anlamda hem de psikolojik olarak. `Evlendirmezseniz intihar ederim` diyen birisi hala cocuktur ki siz 40 yasindaysaniz en fazla 22-23 yasinda oglunuz kesinlikle cok genc. Kizin ailesi de keske boyle dusunse ve biraz bekleseler. Biraz uzunca bir nisanlilik olsa. Hem calisip ayaklarinin uzerinde durmasi icin biraz motive olur belki oglunuz.

Akilli davranin, inatlasmayin, kotu olmayin, oglunuzu veya kizin ailesini nasil ikna edebilirim diye dusunun ama tatli tatli. Lafi sozu donlenir bir buyugunuzu alin arkaniza. Allah yardimciniz olsun

Öncelikle merhaba. Nasıl ve nerden baslicagimi bilmiyorum 3 tane evladım var babalarını 8 yıl önce toprağa verdim 5 yıl tek başıma direndim çok iyi olmasada bakmaya çalıştım.ve biriyle tanisip evlendim.yillar geçti oğlum askerliğini yaptı döndü birini aldı hayatına 1 ay içinde evlenme kararı aldılar lütfen burda ayrımcılık yaptığımı düsünmeyin.kiz kürt kültürleri yaşam tarzları çok farklı bizden.neyse oğlum ısrarı yüzünden istemeye gittik onlar doğulu ya akraba sordular amca dayi vs kimsemiz yok tabi neden derseniz eşim hastalanınca tek allahın kulu sormadı bizi ölünce de kimse olmadi yanımızda bende herkesle bağlarımı kopardım bu nedenle ama oglum amcalarinida dayilarinida aradi hepsi lafta tm dediler asil konuya geleyim maddi durumum hic yok diyebilicegim derecede kotu oglum bunları biliyor bırak evlendirmeyi söz yapicâk dahi durumum yok ama oğlum ısrarla evlenmek istiyoŕ 2 defa gittik istemeye oğlumun zoruyla oldu bütün bunlar 9 ay içinde düğün istiyorlar yapamam imkansız birşey bu bunları oğlum bildiği halde yanımda olmuyorsun babam yok sende olmuyorsun yanımda sürekli bir baskı sürekli bir laf sokmalar evden gidip sokâklarda yatmalar simdide intihar edicem almazzsaniz onu bana ďiye tehdit ediyor napicagimi sasiŕdim elimde olsa neden yapmim anneyiz onlaŕin mutluluğu bizim mutluluğumuz şunu diyebilirsiniz bana neden çalışmıyorsun diye bende isterim ama ol élimde sakatlık olduğu için ve yaşta artık 40 olďu malum. Napabilirim oğlumu bu kızdan vazgécirmek için

Oglunuzu karsiniza alip guzel bir dille durumunuzu ifade edip ayrica Karşı tarafın ailesiyle konuşup durumunuzu anlatabilirsiniz ufak çaplı düğün de yapılabilir. Hic biri olmuyorsa düğün ertelenebilir oğlunuz çalışıp düğün parası biriktirebilir çok istiyorsa. Sizin durumunuzu bildiği halde yine usteliyorsa şuan olgunlaşmamıştir ileride çok pişman olacak bu yaptıklarına. Ne diyeyim bilemedim

22 yaşında bu ülke şartlarında oratalama bir insan neye sahip olabilir de evlenmek isteyebilir hayret ediyorum. 24 yaşındayım iyi kötü bi mesleğim de var ama kendime güvenip de evlenmeye kalkamam kadın olduğum halde.

Tebrik ederim. Kesinlikle tum kalbimle soyluyorum insan icin en guzel evlilik yasi 30dur. Kadin erkek farketmez. Insanlarda bir evlenme meraki ve bu merak ve baski yuzunden yapilan yanlis evlilikler, mutsuz insanlar ve zavalli cocuklar. Merhametli, nazik, insan gibi birine asik olun ve evlenin.

Tebrik ederim. Kesinlikle tum kalbimle soyluyorum insan icin en guzel evlilik yasi 30dur. Kadin erkek farketmez. Insanlarda bir evlenme meraki ve bu merak ve baski yuzunden yapilan yanlis evlilikler, mutsuz insanlar ve zavalli cocuklar. Merhametli, nazik, insan gibi birine asik olun ve evlenin.

Off o baskılar yokmu insanı resmen uçuruma sürüklüyor... o baskı yüzünden bir adamla görüşmeyi kabul etmiştim ama adama karşı zerre duygu,beğeni yok karakteri mukemmel ama bende tık yok ... ağzım burnum uçuk olmuştu sıkıntıdan... sonra dedim kendime "kızım sen evlenmekte istemiyon çocuk da niye millete uyup hareket ediyon gerizekalımısın" o günden sonra millete kulak tıkamayı ögrendim... genç yaşta bir özentiyle yada evlliliği romntikfilmlerdeki gibi sanıp atılıyorlar sonrası maddi manevi kabusa dönüşüyor

Off o baskılar yokmu insanı resmen uçuruma sürüklüyor... o baskı yüzünden bir adamla görüşmeyi kabul etmiştim ama adama karşı zerre duygu,beğeni yok karakteri mukemmel ama bende tık yok ... ağzım burnum uçuk olmuştu sıkıntıdan... sonra dedim kendime "kızım sen evlenmekte istemiyon çocuk da niye millete uyup hareket ediyon gerizekalımısın" o günden sonra millete kulak tıkamayı ögrendim... genç yaşta bir özentiyle yada evlliliği romntikfilmlerdeki gibi sanıp atılıyorlar sonrası maddi manevi kabusa dönüşüyor

Hic baskilara gelmeyin. Toplum tedavisi olmayan bir hastaliktir. Mahalle baskisina yenilen kaybeder. Insanlar sirf laf olsun diye konusuyor. Once universiteyi kazandin mi diye sirarlar (kendikeri prof cunku) sonra okul bitti mi derler 5 yil boyunca, sonra is buldun mu ve evlenmeyi dusunmuyor musun. Sonra cocuk yaomiyo musun sonra 2.yi yaomiyo musun. Sana ne vr bana neyi unuttuk toolumca.

Teyzelerle basetme yontemi gelistirmistim zamaninda bana soru sorana hemen karsi atak ben de soru sorup dikkatini dagitiyodum. Gercekten ise yariyor:)) mesela sen kac yasinda evlendin teyze, himm senin zamanina gore de biraz gec di mi? 20 yas?? Bilmemkim teyze 15 yasinsa evlenmis fln..guzel oluo susup kaliolar.:)

Hic baski

Böyle konularda aklıma direkt babaannem geliyor. Babam babaannem şöyle bişey söylemiş olsa babaannem "o...luk mu yapayım a... çocuğu" der böyle anlayışsız, hala buyuyememis bir çocuğun evi terketmesini beklemez kendi sokağa atardı. Harbi kadındır vesselam

Valla ben Doğulu biri ile evliyim.....
Burada düğümler çok değişik.
Altın su gibi akıyor.
Benim eşimin ailesinin durumu iyi değildi.
saçma salak bir sütğt adet var her yörede olduğu gibi.
Herkes yapamaz öyle düğün.
Kendi yapsın sıkıyorsa..

Öncelikle oğlunuz çok küçük muhtemelen. Maddi olarak gücü yoksa evlenmesin. Ev geçindirmezse o hayat cehennem olur. Ayrıca Doğu kültürünün düğünlernin altından hele bu durumda kalkmanız mümkün değil

Oğlunuz durumunuzu bilmiyor mu?
Hayır yani öyle bir tavrı var ki,sanki herşeyiniz tamam siz işi yokuşa süruyorsunuz.
Yerinizde olsam hiç eğilip bükülmem,oğlum durumumuz bu,benim yapabileceklerim bu,kabul ediyorsan tamam,yok ben kızın ailesi gibi istiyorum diyorsan,ikiniz çalışın,nerede nasıl istiyorsanız o şekilde yapın düğününüzü der geçerim zira bu devirde herkes böyle evleniyor zaten.

Kocam doğulu diye belirteyim de linç tayfa koşmasın 😂 biz yatak odası- mutfak kız tarafından deyince şaşırmışlardı onların adette neredeyse damadın sol böbreğine kadar istedikleri için kız verirken . Sözde başlık parası kalktı denir ama çeyiz parasıydı , gelinin anasına bacısına altın yüzüktü, abisine 2 metre zincirdi derken iliğine kadar kurutuyorlar . Hele bir de oğlunuzun vazgeçmeyeceğini anlamışlardır, işiniz zor . 'Kaçma' ya karşıyım ama bu durumda gerçekten birbirlerini seviyorlarsa kaçsınlar, kıysınlar nikah , imkanlar ölçüsünde kursunlar evlerini . Şimdiden bu kadar baskınsa kız ailesi zaten uzun soluklu olmaz o evlilik, o kadar masrafta havaya gider .
Kaçsınlar meselesi de biraz riskli gibi sanki.Bir sürü olay duyuyoruz, kalkıp hem kıza hem oğlana bir zarar vermesinler sonra.

Henüz 22 yaşında ben küçük yaşta evlendim onun çabasıylaysa nekadar yetebilirki bunu anlamiyor
bende şunu anlamadım
oğlunuza sormadınız mı ne yapmanızı bekliyormuş atıyorum en az 70.000 tl çıkarmanız için
öyle ya söz nişan düğün
bileziği takısı kuaförü ev eşyaları

erden bulacakmışsınız o parayı bir yol söyleseymiş size
evlendiğiniz eşinizin durumu iyi mi ona mı güveniyor acaba?

Benim eşimde arkasında maddi destek olmadan evlendi benimle.. Kimseye minnet etmemek için çalışmış çabalamış biriktirmiş hiçbirşey'den de mahrum bırakmadı sagolsun. Diyeceğim şu ki evlenmek istiyorsa sadece kendine güvenecek kızı ikna edecek beklemeye kız razı olduktan sonra ailesi olmasa ne?

Evlilik ne kadar kolay geliyor şimdiki gençlere yaa herşey düğünlede bitmiyor asgari ücretle İstanbul gibi yerde nasıl geçinecek.. Kız da çalışmaz büyük ihtimal.

Oğlunuz çaluşmıyor herhalde değilmi.
Hemde 22 yaşında neyin acelesini yapıp evlenmeye kalkıyor.
Bişey söyleyim kürtler genelde çok takı isterler.

Sertte yaptım umursamaz tutumda takındım anneligime laf etmeye başladı kaldirâmiyorum artik

ablacım kaldıramayacak bir şey yok. bi kız için canına kıymaz merak etme. durumun yoksa yoktur. hiçbir ebeveynin çocuklarına dört başı mamur düğün yapma mecburiyeti yok.
küçük çocuk değil ki sokakta yatsa üzülesin. bırak ne hali varsa görsün emin ol bir kaç aya kendi bıkar bu gösteriş meraklısı sülaleden.

Kızdan niye vazgeçireceksiniz ki? Oğlunuz durumunuzu biliyor. Olmayan bir şeyi var edecek haliniz yok. Siz gitmiş istemişsiniz Almamış değilsiniz ki kızı? Ne istiyor oğlunuz? düğün mü yapmanızı istiyor? İmkanınız yoksa yok. Çok istiyorsa kendi yapsın düğününü. Sonra nerede oturacaklar ne yapacaklar onları düşündü mü oğlunuz? Ev kurmak kolay değil. Herşeyi göze alıyorsa evlensin. Siz daha ne yapabilirsiniz ki?

Back
X