- 6 Ocak 2019
- 5.740
- 16.749
- 348
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Öncelikle merhaba. Nasıl ve nerden baslicagimi bilmiyorum 3 tane evladım var babalarını 8 yıl önce toprağa verdim 5 yıl tek başıma direndim çok iyi olmasada bakmaya çalıştım.ve biriyle tanisip evlendim.yillar geçti oğlum askerliğini yaptı döndü birini aldı hayatına 1 ay içinde evlenme kararı aldılar lütfen burda ayrımcılık yaptığımı düsünmeyin.kiz kürt kültürleri yaşam tarzları çok farklı bizden.neyse oğlum ısrarı yüzünden istemeye gittik onlar doğulu ya akraba sordular amca dayi vs kimsemiz yok tabi neden derseniz eşim hastalanınca tek allahın kulu sormadı bizi ölünce de kimse olmadi yanımızda bende herkesle bağlarımı kopardım bu nedenle ama oglum amcalarinida dayilarinida aradi hepsi lafta tm dediler asil konuya geleyim maddi durumum hic yok diyebilicegim derecede kotu oglum bunları biliyor bırak evlendirmeyi söz yapicâk dahi durumum yok ama oğlum ısrarla evlenmek istiyoŕ 2 defa gittik istemeye oğlumun zoruyla oldu bütün bunlar 9 ay içinde düğün istiyorlar yapamam imkansız birşey bu bunları oğlum bildiği halde yanımda olmuyorsun babam yok sende olmuyorsun yanımda sürekli bir baskı sürekli bir laf sokmalar evden gidip sokâklarda yatmalar simdide intihar edicem almazzsaniz onu bana ďiye tehdit ediyor napicagimi sasiŕdim elimde olsa neden yapmim anneyiz onlaŕin mutluluğu bizim mutluluğumuz şunu diyebilirsiniz bana neden çalışmıyorsun diye bende isterim ama ol élimde sakatlık olduğu için ve yaşta artık 40 olďu malum. Napabilirim oğlumu bu kızdan vazgécirmek için
22 yaşında bu ülke şartlarında oratalama bir insan neye sahip olabilir de evlenmek isteyebilir hayret ediyorum. 24 yaşındayım iyi kötü bi mesleğim de var ama kendime güvenip de evlenmeye kalkamam kadın olduğum halde.
Tebrik ederim. Kesinlikle tum kalbimle soyluyorum insan icin en guzel evlilik yasi 30dur. Kadin erkek farketmez. Insanlarda bir evlenme meraki ve bu merak ve baski yuzunden yapilan yanlis evlilikler, mutsuz insanlar ve zavalli cocuklar. Merhametli, nazik, insan gibi birine asik olun ve evlenin.
Off o baskılar yokmu insanı resmen uçuruma sürüklüyor... o baskı yüzünden bir adamla görüşmeyi kabul etmiştim ama adama karşı zerre duygu,beğeni yok karakteri mukemmel ama bende tık yok ... ağzım burnum uçuk olmuştu sıkıntıdan... sonra dedim kendime "kızım sen evlenmekte istemiyon çocuk da niye millete uyup hareket ediyon gerizekalımısın" o günden sonra millete kulak tıkamayı ögrendim... genç yaşta bir özentiyle yada evlliliği romntikfilmlerdeki gibi sanıp atılıyorlar sonrası maddi manevi kabusa dönüşüyor
Kaçsınlar meselesi de biraz riskli gibi sanki.Bir sürü olay duyuyoruz, kalkıp hem kıza hem oğlana bir zarar vermesinler sonra.Kocam doğulu diye belirteyim de linç tayfa koşmasınbiz yatak odası- mutfak kız tarafından deyince şaşırmışlardı onların adette neredeyse damadın sol böbreğine kadar istedikleri için kız verirken . Sözde başlık parası kalktı denir ama çeyiz parasıydı , gelinin anasına bacısına altın yüzüktü, abisine 2 metre zincirdi derken iliğine kadar kurutuyorlar . Hele bir de oğlunuzun vazgeçmeyeceğini anlamışlardır, işiniz zor . 'Kaçma' ya karşıyım ama bu durumda gerçekten birbirlerini seviyorlarsa kaçsınlar, kıysınlar nikah , imkanlar ölçüsünde kursunlar evlerini . Şimdiden bu kadar baskınsa kız ailesi zaten uzun soluklu olmaz o evlilik, o kadar masrafta havaya gider .
bende şunu anlamadımHenüz 22 yaşında ben küçük yaşta evlendim onun çabasıylaysa nekadar yetebilirki bunu anlamiyor
Sertte yaptım umursamaz tutumda takındım anneligime laf etmeye başladı kaldirâmiyorum artik