Anneliğimi yargılamayın çok çaresizim

evlenmek isteyen adam evi geçindirebilcek yuvasını kurabilcek güze sahip olmak zorunda

bunu ona uygun bir dille anlatın

anne bana oyuncak al der gibi o kızı al düğün yap demek doğru değil

evlilik evcilik oynamak değildir

kendine güvenen evlensin anasına babasına değil
Aynılarını yazacaktım. Yazılmış, gidiyorum elveda...

Hemen de konu doğululara ayrımcılık yapılıyorsunuz'a çekiliyor pes ya. Doğu kültüründe her maddi şey erkeğe yüklenir. Her türlü maddiyatı erkek karşılamak zorundadır. Kadın belki bu sebeplerden korkuyor.
Doğu kültüründe erkeğin masraf yaptığı kadar kız tarafı da yapar, lütfen bilmediğiniz kültürler hakkında konuşmayın...

Öncelikle merhaba. Nasıl ve nerden baslicagimi bilmiyorum 3 tane evladım var babalarını 8 yıl önce toprağa verdim 5 yıl tek başıma direndim çok iyi olmasada bakmaya çalıştım.ve biriyle tanisip evlendim.yillar geçti oğlum askerliğini yaptı döndü birini aldı hayatına 1 ay içinde evlenme kararı aldılar lütfen burda ayrımcılık yaptığımı düsünmeyin.kiz kürt kültürleri yaşam tarzları çok farklı bizden.neyse oğlum ısrarı yüzünden istemeye gittik onlar doğulu ya akraba sordular amca dayi vs kimsemiz yok tabi neden derseniz eşim hastalanınca tek allahın kulu sormadı bizi ölünce de kimse olmadi yanımızda bende herkesle bağlarımı kopardım bu nedenle ama oglum amcalarinida dayilarinida aradi hepsi lafta tm dediler asil konuya geleyim maddi durumum hic yok diyebilicegim derecede kotu oglum bunları biliyor bırak evlendirmeyi söz yapicâk dahi durumum yok ama oğlum ısrarla evlenmek istiyoŕ 2 defa gittik istemeye oğlumun zoruyla oldu bütün bunlar 9 ay içinde düğün istiyorlar yapamam imkansız birşey bu bunları oğlum bildiği halde yanımda olmuyorsun babam yok sende olmuyorsun yanımda sürekli bir baskı sürekli bir laf sokmalar evden gidip sokâklarda yatmalar simdide intihar edicem almazzsaniz onu bana ďiye tehdit ediyor napicagimi sasiŕdim elimde olsa neden yapmim anneyiz onlaŕin mutluluğu bizim mutluluğumuz şunu diyebilirsiniz bana neden çalışmıyorsun diye bende isterim ama ol élimde sakatlık olduğu için ve yaşta artık 40 olďu malum. Napabilirim oğlumu bu kızdan vazgécirmek için
Çekin resti. "Senelerce baktım size çabaladım. Tek başıma büyüttüm. Şimdi bunun için beni hiçe sayarak canıma kıyarım diyorsun? Param olmadığını bile bile düğün istiyorsun napayım kendimi mi satayım? Satacak neyim var nerede param pulum var benim? İlle evleneceksen çalış oğlum, biriktir paranı evlen. Erkek adamsın yuvanı da kendin kur benim gücüm kalmadı." denecek laf budur bence. Kızdım oğlunuza kusura bakmayın.

Doğu kültüründe erkeğin masraf yaptığı kadar kız tarafı da yapar, lütfen bilmediğiniz kültürler hakkında konuşmayın...
Gayet iyi biliyorum emin olabilirsiniz, bir dolu doğulu arkadaşım var ve eniştelerim doğulu. İstisna aileler olabilir elbet ama ben genelinden bahsediyorum. Kötü bir şey söylemişim gibi neden hemen savunmaya geçiyorsunuz ki

Konu biraz yanlış taraflara gitmiş, son tavsiyemi vereyim gerekirse oğluna resti çekip kendini kurtarmaya bak ablacım. Ekonomik durum ortadayken , her şeyin fiyatı evereste çıkmışken çocuklarının mutluluğunu değil de gösterişli düğün isteyen aileden hayır gelmez . Bunun adetle-kültürle ilgisi yok , yolunacak kaz arıyorlar belliki. Ben olsam hesap ettik kızınız o kadar etmiyor derdim ama siz demeyin tabi gene 😂 evlenirseler ilerde kaynanamın o lafını unutamıyorum, ondan nefret ediyorum diye konu açar 😂

Öncelikle merhaba. Nasıl ve nerden baslicagimi bilmiyorum 3 tane evladım var babalarını 8 yıl önce toprağa verdim 5 yıl tek başıma direndim çok iyi olmasada bakmaya çalıştım.ve biriyle tanisip evlendim.yillar geçti oğlum askerliğini yaptı döndü birini aldı hayatına 1 ay içinde evlenme kararı aldılar lütfen burda ayrımcılık yaptığımı düsünmeyin.kiz kürt kültürleri yaşam tarzları çok farklı bizden.neyse oğlum ısrarı yüzünden istemeye gittik onlar doğulu ya akraba sordular amca dayi vs kimsemiz yok tabi neden derseniz eşim hastalanınca tek allahın kulu sormadı bizi ölünce de kimse olmadi yanımızda bende herkesle bağlarımı kopardım bu nedenle ama oglum amcalarinida dayilarinida aradi hepsi lafta tm dediler asil konuya geleyim maddi durumum hic yok diyebilicegim derecede kotu oglum bunları biliyor bırak evlendirmeyi söz yapicâk dahi durumum yok ama oğlum ısrarla evlenmek istiyoŕ 2 defa gittik istemeye oğlumun zoruyla oldu bütün bunlar 9 ay içinde düğün istiyorlar yapamam imkansız birşey bu bunları oğlum bildiği halde yanımda olmuyorsun babam yok sende olmuyorsun yanımda sürekli bir baskı sürekli bir laf sokmalar evden gidip sokâklarda yatmalar simdide intihar edicem almazzsaniz onu bana ďiye tehdit ediyor napicagimi sasiŕdim elimde olsa neden yapmim anneyiz onlaŕin mutluluğu bizim mutluluğumuz şunu diyebilirsiniz bana neden çalışmıyorsun diye bende isterim ama ol élimde sakatlık olduğu için ve yaşta artık 40 olďu malum. Napabilirim oğlumu bu kızdan vazgécirmek için
Vicdanını bir kenara koy. Ölüm takdiri ilahi. Oğlunu karşına al de benim elimden bu kadar geliyor çok istiyorsan kızla kaç ya da çalış meslek sahibi ol hem kendini hem de kızı kurtar. Oğlunuz evlenmek çok basit sanıyor iki aya kalmaz da boşanırlar

Gayet iyi biliyorum emin olabilirsiniz, bir dolu doğulu arkadaşım var ve eniştelerim doğulu. İstisna aileler olabilir elbet ama ben genelinden bahsediyorum. Kötü bir şey söylemişim gibi neden hemen savunmaya geçiyorsunuz ki
Bende kürt, doğuluyum cünkü. Arkadaşların eniştelerin öyle diye doğunun tamamı öyledir anlamına gelmez. Bir doğulu olarak yanlış biliyorsunuz örf adetlerimizi diyorum.

Evladını vazgeçirmek yerine karşına alıp konuşmak daha iyi değil mi? Evlenmeyi istiyorsan demekki evlenebilicek gücün var.. Ben maddi destek olamam ama maneviyatımla yanındayım demek bu kadar mı zor? Ablacım yaşınız 40 olmuş cahil cahil düşünceler içindesiniz.

Vay benim başıma ya... Görücü usulü evlendim buna rağmen tek bir isteğimiz vardı oda olmadı...Severek evlenenler nasıl şart koyuyor aklım almıyor...

Sizin maddi durumunuz yok diye oglunuz evlenmeyecek mi anlamadim? Oglunuz issiz mi calismiyor mu? Eger calismiyorsa ince bir ise girsin. Sonra da parasiyla bir koltuk bir yatak bir dolap bir masa camasir ve bulasik makinesi ocak vs alsin ve nikah yapip evlensinler.

Biliyorlar herşeyi kabul etmiyorlar babası şanlı gösterişli düğün istiyor neyi anlatabilirsin bu insana
O zaman oglum ben degil kizin ailesi ise tas koyuyor diyeceksin. Yoksa evlenin bi nikahla benim ne zorum olacak seninle desenize.

Vazgeciremezsin.Siz baski yaptikca kiza sarilacaktir.Ayrica bende kürdüm esim turk aramizda irk ya da kulturle alakali problem olmadi.Oglunuz ve siz bilincliyseniz bunun lafi bile olmaz.Oglunuz madem cok evlenmek istiyor calissin elinize versin parayi.Sizde her seyin iyisi olmadan bir seyler yapin.Bence amcalarindan destek isteyin

Sertte yaptım umursamaz tutumda takındım anneligime laf etmeye başladı kaldirâmiyorum artik
Çok benzer şeyler yaşadım sizinle. O akrabalar dayılar amcalar hiç olmuyor o zor günlerde. Hepsi kafasını kuma gömüyor. Sert bir dille son kez konuşun ben bu şartlarda sizi büyüttüm okuttum, gururumu incitmeye başladın artık söylediklerini kaldıramıyorum deyin. Ki bence evlendiğine pişman olacak. İnşallah vazgeçer. Yaşı çok küçük çünkü. Halinden anlamayan bir insanla, yapamaz. Ve bunu şu an göremiyor. Sizi de anlıyorum bi anne olarak oğlunuzun evlilik gibi acı bir tecrübesi olsun istemiyorsunuz.

Gitsn iş bulsun intahar edecem diye tehdit edeceğine çalışsın yapsın düğün kocaman adam kız bulurken bulduğu gibi düğünü de yapsın

Askerden döndüm annem beni evlendir diye bir kavram olmaz ki...
Siz oğlusunuzu sanırım pek hayır demeyerek büyüttünüz, sıkıntılar varken kıyamadınız. Üç yaşındaki ağlama histeri krizlerine girmiş, kendimi öldürürüm diyor. Karşı aile babası olmayan maddi durumu olmayan birinden beklentilerinin olmaması gerekiyor, oğlunuzun çalışıp para biriktirmesi ve kendinin kazanması gerekiyor. Siz yine anne olarak bir kaç parça bir şey vermeye çalışırsınız ama tek çöp istememesi lazım. Kızı istemiyorum demeyin, ailesi ile konuşun. Yarın bir gün sıkıntı yapmayın bizim durumumuz bu diye. Kız da bilsin. Oğlunuz da kız da otursun kendileri para biriktirsin evlensin.

Erkek evlatların sonradan neden gözü dönüyor ya ..bence hiç simartmayin elimden gelen bu kabul ediyorsan et etmiyorsan yapcak biseyim yok deyin

İyide paramız yok şanlı şöhretli düğün yapamayız deyin , onlar kızlarını oğlunuzdan ayırmaya uğraşsın :)

Bence oğlunuz maddiyatın yanında manevi desteğinizden de yoksun. 40 yaş çok genç bir yaş destek olmak isteseydiniz çok rahat olurdunuz. En azından yapılacakları sıraya koyup yönlendirebilirdiniz. Kıza ve ailesine karşı da önyargılıymışsınız zaten. Çünkü zorla götürdü gibi şeyler söylemişsiniz yani tanımadan da zaten istememişsiniz. Bunun yanında 22 yaş evlilik için doğru kararların verilebileceği bir yaş değil. Ama bu tavrınıza karşılık ben de olsam size karşı bir tepkim olurdu. Eşiniz vefat etmiş yeniden evlenmişsin iz irtibatı koparmışsınız peki şimdiki evliliğinizden hiç mi bir akrabanız olmadı. Bu konuda da Malesef ki yine sizin özellikle Hiç kimseyi katmayıp kızı ve aileyi buna değer görmeyip karşı tarafa karşı oğlunuzu rencide ettiğinizi oğlunuzu vazgeçiremediğiniz için sanki kızları değersizmiş gibi tavırlara girip karşı tarafa rest çektirip onları bezdirmeye yönelik bir strateji geliştirdiğinizi düşünüyorum. Sanırım bu filmi 5 6 yıl önce izledim ne kadar tanıdık geldi hareketleriniz. Oğlunuz adına çok üzgünüm..

22 yaşında bu ülke şartlarında oratalama bir insan neye sahip olabilir de evlenmek isteyebilir hayret ediyorum. 24 yaşındayım iyi kötü bi mesleğim de var ama kendime güvenip de evlenmeye kalkamam kadın olduğum halde.

Back
X