• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneliğin güzelliğini anlayamadim

canım seni çok iyi anlıyorum,ama inan bu geçici bir süreç,bikaç aya kalmaz düzelir..bende çok kafaya takmıştım aynı şeyleri bende yaşadım,halada kendime 5 dk vakit ayıramıyorum ama olsun allaha şükürler olsun:nazar::nazar:biraz daha sabret...bak kayınvaliden yardımcı oluyomuş,mutlu bir evliliğin var...neler var neler bunları düşün o zaman zaten mutu olursun

Kolik gaz sancıları ilk 3 ayda görülür.Günün belli saati başlar.Etini kesiyormuşsun gibi ağlar çocuk.Avutamazsın.Sebebi de bilinmiyormuş ama çok ilginç bir şekilde günün aynı saati başlıyor.Benim kızım 5 gün oldu.Akşam 8den 11e kadar.Birlikte ağlıyorduk :9: S.. diye bir ilaç var.Bize bir tek o iyi geldi.5 gün boşuna ağlatmışım çocuğu.Fakat bu gaz ilaçları da nekadar bitkisel olsa da bağırsak kanserine sebep olabiliyormuş.Çocuk gak dese gaz ilacı verenler var.Ben 3 aya kadar ve mecbur kalmadıkça kullanmadım.Dr hangi gaz ilacını verdi.Sütünden gazlanıyor olabilir mi.Kendini de koruman gerek.Düzene girecek herşey.Sen sadece bebeğe alışmaya çalışıyorsun o dış dünyaya alışmaya çalışıyor annesi.

Senin durumun bana Bebek Hüznü gibi geldi , bu şekilde arattırabilirsin okur bilgilenirsin. Bir çeşit doğum sonrası depresyon. Sana sadece şunu söyleyebilirim seni bebek hüznü yada postpartum yaşamayan hiç kimse anlayamaz.

Bir arkadaşım 11 denemede tüple hamile kaldı oda bunları yaşadı. Yani bu bebeği istemekle, istememekle, gazıyla, ağlamasıyla ilgili değil. Bu tamamen ruh halinle ilgili. Ancak göreceksin ki, farkettirmeden geçecek. Hergün herşey daha iyiye gidecek.

ahhh ahhh tam benim konum çok zor arkadaşım çok zor bebek büyütmek.benimki 11 aylık her gün ağlıyorum ben.bizimki diş çıkarıyor sürekli hep huysuz.sizinki gibi gazı vardı gazdan sonra diş başladı 4.5 aylıktı diş çıkardı şimdi de azı çıkarıyor anlayacağın anneye rahat yok garibin çilesi mezarda bitermiş hesabı

Zahmet olmadan rahmet olmaz.. hepimizin zaman zaman evlatlarıyla ilgili çektiği zorluklar oluyor mutlaka.. Allah yardımcınız olsun sabırlı olmanız gereken bi dönemdesiniz belli ki..

cnm daha evliliğe alışamadan çocuk sahibi olmuşun loğusalık dönemin bunlar diceksin loğusalığım bitti.. bitsin depresyonu bazılarının çocukları kendini ifade etmeye başladığında geçiyor...cnm içini daha da bunaltma öf leyip püfleyerek eşinle yakınlarıınınla da aran açılabilir Allah muhafaza.... herşey hep böyle gitmeyecek elbette ayrıca çocuk hisseder hep huzursuz olur cnm eşinle konuş çocuk yüzünden sürekli evde olmak hep herşeyi ertelemek beni biraz depresyona itti galiba, dışarı çıkıp hava almak istiyorum de beraber bir program yapın :34:

cennet analarin ayaklari altinda kizlar anne olmak o kadar kolay deyil
sabir merhameti öz veriyi cocuklarimiz ögretiyor bize
ben deyil biz olmayi ögreniyorsun canim
allah anali babali büyütsün canim bu günleri ilerde gülerek anlatacaksin evladina
simdi ben öyleyim anne biz nasildik diyince konusuyoruzda nasil gülüyorlar
4 evladim var 4ayri ayri huy 4 baska kisilik iyikide olmuslar can yoldaslarim
her seyim onlar benim dünyanin en zengin insaniyim 4 evladim var iyikide olmuslar
isallah ilerde sende öyle söylersin
sadece bu ara sana sabir ve zaman gerekli

Mrb arkadaslar ben 1 yıl önce evlendim evlendikten 9 ay 1 gün sonradan kızım doğdu su an 3 aylik olan bebegim cok gazli kolil bir bebek uyumuyor sürekli agliyor kucağımda taşımaktan belim koptu ayağımda ve beşikte sallamaktan kolum bacağım cok ağrıyo kayınvalidem bizde kalıyor bana yardımcı oluyo sürekli sagolsun eşimde öyle ama dogum yaptığımdan beridir huzursuzum onun ağlamasına dayanamıyorum cok cok uykusuz ve yorgunum bı bebek sahibi olmanın güzelliğini hala anlayabilmiş değilim ayrıca esime cok düşkünüm yanimdayken bile özlerdim hep ama su anda 5 dk bile sarılıp sohbet edemiyoruz evliliğimden de bisi anlayamadım zaten bu hep boyle mı olacak annelik boyle bisey mı ne zaman mutlu hissedicem kendimi bı yandan da kendime kızıyorum sağlıklı bir bebegim var esimle aram cok iyi k.vaildemle de öyle ama yinede bir huzursuzluk ve mutsuzluk var tecrübeli anneler yaşadığım normalmi yoksa ben anormal miyim cevaplarınız icin şimdiden teşekkürler

Evet canım anne olmak öyle bişey.
Hele bir de kolikse.
Bilirim ne çektiğini.
Benim ilk kzımda kolikti.Saat 23.00 de başlar gece 03.00 e kadar ağlardı.
Kucağımda gezdirir.Oturamazdım bile.
Benim kızım 5-6 aylık olunca döndü normale.
Allah başka sıkıntı vermesin...:nazar::nazar:

aynı durumu yaşadık senle.bak canım benim kızım 10 yaşında.çok gazlı bir bebekti.eşimden kopuyor gibiydim bu beni üzüyordu.bıktım yorgunluktan dediğim çok olmuştur.
ama şimdi sorsan kızıma öff demek istemezdim.şu an kontrollü bir anneyim.ama o günler için çok içim yanıyor.bırak dünya yansın.bebeğini hoş tut.inan bu günler geride kalıcak.ve savunmasız bebeğe öf dediysen o onu örseleyecek.
yediğin yemek tipine çünkü bazıları gaz yapar.ben ben 1 yıl depresyon ilacı gelmiştim.biraz faydası oluyor.gaz çıkarma yöntemlerini iyi araştır.ve çıkana kadar süresiz omzumuzda yatıralım.yazık onlara.çocuk büyüdükçe eşine tepki vericek.eşin senden çok bağlanacak ona.

Mrb arkadaslar ben 1 yıl önce evlendim evlendikten 9 ay 1 gün sonradan kızım doğdu su an 3 aylik olan bebegim cok gazli kolil bir bebek uyumuyor sürekli agliyor kucağımda taşımaktan belim koptu ayağımda ve beşikte sallamaktan kolum bacağım cok ağrıyo kayınvalidem bizde kalıyor bana yardımcı oluyo sürekli sagolsun eşimde öyle ama dogum yaptığımdan beridir huzursuzum onun ağlamasına dayanamıyorum cok cok uykusuz ve yorgunum bı bebek sahibi olmanın güzelliğini hala anlayabilmiş değilim ayrıca esime cok düşkünüm yanimdayken bile özlerdim hep ama su anda 5 dk bile sarılıp sohbet edemiyoruz evliliğimden de bisi anlayamadım zaten bu hep boyle mı olacak annelik boyle bisey mı ne zaman mutlu hissedicem kendimi bı yandan da kendime kızıyorum sağlıklı bir bebegim var esimle aram cok iyi k.vaildemle de öyle ama yinede bir huzursuzluk ve mutsuzluk var tecrübeli anneler yaşadığım normalmi yoksa ben anormal miyim cevaplarınız icin şimdiden teşekkürler
yazdıklarını okudum aynen benim beşima gelen şeyler bende bebeğim dogunca hep uykusuzluk yaşadım yarım saat yatsaydım sanki tam gün yatmış gibiydim kaynanam sağ olsun bakardı amayine bulanım ,sitresliydim çatardım her yere eşim anlayışlıydı yardımcı olmaya calışırdı ama bazen ona çok sinirlenirdim bana hep cennet niye annelerin ayaği altında tabi çekeceksin diyordu biz çekseydik bizim ayağımız altında olurdu derdi arsız ve huysuz bir çocuğun varsa bunlar hep devam eder benim çocuk 2 yaşında ama hala geceleri huysuz üstelik buna rağmen de hamileyim:52: tutmayın beniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:2: ama yinede şükür ne yapalım allah yardımcımız olsun AMİNNNNNNNN

zamanla düzelir canım annelik zor kolay değil yorucu ve fedakarlık ister senin bebeğin kolik olduğu için seni daha çok yoruyor ama biraz sabret bu günler geçecek her zaman şükret canım anneliğin tadını çıkarmaya bak:31:

canım bian kendi yaşadıklarımı okumuş gibi oldum
seninde lokusalığın zor geçmiş
bu bi dönem kolik bebek annesi olmak çok zor
ben kızım 2 aylıkkken çalışmaya başladım o iki ayım burnumdan fitil fitil geldi
ne uyku ne yemek nede tuvale ihtiyacımı giderebildim o ağlıyodu ben ağlıyodum
ne gaz damlaları denedim ateşe düşen yılana sarılır misali ne paralar döktüm tek rahatlasın diye ama cık
en son eşim dediki hadi dedi arabayla gezdirelim belki rahatlar bindik arabaya gidiyoruz nasıl ağlıyo anlatamam ide sesi gür allahım
kulaklarımız tırmaalanıyo dur şurda dedim gir eczaneye metsil al dedim eşim dediki okadar bitkisel şeyler kullandık fayda görmedik bunu işe yarayacak
al dedim ya al dayanamıyorum onun acı çekmesine aldı hemen arabada verdim biraz gezdik eve gittik aman allahım mucize dedim uyyodu ve ilk kez kızım aralıksız 3 saat uyudu eee tabi bende bilmiyorum yaa ilçdan yada yoruldu ağlamaktan 3 ayın sonunda rahattık şimdi kızım 10 aylık meleğim o benim sabret canım anneliğin tadına vracaksın şimdi işten eve gidiyorum boynuma bi sarılıyo bütün dertlerim orgunluğum bitiyo bu yazdıklarını gün gelecek okuyacaksın güleceksin allah sizi ayırmasın yeterki annelik sabır işi fedakarlık işi çok şanslısın eşinde kayınvalidende yanında ya tam tersi olsa napacaksın mutlu olmaya çalış artık 3 kişi olduğunuzu kabul et tabiki eşinle önceki gibi olamayacaksınız tam sarılıp yatacaksınız ağlayacak ama o sizin aşkınızın meyvesi ve çok masum size muhtaç sadece gücü ağlamaya yetiyoo allah yardımcınız olsun

çok şanslısınzı ,kayınvalıdenız yanınızda..bence eger kayınvalıdenız size yardımcı olursa biraz kendınıze dınlenme payı bırakın..mesela bir yarım saatliğine dışarı çıkıp bir parkta oturun ,hava alın oksijen alın ,moral depolayın ,stres atın ki eve döndüğünüzde daha bir enerjik olabilesiniz..bende yaşadım ..bu günler geçicek canını sıkma..dedğimi uyguıla lütfen..benim yanıdma kısme yoktu tek basıma ugrastım ben artık cocugum buyudu çok şükür..ama sen daha şanslsıın..senın sorunun dinlenememek ..bir yarım saat günde kendıen ayır..çocugun sesını duymayacağın bir yerde ol..kafanı dınle..kendını daah enerjık hıssedeceksın.

çok erken hamile kalmışın belki evliliğin tadınıda çıkaramadığın için bu kadar zor geliyor sana.ama bence her anın tadını çıkar Allah sana bi evlat vermiş ne güzel işte zamanla düzelir muhakkak bebeğin.keşke benimde bir bebeğim olsada bende sabahlara kadar uyumasam...

Sevgili kızım her kadın kimi agır kimi hafif olmak losalık depresyonu denen ve hiç sebep olmaması halinde bile kadını mutsuz bir ruh haline büründüren bir dönem yaşar ve şu an yaşamakta oldugunda bana göre bu dönem. Bu zamanla yok olacak öncelikle bunu bilmeni isterim bebegin aglama ve gazına gelince eger meme harici bir gıda kullanıyorsan biberonun içerisine yerım mercimek büyüklügünde bildigin kimyonu koy ve mamayı öle ver her defasında degil elbette çok gazlandıgı ve çok agladıgı anlarda bunun onu rahatlattıgını göreceksin kimyonun gaz giderme özelligi var ve kendi kızımda kullandıgım bana önerilen bir yöntemdi ve çok rahatlamıştı. Saygılarımla.

Back
X