• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annelik Çok Mu Özel?

Ben ilk hamileligimde gece karpuz kokusuna uyanmistim.
Esime desem aninda alirdi ama 15 saatlik calisma sonucunda eve kendini zor atmis ve uyuyodu.
Nasil dersin o adama kalk diye??
Sabah ilk isim alisverise gidip karpuz almak olmustu:) sonra kocamda bir tripler basladi. Ben nasil hamileymisim neden olur olmadik seyler istememisim. Neden ona o duyguyu yasatmamisim:))
Bazilari fena kasinabiliyo yani.

Hamilelik gercekten cookkk ozel anne olmak cok kutsal. Ama bu kural beni ve kocami baglar sadce.
Dunya o an benim etrafinda donmuyo.
Etrafimdaki insanlarin pervane olmasi gerekmiyo. Kimsenin boyle bir sorumlulugu yok.
Arada bir jest yapmalari hos ama:)

Bir tek anneme naz yapma gereksinimi duymustum ama:)))

Etrafımda çok bi hamile insan görmedim aslında...Bu fikri daha çok bu forumda edindim. Misal kadın öyle saçma bir naz yapıyor ve konu açmış ki kardeşim olsa ağzına terlikle vururum ama biri çıkmış "aaaa hamişsin ama kocanın seni anlaması gerekir" gibi bir yorum yapıyor, işte bu bana anormal gelen...
Etrafımda, kendi öğrencilerim de dahil anne sevgisinin zerresini görmemiş çocuklar varken annelik çok özel, anne olunca anlarsın, anne anne anne sözleri bana anormal gelen...
Bir tek evladına iyi etrafına şeytan olup da "canım evladım, bitanem, her şeyi yaparım onun için, ben süper anneyim" diye geçinen insanlar bana anormal gelen...
"Cennet anaların ayakları altındadır" diye daha insan olamamış ama şimdiden cennetten pay kapmış gibi gururlananlar garip gelen...

Ayrıca sadece insanlarda değil bütün memeli canlılarda bulunan hamilelik, doğurma ve sonrasındaki yavruyu koruma, besleme gibi içgüdüsel ve olması gerekenleri abartan insanlar anormal gelen. Bu kadar mucizevi bir olaysa bir canlının dünyaya gelmesi, lütfen kedinin karnında taşıdığı 1 değil, 2 değil 6-7 belki daha fazla mucizeye azıcık merhamet gösterin (yazar burada insanlığa sesleniyor) de o zaman inandırıcı olun. Ben henüz etrafımda HİÇ görmedim hamile bir kediye, köpeğe "ay bu da hamile, yazık bir kap süt vereyim" diyen bir anne. "Hadi ordan pist, hişt bak tüylerini döktü, uzak dur çocuğumdan şimdi tırmalayacak vb..." sözleridir genelde duyduklarım.

kedi bakan hamile görmediysen ben varım :) 2 evde 2 de sokakta kedi bakıyorum her akşam biliyorum ki çıkıp mamalarını vermezsem aç yatarlar. hamile olsam da böyleyim olmasam da. benim gibi de çok insan okudum kk.da hamile kalıp haıvanından vazgeçmeyen. bu biraz yargısız infaz olmuş.

mevzuda aslında sende herkes gibi düşünüyorsun arkadaşım senle farklı düşünen yok ama sen yanlış anlıyorsun insanları.

Ben de herkes gibi dusuncemi yazarken bazi arkadaslar yorumlarim uzerinden bana satasmaya basladi. Bu durumda yanlis anlayan nasil ben oluyoru ki?:3:

Ben de herkes gibi dusuncemi yazarken bazi arkadaslar yorumlarim uzerinden bana satasmaya basladi. Bu durumda yanlis anlayan nasil ben oluyoru ki?:3:

Herkes sana sataşmaya başladıysa tabi ki herkes hatalıdır. Senin hatalı olma ihtimalin yok. Ah bu herkes... :)

Son düzenleme:
Herkes sana sataşmaya başladıysa tabi ki herkes hatalıdır. Senin hatalı olma ihtimalin yok. Ah bu herkes... :)

Bu arada ben herkes demedim ki.. Bazi arkadaslar dedim sizi ve arkadasinizi kastederek. Lutfen yanlis anlamayalim ogretmen hanim:34:

Annelik kutsal olsaydı,
doğurmakla anne olunmuyor diye bir tabir var olmazdı.

Herkes doğurabilir, ama ''Anne'' kelimesini tam anlamıyla çocuklarına ,
hatta tüm çocuklara annelik yapan insan çok azdır.
Misal bu forum çocuğuna zarar veren, başka bir çocuğu köşeye sıkıştırıp,
kolunu bileğini büken, çimdikleyen anneler gördü.
Ben öyle insanlara ne desem boş.
Annelik içgüdüsü elbette kendi çocuğuna korumacı yaklaşımı tetikler,
ama bunu kendi çocuğuna yapmadığı davranışı başka çocuğa yapıyorsa o insanın anneliğini bırakın,
insanlığının sorgulanması gerek...

Gördüğünüz üzere annelik kimseyi kutsal yapmıyor.

Ancak şu da bir gerçek ki benim anne olmadan önceki düşüncelerim ve hayata bakış açım ile,
anne olduktan sonraki düşüncelerim ve hayata bakış açım birbirinden tam olarak bağımsız olmasa da ,
yine de çok farklı.

Hamileliğe gelince bir insan gerçekten riskli bir hamilelik geçiriyordur, durumu özeldir
anlarım, ama evet gerçekten hamileliğini çevresine ve eşine koz olarak kullanan pek çok kadın var...

Etrafında ki hamileler hep anlattıgın gibi mi haraket ediyorlar ?
Başka tipte hamilelik yaşayana denk gelmemek senin suçun değil sanırım:

Bu ülkede hamile olmak demek--- ne var canım biz şunu bunu yapar tarla tapan kazar yinede gık demezdik.Doğurur göbek bağını taşla ezer işimize devam ederdik diyen kayınanayayla gün boyu koşturmak hizmet görmek,karnı burnunda doğuma gidecegi gün elindeki büyük boy çaydanlıkla gelen misafiri ağırlayan gelin olmaktır.Ben değilim çok yakınım dayı gelinim olur kendisi ...tüm bunlara ragmen iki tane doğurdu ...Kırk kiloyu geçmez ama dizleri iflas etmiş 40 ına gelmeden daha...
Ve ev geçindirmek--borç ödemek için bulantıları çok oldugu halde işinin başında olan,hiç evlenmemiş ve cocuk sahibi olmamış kadın amiri tarafından hırpalanan,kustugu tuvalet kabininde dahi --artık çıksana müşteriler bekliyor diye sıkıştırılan kadın memurun halidir hamile olmak,ki ilk çocugu dawn sendromludur bu arkadaşın ikinci bebeğine daha bir özenmektedir ama her şey nafiledir.
Kadındır iki canlıdır ama çalışıyordur.Ki bu da ben değilim ben memuriyete ilk başladıgımda 10 yaş büyük bir memur ablamdı yakınen gördüm...
6 aylık dogum izni dolmasına ragmen sütü halen gelen ,sütü gelince sızım sızım sızlayan memelerinden sızan sütün lekesinden müşteriler görecek diye utanan ve bu süt bebeğimin hakkı diye vicdan azabı çeken annenin dramıdır hamile veya yeni anne olmak...

Bu arkadaşımda bankomun tam karşısında oturan müşteri temsilcisi arkadaşımdı.İlk çocuguydu ve yazık ne çok aglamıştı.

Vee burada dün akşam okudugum arkadaşın halidir anne olmak;3 ay ücretsiz izin için,bebegine süt verebilmek için KOCASININ ONAYINA ,İZNİNE İHTİYAÇ DUYMASIDIR.İçinin sızlamasıdır...Aç kalmaya bile razıyım yazmasıdır...

Yani FIRSATINI BULANA NAZDIR NİYAZDIR BİLEMEM AMA BENİM GÖRDÜĞÜM VE YAŞADIĞIM HAMİLELİK OLAYSIZ NAZSIZ,KAPRİSSİZ,SADECE BEBEGİNİ KARŞILAMANIN HEYECANI İLE GEÇEN SÜREDİR.

7,5 aylık olana kadar belli olmayan karnımla yer bile istemeye utandığım ancak yürüme mesafesi olan yerlere gittigim ,dolaştığım,doguma gidecegim günün akşamı eşimin stresten maç seyrettiği benim ütü yaptıgım bir süreçtir.

Hayatın boyunca neysen odursun hamileliğinde de...Yaşadıgın bulantıyı abartırsın yada idare edersin.BİRİLERİNE YASLANIRSIN YADA AYAKTA KALMAYI SEÇERSİN...Bu senin karakterinle alakalıdır.

HAAA ;Sabrınla,saglık durumunla,hamileliginin güzel yada ağır geçmesiyle de doğru orantılıdır...
HAKSIZLIK OLMASIN BAZI HAMİLELİKLER GERÇEKTEN KABUS GİBİDİR !

Seç begen yaşa...Ömür senin ,anne olunca yaşayacakların,anlamayacakların,anlayıp haaa böyleymiş diyeceklerinle dolu çok güzel bir deneyim ilerde seni bekliyor.saglıkla inşallah...

beni ağlattın :(((

mide bulantısından çalışamayan ama çalışmak zorunda olan bir arkadaşım vardı
ne kadar zor olduğunu anlamayan bir amiri -BAYAN- amiri yüzünden en sonunda dayanamayıp çöp kovasına kusmuştu o geldi aklıma
kendi yaşadığım binbir zorluk geldi
bebeğime hamileyken sancılandığımda bayan amirin yüzünden kıvranırken git elini yüzünü yıka diye gönderildiğim geldi aklıma...
çalışmak zorunda olduğumdan sana da işine de başlarım deyip gidemediğim geldi aklıma ne bileyim hepsini hatırladım işte :(((

evet bence ççok özel bir duygu ve de çok güzel...

Bu arada ben herkes demedim ki.. Bazi arkadaslar dedim sizi ve arkadasinizi kastederek. Lutfen yanlis anlamayalim ogretmen hanim:34:

Dakika başı öğretmenliğimle ilgili laf sokuşturma çaban takdire şayan gerçekten:9:

Bence çok özel bi duygu ama hayvanlar için, yavrularini korumak için gerekirse ölürler hiç düsünmeden. Senin bahsettigin ay hamileyim ay şöle oldu ay böle oldu diyen kırılan tipler ynkmu sinir sinir. Gerçek annelerin hakkını yemiyelim tabi.

Bence çok özel bi duygu ama hayvanlar için, yavrularini korumak için gerekirse ölürler hiç düsünmeden. Senin bahsettigin ay hamileyim ay şöle oldu ay böle oldu diyen kırılan tipler ynkmu sinir sinir. Gerçek annelerin hakkını yemiyelim tabi.
hayvanın da var manyağı :27: benim cockerım vardı çok zor bi doğumla 6 yavru doğurdu. bebeklere alışana kadar bi tanesinin kafasını koparıyosu az daha. betekleri emzirirken dönüp zarar vermesin diye kafasını tutyoduk neyse ki alıştı zamanla ama kedide falan da çoktur yavrusunu boğup öldüren. canını dişine takıp bakmaya çalışan hayvanlar da var. kıyamam hiç birine yerim :27:

Bence ozel olmak, ya da belki kutsal olmak (kimsenin hicbir sebepten kutsal olduguna inanmam, konuda gecmis diye kullaniyorum) kendi canindan olmayana gosterdigin annelikle olabilir, cunku onu herkes yapamaz. Yoksa dunyanin butun canlilari yavrusunu bir kadinin anneligi gibi korur, o zaman her canli ozel, kutsal.

Ha, yoksa sen kendin bilerek isteyerek dunyaya getirdigin canlinin tabii ki bakimini yapacaksin, cefasini cekeceksin, e bir de bir zahmet seveceksin. Gorev ve sorumluluklarin fedakarlik olarak bahsedilmesi bana normal gelmiyor. Hastalaninca basinda beklemeler, 9 ay tasimasi, yemeyip yedirmesi, vs bunlar annenin gorevi zaten, lutfetmiyor ki... Bunlar annenin disinda kimin gorevi? Bunlari insan ustu fedakarlik olarak gorenler su soruma da cevap verirse ben de daha iyi anlarim...
Yani benim dunyaya getirdigim canlinin derdini konu komsu cekecek degil ya, annesi olarak ben cekicem tabii. Ama insanlar biraz da ego tatmini, kendilerine ozel, kutsal gibi sifatlar yuklemek icin bahane ariyor sanki.
Sen kimsesiz bir cocuga annelik yapiyorsan, sokaktaki hayvana merhamet gosteriyorsan ozelsindir benim gozumde. Yoksa kendi evladina yaptigin seyler seni ozel yapmaz; benim gozumde en azindan. Benim fikrim bu yonde.
Ben de bir kadinim ve her kadin gibi potansiyel anne adayiyim, bu dediklerim kendim icin de gecerli olur yani.

Son düzenleme:
Laf sokusturmak miii:19: yine yanlis anladiniz ogretmen hanim:23:

Öğretmenlerin başı büyüktür zaten, bu sıra okuma yazma bilmeyen velisinden milli eğitim bakanına kadar herkesin tepeden baktığı bizlere sizler bakmışsınız çok mu...

He bu arada bu bahsettiğim, anneliğin hakkını veremeyen annecikler var ya ama hala "ben anneyim kutsalım" diye geçinenler... İşte onların evlatlarının anne yerine koyduğu insanlar oluyoruz bazen, bırakıp kaçanlar mı dersin, değnekle öldüresiye dövenler mi dersin, eşek gibi çalıştırıp okula yollamayanlar mı dersin...Ama anne ya kutsaldır değil mi...İşte bu çocuklardan o kadar çok duyuyoruz ki "keşke annem siz olsaydınız" cümlesini. Annelerin tamamını kutsal görememem kadar normal bir şey yok o yüzden sayın üye.

bana kalırsa herkesin anası ya da evladı kendine özel veya kutsal artık nası adlandırıyosanız . birinin yazdığı gibi benim doğuracağım ayşe fatma neden beni başksının gözünde kutsal yapsın ki. başka hamileler için de ben aynı şeyi düşünüyorum hekesin kutsallığı kendi evladına bence de.

Söylediklerinin çoğunda haklısın. Dünyayı; hamileyken kendi etrafında döndürmek, bebek doğduğunda da bebeğin etrafında döndürmek bana da biraz tuhaf geliyor :31: Ben çocuk şımartmayı hiç sevmiyorum mesela. Çok severim , aşırı derecede iyi anlaşırım çocuklarla ama şımartmam. Ama gene de sever beni çocuklar. Görümcemin bir kızı var, evin içinde koşuyor çocuk beş kişi birden çocuğun peşinden :10: Bi rahat bırakın yavruyu ya :31: Öksürüyor çocuk, annesi hemen bir ton ilaç getiriyor önüne :27: Ay anlatırken ben bir fena oldum :8:
Konu benim görümceme nerden geldi ben de bilmiyorum :60: Aman neyse öyle işte :1:

Etrafımda çok bi hamile insan görmedim aslında...Bu fikri daha çok bu forumda edindim. Misal kadın öyle saçma bir naz yapıyor ve konu açmış ki kardeşim olsa ağzına terlikle vururum ama biri çıkmış "aaaa hamişsin ama kocanın seni anlaması gerekir" gibi bir yorum yapıyor, işte bu bana anormal gelen...
Etrafımda, kendi öğrencilerim de dahil anne sevgisinin zerresini görmemiş çocuklar varken annelik çok özel, anne olunca anlarsın, anne anne anne sözleri bana anormal gelen...
Bir tek evladına iyi etrafına şeytan olup da "canım evladım, bitanem, her şeyi yaparım onun için, ben süper anneyim" diye geçinen insanlar bana anormal gelen...
"Cennet anaların ayakları altındadır" diye daha insan olamamış ama şimdiden cennetten pay kapmış gibi gururlananlar garip gelen...

Ayrıca sadece insanlarda değil bütün memeli canlılarda bulunan hamilelik, doğurma ve sonrasındaki yavruyu koruma, besleme gibi içgüdüsel ve olması gerekenleri abartan insanlar anormal gelen. Bu kadar mucizevi bir olaysa bir canlının dünyaya gelmesi, lütfen kedinin karnında taşıdığı 1 değil, 2 değil 6-7 belki daha fazla mucizeye azıcık merhamet gösterin (yazar burada insanlığa sesleniyor) de o zaman inandırıcı olun. Ben henüz etrafımda HİÇ görmedim hamile bir kediye, köpeğe "ay bu da hamile, yazık bir kap süt vereyim" diyen bir anne. "Hadi ordan pist, hişt bak tüylerini döktü, uzak dur çocuğumdan şimdi tırmalayacak vb..." sözleridir genelde duyduklarım.

İnsanlar bir değil, annelik bence doğurarak değil, büyüterek öğreniliyor, bana anneliği oğlum öğretti. Doğurmadığım, benim türümden olmayan ama bir kez daha koklamak için tüm ömrümü feda edebileceğim oğlum ! Bu duygunun tarifi yok, içinde taşıdığın merhametle, sevgiyle ilgili doğurmakla değil. Verdiğin emek, üzerine titremek, özlemek, canım acıyor derken gerçekten göğsünde bir yerin sızlaması. İnsanların kutsal tabir ettiği değilde, kendi içinde bir mabed oluşturmak, bu insanı özel yapar mı ? Bence hayır sadece insanın kendisine aittir o duygu. Annelerin belki de çocuklarını tüm dünyadan farklı saymasının sebebi budur. Anne olmayı hatta evlat edinmeyi bile düşündüm, istedim bunun için uğraştım ancak biliyorum ki bugün doğursam sevgisi oğlumdan daha ileri olmayacak, bu insanın kendisine has bir durum

http://www.kadinlarkulubu.com/ilisk...icinden/400024-giden-gitti-kalana-olacak.html

Annelik özel mi?
Kimilerine göre evet, kimilerine göre hayır, cevabı bu kadar basit olan ve herkesin kendince fikir beyan edilebileceği bir konuda tartışma çıkıyor ya daha ne diyeyim...

Back
X