• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annelik Çok Mu Özel?

Allaha, peygambere, dolayısıyla bizlere göre kutsal..

bununla ilgili bir kaynak rica etsem :34: Allaha göre kutsal demişsiniz resmen, yok artık.. ne gibi kutsal? Kabe gibi? Kuran-ı Kerim gibi?

"Annelik" kavramının herhangi bir kutsiyeti yok, ama mucizevi özelliği var.. Mesela; 9 ay rabbimin o sabrı, merhameti, dayanıklılığı anneye vermesi gibi.. Doğduğu andan itibaren hiçbir meziyeti olmayan parçasının (bebeğinin) bütün ihtiyaçlarını; sadece ağlama şeklinden anlayabilme kabiliyeti vermesi gibi.. peki bu bir kulu kutsal yapar mı? hayır!! sadece daha çok şükür etmemizi sağlar :34:

bununla ilgili bir kaynak rica etsem :34: Allaha göre kutsal demişsiniz resmen, yok artık.. ne gibi kutsal? Kabe gibi? Kuran-ı Kerim gibi?

"Annelik" kavramının herhangi bir kutsiyeti yok, ama mucizevi özelliği var.. Mesela; 9 ay rabbimin o sabrı, merhameti, dayanıklılığı anneye vermesi gibi.. Doğduğu andan itibaren hiçbir meziyeti olmayan parçasının (bebeğinin) bütün ihtiyaçlarını; sadece ağlama şeklinden anlayabilme kabiliyeti vermesi gibi.. peki bu bir kulu kutsal yapar mı? hayır!! sadece daha çok şükür etmemizi sağlar :34:

“Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, annenize ve babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine öf! bile deme! Onları azarlama! İkisine de güzel söz söyle! Onları esirgeyerek alçak gönüllülükle üzerlerine kanat ger ve: Rabbim! Küçüklüğümde onlar beni nasıl yetiştirmişlerse, şimdi de Sen onlara (öyle) rahmet et (diyerek dua et!)”

İsra 23, 24

“Biz insana, anne babasına (en güzel bir biçimde davranmasını) emrettik. Çünkü annesi onu nice sıkıntılara katlanarak taşımıştır. Sütten kesilmesi de iki yıl içinde olur. O halde Bana ve annene babana şükret! Dönüş Banadır.”

Lokman 14

Abdullah ibni Mes’ud (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e:

−Amellerin hangisi Allah Azze ve Celle’ye daha sevgilidir? diye sordum.

Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

−“Vaktinde kılınan namazdır.”

Sonra hangisidir? dedim.

−“Ana babaya iyilik etmektir.”

Sonra hangisidir? dedim.

−“Allah’ın yolunda cihad etmektir.”

Buhari 13/5973, Müslim 137/85

“Hiçbir çocuk babasının hakkını ödeyemez! Ancak onu köle olarak bulur da satın alarak hürriyetine kavuşturursa babalık hakkını ödemiş olur.”

Müslim 1510/25, Buhari Edebü’l-Müfred 10

KUTSAL:Güçlü bir dinî saygı uyandıran veya uyandırması gereken, kutsi, mukaddes
siz ister inanın ister inanmayın ama Allah ve peygamberi anneliği kutsal saymıştır.
ayrıca kutsal, sandığınız gibi tapılması gereken varlıklar değildir:34:

bazı arkadaşlar demişler ya anneliğin fedakarlıklarını neden saymıyorsunuz, neden kötü anneler örnek veriliyor diye.
çünkü iyi anne olmak bence zaten olması gereken bir şey, yani gecelerce uykusuz kaldı diye alkışlamam ben kimseyi, doğurduysa bakacak, gerekirse canını feda edecek. benim kızım 20 aydır uyutmuyor beni, daha deliksiz 5 saat uyumuşluğum yok nerdeyse 2 yıldır ama bu beni üstün özellikli bir şey yapmaz, anneysen zaten çocuğuna en iyi şekilde bakmakla, beslemekle, büyütmekle yükümlüsün. normal olanı bu yani.
annelik özeldir, annelik kutsaldır dememiz anneliği yüceltmemiz için tüm annelerin fedakar, iyi v.s. olması gerekirdi değil mi? ama bu özellikler sizin nasıl bir insan olduğunuzla ilgili özellikler, eğer iyi insansanız iyi anne oluyorsunuz, kötü insansanız anne olunca birden nur yağmıyor üzerinize...
hamilelik kısmına gelince, 9 ay fosur fosur sigara içen de var, bilmeden nar yedim bebeğime bişey olur mu diye doktorunu arayan da... yani yine bu da sizin nasıl insan olduğunuzla alakalı..
.

bence bu konu patlar sanki tüm anneler kötü denilmiş gibi durumlar başladı kapattır istersen.yine bi konu uçtu gitti :ssz:

Ben kendimi yeterince iyi ifade ettiğimi düşünüyorum:9: Anlayanlar anlamayanlara anlatsın:9:
Ancak bir öğretmen olarak okuma-anlama çalışmalarına daha çok ağırlık vereceğim:52:

bazı arkadaşlar demişler ya anneliğin fedakarlıklarını neden saymıyorsunuz, neden kötü anneler örnek veriliyor diye.
çünkü iyi anne olmak bence zaten olması gereken bir şey, yani gecelerce uykusuz kaldı diye alkışlamam ben kimseyi, doğurduysa bakacak, gerekirse canını feda edecek. benim kızım 20 aydır uyutmuyor beni, daha deliksiz 5 saat uyumuşluğum yok nerdeyse 2 yıldır ama bu beni üstün özellikli bir şey yapmaz, anneysen zaten çocuğuna en iyi şekilde bakmakla, beslemekle, büyütmekle yükümlüsün. normal olanı bu yani.
annelik özeldir, annelik kutsaldır dememiz anneliği yüceltmemiz için tüm annelerin fedakar, iyi v.s. olması gerekirdi değil mi? ama bu özellikler sizin nasıl bir insan olduğunuzla ilgili özellikler, eğer iyi insansanız iyi anne oluyorsunuz, kötü insansanız anne olunca birden nur yağmıyor üzerinize...
hamilelik kısmına gelince, 9 ay fosur fosur sigara içen de var, bilmeden nar yedim bebeğime bişey olur mu diye doktorunu arayan da... yani yine bu da sizin nasıl insan olduğunuzla alakalı..
.

anne olunca insanlar birdenbire meleğe dönüşmez. anneler kutsaldır demiyorum. annelik görevi kutsaldır.
benim dinim anneye özel bir alan çizmişse ben de bunu böyle kabul ederim. bu benim fikrim. herkesin düşüncesine de saygı duyarım. polemiğe gerek yok:34:

Son düzenleme:
Kutsal değil, özel demek daha doğru bence..
Ben anne olamadım ama annemi olsaydım da sadece çocuğuma eşime özel olurdum her halde.
Ne gerek var hani durduk yere millet bana özel olduğumu hissettirsin ki:17:

para karşılığı yapılan öğretmenliği baş üstünde tutan sizler, karşılıksız, sonsuz sevgi şefkatle icra edilen anneliği mi(istisnalar kaideyi bozmaz) beğenmez oldunuz?

anne olunca insanlar birdenbire meleğe dönüşmez. anneler kutsaldır demiyorum. annelik görevi kutsaldır.
benim dinim anneye özel bir alan çizmişse ben de bunu böyle kabul ederim. bu benim fikrim. herkesin düşüncesine de saygı duyarım. polemiğe gerek yok:34:

Bu iki mesajından hangisi sensin acaba? Saygı duymayıp polemik yaratmaya çalışan sen mi? Yoksa saygı duyarım, polemiğe gerek yok diyen sen mi? Ona göre olacak da cevabım:34:

“Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, annenize ve babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine öf! bile deme! Onları azarlama! İkisine de güzel söz söyle! Onları esirgeyerek alçak gönüllülükle üzerlerine kanat ger ve: Rabbim! Küçüklüğümde onlar beni nasıl yetiştirmişlerse, şimdi de Sen onlara (öyle) rahmet et (diyerek dua et!)”

İsra 23, 24

“Biz insana, anne babasına (en güzel bir biçimde davranmasını) emrettik. Çünkü annesi onu nice sıkıntılara katlanarak taşımıştır. Sütten kesilmesi de iki yıl içinde olur. O halde Bana ve annene babana şükret! Dönüş Banadır.”

Lokman 14

Abdullah ibni Mes’ud (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e:

−Amellerin hangisi Allah Azze ve Celle’ye daha sevgilidir? diye sordum.

−“Vaktinde kılınan namazdır.”

Sonra hangisidir? dedim.

−“Ana babaya iyilik etmektir.”

Sonra hangisidir? dedim.

−“Allah’ın yolunda cihad etmektir.”

Buhari 13/5973, Müslim 137/85

“Hiçbir çocuk babasının hakkını ödeyemez! Ancak onu köle olarak bulur da satın alarak hürriyetine kavuşturursa babalık hakkını ödemiş olur.”

Müslim 1510/25, Buhari Edebü’l-Müfred 10

KUTSAL:Güçlü bir dinî saygı uyandıran veya uyandırması gereken, kutsi, mukaddes
siz ister inanın ister inanmayın ama Allah ve peygamberi anneliği kutsal saymıştır.
ayrıca kutsal, sandığınız gibi tapılması gereken varlıklar değildir:34:

kim size her kutsala tapılınır dedi ki? kutsal kitabı örnek vermem tapılacağı anlamını taşımıyordu.. yukarıda örneğini verdiğiniz ayet ve hadisleri de tıpkı benim cümlelerim gibi yanlış anlamışsınız.. lütfen kafanızdan meal vermeyin, gidin sorun araştırın.. zira burada saygı gösterilmesini anlatıyor kutsiyetini değil.. hatta eğer farkettiyseniz babalık hakkı deniyor, annelik hakkı değil.. bu durumda baba daha mı kutsal oluyor sizce :34:
oy oy oy herneyse, banlanmak için çok anlamsız bir tartışma.. yaw he he der geçerim sevgili üye.. :ssz:

hamilelerin aşırı naz niyaz olayına ben de sinir oluyorum,bana özel ilgi gösterildiğinde,yapmayın Allah aşkına ben hasta değilim sadece
hamileyim derdim.iş arkadaşım dalga geçerdi,bak filanca hamile kaldı kalalı hastaneye kocası götürüp getiriyo,sen hala kendi başına gidip geliyosun filan...Mesela hamileyken,yürürken karnını ellerinle tutmazsan düşmüyo yere ben denedim,tüm hamileliğim boyunca hiç tutmadım,düşmedi :)
anneliğe gelince geçenlerde burada kendi öz çocuğuna işkence eden hatta bu şekilde öldürenler hakkında ne düşünüyorsunuz diye
bir konu açmayı düşünüyordum,ve soracaktım herkes anne baba olabilir mi diye...yine bir haber izlemiştim ordan ilham geldiydi...
tamemen kişiyle ve kişilikle alakalı bir durum bence..

Anne olduğum için özelmiyim bilmemde
O evlat svgisi yok mu o evlat sevgisi
Böyle ona bakınca yüreğim titriyor ya
Nasıl anlatayım ki o aşkı
İnsani bişey değil ya sanki, mucizevi ilahi bir aşk gibi
Rabbim acısını göstermesin hiç bir yavrunun
Buarada evet dünyam oğlumun etrafında dönüyor,
Ve hiç bir çocuğu onun kadar sevemem, bunun için de kimse suçlamamız beni....
Ona olan merhametimi başka birşeye gösteremem ki
Elimde değil yani, o benim emanetim, Rabb'imin hediyesi:16:

Tek önemli olan şey, MERHAMET
Gerisi teferruat
Bir insanda merhamet yoksa, ne hayvanlara ne insanlara sevgi besleyebilir.
Sırf bazılarında bu yok diye ne bebek doğurmak gibi bir mucizeyi ne annelik gibi kutsal bir şeyi yok sayamayız..

Bu iki mesajından hangisi sensin acaba? Saygı duymayıp polemik yaratmaya çalışan sen mi? Yoksa saygı duyarım, polemiğe gerek yok diyen sen mi? Ona göre olacak da cevabım:34:

2si de benim:34: ortada bir farklılık da yok. ne oldu? kutsalığınıza zeval mi geldi hocam:34:

Offf bu ara kadınlar kulübü ciddi anlamda sıktı.
Resmen cımbızla çekiyo bazılarınız.
Kim kötü dedi, kim aşağıladı, kim kin kustu.
Ben mi göremiyorum miyop gözlerimle?

Konu sahibinin yazdığını yanlış yorumlayan adına kadının kadına yaptığı kötülük diyo.

Çünkü niye biz bekar ve çocuksuzuz anlayamayız:ssz:

kim size her kutsala tapılınır dedi ki? kutsal kitabı örnek vermem tapılacağı anlamını taşımıyordu.. yukarıda örneğini verdiğiniz ayet ve hadisleri de tıpkı benim cümlelerim gibi yanlış anlamışsınız.. lütfen kafanızdan meal vermeyin, gidin sorun araştırın.. zira burada saygı gösterilmesini anlatıyor kutsiyetini değil.. hatta eğer farkettiyseniz babalık hakkı deniyor, annelik hakkı değil.. bu durumda baba daha mı kutsal oluyor sizce :34:
oy oy oy herneyse, banlanmak için çok anlamsız bir tartışma.. yaw he he der geçerim sevgili üye.. :ssz:

bil mukabele efenim. uzatsam sakız gibi gelir de ban yemeye değmez:34:

Anneliğin veya hamileliğin kutsallığını bilemiyorum, pek ilgimi çeken şeyler değil.

Ama.... internetten izlediğim normal doğum videolarının esrarengizliği ve korkunçluğu karşısında, bütün kadınların kesinlikle kutsal olduğunu düşünüyorum. o nedenle son zamanlarda annelere biraz daha farklı gözle bakmaya başladım.

He heee:1:
Ay hazır konu açılmışken oğluma olan aşkımı haykırasım geldi
Ben hasta olduğumda o minicik ellerinle gelip karnımı ovuyorsun ya
Ha işte o zaman ağrıdan dökülmüyor o yaşlar
Sözün bittiği yere geliyorum kuzum benim
Şükrüm gözyaşıma karışıyor.....

Evet evet annelik çok güzel ve çok özel
Başka neyle bu duyguları Yaşar ki insan??

Son düzenleme:
annelik kutsal değil bence de ama çok özveri geektiriyo ve insanı arada tutup duvardan duvara çarpabiliyo, dünyanızı karrtabiliyo. bana dr gelişme geriliği ihtimalinden bahsettiğinden beri dünya başka bi hal aldı, ota boka ağlar vaziyettyim, netekim kutsallık falan hikaye gerçekten ama çok zormuş hamilelik.

Back
X