• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annelik Çok Mu Özel?

Hayatın boyunca neysen odursun hamileliğinde de...Yaşadıgın bulantıyı abartırsın yada idare edersin.BİRİLERİNE YASLANIRSIN YADA AYAKTA KALMAYI SEÇERSİN...Bu senin karakterinle alakalıdır.

HAAA ;Sabrınla,saglık durumunla,hamileliginin güzel yada ağır geçmesiyle de doğru orantılıdır...
HAKSIZLIK OLMASIN BAZI HAMİLELİKLER GERÇEKTEN KABUS GİBİDİR !

...

yine döktürmüşsün özellikle şu son cümleler..klavyene sağlık :)

Her anne kutsal falan degil, özelde degil, cogu yorumlara katiliyorum... Bir bütün olarak anne olursan özel olursun oda zaten kendi evladina... Ama yok analar söyle yardir,böyledir bende katilmiyorum, misal benim annem sirf kisir denilmesin diye etraf neder gözüyle dogurmus bizi, kabul etmiyo ama apacik ortada,daha 10 günlükken halamin kucagina vermis, herseyimizle o ilgilenmis, belirli bi yasa gelincede kendimiz yapiyoduk zaten, aaaa hicbiseyimiz eksik degil,ama sevgi göstergeside yoktu, eeee nasil bi kutsallik bi simdi? Asiri abartan hamilerde evet gicik... Amaaaa hamilelik ve anne olmak cok baska bisey, tabii evladinizi isteyerek severek yapmissaniz,yani evlat sevgisi varsa icinizde... Mesela iki hamileligimdede yarisinda fazla zamanda degisik problemler yasadim,agrilar,sizilar,kusmalar ama icimde bebegimi hissetmek,onun tepismesini, varligini bilmek bambaska bisey (bazen kendimi uzayli gibi hossetsemde :)) sizin bi parcaniz,nekadar istekli ve bilincli yasarsaniz okadar güzel olur hem hamilelik hem bebeginize baginiz... Ufaktan naz yapmakta cabasi (abartmamak kaydiyla)... Ben hamileligimi özlüyorum bnim icin bambaska biseydi... Bebek oluncada sizden ve sevdiginiz adamdan olan bi parca, onun icin endiselrnmek bile cok güzel, hernekadar sorumlulugunu almak insani ürkütsede,sürekli gelecekteki olacaklardan endiselrnsenizde bi cocuk sahibi olmak bana göre dünyada,yasamda olabilecek en güzel sey... Ben böyle hissediyorum, ben kutsal yada özel degilimdir,hani anneyim yaaaa, ama evlatlarim benim icin en kutsal en özel varliklarrrr...

Derler ya bekara k.rı boşamak kolay diye, diyenler boşuna dememiş.Bekar arkadaşlar sızı hamıle kaldığınızda görmek lazım. Konu sahıbi ne yapmaya çalışıyor.Kadının kadhna yaptığı düşmanlığı daha dünyada kimse yapamamıstırw.Bırmbirmıze olan bu kın ne.,

Etrafında ki hamileler hep anlattıgın gibi mi haraket ediyorlar ?
Başka tipte hamilelik yaşayana denk gelmemek senin suçun değil sanırım:

Bu ülkede hamile olmak demek--- ne var canım biz şunu bunu yapar tarla tapan kazar yinede gık demezdik.Doğurur göbek bağını taşla ezer işimize devam ederdik diyen kayınanayayla gün boyu koşturmak hizmet görmek,karnı burnunda doğuma gidecegi gün elindeki büyük boy çaydanlıkla gelen misafiri ağırlayan gelin olmaktır.Ben değilim çok yakınım dayı gelinim olur kendisi ...tüm bunlara ragmen iki tane doğurdu ...Kırk kiloyu geçmez ama dizleri iflas etmiş 40 ına gelmeden daha...
Ve ev geçindirmek--borç ödemek için bulantıları çok oldugu halde işinin başında olan,hiç evlenmemiş ve cocuk sahibi olmamış kadın amiri tarafından hırpalanan,kustugu tuvalet kabininde dahi --artık çıksana müşteriler bekliyor diye sıkıştırılan kadın memurun halidir hamile olmak,ki ilk çocugu dawn sendromludur bu arkadaşın ikinci bebeğine daha bir özenmektedir ama her şey nafiledir.
Kadındır iki canlıdır ama çalışıyordur.Ki bu da ben değilim ben memuriyete ilk başladıgımda 10 yaş büyük bir memur ablamdı yakınen gördüm...
6 aylık dogum izni dolmasına ragmen sütü halen gelen ,sütü gelince sızım sızım sızlayan memelerinden sızan sütün lekesinden müşteriler görecek diye utanan ve bu süt bebeğimin hakkı diye vicdan azabı çeken annenin dramıdır hamile veya yeni anne olmak...

Bu arkadaşımda bankomun tam karşısında oturan müşteri temsilcisi arkadaşımdı.İlk çocuguydu ve yazık ne çok aglamıştı.

Vee burada dün akşam okudugum arkadaşın halidir anne olmak;3 ay ücretsiz izin için,bebegine süt verebilmek için KOCASININ ONAYINA ,İZNİNE İHTİYAÇ DUYMASIDIR.İçinin sızlamasıdır...Aç kalmaya bile razıyım yazmasıdır...

Yani FIRSATINI BULANA NAZDIR NİYAZDIR BİLEMEM AMA BENİM GÖRDÜĞÜM VE YAŞADIĞIM HAMİLELİK OLAYSIZ NAZSIZ,KAPRİSSİZ,SADECE BEBEGİNİ KARŞILAMANIN HEYECANI İLE GEÇEN SÜREDİR.

7,5 aylık olana kadar belli olmayan karnımla yer bile istemeye utandığım ancak yürüme mesafesi olan yerlere gittigim ,dolaştığım,doguma gidecegim günün akşamı eşimin stresten maç seyrettiği benim ütü yaptıgım bir süreçtir.

Hayatın boyunca neysen odursun hamileliğinde de...Yaşadıgın bulantıyı abartırsın yada idare edersin.BİRİLERİNE YASLANIRSIN YADA AYAKTA KALMAYI SEÇERSİN...Bu senin karakterinle alakalıdır.

HAAA ;Sabrınla,saglık durumunla,hamileliginin güzel yada ağır geçmesiyle de doğru orantılıdır...

Seç begen yaşa...Ömür senin ,anne olunca yaşayacakların,anlamayacakların,anlayıp haaa böyleymiş diyeceklerinle dolu çok güzel bir deneyim ilerde seni bekliyor.saglıkla inşallah...

Etrafımda çok bi hamile insan görmedim aslında...Bu fikri daha çok bu forumda edindim. Misal kadın öyle saçma bir naz yapıyor ve konu açmış ki kardeşim olsa ağzına terlikle vururum ama biri çıkmış "aaaa hamişsin ama kocanın seni anlaması gerekir" gibi bir yorum yapıyor, işte bu bana anormal gelen...
Etrafımda, kendi öğrencilerim de dahil anne sevgisinin zerresini görmemiş çocuklar varken annelik çok özel, anne olunca anlarsın, anne anne anne sözleri bana anormal gelen...
Bir tek evladına iyi etrafına şeytan olup da "canım evladım, bitanem, her şeyi yaparım onun için, ben süper anneyim" diye geçinen insanlar bana anormal gelen...
"Cennet anaların ayakları altındadır" diye daha insan olamamış ama şimdiden cennetten pay kapmış gibi gururlananlar garip gelen...

Ayrıca sadece insanlarda değil bütün memeli canlılarda bulunan hamilelik, doğurma ve sonrasındaki yavruyu koruma, besleme gibi içgüdüsel ve olması gerekenleri abartan insanlar anormal gelen. Bu kadar mucizevi bir olaysa bir canlının dünyaya gelmesi, lütfen kedinin karnında taşıdığı 1 değil, 2 değil 6-7 belki daha fazla mucizeye azıcık merhamet gösterin (yazar burada insanlığa sesleniyor) de o zaman inandırıcı olun. Ben henüz etrafımda HİÇ görmedim hamile bir kediye, köpeğe "ay bu da hamile, yazık bir kap süt vereyim" diyen bir anne. "Hadi ordan pist, hişt bak tüylerini döktü, uzak dur çocuğumdan şimdi tırmalayacak vb..." sözleridir genelde duyduklarım.

Haaa bide hamileligi hastalik gibi görenler var tabii ozaman azitiyorlar...benim bi tanidim daha üc aylikken nefesim daraliyo merdiven cikarken diyodu yani baya baya abartiyordu... Tabii hormonpar degisiyor istemesinizde biraz gecimsiz oluyorsunuz ama herse kendi elinizde... Ben calistimda,ev isimide kendim yaptim, belirli agirlikta kaldirdim, bebegim doguncada kimsenin yardimi olmadan baktim... Bu insanlarin karakterleriyle baglidir bence abartmak yada abartmamak...

Her anne evladina güzel ve özel gelir...her evlatta anasina..baska kimse kimseye özel gelmez..dünyanin kanunu bu.

Az önce yorum yaptığım bir konu düşüncelerimi tekrar aklıma getirdi...

Annelik, hamilelik çok mu özel sizce? Bana hiç özel gelmiyor nedense...Yani hamile bir kadının aşırı beklentileri, duygusallığı, her türlü tribinin çekilmek zorunda gibi görülmesi, "aaaa ama hamilesin"ler, annelerin çok kutsal olduğu düşüncesi, dünyayı bebek etrafında dönüyor gibi görme ne derece doğru? Her anne ve her hamile özel olsaydı bunca sahipsiz, sevgisiz, sokağa atılmış, terkedilmiş çocukların da olmaması gerekirdi herhalde...

Buradan merhametsiz olduğum gibi bir izlenime kapılınmasın, etrafımdaki her şeye karşı merhametim, saygım, yardım etme isteğim bir çok insandan, anneden de fazladır eminim ki ama nedir bu "ben anneyim o zaman kutsalım" düşüncesi? Çocuğuna karşı inanılmaz derecede merhametli, anlayışlı, mükemmel olup etrafına karşı sıfır olan bir kadın ne derece özeldir? Hamile olduğu için yıllardır evinde beslediği muhabbet kuşunu nereye sepetleyeceğini şaşıran ama sigarayı bırakmayan bir anne ne derece samimidir bu korumacı rolünde?

Bunları kimse söylesem "anne olunca anlarsın" oluyor aldığım cevap :9:

ben de benzer şekilde düşünüyorum.
ve de herkes anne olmamalı diyorum.

Derler ya bekara k.rı boşamak kolay diye, diyenler boşuna dememiş.Bekar arkadaşlar sızı hamıle kaldığınızda görmek lazım. Konu sahıbi ne yapmaya çalışıyor.Kadının kadhna yaptığı düşmanlığı daha dünyada kimse yapamamıstırw.Bırmbirmıze olan bu kın ne.,

Konu sahibi anne olmakla insan olunamayacağını, bu yüzden her hamilenin ya da annenin melek gibi olduğu izleniminin kendince yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyor.

Kin, kadının kadına yaptığı derken... Üzerime bile alınmıyorum:10:

Hani kin yahu biz niye göremedik hamile arkadaşlar da yorum yazıyor üstelik?

Ben kendimden örnek verecek olursam evlendikten 3 yıl sonra korunmayı bırakır bırakmaz hamile kaldım şükür,ama belki de yıllarca olmaz diye hazırlamıştım kendimi çift çizgiyi gördüğüm an neye uğradığımı şaşırdım istemedim resmen,ağladım hatta acelem neydi diye(işle ilgili sıkıntılarım da vardı sanırsam ondan birazda) ama çok şükür sorunsuz bir hamilelik sonrası oğlumu kucağıma alır almaz herşey tersine döndü....
Millet çocuk ne zaman dediğinde"hazır değilim"deyip dururdum ama şimdi oğlumla herşey bi başka güzel ben ki yorulmaya fazla gelemeyen bi tiptim yeri gelir taş kalpli derlerdi bana ama yorgunluktan ölüyorum 11 aylık oğlum ve çok yaramaz ama herşeye değer onun için herşeye...

anneyim ve şu anda hamileyim..ama asla her annenin özel ve kutsal olduğunu düşünmüyorum bende bi garpilik var o zaman.

bence annelik çok özel

ama bende keşke anne olsam gibi bi his yok. Allah istediğimde nasip eder inşallah tabi

annelik kutsal ise k.validelik ne? :27: ama doğru annelik sadece içinde "biz" var isek kutsal değil mi? insanlar birbirlerini kırarken, üzerken kimse kimsenin anne olduğunu takmaz, ama iş kendi anneliğini övmeye gelince aniden bir kutsiyet meydana gelir.. annelik kim için ve kime göre kutsal :ssz:

Etrafında ki hamileler hep anlattıgın gibi mi haraket ediyorlar ?
Başka tipte hamilelik yaşayana denk gelmemek senin suçun değil sanırım:

Bu ülkede hamile olmak demek--- ne var canım biz şunu bunu yapar tarla tapan kazar yinede gık demezdik.Doğurur göbek bağını taşla ezer işimize devam ederdik diyen kayınanayayla gün boyu koşturmak hizmet görmek,karnı burnunda doğuma gidecegi gün elindeki büyük boy çaydanlıkla gelen misafiri ağırlayan gelin olmaktır.Ben değilim çok yakınım dayı gelinim olur kendisi ...tüm bunlara ragmen iki tane doğurdu ...Kırk kiloyu geçmez ama dizleri iflas etmiş 40 ına gelmeden daha...
Ve ev geçindirmek--borç ödemek için bulantıları çok oldugu halde işinin başında olan,hiç evlenmemiş ve cocuk sahibi olmamış kadın amiri tarafından hırpalanan,kustugu tuvalet kabininde dahi --artık çıksana müşteriler bekliyor diye sıkıştırılan kadın memurun halidir hamile olmak,ki ilk çocugu dawn sendromludur bu arkadaşın ikinci bebeğine daha bir özenmektedir ama her şey nafiledir.
Kadındır iki canlıdır ama çalışıyordur.Ki bu da ben değilim ben memuriyete ilk başladıgımda 10 yaş büyük bir memur ablamdı yakınen gördüm...
6 aylık dogum izni dolmasına ragmen sütü halen gelen ,sütü gelince sızım sızım sızlayan memelerinden sızan sütün lekesinden müşteriler görecek diye utanan ve bu süt bebeğimin hakkı diye vicdan azabı çeken annenin dramıdır hamile veya yeni anne olmak...

Bu arkadaşımda bankomun tam karşısında oturan müşteri temsilcisi arkadaşımdı.İlk çocuguydu ve yazık ne çok aglamıştı.

Vee burada dün akşam okudugum arkadaşın halidir anne olmak;3 ay ücretsiz izin için,bebegine süt verebilmek için KOCASININ ONAYINA ,İZNİNE İHTİYAÇ DUYMASIDIR.İçinin sızlamasıdır...Aç kalmaya bile razıyım yazmasıdır...

Yani FIRSATINI BULANA NAZDIR NİYAZDIR BİLEMEM AMA BENİM GÖRDÜĞÜM VE YAŞADIĞIM HAMİLELİK OLAYSIZ NAZSIZ,KAPRİSSİZ,SADECE BEBEGİNİ KARŞILAMANIN HEYECANI İLE GEÇEN SÜREDİR.

7,5 aylık olana kadar belli olmayan karnımla yer bile istemeye utandığım ancak yürüme mesafesi olan yerlere gittigim ,dolaştığım,doguma gidecegim günün akşamı eşimin stresten maç seyrettiği benim ütü yaptıgım bir süreçtir.

Seç begen yaşa...Ömür senin ,anne olunca yaşayacakların,anlamayacakların,anlayıp haaa böyleymiş diyeceklerinle dolu çok güzel bir deneyim ilerde seni bekliyor.saglıkla inşallah...

çok doğru söylemişsin. neden arkadaşlar hep kötü örnekleri sıralamışlar acaba? çocuğunu kurtarmak için yangına atlayan annelerden, sütüm gelmiyor diye vicdan azabıyla ağlayan, geceleri uyuyamayan annelerden, evladım kimseye muhtaç olmasın diye milletin ağız kokusunu çekenlerden ve daha nicelerinden hiç bahsedilmemiş nedense. bahsettiğiniz kötü annelerin sayısı fedakar, cefakar annelere göre o kadar azdır ki.
annelik kutsal olmasaydı Allah cenneti annelerin ayağı altına serer miydi?

annelik kutsal ise k.validelik ne? :27: ama doğru annelik sadece içinde "biz" var isek kutsal değil mi? insanlar birbirlerini kırarken, üzerken kimse kimsenin anne olduğunu takmaz, ama iş kendi anneliğini övmeye gelince aniden bir kutsiyet meydana gelir.. annelik kim için ve kime göre kutsal :ssz:

Bir kaç kere beğenmek isterdim ama mümkün değil:52:

Allaha, peygambere, dolayısıyla bizlere göre kutsal..

annelik gerçekten çok özel ya da çok farklı birşey..

29 yaşındayım bugün ablamın yaşadığı şehirden evimin olduğu şehire

döndüm sbah 10 da otobüsüm vardı terminale gittim annem aradı (yurt dışında yaşıyorlar)

bende çok üşüdüğümü söyledim ama gerçekten felaket üşüdüm sanki üstüme kar yağmış gibiydi..

birde mens oldum onunda ağrısı vardı..annem üzüldü kapadık yarım saat sonra aradı

ısındın mı dedı bir tuhaf oldum annem üşüdüm dese ben o an üzülürüm ama ısındın mı diye aramam..

normalde çok düşkünüm her dakıka konuşmak isterim günde en az 3 defa konuşuruz ama benim aklıma bu gelmezdi..

ısındım deyince o kadar sevindi ki gerçekten annelik duygusununb çok farklı olduğunu bugün anladım..

karnım ağrır adetten dolayı annem üzülür..çok basit geliyor ama annelik farklı demek ki..

eşimede anlattım sen aradın üşüdüm dedim sonra aradığında sormadın ama annem sırf onu merak ettiği için aradı

annelik farklı ve güzel sanırım

para karşılığı yapılan öğretmenliği baş üstünde tutan sizler, karşılıksız, sonsuz sevgi şefkatle icra edilen anneliği mi(istisnalar kaideyi bozmaz) beğenmez oldunuz?

Kutsal olan annelik değil, anneliğin getirdiği sorumlulukları bilmek, evlat yetiştirirken insanlığa ve kendine faydalı bireyler yetiştirme kaygısında olmak ve bunun için her fedakarlığı yapmaktır. Yoksa ne var üremekte :1:

Anne olduktan sonra "sen anne değilsin anlamazsın" "hayatım anne olduktan sonra başladı anne olmadan önce bir hiçmişim" gibi başka ruh hallerine bürünüp anne olmayan kadınları küçümseyen kadınlarla, anne olmadığı halde annelik olgusunu basitleştirip "anneliğin nesi özel" "her canlı da olan bir olgudur" gibi ruh hallerine bürünen kadın da aynı kefededir bence. Bunlar bana kadınlar arasında sidik yarıştırma maratonunu çağrıştırıyor.

Kimse kimseye üstünlüğünü özel olduğunu ispatlamak zorunda değil. Anne olan kadın da özeldir, anne olmayan bir kadın da özeldir kutsaldır bir çok özelliği ile...

Benim nezdimde çocuğunu doğurmuş olsun evlat edinmiş olsun ona iyi bir insan olması için emek verip büyüten her anne özeldir, kutsaldır.

Back
X