Etrafında ki hamileler hep anlattıgın gibi mi haraket ediyorlar ?
Başka tipte hamilelik yaşayana denk gelmemek senin suçun değil sanırım:
Bu ülkede hamile olmak demek--- ne var canım biz şunu bunu yapar tarla tapan kazar yinede gık demezdik.Doğurur göbek bağını taşla ezer işimize devam ederdik diyen kayınanayayla gün boyu koşturmak hizmet görmek,karnı burnunda doğuma gidecegi gün elindeki büyük boy çaydanlıkla gelen misafiri ağırlayan gelin olmaktır.Ben değilim çok yakınım dayı gelinim olur kendisi ...tüm bunlara ragmen iki tane doğurdu ...Kırk kiloyu geçmez ama dizleri iflas etmiş 40 ına gelmeden daha...
Ve ev geçindirmek--borç ödemek için bulantıları çok oldugu halde işinin başında olan,hiç evlenmemiş ve cocuk sahibi olmamış kadın amiri tarafından hırpalanan,kustugu tuvalet kabininde dahi --artık çıksana müşteriler bekliyor diye sıkıştırılan kadın memurun halidir hamile olmak,ki ilk çocugu dawn sendromludur bu arkadaşın ikinci bebeğine daha bir özenmektedir ama her şey nafiledir.
Kadındır iki canlıdır ama çalışıyordur.Ki bu da ben değilim ben memuriyete ilk başladıgımda 10 yaş büyük bir memur ablamdı yakınen gördüm...
6 aylık dogum izni dolmasına ragmen sütü halen gelen ,sütü gelince sızım sızım sızlayan memelerinden sızan sütün lekesinden müşteriler görecek diye utanan ve bu süt bebeğimin hakkı diye vicdan azabı çeken annenin dramıdır hamile veya yeni anne olmak...
Bu arkadaşımda bankomun tam karşısında oturan müşteri temsilcisi arkadaşımdı.İlk çocuguydu ve yazık ne çok aglamıştı.
Vee burada dün akşam okudugum arkadaşın halidir anne olmak;3 ay ücretsiz izin için,bebegine süt verebilmek için KOCASININ ONAYINA ,İZNİNE İHTİYAÇ DUYMASIDIR.İçinin sızlamasıdır...Aç kalmaya bile razıyım yazmasıdır...
Yani FIRSATINI BULANA NAZDIR NİYAZDIR BİLEMEM AMA BENİM GÖRDÜĞÜM VE YAŞADIĞIM HAMİLELİK OLAYSIZ NAZSIZ,KAPRİSSİZ,SADECE BEBEGİNİ KARŞILAMANIN HEYECANI İLE GEÇEN SÜREDİR.
7,5 aylık olana kadar belli olmayan karnımla yer bile istemeye utandığım ancak yürüme mesafesi olan yerlere gittigim ,dolaştığım,doguma gidecegim günün akşamı eşimin stresten maç seyrettiği benim ütü yaptıgım bir süreçtir.
Hayatın boyunca neysen odursun hamileliğinde de...Yaşadıgın bulantıyı abartırsın yada idare edersin.BİRİLERİNE YASLANIRSIN YADA AYAKTA KALMAYI SEÇERSİN...Bu senin karakterinle alakalıdır.
HAAA ;Sabrınla,saglık durumunla,hamileliginin güzel yada ağır geçmesiyle de doğru orantılıdır...
HAKSIZLIK OLMASIN BAZI HAMİLELİKLER GERÇEKTEN KABUS GİBİDİR !
Seç begen yaşa...Ömür senin ,anne olunca yaşayacakların,anlamayacakların,anlayıp haaa böyleymiş diyeceklerinle dolu çok güzel bir deneyim ilerde seni bekliyor.saglıkla inşallah...