• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annelik estetiği ve sigara kullanımı

gulaynnm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2025
1
0
1
38
6 hafta önce karın germe meme büyütme ve dikleştirme kombine ameliyat oldum 4 kez sezeryan doğum yaptım çocuklarımın hepsini 2 yıl emzirdim karnım sarkmış memelerimin içi boşalmıştı en küçüğüm 3 yaşına gelince cesaretimi toplayıp ameliyat olmaya karar verdim fakat günde 1,5 paket sigara içiyorum doktor ameliyattan 2 hafta önce ve ameliyattan sonra 1. Aya kadar kesinlikle sigara kullanmayacaksın dedi malesef dayanamadım ameliyat olacağım güne kadar sigara içtim ameliyattan sonra 5. Gün korka korka ilk sigaramı yaktım malesef boyum 64 kilom 74 omuzlarım geniş doktoruma silikonların büyük olmasını istediğimi söyledim kafasını sallayıp duruma göre bakarız dedi 85 beden sütyen kullanıyordum ameliyata alındım tam 9 saat sürdü çıktım gözlerimi açtığımda tek hissettiğim donuyordum titriyordum kızım ( 17 ) sürekli beni ısıtmaya çalıştı sonrasında çok susamıştım 4 saat sonra bol bol su içtim ve bulantım oldu kustum doktor kusman iyi rahatlarsın dedi 3 gece hastanede yattım hiç bir ağrı hissetmedim sadece göğüsümdeki ödemden dolayı ağrım vardı kollarımdan destek alamıyordum kızım beni kaldırıp indirdi ilk 1 hafta kendi başına oturup kalkamıyorsunuz yanınızda mutlaka biri olmalı ameliyattan 4 saat sonra kendim yürümek istedim öne eğik şekilde yürüdüm fakat 1 2 dk sonra bel ağrısı oluyor çünkü karnı yumuşak tutayım derken beli zorluyoruz ilk gün sonta 3. Gün drenlerim çıktı ( 4 adet ) drenler çıkınca inanılmaz rahatlıyor insan zira tuvalet ihtiyacında zorluyor 3 gece yattım 4. Gün taburcu oldum memelerde ödem olduğundan 2 hafta buz koydum karnımda hiç ağrım olmadı çok ilginç bir şekilde ben meme estetiği kolay karın daha zor sanıyordum ama mememde ağrı oluyordu karnımda ağrı hiç hissetmedim tek üzüldüğüm nokta doktorum 250 cc silikon takmış eskiden 85 bedendim yine aynı neden hocam özellikle biraz daha büyük istedim dedim malesef derin büyük silikonu kaldıracak durumda değildi şimdi olmasada ilerleyen yıllarda sarkma yapabilirdi sizi riske atmak istemedim dedi vardır bir bildiğiniz dedim geçtim eve geldikten sonra malesef azda olsa sigara içmeye devam ettim 1 hafta pansuman yaptım sonra kontrole gittim bantlar alındı 10 gün daha pansuman yap bu süreçte maxsimum 2 kez yıkan ıslak bırakma dedi enfeksiyon riskine karşı ben hiç yıkanmadım belden aşağı yıkandım ve saçlarımı kuaförde yıkattım kış ayı ve harekette yok istırahat hali rahatsız olmadım gece gündüz korseler kaldı 2 günde bir korseleri diğer giysilerden ayrı kısa programda yıkadım 10. Gün tekrar kontrole gittim dikişlerim alındı 3 haftam dolmuştu kritik hafta bitti dedi sarı kantaron yağı alıp 10 gün boyunca dikişlere günde 2 kez sür dedi 10. Gün gel dedi 10. Gün gittim doktorum yaralarımın çok hızlı iyileştiğini normal hayatıma dönebileceğimi bunda sigara içmememin etkisi olduğunu söyledi korkudan içiyorum diyemedim iz kremi kullanmamı söyledi 7. Haftamdayım izler için krem kullanıyorum fakat doktor bana ameliyat sırasında 4 5 kilo gitti dedi ama tartıda bir gram fark yok hareketliyimde yiyip içtiğime dikkatte ediyorum anlamadım kısacası iyiki oldum hiç pişman değilim çok mutluyum 15 yaşıma geri geldim ;)

Back