Annelik için hazır hissetmek

innocent33

Meleğimi bekliyorum
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2017
401
300
53
33
Merhaba hanımlar... Kafamda deli sorular var. 9 aylık evliyim. Eşimle birbirimizi uzun zamandır tanıyoruz. 26 yaşındayız her ikimiz de ve artık yavas yavaş çocuk dusunmeye başladık. Ama rahatlığa oyle alistim ki... Ayrica emin olmadığım bir şey var: anne olmaya hazır olup olmadığım. İnsan anne olmaya hazır olup olmadığını nasıl anlar? Sizlerden yardım bekliyorum bayanlar;)

Hamile oldugunu sandiginda aslinda olmadigin cikinca uzuntu duyuyorsan ozaman anliyorsun:) bende oyle oldu ama ilk baslarda hamilelige alisma doneminde acaba istiyormuyum diyede bir terrddut oluyor kolay birsey degilki dunyaya size bagimli bir canli getiriyorsunuz

Ben de aynı şekilde istiyorum ama o uykusuzluğa o doğum sancılarına vs dayanabilir miyim bilmiyorum. Bunlata dayanabilirim diye düşündüğüm an "tamam hazırım" diycem

Ben ewlendıkten kısa dure sonra hamıle oldugumu öğrendım psıkolojık durumum bebegı sureklı reddettı hayta aldırmayı dusunmustum sonrasında neysekı aldırmadım ama hala hamıleyken hıc bur sekılde hazır oldugunu hıssetmıyordum takı kucagıma alana kadar kucagına aldıgımda ıse neden daha önce olmadı dogurmadım demek olmustu

35 yaşındayım hala hazır değilim,istemiyorum çünkü çocuk.
4 yıl önce evlendiğimizin ilk ayında regl 3 hafta gecikti de ne dualar ettim ağlaya ağlaya istemiyorum çocuk nolur bana verme diye.Ödüm bi tarafıma kaçmıştı o derece.
Allah isteyene tez zamanda nasip etsin.

Çok değişik bir şey. Mesela biz istiyoruz diye korunmayı bıraktık ama hala hamile kalamadım bir taraftan artık olsun istiyorum. Bu ay enteresan bir şey oldu gebelik belirtileri gösterdim test yaptırdım netten sonuca bakacağım sayfa yüklenirken bir anda pozitif kesin diye aklımdan geçti ve. Sanki hiç hazır değilim gibi hissettim bir anda içime bir sızı düştü sanki. Sonra sonuca baktım negatif ve çok üzüldüm az kalsın yanlış yöne giden otobüse biniyordum. Öyle karmaşık ki yani saçma sapan değişebilen bir ruh hali anlayacağın.

Ben ikinciye hamileyim hicbir zaman kendimi hazir hissetmedim.
Bence hicbi kadin 9 ay boyunca çekecegi sıkıntılara. Dogum sonrasi uykusuz gecelere gece devamli uyanip emzirmeye surekli bez degistirmeye falan hazir olamaz. Ben oglumu dogurdugum gün anne oldum ve herseyi en iyi sekilde basardigima inaniyorum. Simdi ikinciye hamileyim hazir miyim degilim ama yine bebegim icin elimden geleni yapacagim.

Son düzenleme:
Ben ikinciye hamileyim hicbir zaman kendimi hazir hissetmedim.
Bence hicbi kadin 9 ay boyunca çekecegi sıkıntılara. Dogum sonrasi uykusuz gecelere gece devamli uyanip emzirmeye surekli bez degistiemeye falan hazir olamaz. Ben oglumu dogurdugum gün anne oldum ve herseyi en iyi sekilde basardigima inaniyorum. Simdi ikinciye hamileyim hazir miyim degilim ama yine bebegim icin elimden geleni yapacagim.
Çok güzel bir yorum,gerçekçi.Saçma duygusal triplere bağlamadan.
:KK9::KK9:

Merhaba hanımlar... Kafamda deli sorular var. 9 aylık evliyim. Eşimle birbirimizi uzun zamandır tanıyoruz. 26 yaşındayız her ikimiz de ve artık yavas yavaş çocuk dusunmeye başladık. Ama rahatlığa oyle alistim ki... Ayrica emin olmadığım bir şey var: anne olmaya hazır olup olmadığım. İnsan anne olmaya hazır olup olmadığını nasıl anlar? Sizlerden yardım bekliyorum bayanlar:KK66:
Kendinizi annelige tam anlamiyla hazir hissetmeden cocuk sahibi olmayin. Cunku zorlanirsiniz bunalirsiniz.

Şöyle düşün mesela 3 ay kusacaksın yemek yemeyeceksin ama sonunda sana bir ödül vereceğiz deseler kendini bunun için hiçbir zaman hazır hisseder misin? Ama ödülü alınca da çektiğini unutursun ya da çektiğime değdi dersin. Çocuk da öyle bir şey bence. Hah bazı kadınlar da var ki anaç mı anaç, acıya ağrıya dayanıklı, bıraksan her sene doğurur adeta doğurmayı sosyal etkinlik gibi görüyor. Doğurmayı seviyor, cidden var böyle kadınlar. O cesaretin onda birine sahip olmayı isterdim.

Çok güzel bir yorum,gerçekçi.Saçma duygusal triplere bağlamadan.
:KK9::KK9:
Tesekkurler :oops:
İlk ogluma hamile oldugumu ogrendigimde daha bi aylik evli bile degildim ve mucize bi sekilde korunurken hamile oldugumu ogrendim dünya basima yikildi diyebilirim. Gunlerce agladim hazir degilim ben diye ama anne olunca elimden gelenin fazlasini yapmaya calistim. Simdi hergun sükrediyorum iyiki olmus hemen, bizi bekletmemis diye. Onun o sevgisi o evlat aski olmasa o kadar zorluklara insan nasil katlanir.?
İkinciye de surpriz hamile kaldim son zamanlarim cok zor geciyor ama biliyorum ki dogdugu zaman yine bebegimin o sevgisi ile elimden gelen herseyi yapacagim. İki cocukta yeter bana gidisle yumurtaliklari aldiririm artik:KK53:

Bence hazır hissetmek diye bir şey yok ama insan gördükçe imreniyor.Ben mesela ilk evlendiğimde çocuk istemedim sınava çalışıyordum çünkü zaten de evlendiğimde en az bir yıl düşünmem falan diyordum sonra da çocuğum olmuyor diye ağladım.
Hamile olduğunu öğrendiğin an ona bir şey olmasın diye dikkat etmeye başladığında,onun için faydalı diye sevmediğin şeyler yediğinde sevdiğin şeylerden uzak durduğunda hazır olmaya başlıyorsun ancak bence tabi kucağa almak bambaşkadır Allah onu da nasip eder inşallah.
Uykuya aşırı düşkünümdür çocuğum doğunca uykusuz nasıl kalacağım falan diyorum ama Allah gücünü veriyor şaşırıyorsun diyorlar.

Şöyle düşün mesela 3 ay kusacaksın yemek yemeyeceksin ama sonunda sana bir ödül vereceğiz deseler kendini bunun için hiçbir zaman hazır hisseder misin? Ama ödülü alınca da çektiğini unutursun ya da çektiğime değdi dersin. Çocuk da öyle bir şey bence. Hah bazı kadınlar da var ki anaç mı anaç, acıya ağrıya dayanıklı, bıraksan her sene doğurur adeta doğurmayı sosyal etkinlik gibi görüyor. Doğurmayı seviyor, cidden var böyle kadınlar. O cesaretin onda birine sahip olmayı isterdim.
Doğurmayı sosyal etkinlik olarak görmek çok iyi bir yorummuş :D
Eltim benden 2 yaş küçük 24 yaşında çocukları çok seviyor 3. çocuğu olacak ki bence daha da olur.Ama sonra bu çocukların eğitimi var onlar nasıl verilecek bu çocuklara düzgün bir hayat nasıl sağlanacak bilmiyorum.

Valla ben hiç hazır değilmişim hamile olunca öğrendim bir heves bebek için hamile kaldım ... Şimdi 4,5 aylık bebeğim var iyi ki yapmışım o benim herşeyim :anne:

1 ay sonra nasipse doguracam. 4 yillik evliyim planli bir gebelik. Gel bi sor hala hazır hissetmiyorum. Ben de çok rahatına düşkünüm. Ama kucağıma alınca hissedersin diyenlere güveniyorum.:halay:ama pişman değilim benim hazır hissetmeme keyfime kalsaydı daha bi 10 sene beklerdik esimin de o kadar sabri yok açıkçası.

Bu arada doğumu, sancıyı, uykusuz geceleri falan hiç aklıma getirmiyorum. Akışına bıraktım.

Normal doğum yaptım 10 saat sancı çektim. Sancı çekerken bir daha asla bebek istemiyorum diye bağırdığımı bilirim
Bebeğim doğar doğmaz o ağlama sesini duyunca, onu görünce bütün çektiğim acıları unuttum. Evet şimdi gündüz yoruluyorum, gece uykusuz kalıyorum ama her sabah bir çift gözün bana baktığını görerek uyanmak inanki paha piçilemez.

Normal doğum yaptım 10 saat sancı çektim. Sancı çekerken bir daha asla bebek istemiyorum diye bağırdığımı bilirim
Bebeğim doğar doğmaz o ağlama sesini duyunca, onu görünce bütün çektiğim acıları unuttum. Evet şimdi gündüz yoruluyorum, gece uykusuz kalıyorum ama her sabah bir çift gözün bana baktığını görerek uyanmak inanki paha piçilemez.
İyi sen 10 saat ben tam 72 saat doğum sancısı çektim son 5 saati ızdırap gibiydi doğumdan sonra 3 gün ağladım ve lohusa sendromu yaşadım çabuk atlattım. Bir daha normal doğum yapar mıyım bilmiyorum çok zor bir doğum yaşadım çatı darlığı yüzünden ama o sancıların mükafatı şimdi yanımda :KK46:

İyi sen 10 saat ben tam 72 saat doğum sancısı çektim son 5 saati ızdırap gibiydi doğumdan sonra 3 gün ağladım ve lohusa sendromu yaşadım çabuk atlattım. Bir daha normal doğum yapar mıyım bilmiyorum çok zor bir doğum yaşadım çatı darlığı yüzünden ama o sancıların mükafatı şimdi yanımda :KK46:
Ya sakıncası yoksa bisey sormak istiyorum.annenizde de çatı darlığı varmiymis hani biliyosaniz.bu de doktor çatı muaynesi yapmadimi ? Yani daha onceden bilmiyor muydunuz çatı darlığını. Sorma sebebin annemde de varmış çatı darlığı ilk doğumu çok zor olmuş açıkçası bende de var midir diye çok korkuyorum.

Back
X