Annelik nasil bir duygu bana söyleyin

Allah isteyen herkese çocuk versin inşallah.
Ben 7 senelik evliyim kendimi anne olarak düşünemiyordum çocuk çok büyük bi sorumluluk bahanesinin altında aslında kafana göre yaşayamamak korkusu var. En sonunda kaza eseri hamile olduğumu onuda 2 aylıkken öğrendim. Şimdi kızım 4.5 aylık. Keşke evlendiğim gibi çocuk yapsaydım diyorum.
Hiç çocuk yapmayacaksanız tamam ama günün birinde eşin yada sen isteyip çocuk yapacaksanız hiç vakit geçirme. Ben 7 senenin pişmanlığıyla söylüyorum canım. Evliliğin de sorunlar olsa bekle derim ama bana güven evinizin mutluluğu %100 artacak

yazdıklarınızı okudukca çok duygulandım ağladım,çok teşekkür ederim samimi duygularınız için bana yardımcı olduğunuz için

AnneLik;
annelkno8.jpg

ve CENNET annelerin ayakları altındadır..

arkadasım konuyla alakasız ama benım zıyaretıme gelmıssın bende senı zıyaret ettım mesaj yazmak ıstedım ama mesajların kapalı ac ıstersen belki baskalarıda mesaj yazmak ıster sana..........dikkatimi çekti dogum günümde üye olmussun......

Son düzenleme:
ben şuan 5,5 aylık hamileyim..bazen bende diyorum acaba doğunca eşim benden uzaklaşır mı?eskisi gibi olamazmıyız..vb gibi sorular beynimi meşgul ediyor hep...artık şansıma bakalım neler yaşayacağım..ama annemi düşündükçede anne olmak güzeldir diyorum kendi kendime...yerimseniben

Ben Anneyim......

--------------------------------------------------------------------------------

Yüreği dünyalara sığmayan bir anneyim ben..Hep derdim ki kendime:Evrende bana anne diyebilecek bütün çocuklara annelik yapabilecek kadar büyük bir kalbim var benim ..Kanatları Anka kuşundan da büyük bir efsane; sarıp sarmalayacak sevgisiz küçücük bedenlerini….Oysaki ne büyük lafmış annelik..
Şimdi şu söylediğime nasıl inanırım artık ben de bir anneyim..Hep annecilik oynamaya benzemezmiş meğer ..Birgün anne olmadan bilinmez gerçek kıymeti derler ya aynen öyleymiş...Dünyadaki bütün kötülükler bana gelsin de yavruma değmesin demekmiş anladım.Geceleri uykumu bölen hismiş acaba yorganını açıp üşümüş müdür yavrum..Hayatı olabildiğine sırtlanmakmış tüm ağırlığıyla omuzlarımda..Kah ana kah baba olabilmekmiş ağladığında..Yanaklarındaki gözyaşına dokunmakmış ellerimle ,o küçücük kalbine dokunurcasına gülüşümle..Saatler bir su misali akarken yanında,yokluğunu saniyelerle asırlaştırmakmış meğer..Ben bir anneyim ..Ömrünü yavrusuna adamış kocaman dağlar kadar güçlü ;‘’arkanda hep ben varım yavrum, korkma karanlıklardan ‘der gibi yürümekmiş yorulmadan..Bir avuç papatya yaprağı taze kır kokularında bulmakmış sevgiyi ..Bir sonbahar esintisinin sarı savruluşlarında söylemekmiş o sevdiği ninniyi…Kimi zaman fısıldamakmış ‘affet beni anneciğim bilmeden üzdüysem seni’.Bir akasya dikmekmiş mezarına birkaç damla yaşla ıslattığın toprağına..Geç olmadan ,keşkeler olmadan ,kırgınlıklar ve gözyaşları olmadan ,doyasıya anneciğim iyiki varsın demekmiş ...Canından bir parça bölüp verdin var etmek için beni..Saçlarını süpürge edip koruyup kolladığın için beni..Uykusuz gecelerinde ,benim yüzümden aç kaldığın günlerinde ,avaz avaz ağladığım o bebeklik günlerimde söyleyemedim ama hep bildim değerini diyebilmekmiş....Kelimelere hükmedip bakışları büyütmekmiş gözlerinde..’Annem’ deyip sarılmakmış’ yavrum’ sıcaklığında .Nasılsa hergün sevmiyor muyum annemi lafıyla geçiştirmemekmiş ..
Anneciğim seni çok seviyorum derken neden ağladığını anlayabilmekmiş meğer..Cevaplarını aradığım bütün soruları silmekmiş gözyaşlarımla..Özlemekmiş çocukluğumu..Özlemekmiş annemin yemeklerini..Meğer ne büyük bir şeymiş annelik..

Ben bir anneyim!BEN BİR ANNEYİM..

annelik o kadar ğüzel bir duğyu ki canım anlatılmaz ilk olarak senin olan bu dünyaya bırakabiliceğin bir canlı hergün emek verip işlediğin bir canlı ğüzeli iyiyi doğruyu öğrettiğin canından bir parça ve cok sevdiğin eşinden bir parça hastalanıpta günlerce uyumayıpta sinirlerini alt üst eden bir varlık ama iyileştiğinde bir ğülümsemesine dünyaları bile deişebiliceğin hasta olduyunda canı acıdığında yemek bile yemediğinde üzülüp keske onun yerine ben hasta olsaydım diyebiliceğin bir varlık annelik o kadar zor ama o kadar da muhteşem bir duyğu eminim sende cok iyi bir anne olucaksın şüpem yok

anneliği ne kadar yazsakta çizsekte analamn mümkün değil yaşaman gerekir çünkü.ve istemediğin her gün daha sonra pişman olacağın hergüne döner bebek sahibi olduktan sonra ben hiç anne olupta pişman olanı görmedim açıkcası.kısaca HERŞEYE DEĞER
eşinin seninle daha az ilgilenmsinede daha çok yorulmanada şişmanlamanada çünkü karşılığı yok bir bebeğin bence.a.s.

canim annelik anlatilmaz yasanir cok guzel bir duygu ona sarilmak onun kokusunu ilk anne diyisini duymak harika birsey ama her anne ayni olmuyor malesef dogurup sokaga atanlar dogurup bakmayanlar daha nicelerini okuyoruz gazetelerde duyuyoruz bence dusun bakarsin bebek dahada mutluluk katar evliligine neden olmasin

Annelik Nedir?

Doğduğu gün daha önce hiç yaşamadığınızı hissetmektir annelik. Aynaya bakıp benden bu kadar güzel bir melek nasıl doğdu diyebilmektir annelik. Ne güzel bir yavrumuz var diye eşinizin üzerine titremektir annelik. Topuğundan kan alınırken kendi topuğuna da iğne batırmaktır annelik. O her ağladığında kendi gözyaşlarını içine akıtmaktır annelik. Yavrusunun tırnaklarını keserken üşür mü diye tırnak makasını ısıtmaktır annelik. Uyuduğunda yanına alıp, yavrum uyanmasın diye yattığın gibi kalkmaktır annelik. Emerken ısırdığında ona kızdığını sanmasın diye ciğerinize çöken acıyı yutmaktır annelik. Onun parmağına kıymık batsa sizin elinizin kanamasıdır annelik. Kesilen tırnakları yüzünü çizmesin diye parmaklarına bebe yağı sürmektir annelik. Yavrusunun kaç damla sütle doyduğunu sayabilmektir annelik. Gece uyurken yavrusunun kirpiğinin kıpırdadığını hissedebilmektir annelik. Yavrusu henüz uyanmadan, şimdi uyanır diye yanına koşmaktır annelik. Yavrusunu doyurmadan yemek yiyememek, su içememektir annelik. Kokusu sinmiş diye bütün gün elin burnunda dolaşmaktır annelik. Hic uyumadığınız bir gece bile ağladığı an "geliyorum meleğim" diye yanına koşabilmektir annelik. Gördüğünüz her bebeği kendi evladınız gibi sevebilmektir annelik. Hayata komplekslerinden arınmış olarak gülümseyebilmektir annelik. Koşulsuz ve karşılıksız tek sevginin evlat sevgisi olduğunu fark etmektir annelik. Her ne şartta olursa olsun, onun için inadına yaşamaya çalışmaktır annelik. Ve her gece tanrıya yavrumdan beş dakika fazla ömrüm olmasın diye yalvarmaktır. :nazar::nazar::nazar:

arkadasım konuyla alakasız ama benım zıyaretıme gelmıssın bende senı zıyaret ettım mesaj yazmak ıstedım ama mesajların kapalı ac ıstersen belki baskalarıda mesaj yazmak ıster sana..........dikkatimi çekti dogum günümde üye olmussun......

merhaba ,ben çok iyi bilmiyorum bu siteyi kullanmayı oyüzden oldu sanırım:)belkide kader doğum gününüzde kayıt olmam.sevgiler

Annelik Nedir?

Doğduğu gün daha önce hiç yaşamadığınızı hissetmektir annelik. Aynaya bakıp benden bu kadar güzel bir melek nasıl doğdu diyebilmektir annelik. Ne güzel bir yavrumuz var diye eşinizin üzerine titremektir annelik. Topuğundan kan alınırken kendi topuğuna da iğne batırmaktır annelik. O her ağladığında kendi gözyaşlarını içine akıtmaktır annelik. Yavrusunun tırnaklarını keserken üşür mü diye tırnak makasını ısıtmaktır annelik. Uyuduğunda yanına alıp, yavrum uyanmasın diye yattığın gibi kalkmaktır annelik. Emerken ısırdığında ona kızdığını sanmasın diye ciğerinize çöken acıyı yutmaktır annelik. Onun parmağına kıymık batsa sizin elinizin kanamasıdır annelik. Kesilen tırnakları yüzünü çizmesin diye parmaklarına bebe yağı sürmektir annelik. Yavrusunun kaç damla sütle doyduğunu sayabilmektir annelik. Gece uyurken yavrusunun kirpiğinin kıpırdadığını hissedebilmektir annelik. Yavrusu henüz uyanmadan, şimdi uyanır diye yanına koşmaktır annelik. Yavrusunu doyurmadan yemek yiyememek, su içememektir annelik. Kokusu sinmiş diye bütün gün elin burnunda dolaşmaktır annelik. Hic uyumadığınız bir gece bile ağladığı an "geliyorum meleğim" diye yanına koşabilmektir annelik. Gördüğünüz her bebeği kendi evladınız gibi sevebilmektir annelik. Hayata komplekslerinden arınmış olarak gülümseyebilmektir annelik. Koşulsuz ve karşılıksız tek sevginin evlat sevgisi olduğunu fark etmektir annelik. Her ne şartta olursa olsun, onun için inadına yaşamaya çalışmaktır annelik. Ve her gece tanrıya yavrumdan beş dakika fazla ömrüm olmasın diye yalvarmaktır. :nazar::nazar::nazar:

Bu yazının üstüne söylenecek birşey olduğunu sanmıyorum.:1closedeyes:
Rabbim dileyen herkese bu güzel duyguyu yaşatsın inşallaha.s.

benim bebeğim 10aylık evlendikten 2sene sonra oldu oğluşum bence çok güzel anne olmak evliliğimiz daha da güzelleşti diyebilirim daha önce ne yapıyormuşuz diye soruyoruz birbirimize sana da tavsiye ederim hiç korkma korkulacak bişey yok bencede,ilk zamanlar bende senin gibi hiç bebek istemiyordum sonradan istedim ama şimdi iyki de doğmuş

çocuğunun doğduğu gün sende yeniden onunla doğarsın dünyaya!bence hayatta ki en güzel duygu,oğlum benim hayatta yaptığım en iyi şey!hiç bir zaman pişmanlık duymadım.çok üzüntü çektiğim ,çok acı çektiğim zamanlarda beni hayata bağlayan tek sebeb !annelik kendi canını içe saymaktır,annelik evladın için hayata kafa tutabilmektir,

valla ne yalan deem ilk bebeğimiz doğdğnda doğal olarak eşimle armızda biraz uzaklık oldu bebek küçüktü lohusalık depresyon ananeliğe alışmak derken 4 ayı böle güç bela atlattık ama artık çok sükür eskisi gibiyiz birbirimizi cok seviyoz birbirimize vakit ayıryoruz .annelik nasıl bi duygumu ; en yüce bi duygu o masumun kokusu sesi eşim işe gittikten sonra bana canyoldaşlığı evde bi canlının bi nefesin daha olması o minicik eller onunla oyun oynamak onu güldürmk gülüğcüklerinden mutlu olmak ona bişiler giydirmek bişiler yedirmek onuniçin özel yemekler yapmak .akşam eşim geldiğinde bizi görünce gözlerindeki mutluluğu görüp dahada mutlu olmak kapıdan grince ikimizide birden kucaklaması oğlumla oyun oynamsı gece bizimle aynı odada yuması onun kokusu daha nasıl tarif edimm mhtesem bişi.evimize her gelen bu evde bebk olduğu anlasılıyo ev mis gibi bebek kokuyo diyolar.simdi oğlumk 8.5 aylık

onu gorene kadar sevgi tutku ask neymis bilmedigimi anladim hersabah uyanmak icin en guzel neden bir gulucugune dunyayi feda edecegin minicik birsey bir kasik fazla yediginde yada bir gaz cikarmaya bukadar sevinecegimi bilmezdim salyalarim onu severken sip sip dosemelere damliyor desem yeri kokladigim en guzel cicek eminim insana cocugunun bakisindaki kadar pirilti kadar kimse oyle sevgiyle bakamaz esimle birbirimizi daha cok sevme nedenimiz o sevdiginle senin ortak askin ete kemige burunmus sekli

valla arkadaslarimizin dedigi gibi anlatilmaz yasanilir valla biz 5 senelik evliyiz sanki oglumuz dogduktan sonra birbirimizi daha cok baglandik olduk esimle birbirimizi daha cok sever olduk oglum saun 4 yasinda annelik cok baska bisey onu uyurken izlemek beraber oynamak beraber gezmek cocuguna yeni seyler ogretmek cok hos seyler iyi oglum var ve suan yine hameileyim oglusuma kardes geliyor

Benim diycem tek kelime 10 yıllık evli ve 3 çocuk annesiyim her çocugumda eşimle dahada bütünlestik hele hele 3 çocugum hayatımızda dönüm noktası oldu diyebilirim suan 11 aylık ve hayatıma kattıgı guzellikleri anlatmakla bitmez bence çocuk eşleri uzaklastırmak yerine birbirine kenetlenmesini saglıyor.Annelige gelince cidden anlatılmaz yasanır bir duygu Allah nice evlat hasretiyle yanan kardeslerime bu tadı tatmayı nasip etsin inş.a.s.

biz kadınlara verilen en büyük ayrıcalık annelik. doğumla birlikte sanki sizde yeniden doğmuş gibisinizdir. cennetten gönderilen meleğinizle sizde arınırsınız adeta tüm kötülüklerden, günahlardan... hayata yeniden başlarsınız birlikte büyüyeceğiniz kocaman bir yolun başındasınız. ona bakmak dünyanın en güzel tablosunu seyretmektir. minicik, dünya tatlısı güzel varlık... sevimli hareketlerine gülerken birden farkedersiniz ki daha önce hiç bu kadar içten ve mutlu olarak gülmemiştiniz. onunla oynarken birden farkedersinizki yeniden çocuk olmuşsunuz. mutfağınızda daha seçici daha titiz olursunuz. herşeyin en iyisini en güzelini keşfetmeye başlarsınız. çünkü meleğiniz herşeyin en iyisine en güzeline layıktır. İyiki anneyim.... :emir_bebek:

Back
X