Önce kendimden bahsedeyim 29 yaşında bekar öğretmenim güzel bir kadınım ,sporuma,bakımıma, sosyal faaliyetlere,kişisel gelişimime,statüme normal insanlardan daha fazla önem veririm insan ilişkilerim de iyidir genellikle tanıyanlar beni sever kadın/erkek. Bu sebepten dolayı etrafımda hiç erkek problemi yaşamadım. Her zaman benimle ilgilenen insanlar tanışmak isteyen birileri olur. Sevgililerim görüştüklerim oldu.1.5 yıllık sonunda beni kıran bir ilişkim de oldu. Ama sonu hep hüsran özellikle bazı insanlarla bir defa görüşünce bu adamdan hiçbir halt olmaz dediğim çok oluyor bunları kimseyi bulamadığımı düşünmeyin diye anlattım. Bir arkadaşım vardı 2.5 yıldır tanışıyoruz. Bir anda kendimi bu kişiyle ilişkide buldum 1 hafta önce. Deprem bölgesinde çalışırken tanıştık, iyi de arkadaştık. O sıralar evliydi ne benden ne ondan yana aramızda o tarz bir şey olmadı, benimde erkek arkadaşım vardı zaten ama sağolsun her telefonumu açardı yardımcı olurdu çok fazla yardımı iyiliği oldu bana. Hatta eşi de benimle arkadaşlığını bilirdi. Eşiyle birtakım problemleri vardı en sonunda ayrıldılar 1 yıl önce. Şimdi bu kişinin olumlu yanları şu (doğal ortamında gözlemlediğim için söylüyorum)
Bir kere kesinlikle iş bitirici yani ahmet gelirken ekmek alır mısın de gerekirse 3 market gezer o ekmeği almadan gelmez. Benim bir şey dememe gerek kalmadan hatta farkında bile olmadan kendisi görür, halleder.
Fiziksel olarak hoş biri özbakımı,bakımı, sporu vs…
Çok delikanlı yani her konuda desteğini hissedersiniz ben birtakım sıkıntılar yaşamıştım sadece arkadaş olmamıza yeni tanışıyor olmamıza samimiyetimiz olmamasına rağmen arkamda durmuştu.
Çok dürüst bu güne kadar a dediği b çıkmadı. Şeffaf her sorduğuma kıvırmadan cevap verir.
Ne evlilik döneminde ne bekarlık döneminde kız düşkünü bir adam olmadı. Ben kendim birkaç defa şahit oldum evliyken kızlar gelip tanışmak isterdi direk terslerdi eşine hiç yansıtmazdı zaten normali bu ona bir şey demiyorum ama birinin sadakatini gözlemlemek başka. Bekarken de hiç öyle günümü gün edeyim kızlarla gezip tozayım her çiçekten bal alayım adamı olmadı. Ya düzgün bir ilişki yaşar ya da hiç yaşamaz.
İnsanlara karşı kibar, anlayışlı,yardımsever. Herkes sever.
Duygularını saklamaz gizlemez söyler. Bana da asla karışmaz , birinin hayatına karışmak kısıtlamak yerine eşlik eder takdir eder.
Geliri de benim yaklaşık 2 katım.
Ama olumsuz yönlerine gelirsek:
Anne babasının bütün maddi yükü onda.
Eski eşine 20bin nafaka veriyor.
Çocuğu var. Eski eşinde kalıyor. Çocuğu tatlı, canayakın, uslu, söz dinleyen bir çocuk. Ben hiçbir zaman çocuk istemedim. Bu aslında bir yandan benim için avantaj çünkü hayatıma giren erkekler hep çocuk sahibi olmak istemememi sorun ediyordu. Çocuk uslu o açıdan sorun yok. Kendisi de çocuğuyla gayet ilgili bir baba yani çocuğun yükü bende olmayacak. Çocuğunu kendi iş yerine falan götürür. Henüz bizi tanıştırmadı ama mesleğimden dolayı çocuklarla aram iyidir.
Bu gelir durumu beni düşündürüyor gider kalemlerini çıkartınca hemen hemen benimle aynı gelire sahip oluyor veya bi tık daha düşük bu yıl ailesine olan desteği azalacak gerçi. Bende memur olduğumdan çift maaş oluruz maddiyatın beni çok zorlayacağını sanmıyorum. Ama genede bu maddi konulardaki yönünü nasıl öğrenebilirim ?Ailem acaba kabul eder mi beni en çok endişelendiren durum bu. Çünkü ben hiç evlenmedim. Benimkiler de kendim gibi bekar birini bulmamı ister.