Annelik nasil bir duygu?😊

Bi sarki var ya "al ömrümü koy ömrünün üstüne" diye..işte oylesine gönüllü ve cilginca bir askla hayatini adayistir annelik..
Daha once cok sevmistim, cok insan sevmistim ama..boylesini yasamadim dedirten, sacinin teline zarar gelse dunyayi yakacak gucu de buldurur kendinde; hem de en zayif noktasidir insanin evlat ..

Allahim acilarini gostermesin..

29yasinda anne oldum.Bence coook zor hele zor cocukla daha da zor. Su animi yazayim .Herkes misil misil yatarken gozlerim uykusuz. Dalmayayim da cocuk ayagimdan dusmesin diye kk ve insta arasinda turlarken uyuyan kocayi cocuk rahat edemiyor sen topla esyalarini salona git diye uyandirtan bisey annelik

33 yaşımda 3 aylık anneyim.
Berbat bir şey annelik, yedir, içir, temizle, yetiştir, öğret, sabret, acı çek, ağla, gül, gurur duy, kork, yeteme, ödün ver, ...karman çorman.
Anne değilim ama içimden anne olmak gelmiyor(30 yaşındayım).
Yorumlar içinde kendime en yakın bulduğum yorum bu oldu. Ben anne olursam bunları hissederim sanırım.

Allah kimsenin evladını sağlıktan ayırmasın. Isteyen herkese hayırlı evlatlar versin

Ben bir de başka bir bakış açısı yazacağım. Burada çok karşılaştığım için...

Annelik ölene kadar çocuk bakmaktır. Kendi çocuğuna bakacaksın, evini barkını alacaksın, evlendireceksin, geçimine yardım edeceksin, yarın torunların olunca onlara da bakacaksın, ihtiyaçlarını gidereceksin. Asla " ama benim hayatım..." demeyeceksin. Sen bir kere anne olmaya karar verdin ya, artık hayatının sonuna kadar çocuğun ne isterse yapacaksın, yapmak zorundasın. Ne de olsa torununa bakmayacaksan, anne olmasaydın! Elden ayaktan düşene kadar çocuğunun etrafında dönmek zorundasın. Elden ayaktan düşünce, sonrası kerim. Belki o zaman kendi haline bırakılırsın hayatını yaşa diye.

Hiç haya
Hayatımda öyle bir anneanne babaanne dede teyze hala ve türevleri yok.
Hatta çok da söylenirim millet neler yapıyor, ben şöyle gezmek için ayda 1 bile birkaç saat çocuğumu bırakamıyorum diye.
Ancak elzem durumlarda, ev temizliği, dışarıda hastane ziyareti, yakın düğünü vs gibi.
Bu da senede, bakın senede diyorum 10 u geçmez.
Saçlarımın beyazları uzaydan görünüyor, ha şöyle bir kuaföre gideyim 2 saat çocuklarımı bırakıp diyemedim.
Herkesin daima işi var!
O sebeple yorumunuza katılmamakla beraber, hayatımda gördüğüm kendini torunlarına adamış anneanne - babaannelere şaşkınlık, imrenme ve hayretle bakıyorum.
Gıpta etmiyorum, doğru bir şey değil.
Ama benimki kadar da zul olmaması gerekir durumun.

Konuya gelince, annelik çok çok zor desem hafif kalır.
İnsanın kendine niye bunu yaptığını düşündürtecek kadar zordur.
Ama annelik sevgisi derseniz, o farklı bir şey.
Sevinin aşırısı, ağlaması bile size güzel gelebiliyor.
Ya da aksine o an dünyadan soğuyorsunuz ama kirpiklerine bakınca iyi ki diyorsunuz.

Ve enteresandır, anne olduktan sonra kendinizden güçsüz bulduğunuz her canlıya da anne oluyorsunuz.
Sokakta düşen ergenusa bile ‘off yavrum nasılsın canın acıdı mı’ diye koşmamak elde değil.
Çok daha duygusal, sulugöz ve aşırı duyarlı oluyorsunuz her şeye.
Tuhaf bir şey yani, anlatılır anlatılır da her anlatı hafif kalır yanında.

Son düzenleme:
23 yaşında anne oldum.
Eşimi bu denli severken, evlat sevgisi bambaşka sonsuz aşk

Yazıları tek tek okudum. Herkes çok güzel bir anne uykusuzluk gazlar onlar bunlar olsada hep sonunda mutlu olduğunuzu hatta aşık olduğunuzu anladım. Rabbim hepinizi yavrulariniela bir ömür yaşamayı nasip etsin. Bana gelince ben anne değilim. Malesef 4 yıllık mükemmel bir evliliğim var. Geçen ay tüp bebek yaptırmak için bir serüven başladık ve şuan dinlenme aşamasındayım nasıpse Nisan ayında transferim olacak. Belki ne bilim diğer ay bende ınsallah aranıza katılırım. 4 yıldır ve bekarliktan bu zamana kadar anne olma isteğim hep vardı Rabbım herkese nasip etsin sağlıklı akıllı fikirli vatana millete hayırlı. Bu arada 26 yaşındayım güzel anneler miniklerin izi benim yerime koklaya koklaya öpün

Yazıları resmen şu emojiyle okudum
Ben mi duygusuzum bilemedim.
Henüz anne değilim ama bugünki mantığım şu; tamam çok ballı çok tatlı ama insan neden çarçabuk anne olmak ister ki, madem ömür boyu süren bir şey.
Açıkçası şu an anne olmak için kafamda 3 tane sebep sıralayamıyorum.
Ha tabi gün gelir de içime o sevgi düşerse mümkünse ilgili bölgeye de bebek düşer inşallah

Annelik sürekli tedirgin bir o kadar da mutlu olma hali.
O kadar güzel ki 3 çocuğum olduğu halde keşke 5-6-7 tane doğursaydım diyorum.

:)

Allah size ve isteyen herkese nasip eder insallah

Al benden de okadar.
Kızımın babanesi şam şeytanı onu zaten geçiyorum kendi annemle de farklı şehirlerdeyiz hergün görüntülü arayıp kurban olup duruyor, geleyim parktan çıkmıcaz, geleyim oyun alanına götürcem seni diyor, geliyor veya ben gidiyorum annem iki öpüp bırakıyor. Elinden ergen gibi teli bıraksa belki ilgilenir. 5 dakika bırakıcak kimsem yok!
Çoğu zaman bu durum sinirimi bozsa da sonra tek başıma yetiştiriyorum kendi doğrularını çocuğuma empoze eden yok, saçma sapan şeyler öğreten kimse yok diye rahatlıyorum

Ama millette ne anneler ne kvler var be filmdelisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…