• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annelik ne kadar kutsal?

Kızım daha önce bilmiyordu konuları yine bir kavgamizda ağlamaya başladı bizi artık eskisi gibi görmek istediğini bu şekilde olmamızın onu çok uzdugunu söyledi. Babası ile her kavga ettigimizde benden biraz daha uzaklaşıyor
Nolur yapmayın kızınıza bunu. Sizin annesi olduğunuz 2 tane çocuğunuz var zaten. Eşini kaybetmiş annenize annelik yapmayın. Cidden sinirlerimi oynattı anneniz.

Nolur yapmayın kızınıza bunu. Sizin annesi olduğunuz 2 tane çocuğunuz var zaten. Eşini kaybetmiş annenize annelik yapmayın. Cidden sinirlerimi oynattı anneniz.
Teşekkür ederim yorumunuz için gerçekten doğru olanı yapmak için doğru yolda olduğumu duymaya ihtiyacım var

Evet çok acı annem sen benim evladım değil annem gibisin ben hata yapıyorum ama sen olgun davrannbeni yalnız bırakma ben sen olmazsan yapamam diyor. O böyle davraninca da sanki çocuğumun bana ihtiyacı var da onu çaresiz bırakıyor gibi hissediyorum.
Bu bahsettiğiniz şeyin adı duygusal istismar belki de duygusal ensest, annenizi elbette bırakmayın görüşün istediğiniz şekilde ama kızınızı ve eşinizi maruz bırakmayın bu duruma,
siz detay verdikçe benim tüylerim ürperdi açıkçası kusura bakmayın lütfen ve kendinizi istismar ettirmeyin.

Bu bahsettiğiniz şeyin adı duygusal istismar belki de duygusal ensest, annenizi elbette bırakmayın görüşün istediğiniz şekilde ama kızınızı ve eşinizi maruz bırakmayın bu duruma,
siz detay verdikçe benim tüylerim ürperdi açıkçası kusura bakmayın lütfen ve kendinizi istismar ettirmeyin.
Oğlum daha 6 aylık onu bırakıp kolay kolay gidemiyorum onu götürmek isteyince de eşimle kavga ediyoruz.o da annemin bizi etkilendiğini ve ne kadar küçük olursa olsun artık oraya kendi çocuklarını goturmeyecegini söylüyor. Annem gelsin bizde görsün çok isteyince Bebek biraz daha büyüyünce de sen git gör bizi karıştırma diyor.

Burada düşünecek, kim haklı diye soracak bir durum yok. Eşinizin yerine kendinizi koyarak yeniden düşünün bakalım aynısını kv size yapsa ne düşünür, nasıl hareket ederdiniz.

Böyle bir durumda kv,yi mi yoksa kendinizi mi haklı göreceksiniz bulun, eşinize de ailenize de ona göre tavır alın.

Bunları kv yaptı diye anlatsanız, burada hep birlikte linç eder, boşa o kocayı ailesinden de kurtul derdik. Konu kendi ailelerimiz olunca durumu neden yumuşatalım. Eşiniz haklı. Ona da boşa bu kadını kurtul ailesinden diyen birileri çıkmadan doğrusunu bulun.

Evet eşim haklı ama annem kendini öyle bir hale sokuyor ki bazen eşimin anneme haksızlık ettigini düşündürtuyor bana da o zaman kavga başlıyor. Esimde hakli olarak ben yumuşak davrandığım için annemin bunları yapabildiğini söylüyor
annenin yaptiklarini ne cabuk unuttun. bunlari esinin annesi yapsaydi ve sen ona gitmek - çocuklarını ona yollamak istemeseydin yine de "anne hakkidir" diye düşünür muydun?
annene gerekeni soylemen lazim. senin gibi kiyamayip icine atan - kimseye gercek hakettigjni soyleyemeyen, yine de iyi olmaya calisan nahif insanlar yüzünden kötüler bu kadar yuz buluyor

Oğlum daha 6 aylık onu bırakıp kolay kolay gidemiyorum onu götürmek isteyince de eşimle kavga ediyoruz.o da annemin bizi etkilendiğini ve ne kadar küçük olursa olsun artık oraya kendi çocuklarını goturmeyecegini söylüyor. Annem gelsin bizde görsün çok isteyince Bebek biraz daha büyüyünce de sen git gör bizi karıştırma diyor.
Aslında eşiniz yapabileceği her şeyi yapıp bütün imkanları sunuyor, bir kadın olarak düşündüğümde eşim annesine gidip dolup dolup gelse değil evime almak evimin sokağından bile geçirmem ne yalan söyleyeyim.

Eşiniz haklı. Anneniz haksız. Ama büyuk bir pay hatada sizde şuan. Annenizin tavrını değiştiremezsiniz ama ondan sebep eşinize neden bileniyorsunuz çok tuhafsınız. Beraber mücadele ettiniz, ikinizin -hatta üçünüzün- hakkı yendi. Eşinize ve size iftiralar atıldı. Diğer konunuzda anlattığınız kadarıyla da adam gayet güzel idare etmiş. Evime de gelebilir ama sınırını bilsin diyor haklı. Ha çocukları göndermek istememesi doğru değil neneleriyle ilişkisine karışmamalı. Ama burda da 'Beni evlatlarıma kötülemesin kontrolüm altında evimde görüşsünler' diyor zaten makul.
Çocuklarda gitsin nenesini evinde görsün sadece 'Sizin esimle olan problemlerini çocuklara yansıtma.' diye net olmanız lazım ama. Eşinizin hakkına sizden fazla girilmiş. Konu eş ailesi olsaydı bunu eşiniz halletmeli derdik.

Son düzenleme:
Duygularımı çıkarınca eşim haklı diyorum bende ama bazen öyle etki altına giriyorum ki Dünyada ki en sevgi dolu en masum anne benim annem herkes ona düşmanlık besliyor gibi hissediyorum

siz olsanız nasıl bir yol izlerdinz

Evet eşim haklı ama annem kendini öyle bir hale sokuyor ki bazen eşimin anneme haksızlık ettigini düşündürtuyor bana da o zaman kavga başlıyor. Esimde hakli olarak ben yumuşak davrandığım için annemin bunları yapabildiğini söylüyor

Kızım daha önce bilmiyordu konuları yine bir kavgamizda ağlamaya başladı bizi artık eskisi gibi görmek istediğini bu şekilde olmamızın onu çok uzdugunu söyledi. Babası ile her kavga ettigimizde benden biraz daha uzaklaşıyor
Eşinizle neden anneniz için kavga ediyorsunuz? Adam size anneni sil görüşme demiyor, ki anneniz baştan sona hatalı, eşiniz gereken her türlü desteği verdiği halde annenizin kötü sözlerine maruz kalmış, bir özür bile çok görülmüş.
Annelik kutsal da değildir, kutsal diye aklımıza işlediler, anneler haksız da olsa tepemize de etse gık diyemez olduk, oysa ebeveyn de olsa haksız haksızdır ve sınır çizilmelidir. Annenizi silmeyin elbette ama annenizin haksızlıklarını eşinize savunup kavga da etmeyin.

Lütfen kızınızın yanında da kavga etmeyin bir daha.

Duygularımı çıkarınca eşim haklı diyorum bende ama bazen öyle etki altına giriyorum ki Dünyada ki en sevgi dolu en masum anne benim annem herkes ona düşmanlık besliyor gibi hissediyorum
O anne sizin eşinizin dolayısıyla çocuklarınızın hakkını yemiş ama göz göre göre.

Aslında sanırım çocukları goturemzsin dediği zaman zoruma gidiyor onlar benim de cocuklairm diye düşünüyorum ama annemin doldurma ihtimaline karşı da haklı diyorum eşimi kendi annesine bile şikayet ediyor

Eşinizle neden anneniz için kavga ediyorsunuz? Adam size anneni sil görüşme demiyor, ki anneniz baştan sona hatalı, eşiniz gereken her türlü desteği verdiği halde annenizin kötü sözlerine maruz kalmış, bir özür bile çok görülmüş.
Annelik kutsal da değildir, kutsal diye aklımıza işlediler, anneler haksız da olsa tepemize de etse gık diyemez olduk, oysa ebeveyn de olsa haksız haksızdır ve sınır çizilmelidir. Annenizi silmeyin elbette ama annenizin haksızlıklarını eşinize savunup kavga da etmeyin.

Evet çok haklısınız burda eş ailesi yapsa kaynana diye tefe koyarız. Ama inanın bazen beni çok zor durumda bırakıyor. Yani öyle bir hissettiriyor ki ben dünyanın en kötü evladiyim

Evet çok haklısınız burda eş ailesi yapsa kaynana diye tefe koyarız. Ama inanın bazen beni çok zor durumda bırakıyor. Yani öyle bir hissettiriyor ki ben dünyanın en kötü evladiyim
O anne sizin eşinizin dolayısıyla çocuklarınızın hakkını yemiş ama göz göre göre.

Evet ve hala aynı şeyi savunuyor yani benim İrfan miras olan hakkımı almamı istemiyor aldığım için de ben suçlu oluyorum. Ve bunu bana verdiği için minnet duymami istiyor. Aslına onun verdiği birşey yok devletin verdiği miras hakkı var

Sen çok akılsız bi kızısın ya ne kendini ne eşini ne kendi aileni koruyabiliyorsun maddi manevi bu zamana kadar eşini de kendini de kullandırdın ailene tüm konularını biliyorum.
Hala hakkın olan miras aldın diye hakaret eden olay çıkaran annenin derdindesin bide eşine bileniyosun senin kendine saygın da yok hayrında kime ne öğreteceksin anlamadım

Evet ve hala aynı şeyi savunuyor yani benim İrfan miras olan hakkımı almamı istemiyor aldığım için de ben suçlu oluyorum. Ve bunu bana verdiği için minnet duymami istiyor. Aslına onun verdiği birşey yok devletin verdiği miras hakkı var
Savunsun dursun ben hakkım olanı aldım alacağım,kimsenin bana bir şey hibe ettiği yok bu konuyu da artık duymak istemiyorum demeniz lazım.

Sen çok akılsız bi kızısın ya ne kendini ne eşini ne kendi aileni koruyabiliyorsun maddi manevi bu zamana kadar eşini de kendini de kullandırdın ailene tüm konularını biliyorum.
Hala hakkın olan miras aldın diye hakaret eden olay çıkaran annenin derdindesin bide eşine bileniyosun senin kendine saygın da yok hayrında kime ne öğreteceksin anlamadım
Aslında her zaman güzellikle halletmeye çalıştığım için böyle oluyor sanıyorum kalp kirmayayim derken en çok ben kırılıyorum . Eşimle aram kötü değil. Sadece çocukları goturemzsin dediği zaman tartışıyoruz. Annemin beni manipüle etmesini engellemem gerekiyor

Back
X