Annelik ne zormuş ya ...

cicikizsinem

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Mart 2007
2.140
419
688
41
İlk anneligim de değil bir sekiz yaşında bir kızım daha var onda bu kadar zorlanmadim. 17 aylık bir bebeğim var on yedi aydır yüzüm gulmedi. Çok hareketli surekli düşüyor 2.5 aydır yürüyor ama yürüme değil koşuyor bugün de düştü mutfağa gitmemle bir gürültü kostüm ağlıyor büyük kızım anne kafasının ustune dustu dedi sinirimden ona bağırdım oda ağladı bende hala da iyi değilim anneligimi sorguluyorum devamlı. Eşimle surekli kavga halindeyiz evham yapiyosun abartiyosun diyip duruyo. Çok fazla koruyormusum artık psikolojim bozuldu evliligim hiç iyi gitmiyor. Benden soğudu eşim hareketlerimle uzaklastirdim onu.sizden o güzel dusuncelerinize ihtiyacım var

Allah yardımcınız olsun ne kadar kutsal bi3 şey annelik yani böyle bakın bence olaylara cennet annelerin ayakları altındaymış daha ne olsun sabredin bugünlerde geçer yavrularınız hayırlısıyla büyür sonrada ne ara büyüdü diyekceksiniz :)

Cocuk bu duse kalka buyuyecek tabi. Ciddi kazalar icin tabiki onleminizi alin ama evliliginizi, esinizi, kizinizi horpalamayin detim ben

Arada birakabileceginiz kimse yok mu ?? Cikip kendinize esinizle zaman ayirsaniz iyi olur.

Cocuk bu duse kalka buyuyecek tabi. Ciddi kazalar icin tabiki onleminizi alin ama evliliginizi, esinizi, kizinizi horpalamayin detim ben

Arada birakabileceginiz kimse yok mu ?? Cikip kendinize esinizle zaman ayirsaniz iyi olur.
Canım ben çalışıyorum belki bu yük ağır geliyor iş hayatı ev hayatı birde bebek beni göremediği için surekli benimle olmak istiyor haklı olarak bende etkinlik yapıyorum onunla oynuyorum ama iş yapmak istediğimde surekli kazalar çıkıyor bu sabahki bana göre çok ciddiydi.

Eşim de artık benimle bir yere cikmak istemiyor soğudu benden surekli sinir modundayim ona bisey diyorum yapmiyorsa kızıyorum bebekten sonra çok sınırlı oldum lohusaligimi zor atlattim.

Her ne olursa olsun kucuge kizdiginiz zaman buyuge kizmayin. Buyuk olan kendini dislanmis ve degersiz hisseder, kardesine karsi nefret beslemeye baslar. Diger konular icin eger fazla evhamli oldugunuzu dusunuyorsaniz bir uzmanla gorusun derim.

rabbim yar ve yardımcınız olsun, coğu arkadaş için 2ci bebeğe adepte olmak zor oluyor hele ki ilk tecribeyi kolay atlatıyorsanız buna güevenip ikincisi içinde bu tarz bi kolaylık bekliyorsunuz ve taaa taaamm bu bebek biraz zorlu

diğerinin üstesinden geldiniz ve bu zorladı hemen anne piss anne kaka anne öğğğ moduna girdiniz
bu sadece bi kaçış yolu bence, bunun yerine anne mücadeleci anne güçlü anne dayanıklı diyip kendinizi destekleyin

mükemmel anne yoktur dağına kar yağdığında bunu göğüsleyebilmeye calısan anne vardır

dinimizde der ki sinirlendiğinde ayakta isen otur oturuyor isen yaslan yaslanıyorsan ise kendini dinle
eşine cevap verme ve oda değiştir der

böylelikle ona sataşmamış olursun, birde inşirah suresini oku ben faydasını görüyorum

17 aylik benim kizimda ayni öyle tehlikeli ne varsa kizim orada oyuncaklariyla oynamaz surekli takipde olmaya caliyoruz
Benimkinin bebekligi daha zordu 6 ay hic susmadan agladi psikolojik olarak baya baya yiprandim şükür diyorum bu kadar büyüdü duruyo
Sen bide calisiyomussun evde iki cocuk iyi yetisiyorsun yine tahammulsuzlugun dinlenememek olsa gerek yorgunken sinirler tavan oluyor... allahim bol bol sabir versin bizlere tek ihtiyacimiz

Buyugum cok uslu bir kız bana hiç zorluğu olmadı e yaşta ilerleyince böyle çıkmazlar yaşıyorum normal deyip teselli ediyordum ama hiç normal olmadığımı bugün farkettim.

Ah ah zor ki ne zor hele bide yaramazsa

bisiklet kaskı tak çocuğa
kafasını korumasını söyle devamlı durmadan. ve çocuk bu ya düşecek. ufacık kıza neden bağırıyorsun ki bir sakin ol...

Çocuk bu düşe kalka büyür

Belki bir muddet ise ara vermelisiniz o zaman. Yada eve yardimci alin. Herseye siz yetisemezsiniz. Ediniz sizden soguyacagina birseylerin ucundan tutsun. Siz temizlik yaparken cocuklari parka goturmek vs gibi. Bence bu kadar sorumlulugu paylasmadan bu zor donemi atlatmaniz zor

2 çocuk zor . .
Çocuk bu düşe kalka büyür. .
Evham yapmamaya gayret edin . .
Çocularınızla mutluluklar dileriz. .

Yatağa bağlı hasta çocuklar var kızim lütfen o anneleride düşünelim ,anne olmak kolay değil her yaştaki çocuğun ayrı problemi var, ruh halin iyi değil ,size yardımcı olacak kimse yokmu ,yavrularıniz sizin ruh halin izi seziyordur tedavi yardım al canim

kardeş
bilmiyorum beni ne kadar ciddiye alirsin ama ??

bak ben de boyleydim . bir gun kizima deli gibi bagirdim ve resmen tum apartman duydu .

dedim bu boyle olmaz bi çaresi olmali. .

arastirdim . . . . nette tevafuken adem güneşi buldum. eger iyi bir anne olmak istiyirsan hemen ademgunes kitapalrini bul. bi suru radyo yayini var youtub yaz ademgunes diye cikar . onu dinleyince terapi oluyorsun . lutfen kendine sonra cocuklarina bu iyiligi yap.

bunlari dusunmek uzulmek bile iyi bi anne oldugunu gosteriri. kendibe cok is yukleme günlük yapacağın isleri sinirlandir dursun ya isler . sessligi sagla evde. tv kapat saatin tik taklarini say duy 15dk . .
disari bi gol kiyisi dere kiyisi deniz vs bul suyun sesini dinle.

bugun yani dun aksam yer sofrasi hazirladim.babasi ben yemek yiyoruz kizimda babasinin yaninda oturuyor elinde ekmek var onunla oyalaniyor.gozum hep kizimda.esim dedi sen bu yemege kirmizi toz biber katmiyormusun dedi sanki cok lazimdi bu soru bende tam kattim derken kafa ustune dustu kut diye oyle bir sestiki hala kulagimda.hemen kucagima aldim bende aglamaya baslicam tuttum kendimi..kafasini hafif suyla islattim su icirdim boncuk boncuk gozyaslari.doktora gidelim dedim babasi gerek yok bisey olmaz dedi.bende yanima oturtturdum bundan sonra benim yanimda oturcaksin hep dedim.gercekten evlat baska bisey ya onun acisi beni deldi gecti.sonra misafirlerin cocuklariyla oynadi gulup durdu yavrum..daha 9.5 aylik.Allah koruyor gercekten bebisleri..

illa ki.dusuyorlar . basi.bos birakmiyoruz ya . :) ne yapalim . olur o kadar.
ben size de adem gunesi tavsiye edeyim . eger takip edip kitaplarini okursaniz . gerçekten bana tesekkur edeceksiniz . :)

illa ki.dusuyorlar . basi.bos birakmiyoruz ya . :) ne yapalim . olur o kadar.
ben size de adem gunesi tavsiye edeyim . eger takip edip kitaplarini okursaniz . gerçekten bana tesekkur edeceksiniz . :)
aldim canim buraya seminere geldi guvenli baglanma ve annelik sanatini aldim ve okudum dogumdan once tekrar okumaliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…