- 19 Nisan 2013
- 766
- 1.350
- 113
Sanki kendi kizimi anlatmissin cok zor gunler biz suan 14 aylik olduk hala yemegini zorla yediririm bilgisayara dalacak anca oyle yer yoksa cook zor kandirarak bak kus uctu bak kopek uykuya gelince simdilerde geceleri 2-3 sefer kalkar ayakta sallamadan uyumaz bol bol sabir zor ben cok bagirip cagirdim
Bebeğinize mi bağırdınız? Ben mi yanlış anladım. Eğer öyleyse sakın bir daha yapmayın çünkü çok derin İzler açarsınız telafisi olmayan. Anlıyorum ve biliyorum bazen ben de çileden çıkıyorum ama tutuyorum kendimi ona belli etmiyorum çünkü onun suçu yok. Bence bi koca bi kadının yükünü ne kadar hafifletirse kadın çocuklarına karşı o kadar tahammülü oluyorSanki kendi kizimi anlatmissin cok zor gunler biz suan 14 aylik olduk hala yemegini zorla yediririm bilgisayara dalacak anca oyle yer yoksa cook zor kandirarak bak kus uctu bak kopek uykuya gelince simdilerde geceleri 2-3 sefer kalkar ayakta sallamadan uyumaz bol bol sabir zor ben cok bagirip cagirdim
Olur tabi bak şimdi bunları düşünme çünkü yaşadığın zorluğun üstüne ikinci çocuk fikri baskı gibi gelir..biraz daha Zaman ver kendine ve evladına bir kaç aya her şey düzelecek ..unutma yalnız değilsin hepimiz bu yollardan geçiyoruz ve düzelmiyor olsaydı bazı şeyler ikinciyi kimse düşünmezdiGercekten iyi yapmisiniz 2.Ben uzuluyorum acaba 2. olurmu diye
Amin ins.Bide yapiyla alakali sanirim.Kimini goruyorum pespese getirmis bi kac tane yiyor iciyor rahatina bakiyo.Ben cogu zaman sadece aksam yemegini yiyebiliyorum anca.Canim uzaga evlendim diyorsun ama ben taa ABD deyim, ne ailem, akrabalarim ne de esimin ailesi, akrabalari var. Arkadas bile yok. Ustelik ogrenciyim bir suru dersim, odevim, sinavim var. Esim de ayni. Benim kizim da 10 aylik, ben de cok bunaldim, tamam cok seviyorum ama gercekten dayanamayacagim noktalara variyorum hem de hergun. Esimi ve bebegi terkedip gitmek bile geciyor icimden, o kadar bunaldim. Ama ne yapayim, anneyim ben, ustelik de Allah saglikli bir evlat nasip etmis, bu duruma ancak sukredilir. Her bebegin zorlugu var, canlari sagolsun, sukredip yasamaya calisiyoruz. Senin bebegin de extra huysuz degildir emin ol. Sadece alismalisin, sabretmelisin ve onu her haliyle kabullenip, mutlu olmaya calismalisin. Allah yardimcimiz olsun.
Bu stresle basa cikaniyorum bi türlü.Bnm yapimda cok zor.Rahat deilim cok evhamliyim.Surekli bebegin atesini olcerim uydugunda hep bakarim ustu acildimi veeya battaniye ustune gelio nefessizmi kaldi die.Biraz gamsiz olsam belki hepsi normal gelir banael kadar cocukla bu stresle basedemezsen ilerde mahvolursun.
kilitlesin agzini,savasma cocukla demek ki gercekten istemiyor.
hergun bi konun var bebeginle ilgili.
biraz akista yasa,ya o el kadar bebek sen ona sakin kalmayi ogreteceksin surekli stresli gezmeyi degil.
altta insanlar varmis git gel gorus,hava almaya cik,ver ellerine bebegi oynasinlar.
ben yurtdisinda bi basima esim disinda bi Allahin kulu tanidigim olmadan buyuttum oglumu.
belki çok sıkılmışsın bunalmışsınKizim 6.5 aylik .Sanki cok zor bi bebek sanki normal bi bebek deil.Hep zorluk cikartiyo.Uyku meme ek gida konusunda Cok sukur saglik problemi yok ama onun disindada aman ne versem yer oturur durur bi cocuk deil.Zaten ne yaptiysam emmedi geceleri ya uyumaz ya zirtta bir uyanir. Ek gida debiyorum bi aydir yemez eliyle iter agzini kilitler surekli aglar.Yada zorla bi iki kasim veririm fazlasiyla kusar. O kadar bunaldimki surekli agliyorum .Sanki hic bisey artik iyi olmiycak hep zor bi hayatim olcak bebegim hic duzelmiycek yemek yemiycek.Oyle bi kalbim daraliyoki kimseylede gorusemiyorum cok uzak olmasada kendi ortamima gayet uzak bi yere evlendim kimse yok.Kv. deler elti assagida ama yeterli olmuyo.Derdimi anlaticagim bi RABBim var.Icim cok kotu cok karanlik.Napcam ben boyle.Daha yasim 22.Ne umutlarla anne olmayi bekliyodum.Hamdolsun onu bana verene.Ama her Anne Boyle duygulara giriyormu.Sadece icimi dokmek istedim suan.
Önce hayırlı olsun bebegin Allah analı babalı büyütsün okurken o kadar duygulandimki kendimi gördüm resmen bebegin çok küçük sende yenisin daha zamanla hem alisacaksin hem düzene binecek emin ol benim ikizlerim var 1yasinda yeminle söylüyorum tek buyuttum kimseyi istemedim yanıma karisik o mevzukar birazda neyse yani kendi basıma ilk annelik ikiz bebek Allah im hergun ölmek istiyordum resmen yalvariyordum al canımı diye o kadar bunalmistim bin şükür Rabbime onları bana verdi ve o günler geçti simdiden daha rahatim uykulari yemeleri herşeyi düzeldi zaman azcik daha zaman Allah im yar ve yardımcın olsunKizim 6.5 aylik .Sanki cok zor bi bebek sanki normal bi bebek deil.Hep zorluk cikartiyo.Uyku meme ek gida konusunda Cok sukur saglik problemi yok ama onun disindada aman ne versem yer oturur durur bi cocuk deil.Zaten ne yaptiysam emmedi geceleri ya uyumaz ya zirtta bir uyanir. Ek gida debiyorum bi aydir yemez eliyle iter agzini kilitler surekli aglar.Yada zorla bi iki kasim veririm fazlasiyla kusar. O kadar bunaldimki surekli agliyorum .Sanki hic bisey artik iyi olmiycak hep zor bi hayatim olcak bebegim hic duzelmiycek yemek yemiycek.Oyle bi kalbim daraliyoki kimseylede gorusemiyorum cok uzak olmasada kendi ortamima gayet uzak bi yere evlendim kimse yok.Kv. deler elti assagida ama yeterli olmuyo.Derdimi anlaticagim bi RABBim var.Icim cok kotu cok karanlik.Napcam ben boyle.Daha yasim 22.Ne umutlarla anne olmayi bekliyodum.Hamdolsun onu bana verene.Ama her Anne Boyle duygulara giriyormu.Sadece icimi dokmek istedim suan.
Bu stresle basa cikaniyorum bi türlü.Bnm yapimda cok zor.Rahat deilim cok evhamliyim.Surekli bebegin atesini olcerim uydugunda hep bakarim ustu acildimi veeya battaniye ustune gelio nefessizmi kaldi die.Biraz gamsiz olsam belki hepsi normal gelir bana
Biticekmi gercwkten.Mahvoluyor her gun.Gunes dogumca yine kabus basliyo diyorum
Amin.O kadar zorki hep stres hep stres.Önce hayırlı olsun bebegin Allah analı babalı büyütsün okurken o kadar duygulandimki kendimi gördüm resmen bebegin çok küçük sende yenisin daha zamanla hem alisacaksin hem düzene binecek emin ol benim ikizlerim var 1yasinda yeminle söylüyorum tek buyuttum kimseyi istemedim yanıma karisik o mevzukar birazda neyse yani kendi basıma ilk annelik ikiz bebek Allah im hergun ölmek istiyordum resmen yalvariyordum al canımı diye o kadar bunalmistim bin şükür Rabbime onları bana verdi ve o günler geçti simdiden daha rahatim uykulari yemeleri herşeyi düzeldi zaman azcik daha zaman Allah im yar ve yardımcın olsun
Cok haklisiniz.Cocugu hic yere koymuyoduk halbuki cok hareketli.Bi gun esim yere birakti oturma odasinda.Bizde mutfakta yemek yiycektik.5 dk. snra bi baktikki donmus.Yani rahat olsa belki herseyi yapar.Ama oda rahat bi cocuk olsa bnde boyle olmam belkiama işte sen evhamlı gergin olursan o da öyle olur
bırak yer zaten
rafine ver hiçbir şeyi karıştırma
çocuk karışık sevmiyor belki
mesela eline ver belki öyle yer
ama onlar ek zaten germe kendini de çocuğu da
koy önüne yoğurt
sonra bandır bebeğin parmağını yoğurda götür ağzına
sonra da kendi parmağını batır kendi ağzına
oyun gibi olsun
o arada yediğini fark etmeden yiyecek zaten
ama sorun yemek değil bu aşamada, bu evhamla o çocuk yürüyemez de mesela
ayyy düşecek der koşturursun panik olursun çocuk da korkar kalkmaz
çözüm tedbirli olacaksın ama ani tepki vermeyeceksin
evde sivri köşeli bir şey kalmayacak kırılacak çekilecek düşecek hiçbir şey
sonra salacaksın ortaya koyacaksın yere
hasta olmaz mikrop kapmaz
bırakacaksın ki kendi özgürce keşfedecek kalkıp yürüyecek
oğlum kapının önünde pazardan gelen patlıcanı merak edip kalkıp yürüyüp gitmişti bakmak için 11 aylıktı
bir daha da durduramadık zaten
düştü mü tabii ki ama sivir köşeler lkorumalı idi kırılacak bir şey yoktu
düşünce bekledik kendi kalkardı çok acıdı ise tutup kaldırırdık hadi devam derdik
Gece saat 3 e gelmek üzere. Bebeğim 8 aylık. Toplamda 24 saatte 6-7 saat kısa kısa uykularla uyuyor, uykuya dalmasi için neredeyse her seferinde 1 saat salliyorum.Kizim 6.5 aylik .Sanki cok zor bi bebek sanki normal bi bebek deil.Hep zorluk cikartiyo.Uyku meme ek gida konusunda Cok sukur saglik problemi yok ama onun disindada aman ne versem yer oturur durur bi cocuk deil.Zaten ne yaptiysam emmedi geceleri ya uyumaz ya zirtta bir uyanir. Ek gida debiyorum bi aydir yemez eliyle iter agzini kilitler surekli aglar.Yada zorla bi iki kasim veririm fazlasiyla kusar. O kadar bunaldimki surekli agliyorum .Sanki hic bisey artik iyi olmiycak hep zor bi hayatim olcak bebegim hic duzelmiycek yemek yemiycek.Oyle bi kalbim daraliyoki kimseylede gorusemiyorum cok uzak olmasada kendi ortamima gayet uzak bi yere evlendim kimse yok.Kv. deler elti assagida ama yeterli olmuyo.Derdimi anlaticagim bi RABBim var.Icim cok kotu cok karanlik.Napcam ben boyle.Daha yasim 22.Ne umutlarla anne olmayi bekliyodum.Hamdolsun onu bana verene.Ama her Anne Boyle duygulara giriyormu.Sadece icimi dokmek istedim suan.
Bende öyleydim kızım bir türlü yemezdi sonra ne oldu biliyormusun kaşıkla istemediğini farkettimm şans eseri bir yemeğin suyunu ekmek banıp ağzına verdim ve çok sevdi 1ay boyunca böyle yedirdim yemeklerin tadını aldıktan sonra kaşığada alıştı şimdi 11aylık gayet güzel yiyorKizim 6.5 aylik .Sanki cok zor bi bebek sanki normal bi bebek deil.Hep zorluk cikartiyo.Uyku meme ek gida konusunda Cok sukur saglik problemi yok ama onun disindada aman ne versem yer oturur durur bi cocuk deil.Zaten ne yaptiysam emmedi geceleri ya uyumaz ya zirtta bir uyanir. Ek gida debiyorum bi aydir yemez eliyle iter agzini kilitler surekli aglar.Yada zorla bi iki kasim veririm fazlasiyla kusar. O kadar bunaldimki surekli agliyorum .Sanki hic bisey artik iyi olmiycak hep zor bi hayatim olcak bebegim hic duzelmiycek yemek yemiycek.Oyle bi kalbim daraliyoki kimseylede gorusemiyorum cok uzak olmasada kendi ortamima gayet uzak bi yere evlendim kimse yok.Kv. deler elti assagida ama yeterli olmuyo.Derdimi anlaticagim bi RABBim var.Icim cok kotu cok karanlik.Napcam ben boyle.Daha yasim 22.Ne umutlarla anne olmayi bekliyodum.Hamdolsun onu bana verene.Ama her Anne Boyle duygulara giriyormu.Sadece icimi dokmek istedim suan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?