Annelik ve ça-lı-şa-ma-mak

guneshergundogar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2020
418
214
53
Anne olduğumdan beri çalışamıyorum
Seneler geçti cocuklarımda ilkokul çağlarında
Onlara bakan olmadıgı icin calısamadım hep
Her annenin hayatı boylemi oluyo
Bakan olmayınca her anne eve mi tıkılıyo
Kreş bakıcı demeyin asgari ucret alıp asgariye yakını bakıcıya veremezdim
Bakıcıya calısacaksam
Ozaman çalısmanın anlamı ne?

Herkes mi benim gibi ?
Hayır,herkes sizin gibi değil. Çalışma hayatının içinde pek çok anne var.

Okul çağına gelmiş çocuklarınız, okul çıkışı birkaç saat ilgilenecek birini ayarlayabilir ya da etüde verebilirsiniz.

Herkes mi benim gibi ?
Büyük 10 aylıkken başladım çalışmaya küçük de bir yaşına gelince işe dönmeyi düşünüyorum. Devamlı evde olunca daha çok yorulduğumu çocuğuma daha az faydalı olduğumu fark etmiştim. Çalışmak bana çok iyi gelmişti. Mutlu anne, mutlu bebek demek..

Asgari ucrete calısabilirim ancak
Benim çocuklar kres yasını gecti okul cagında
Okul etud saatleri is saatlerine yetmiyo
En az 13 saat dısarda olmam lazım ise gidis gelisle birlikte

Hayatinizda cocugu olduktan sonra calisan kadin gormediniz mi hic? Herkes oyle degil
Calısabilenlerin annesi bakıyo genelde torunlara yada yuksek maaşla calısıyo kendi de eşi de bakıcı tutuyo yada ozel okula yolluyolar okul oncesi sonrası uzun sure bakan olsun diye
Bende bunların hicbiri yok!
Senin anlama problemin var heralde

Neden hakaret ediyorsunuz karşınızdaki insana, hakaret etmeden kendinizi ifade edemiyor musunuz? Ayrıca sizi tanımıyoruz etmiyoruz özel durumlarınızı nereden bilebiliriz? Hiçbirimiz müneccim değiliz.

Asgari ucrete calısabilirim ancak
Benim çocuklar kres yasını gecti okul cagında
Okul etud saatleri is saatlerine yetmiyo
En az 13 saat dısarda olmam lazım ise gidis gelisle birlikte
Ayrıca üst komşumun durumu siZinkine benzerdi. Günde 3-4 saat okul sonrası idare etsin diye bakıcı tuttu. Bakıcı yemeğini üstten temizliğini de yapıyordu. Maaşının büyük bir kısmı bakıcıya gitse de en azından SGKm yatıyor diyordu. Büyük 10 yaşına gelince de tek başına idare etti çocuklar anne babaları işten gelinceye kadar.

Hem herkes benim gibi mi diye sorup, hayır herkes sizin gibi değil diyene ki öyle, herkes sizin gibi değil, anlama problemin mi var demek ne demek? Sizin anlatma probleminiz var. Madem öyle çalışanlar nasıl üstesinden geliyorsunuz diye sorsaydınız. Neden hem öyle sorup hem hakaret ediyorsunuz?

Offf, senin anlama kapasiten yok herhalde, millete durup dururken ne saldırıyorsun?
Kadın ne demiş tersliyorsun?
Benim annemde işe başladığında kardeşim sizin çocuğunuzdan küçüktü belki de, hiç bakanda yoktu maaşı da yüksek değildi. Kendi kendimize evimizde kaldık bir şekilde büyüdük. Çalışmak isteyen her türlü çalışıyor, çocuğuma bakan yok bahanesinin arkasına sığınmayın bi zahmet!

Ee ne diyelim o zaman ?
Ne diye konu açıyorsun
Çocuk okula başlamış hala çalışamıyorum falan yazmışsın.
Anlama problemimiz oluşmuş olabilir evet , böyle bir anlatım tarzından insan bir şey anlayamıyor
Senin çalışmayıp , evde durman inan toplum için daha iyi

Lise mezunuysaniz okulların yurtlarında görevli alıyorlar.
İş kura basvurabilirsiniz.
Saatleri de 8 5
Bulunduğum çoğu ilçede kadınlar böyle çalışıyor hatta bir çoğu kadroda aldı.
Orası da nasip .
Bence bir yerden başlayın.
Kız yurtları çok uygun.

istenirse herşey yapılabilinir bence durumunuza uygun iş arayabilirsiniz mutlaka bulursunuz çocuklu çalışan anne çok var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…