Annelik ve ça-lı-şa-ma-mak

Okul sonrası kaç saatlik boşluk kalıyor, güvendiğiniz komşunuz varsa birkaç saatlik ilgilenemez mi ya da cüzi bir miktara yardımcı olamaz mı size? Ne zamana kadar böyle devam edeceksiniz ki, askeri ücret alsanız dahi bir miktar bakıcı ya da çocuklarla ilgilenecek kişi için vermek zorunda olacaksınız. Çalışan her anne yüksek maaş alarak yapmıyor ki bunları ya da herkesin annesi kvsi bakmıyor ki. Çalışan ve kimseden yardım almayan kadın nüfusu sizin söylediğiniz kadın nüfusundan kat kat fazla emin olun. Herkes bir yolunu bulup düzene sokuyor hayatını

Calısabilenlerin annesi bakıyo genelde torunlara yada yuksek maaşla calısıyo kendi de eşi de bakıcı tutuyo yada ozel okula yolluyolar okul oncesi sonrası uzun sure bakan olsun diye
Bende bunların hicbiri yok!
Senin anlama problemin var heralde
Ne kadar terbiyesiziniz, utanmadan kadına çıkışmışsınız. Yorum yapan üyeye katılıyorum uzayda yaşıyorsunuz galiba siz. Çalışma hayatındaki kadınların neredeyse yarısı ‘anne’. O bahsettiğiniz annesi bakıyor dediklerinizin sayısı da çok değil. Herkes bir şekilde fedakarlık yapıp çalışıyor, armut piş ağzıma düş demiyor kimse. Adam akıllı ben çalışmak istiyorum ama saatler uymuyor ne yapabilirim derseniz kalkıp derler ki çalışma saatleri az bir iş bulun. Sunulan bütün çözümlere ama şöyle ama böyle diyip duruyorsunuz.

Calısabilenlerin annesi bakıyo genelde torunlara yada yuksek maaşla calısıyo kendi de eşi de bakıcı tutuyo yada ozel okula yolluyolar okul oncesi sonrası uzun sure bakan olsun diye
Saatlik bakıcılar var çocuğu karşılayabilir, yemek yedirebilir, etüt sonrası bunu düşünebilirsiniz. Benim de sizin gibi kimsem yok, 18 aylıkken kızımı kreşe verdim. Ufaklığım da var ücretsizdeyim o da 2 yaşı bulsun çalışırım ve sonrasında dediğim yöntemleri yapmayı planlıyorum.
Sİzin bugüne kadar ihtiyacınız olmadı sanırım çalışmaya, yoksa yöntem çok.

Çocuklar okula gidiyorsa yarim günlük biriyle anlasabilirsiniz.
Keşke bizim ülkede de esnek ve saat bazlı çalışma yaygınlaşsa gercekten annelerin iş gücüne dahiliyeti de artar. Çalışma kültürü için ya hep ya hiç mantığı var.
Tsk cok haklısın esnek calısma yok malesef

Anne olduğumdan beri çalışamıyorum
Seneler geçti cocuklarımda ilkokul çağlarında
Onlara bakan olmadıgı icin calısamadım hep
Herkes mi benim gibi ?
Herkesin sizi gibi oldugunu düsünmüyorsunuzdur herhalde ciddi ciddi:)
Tabiki değil
10 aylık basladım ise

Annem bakmıyor
Yarım maas asgari ücretle calısıyorum.
yarım gün calısıyorm.
Dünyanız gercekten cok kücük.
Sgk mı sorgulucam simdi girip e-devletten.
Gercekten calısıyor muyum acaba?Sizin kriterlerinizde kovulmuıs bile olabilirim:D

Annem bakmıyor
Yarım maas asgari ücretle calısıyorum.
yarım gün calısıyorm.
Dünyanız gercekten cok kücük.
Sgk mı sorgulucam simdi girip e-devletten.
Gercekten calısıyor muyum acaba?Sizin kriterlerinizde kovulmuıs bile olabilirim:KK70:
Benim dunyam kucuk olabilir ama seninde dilin uzunmus

Kendimden değil de annemden örnek vereceğim
Benim maaşım biraz yüksek kaçabilir mevcut durumda çünkü

Annem ben doğmadan önce de doğduktan sonra da çalışıyordu
8-5 sabit çalışıyordu ve öyle ha deyince izin alamazdı
Beni ve kardeşimi de bakıcı büyüttü
Okul zamanı babam baktı çoğu zaman onun işi okul saatlerine esnetmeye daha uygundu

Sonuç olarak insanlar hem doğuruyor hem çalışıyor yani
Var öyle vakalar

iki kızım da 3,5 aylıkken çalışmaya başladım
evet asgari ücretli değilim ama çok yüksek bir maaşım yok ve şu an maaşımdan bana birşey kalmıyor
ama en azından SGK yatsın emekliliğime katkısı olsun 3-5 sene sonra da yine çocuklarımın okuluna parasal desteğim olabilsin diye çalışıyorum Allah ömür ve sağlık verdikçe de çalışırım
ki biliyorum asgari ücretli olup benim gibi yapmaya çalışan anneler de var
onlar bakıcı tutmadı uygun fiyatlı kreş buldu o şekilde çalışmaya devam etti

Herkes birşeyler yazmış ama kimsenin durumu kimseye uymuyor...ülkemizde çalışma saatleri ile kreş saatleri genelde birbirini tutmuyor..kresten sonra birisini bulmak gerekebilir....hele hele cocuk kres yasina gelinceye kadar bakici bulmak ise cok zor...ya para az bulunur..ya istediklerinizi yapmazlar..burada bakıcı ile ilgili kaç konu açıldı..bakıcı tamamiyle şans..bir arkadaşımın, çocuğunun kolunu bakıcı çekti ve omuzundan çıktı..şimdi o kolu ve omuzu hassas...kaç bakıcı değiştirdi.hatta hiç haber vermeden işi bırakan bile oldu....maasimin tamamı bakıcıya gidecekse sadece sgk için calismazdim. ...kendim bakardim çocuğuma...zaten mezarda emekli oluyorsun..birkaç yıl ise geç başlamanın zararı yok..

Vallahi dün eşimle bunu konuştuk. Biz devlet memuruyuz ve bizim bile saatlerimiz çocuk bakmaya uygun değil. Ben Yol dahil 11 saat dışardayım her gün. Eşim işi itibariyle daha serbest bir görevde ama olmayabilirdi de. Mevzu bakıcı, kreş, okul değil. Okula da gitse ülkenin çalışma saatleri okulla uygun değil. Okullar bitiyor 15.30'ta. O saatte işten çıkan var mı yok, bununla ilgili bir düzenleme var mı yok. Bu çok büyük bir sorundur. Bu devletin ayıbıdır. Bu konuda kesinlikle düzenleme yapılmalıdır. Birçok kadının elini kolunu bağlıyor bu durum.

+1

Vallahi dün eşimle bunu konuştuk. Biz devlet memuruyuz ve bizim bile saatlerimiz çocuk bakmaya uygun değil. Ben Yol dahil 11 saat dışardayım her gün. Eşim işi itibariyle daha serbest bir görevde ama olmayabilirdi de. Mevzu bakıcı, kreş, okul değil. Okula da gitse ülkenin çalışma saatleri okulla uygun değil. Okullar bitiyor 15.30'ta. O saatte işten çıkan var mı yok, bununla ilgili bir düzenleme var mı yok. Bu çok büyük bir sorundur. Bu devletin ayıbıdır. Bu konuda kesinlikle düzenleme yapılmalıdır. Birçok kadının elini kolunu bağlıyor bu durum.

ben de bu konuda size katılıyorum
okul saatleri o kadar uygunsuz ki
ya iş saatlerini ya okul saatlerini düzenlemeleri gerekiyor
benim tercihim ders sonrası etüt koyabilirler mesela ama o zaman o saate kadar kalacak öğretmen bulma zorluğu çıkıyor sanırım

Büyüksehirdeyiz, bakanımız da yok, bakıcı, kreş, şimdi de ilkokul çağında evde 1-2 saat kendileri idare ediyor. Neden herkes öyle olsun ki?

Back
X