Annelik ve işim

Aslinda biz abartiyoruz herhal. Ben kendim birakip gidemezdim. Isimde bunu gerektirmiyor. Isinden dolayi yurtdisinda cikan arkadasim var ama cocuklari 5-8 yaslarinda. Eside surekli yurtdisina cikiyor. Kiz baba yurtdisinda iken ozluyor,oglan ise Anne yurtdisinda iken 🥹

Bir arkadasimda hostes. Esinin durumu iyi oldugu icin birakti hostesligi. Cocuklardan ayri kalmaya dayanamadi. Bahsettigim hicbiride Türk degil.

Yoneticiniz ile tekrar konusmaya calisin. Umarim sorun cozulur

İşimin sorumluluklarından kaçtığımı söylediniz.

Hayır kaçmak kelimesini de kullanmadım. Kaçmak, kaytarmak bunlar işi keyfi olarak yapmayı tercih etmeme anlamı taşıyan kelimeler. İşinizin sorumluluklarından kurtulmak için anneliği kullanıyorsunuz dedim. Hala da böyle düşünüyorum. Sizin işteki görevlerinizden biri değil mi şehir dışına çıkmak? Çocuğunuz olunca bu sorumluluğunuzu yerine getirmek istemiyorsunuz neticede. İş sorumluluğundan kurtulmak için anneliği öne sürüyorsunuz bu durumda

Son düzenleme:
Görebiliyorum merak etmeyin. Ancak bu sorun bekarlara veya başkalarına iş yükleyerek çözülmez. Devlet politikasıyla çözülmesi gereken bir mesele. Devlet de bunu çözmediğine göre, herkes elindeki imkanlara razı olmak zorunda.
Devlet bu politikayı böyle güdüyor çünkü ekonomi sınırlı. Ceremesini kadınlar mı çeksin… Ben imam hatipte çalışırken erkekler aynen böyle düşünüyordu, aynı maaşı alıyor herkes diyorlardı. Çünkü zaten kadınların çalışmasına sıcak bakmıyorlardı, erkekler işe girsin ki ev geçindirsin diyorlardı. Sanki kadınlar evlenmek zorunda… Bu muhabbet bana o zihniyeti hatırlattı ve hoşuma gitmedi.

Merhaba herkese,

10 aylık bebeğim var ve 1 ay önce işime tekrar döndüm. Çalıştığım iş ayda en az bir kere şehir dışı seyahati yapmamı gerektiriyor. Oğlum doğmadan önce bu pek sorun olmuyordu ancak şimdi çocuğumu bir kaç gün bırakıp gitmek istemiyorum. Oğlum hala emiyor, kaldı ki emmese bile daha yaşına bile girmemiş çocuğumu bırakıp gitmek istemem. Ancak bu durum yöneticimle aramda sorun yaratacak gibi duruyor. Bana bu seferlik yerime başka birini bulabileceğini ama sürekli böyle olmayacağını bu durumda ne yapacağımızı sordu.

Şunu da belirteyim ben sırf çocuğumdan çok uzun süre ayrı kalmamak için kısmi çalışmaya geçtim ( bilmeyenler için, haftada normal çalışma süresinin max 2/3u kadar çalıştığım ve aynı oranda ücret aldığım bir sistem). Bunu bilerek beni şehir dışına göndermeye çalışmasını garipsedim. Yaptığım işi çok sevmesem de kurumsal bir firma olduğunu için imkanları gerçekten güzel. Burayı bırakmak istemiyorum çünkü daha iyisini bulamam şu anda. Ancak ne yapacağımı da bilmiyorum. Tavsiyeleriniz var mı?

Hem anne olmayı çok sevdim hem de kariyerimi baltalamak istemiyorum. Zaten kısmı çalışma dolayısıyla düşük maaş alacağım ve terfilerim gecikecek. Ama bir yandan hayatımın merkezine işimi koymak istemiyorum. Sonuçta zaten 60 yaşına kadar çalışacağım ama çocuğumun bu yaşları bir daha geri gelmeyecek.
3 aylik da olsa 10 aylik da olsa 2 yaş da olsa küçük, kiyamazsiniz ayrı kalmaya. 11 yaşındaki kızımı sadece 3 yaşındayken iki gece babasına bırakıp başka şehirde hastanede yatan babamın yanına gitmiştim. Bir daha da hiç bırakmadım. Size tavsiyem işinizi bırakmayın, bu dönemde ekmek aslanın midesinde artık. Bulabilirseniz aileden biri olur, bakıcı olur çocuğunuzu yanınızda götürün. Siz dönene kadar otelde bekler, aksam da sizinle vakit geçirir. Böylece emmeye de devam eder. Birkac gunluk ayrılık memeyi bırakmasına neden olur, sutunuz kesilir. Eger mümkünse en uygun seçenek bu gibi geldi bana...

E tamam konu sahibine zaten haklarinizi arastirin patronunuzla konusun 2 seneye kadar sehir disi görevi istemiyor olmaniz cok normal bir hak dedim zaten ? Burada is yükü diyip duruldugu icin dedim bunu ayrica annelikte gayet ekstrem bir durumdur 2 yasa kadar doguran kadina imtiyaz verilmelidir bu kadar basit. Benim bunu dememi bile hazmedemeyen insanlar var , madem anne olmasaydin demek ,isi begenmiyosan çalisma demek zorbalik yapmaktir

Soru nerde ilk cümlenizde? annelik ekstrem bir durum değildir. Bu sizcesi bencesi olmayan bir şey, kelimenin anlamına aykırı.2 yaşa kadar doğrudan kadına imtiyaz verilmiyor. Her işin görev tanımı belli beğenmiyorsan işi bırak demek neden zorbalamak olsun yahu? Sürekli olmasını istediğiniz dünya düzeni yerine mevcutu yorumlasanız daha iyi olur. 3.kez aynı ricada bulunuyorum sizden.

Ben de bunu söylemeye çalışmıştım zaten anlaşılamadım sanırım. Ben zaten yarım çalışıyorum ama yine de bir kaç günlük işlere göndermeye çalışıyorlar.

Bu arada diğer tüm mesajlarınız için teşekkür ederim çok güzel bir dille benim tüm içimden geçirip de anlatamadıklarımı yazmışsınız. Bir kez daha anladım ki bu ülkede kadın olmak gerçekten çok zor. Ne yapsan eleştiriliyorsun.
Gayet anlaşılıyorsunuz sadece anlamak empati yapmak istemiyorlar. Bir üye Almanyadaki sistemi yazmis o sistemde calissak annelere verilen sosyal haklara önce kendi kadinlarimiz isyan edip kabul etmeyecek. Devlet kurumundaysaniz gece calısma/görevlendirme basliklarini bi inceleyin yada sendikaniz varsa bir danışın onlar daha iyi biliyorlar aracı oluyolar bazen.
Her işin bir zorlugu var bende isimi cok severek yapiyorum ama hamileyken ve emzirme doneminde hakkimi ararim kimsede bana is yükü veriyosun diyemez, dogurmasaydin diyemez. Benim ekibimin hepsi neredeyse kadın ben bekarken hamile personele agir tasitmadim kötü kokulu vaka yerlerinde elimden geldigince elindeki işi aldim bu bana ne ekstra izin ne para kazandirir burada is yükümü arttirdin da demem hamile bir kadinin geri hizmete cekilmemesini elestiririm herkesin bakis acisi farkli bazilari sadece öfke ve nefret penceresinden bakiyor. İyiki buradaki kadinlar gibi bir ekiple çalismiyorum gercekten

Burdan sadece bunu mu anladınız? Öğrenmenize sevindim, sizin gibi anneliği iş sorumluluğundan kurtulmak için araç olarak kullanan insanlar yüzünden işveren anne olmuş veya olacak kişilerle çalışmak istemiyor evet

Uzun yazınıza da cevap vereyim “Bebeğim 4 aylık olunca işe dönüp hayatımda hiçbir değişiklik olmamış gibi çalışmaya devam etmeliydim değil mi? Diye sormuşsunuz evet öyle yapmalıydınız. Beğenseniz de beğenmeseniz de koşullar böyle. İşe girerken şehir dışı seyahat olacağını söylememişler madem öğrenince işten ayrılsaydınz. Siz kabullenmiş, çalışmaya devam etmişsiniz. Çocuğunuza geceleri kimin bakacağı, sütünüzü nasıl sağıp saklayacağınız sizin çözmeniz gereken problemler. Memnun değilseniz işi bırakabilirsiniz. İş veren neden size anne olduğunuz için ayrıcalık tanısın, bu beklentiniz yanlış.
Anne misiniz, bilmiyorum. Karşınızdaki anneyi emen el kadar bebek. Emen bebek demek anneye yapışık demek. Cok acımasız bir yaklaşım sergilemissiniz. Bebek belli bir yaşa gelene kadar şirket bu politikasında değişiklik yapabilir. Bunlar zor şeyler değil. Çocuğu olmayanlar veya büyük olanlar gidebilir, yarin bir gün de konu sahibi aynı şekilde başka bir bebekli bayanın yerine gidebilir.

Devlet bu politikayı böyle güdüyor çünkü ekonomi sınırlı. Ceremesini kadınlar mı çeksin… Ben imam hatipte çalışırken erkekler aynen böyle düşünüyordu, aynı maaşı alıyor herkes diyorlardı. Çünkü zaten kadınların çalışmasına sıcak bakmıyorlardı, erkekler işe girsin ki ev geçindirsin diyorlardı. Sanki kadınlar evlenmek zorunda… Bu muhabbet bana o zihniyeti hatırlattı ve hoşuma gitmedi.
Kesinlikle sonuna kadar katılıyorum size. 20 küsur yıllık öğretmenliğimde gördüm ki erkek öğretmenler okullarda tüm yükü kadınlara yüklüyorlar. İdare de buna çanak tutuyor. Ben çalıştığım okulda buna sürekli dikkat çekerek herkeste farkındalık yarattım. Aynaladım onları. İdare de işin farkına vardı. Kadınlara işini aksatıyor, çalışmasın evde otursun diyorlar ama farkındaysanız kadınlar evlerinde olduğu gibi iş yerlerinde de en çok çalışanlardır. Gözleri onlara çevirmenin vakti geldi artık. Emeksiz yemek istiyorlar.

Kesinlikle sonuna kadar katılıyorum size. 20 küsur yıllık öğretmenliğimde gördüm ki erkek öğretmenler okullarda tüm yükü kadınlara yüklüyorlar. İdare de buna çanak tutuyor. Ben çalıştığım okulda buna sürekli dikkat çekerek herkeste farkındalık yarattım. Aynaladım onları. İdare de işin farkına vardı. Kadınlara işini aksatıyor, çalışmasın evde otursun diyorlar ama farkındaysanız kadınlar evlerinde olduğu gibi iş yerlerinde de en çok çalışanlardır. Gözleri onlara çevirmenin vakti geldi artık. Emeksiz yemek istiyorlar.
Herkes eşit çalışsın çünkü eşit maaş alıyor, beğenmeyen kadın çalışmasın demek kadınlar eve kapansın çocuk baksın demekle eşdeğer. Rahim ve vajina kadında diye neden geride kalan kadın olsun… toplantıda çayı kim demleyecek sorusuna “artık bayan arkadaşlar halleder” diyeni gördü bu gözler. Neyse ki eşi çalışan bir erkek vardı da “ne münasebet, lafa gelince eşittik hani, nöbetçi kimse o demler” dedi de konu kapandı. İşyerinde bile hanımlık bekleyen erkeklerin eline koz vermektir kadına pozitif ayrımcılık yapılmaması

Anne misiniz, bilmiyorum. Karşınızdaki anneyi emen el kadar bebek. Emen bebek demek anneye yapışık demek. Cok acımasız bir yaklaşım sergilemissiniz. Bebek belli bir yaşa gelene kadar şirket bu politikasında değişiklik yapabilir. Bunlar zor şeyler değil. Çocuğu olmayanlar veya büyük olanlar gidebilir, yarin bir gün de konu sahibi aynı şekilde başka bir bebekli bayanın yerine gidebilir.

Anneyim evet, niye ordan vurmaya çalıştığınızı anlamadım. Bebek emen bebek evet aynı yazıyı okuduk. O belli bir yaş kaç yaş mesela? Konu sahibi bebeği nerede nasıl emzireceğini sormuş. Bu soru da cevap da iş vereni ilgilendirmez ki. Onlar gün sonunda yapılan işe bakarlar. Çözümü bulmak konu sahibinin görevi. Konu sahibi yarın bir gün gidebilecek durumda değil. Sizin yazdığınıza göre bebeği büyüyene dek gidemez. O da seneler alacak. Onca sene bir başkası konu sahibinin işini mi yapsın? Onun işini yapan kişiye haksızlık değil mi bu?

Soru nerde ilk cümlenizde? annelik ekstrem bir durum değildir. Bu sizcesi bencesi olmayan bir şey, kelimenin anlamına aykırı.2 yaşa kadar doğrudan kadına imtiyaz verilmiyor. Her işin görev tanımı belli beğenmiyorsan işi bırak demek neden zorbalamak olsun yahu? Sürekli olmasını istediğiniz dünya düzeni yerine mevcutu yorumlasanız daha iyi olur. 3.kez aynı ricada bulunuyorum sizden.
Hanimefendi mevcut bu zaten her sektörde baska ayricaliklar var Ülke ayni ,anne ayni, cocuk ayni devletin cocugu, sektore göre süt hakki taniniyor sizce bu normal mi? Konu sahibi hakkini arasin verilmeyen bir hak mobing varsa bu haksizliktir siz bunu kabul edemiyorsunuz. Zaten yari zamanli yarim maas talep eden biri 24-48 saat görevlerde görevlendirilir mi? Hic usulsüz çalistirma diye bir şey duydunuz mu bu usulsüzdür zaten çalisan maas hakkindan yarim zamanli calisma için feragat etmistir. Benim annem zamani dogum izni 40gunmus suan 16 hafta bunca gecen surede kadinlar hak talep ettigi icin boyle. Neden susalim neden fazlasini istemeyelim ? Zorunuza giden ne gercekten anlamiyorum. Resmen 2 sene anne-bebek bir arada kalmali anneye imkan saglanmali dedim diye çekemiyosunuz

Hanimefendi mevcut bu zaten her sektörde baska ayricaliklar var Ülke ayni ,anne ayni, cocuk ayni devletin cocugu, sektore göre süt hakki taniniyor sizce bu normal mi? Konu sahibi hakkini arasin verilmeyen bir hak mobing varsa bu haksizliktir siz bunu kabul edemiyorsunuz. Zaten yari zamanli yarim maas talep eden biri 24-48 saat görevlerde görevlendirilir mi? Hic usulsüz çalistirma diye bir şey duydunuz mu bu usulsüzdür zaten çalisan maas hakkindan yarim zamanli calisma için feragat etmistir. Benim annem zamani dogum izni 40gunmus suan 16 hafta bunca gecen surede kadinlar hak talep ettigi icin boyle. Neden susalim neden fazlasini istemeyelim ? Zorunuza giden ne gercekten anlamiyorum. Resmen 2 sene anne-bebek bir arada kalmali anneye imkan saglanmali dedim diye çekemiyosunuz

Siz bunca konuşulandan sizin görüşünüzü çekemediğim sonucunu çıkarttıysanız boşa konuşmuşum. Daha fazla devam etmeyelim belli ki anlaşamıyoruz

Siz bunca konuşulandan sizin görüşünüzü çekemediğim sonucunu çıkarttıysanız boşa konuşmuşum. Daha fazla devam etmeyelim belli ki anlaşamıyoruz
Bazı kadınlar vardır ben çektim herkes çeksin bende anneyim bende calistim bende bende vs vs bazı kadinlar vardir kendi deneyimlerinden daha iyisini baskalari icin ister, savunur . Sizinle bu konuda anlaşamayiz sizin gibi dusunen kadinlarla anlasmam mümkün değil iyiki ekibimde de yok.
Size annelik ve calisma hayatinizda basarilar diliyorum umarim hayat size sizin gorusunuzde kadinlarla calisma imkani sunar😊

Aynı maaşı alacaklar, aynı statüye sahip olacaklar. Neden iş yükü aynı olmasın? Sizce bu durum adil mi?
O zaman evlenmeyi tercih etmeyen kadınlar, hayatları boyunca doğum yapan kadınlar için kendini feda edecek, fazladan çalışacaklar. Bu mudur hak olan?
Kendinizde misiniz? Bu ülkenin gelecek nesli yetişecek bu sebepten devlet ve şirketler ortak olarak destek vermek zorunda. Kaliteli beyaz yaka ve işçi sınıfı öyle mağarada yetişmiyor..

Gelişmiş ülkelerin sadece yasalar düzeyinde değil, kafalar olarak da yanından gecemiyoruz. Yorumların çoğu resmen kadını kıskanarak ve ayrıcalığa kesinlikle hakkı yokmuşcasına yazılmış. Kimse de maalesef olması gereken bu ama ülkemiz şartlarında şöyle yapmalısın dememiş.

Tabii ki de bu kadın şuan bunu burada sormuyor olmalıydı hem yasa ile hem de toplum vicdanında korunuyor olmalıydı el kadar bebeği bırakıp şehir dışına çıkma zorunluluğundan.

Bazı kadınlar vardır ben çektim herkes çeksin bende anneyim bende calistim bende bende vs vs bazı kadinlar vardir kendi deneyimlerinden daha iyisini baskalari icin ister, savunur . Sizinle bu konuda anlaşamayiz sizin gibi dusunen kadinlarla anlasmam mümkün değil iyiki ekibimde de yok.
Size annelik ve calisma hayatinizda basarilar diliyorum umarim hayat size sizin gorusunuzde kadinlarla calisma imkani sunar😊

Teşekkür ederim umarım hep kendim gibi düşünen insanlarla çalışırım 🥰

Anneyim evet, niye ordan vurmaya çalıştığınızı anlamadım. Bebek emen bebek evet aynı yazıyı okuduk. O belli bir yaş kaç yaş mesela? Konu sahibi bebeği nerede nasıl emzireceğini sormuş. Bu soru da cevap da iş vereni ilgilendirmez ki. Onlar gün sonunda yapılan işe bakarlar. Çözümü bulmak konu sahibinin görevi. Konu sahibi yarın bir gün gidebilecek durumda değil. Sizin yazdığınıza göre bebeği büyüyene dek gidemez. O da seneler alacak. Onca sene bir başkası konu sahibinin işini mi yapsın? Onun işini yapan kişiye haksızlık değil mi bu?
Konu sahibi de çözüm önerisi sormuş. Öyle bir yaklasiminiz var ki "kadın dediğin evde oturur" diyen sakallı amcalarla birebir aynı. Konu sahibi kismi çalışmaya ve yarım maaş sartlarindaymis, o zaman 2 3 gunluk görevlendirmeler vermemeli şirketi, tam maaş alanlar gitmeli. Bu kadar basit, anlaşılmayacak ne var?

Konu sahibi de çözüm önerisi sormuş. Öyle bir yaklasiminiz var ki "kadın dediğin evde oturur" diyen sakallı amcalarla birebir aynı. Konu sahibi kismi çalışmaya ve yarım maaş sartlarindaymis, o zaman 2 3 gunluk görevlendirmeler vermemeli şirketi, tam maaş alanlar gitmeli. Bu kadar basit, anlaşılmayacak ne var?

Kadın dediğin evde oturur mu? Ne alaka yahu, böyle bir sonuca nasıl ulaşabildiniz anlamadım, saçmalıyorsunuz şu an. E tamam haklarını vursun yüzlerine gerekirse hukuki yollara başvursun gitmesin o zaman. Biz nasıl bir çözüm sunalım? Şahsıma yakıştırdığınız bu çirkin düşünceyi asla kabul etmiyorum, daha fazla da sizinle muhatap olmak istemiyorum.

Kısmi şekilde çalışan ve o düzeyde maaş alan biri annede olmasa ,emen bebegide olmasa, zaten 24 veya 48 saat gorevlendirilmemeli. Haksızlık olur bu şekilde görevlendirme yapılırsa

Konu sahibi ayrıca siz izindeyken kim gidiyorsa onu göndermeye devam etsinler . Bence yöneticinin yaptığı bir mobing . Sizin is taniminizda sözleşmeniz de böyle birşey yazıyor muydu ?

Kadın dediğin evde oturur mu? Ne alaka yahu, böyle bir sonuca nasıl ulaşabildiniz anlamadım, saçmalıyorsunuz şu an. E tamam haklarını vursun yüzlerine gerekirse hukuki yollara başvursun gitmesin o zaman. Biz nasıl bir çözüm sunalım? Şahsıma yakıştırdığınız bu çirkin düşünceyi asla kabul etmiyorum, daha fazla da sizinle muhatap olmak istemiyorum.
Ben de sizin zihniyetinizdeki insanlarla muhatap olmaktan hiç hoşnut değilim. Konunun başından beri yazdıklarınızı dönüp tekrar okuyun.

Back
X