Annelik ve işim

alwaysnforever

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
948
1.555
313
Ankara
Merhaba herkese,

10 aylık bebeğim var ve 1 ay önce işime tekrar döndüm. Çalıştığım iş ayda en az bir kere şehir dışı seyahati yapmamı gerektiriyor. Oğlum doğmadan önce bu pek sorun olmuyordu ancak şimdi çocuğumu bir kaç gün bırakıp gitmek istemiyorum. Oğlum hala emiyor, kaldı ki emmese bile daha yaşına bile girmemiş çocuğumu bırakıp gitmek istemem. Ancak bu durum yöneticimle aramda sorun yaratacak gibi duruyor. Bana bu seferlik yerime başka birini bulabileceğini ama sürekli böyle olmayacağını bu durumda ne yapacağımızı sordu.

Şunu da belirteyim ben sırf çocuğumdan çok uzun süre ayrı kalmamak için kısmi çalışmaya geçtim ( bilmeyenler için, haftada normal çalışma süresinin max 2/3u kadar çalıştığım ve aynı oranda ücret aldığım bir sistem). Bunu bilerek beni şehir dışına göndermeye çalışmasını garipsedim. Yaptığım işi çok sevmesem de kurumsal bir firma olduğunu için imkanları gerçekten güzel. Burayı bırakmak istemiyorum çünkü daha iyisini bulamam şu anda. Ancak ne yapacağımı da bilmiyorum. Tavsiyeleriniz var mı?

Hem anne olmayı çok sevdim hem de kariyerimi baltalamak istemiyorum. Zaten kısmı çalışma dolayısıyla düşük maaş alacağım ve terfilerim gecikecek. Ama bir yandan hayatımın merkezine işimi koymak istemiyorum. Sonuçta zaten 60 yaşına kadar çalışacağım ama çocuğumun bu yaşları bir daha geri gelmeyecek.

Siz olsanız eder miydiniz
çocuğunuz nerdeyse 1 yaşına gelmiş,zaten emzirme de azalacak gitgide,ayda bir kaç gün çocuk için zor bir durum değil ,hem işinizden olmazsınız hem de size de bir değişiklik olur,istifa etmenizi gerektirecek bir durum olarak görmedim ben bunu.

Sonra neden yeni anne olmuş veya çocuk düşünen insanlar işe alınmıyor diye dert yanıyorsunuz. Tam da bu yüzden maalesef. Siz o işi yapıyorsanız sizin sorumluluğunuzdaysa iş tanımınız buysa anneyken de yapacaksınız, yapabilirsiniz. Ayda hepi topu birkaç gün uzak kalmak büyük bir mesele değil benim gözümde.

ben tam 20 yıldır sürekli seyahat ederek çalışıyorum sağlık sektöründe ve bu koşullarda çalışarak evlendim 2 çocuk doğurdum boşandım aslında siz zor dönemi atlatmışsınız çocuğunuz büyümüş maşallah . sizin de nefes almanız kendinizi dinlemeniz için güzel bir olanak. Koşullar iyi kurumsal firmaysa şu ekonomik ortamda iyi olanaklı iş bulmak zor sefası sürülüyor sa cefasıda çekilecek. Hepimiz yine çocuklarimiza daha iyi hayat koşullarını sunmak için çalışıyoruz

Benim annem hostesti ben 5 aylıkken bırakıp gidiyordu işe ağlaya ağlaya ne yapsın bakmak zorundaydı.. Suan yakın arkadaşım da hostes 1 yaşında bebeği var mecbur bırakıp gidiyor işe yediği lokmalar boğazlarından geçmiyor ama ne yapsınlar geçim sıkıntısı.. yavrunun geçimi geleceği için gerekiyorsa yapılacak

Ben istifa etmezdim, ayda birkaç gun uzak kalmak hem size de iyi gelir, cocugunuzla hep yapışık yasayamazsiniz ki?
Büyüdüğünü kaciriyorum romantizmine de inanmiyorum, hicbir seyi kacirmiyoruz.
"Çocuğumla hep yapışık yaşamak istiyorum" çıkarımını hangi cümlemden yaptınız?
Ya da çocuğumdan çok bunalmışım da ayrı kalmak bana iyi gelecekmiş çıkarımını?

Sonra neden yeni anne olmuş veya çocuk düşünen insanlar işe alınmıyor diye dert yanıyorsunuz. Tam da bu yüzden maalesef. Siz o işi yapıyorsanız sizin sorumluluğunuzdaysa iş tanımınız buysa anneyken de yapacaksınız, yapabilirsiniz. Ayda hepi topu birkaç gün uzak kalmak büyük bir mesele değil benim gözümde.
Teşekkür ederim sayenizde çocuk düşünen veya yeni anne olmuş kadınların işe alınmama sebebi olduğumu öğrendim.

Arkadaşlar niye bu kadar sert eleştiriler geldiğini anlamadım. Ben bu işe girerken kimse bana sürekli şehir dışı seyahatleri olacağını söylemedi. İşe başladıktan sonra öğrendim.
Benim gittiğim şehir dışı seyahatleri genelde dağ başına oluyor. (Mühendisim, çeşitli testlere katılmam gerekiyor). Gitsem bile ben sütümü nerede sağacağım, sağdım diyelim nerede nasıl saklayacağım eve dönene kadar. Her şey çocuğu bırakmak da değil ki. Çocuğumu geceleri emanet edebileceğim kimse var mı diye hiç kimse sormuyor. Eşim vardiyalı çalışıyor.
Hayat bu tek düze değil. İş de çocuk da bir parçası. Analık izninin 16 hafta olduğu bir ülkede ben yaşını doldurmamış çocuğumu bırakmak istemediğim için eleştiriliyorum. Bebeğim 4 aylık olunca işe dönüp hayatımda hiçbir değişiklik olmamış gibi çalışmaya devam etmeliydim değil mi? Dilerim sizler hayatınızda hiç böyle ikilemlerde kalmazsınız, dilerim bu hayatta ayağınıza taş değmez hiç.
Ben patron şirketinde çalışmıyorum, kurumsal bir firmadayım. İk ile konuşacağım yapabileceğimiz neler var diye.
Herkese yorumları için teşekkürler

Back
X