Annelikte tukenmislik

Sen de diyemedin mi ben sizin gibi çocukları tarlaya salamıyorum diye, sanki evin içinde bakmışlar çocuklara, salmışlardır çayıra bahçeye çocuklar düşe kalka büyümüştür.
Eşim der zaten sabah cikardik evden öğlen bahçeden yemek yerdik yada sansliysak babaannem yoğurda ekmek doğrar onu yer tekrar dışarı çıkar akşama kadar oynardık der annemi akşamları görürdük sadece der

Dışarısı çok sıcak eğer enerjim olursa akşam üstü babayı karşılamaya gidiyoruz gelirken de otoparkta binanin covuklariyla oyun oynuyo

Valla öyle diyorsun da canım işte canım yandı benim ondan bu lohusaligimin 10 . Gününde kendi annem gitmişti kv dem gelmişti yardıma o günün gecesi 2 bebege bakmaktan çok uykusuz kalmıştım ve doğum sonrası bende öksürük başladı sazeryan dikişlerimin acısı çok kötüydü neyse kv dem beni öyle görünce bı lafımı bahane edip evden birşey demeden gitti giderken de eşime baya şikayet etmiş beni neymiş suratım asikmis birşey ikram etmemişim yahu ben daha dikislerim yerine oturmamış iki bebekle gece hiç uyumamisim tuvalete bile sürünerek gidiyorum benden ilgi alaka beklemiş 2 ay boyunca da ne aradı ne sordu 20 günlükken tek olduğum için dikislerim patladi acillik oldum haberi yok bileğim çıktı cikikci aradım haberi yok büyük bebeği uyutup küçüğün kırkını de tek yaptim gelip giden oldu ev daginik bende de fobi oluştu elimden geldiğince evi düzenli tutacağım diye
Bebeğin 40’ını yapmak nedir arkadaşım?

Neden kendinizi bu kadar yoruyorsunuz?

Keşke canım ya biliyorum geçecek de nasıl geciyo Allah şahit ama

Ah keşke yapabilsem alışmışım evi düzenlemeye evi dağınık gördükçe için daha bı daraliyo bı yeri düzenlerken bı yer çoktan batmış oluyo ya balkon cami mi önceden haftada 1 dilerdim şimdi günluk temizliyorum
Bende düzene temizliğe cok önem verirdim . Bebeğim olduktan sonra ev cok dağınık umursamıyorum temizlik hasta olmuyalım diye yapıyorum mesela masam cam onu silince parlatmakla uğraşmıyorum evin camları umrumda değil 6 ayda bir silerim. Evi salın gitsin inanın enerjinizi en cok ev tüketiyor bebeğinizle bol bol vakit geçirin cok güzel günler aslında . Çamaşır asma şeklimde cok komik ucundan mandallıyorum uğraşmak istemiyorum enerjim bebeğime kalsın istiyorum . Ütü zaten yapmam 😀

Günlük mü temizliyorsun 😱 Allah yardımcın olsun valla ben şuan bir erkek bebeğe hamileyim ve bugün bebek doğunca nasıl evi temizlicem diye düşündüm ve hemen temizlememeye karar verdim 😂 canından önemli değil boşversene
Evi sal gitsin haftada bir süpür yeter ben öyle yapıyorum herşeyede vakit kalıyor

Bende düzene temizliğe cok önem verirdim . Bebeğim olduktan sonra ev cok dağınık umursamıyorum temizlik hasta olmuyalım diye yapıyorum mesela masam cam onu silince parlatmakla uğraşmıyorum evin camları umrumda değil 6 ayda bir silerim. Evi salın gitsin inanın enerjinizi en cok ev tüketiyor bebeğinizle bol bol vakit geçirin cok güzel günler aslında . Çamaşır asma şeklimde cok komik ucundan mandallıyorum uğraşmak istemiyorum enerjim bebeğime kalsın istiyorum . Ütü zaten yapmam 😀
😂 Bende ütüyü bebeklerden öne yapardim bı iç camasirlari ütülemezdim sadece çocuklardan sonra özel bir etkinlik olursa anca o zaman utulerim biliyorum bazen hemen zaman geçse biyuseler diyorum ama bı yandan da küçüğün o dişsiz gülümsemeler ini büyüğün gelip opmelerini bir daha yasayamayacagim diye üzülüyorum keşke annem yanımda olsaydı hepimiz için çok daha iyi olacak ta herşeyin hayırlısı diyeyim

Ben uyudukça
Parça parça sakin sakin yaparım her işimi.
Tek çocuğum
Var 9 aylık. sizinde çocuklar biraz daha büyüdüklerinde
Rahatlarsınız
İşiniz kolay olur.
Benim ev düzenim ve işim rutine bindi

Ben uyudukça
Parça parça sakin sakin yaparım her işimi.
Tek çocuğum
Var 9 aylık. sizinde çocuklar biraz daha büyüdüklerinde
Rahatlarsınız
İşiniz kolay olur.
Benim ev düzenim ve işim rutine bindi
Ya bende de öyle olurdu çocuklar uyuyunca yemek yapardım bir evi toplardım ama bugün büyük çocuğum hiç uyumadı eşim 6.30'da geldi 7 gibi oynaşırken benim çocuk koltukta bir anda uyudu küçüğü de bir iki kere uyuttum uyuyunca büyük çocuk küçük çocuğun peşine gidip çocuğu uyandırıyor ya da evin içinde bağırıyor azıcık bir uzanayım diyorum geliyor anne anne diyor ay bugün çok yoruldum

Ya bende de öyle olurdu çocuklar uyuyunca yemek yapardım bir evi toplardım ama bugün büyük çocuğum hiç uyumadı eşim 6.30'da geldi 7 gibi oynaşırken benim çocuk koltukta bir anda uyudu küçüğü de bir iki kere uyuttum uyuyunca büyük çocuk küçük çocuğun peşine gidip çocuğu uyandırıyor ya da evin içinde bağırıyor azıcık bir uzanayım diyorum geliyor anne anne diyor ay bugün çok yoruldum
Anladım evet.
Allah kolaylığını veriyor bi şekilde

😂 Bende ütüyü bebeklerden öne yapardim bı iç camasirlari ütülemezdim sadece çocuklardan sonra özel bir etkinlik olursa anca o zaman utulerim biliyorum bazen hemen zaman geçse biyuseler diyorum ama bı yandan da küçüğün o dişsiz gülümsemeler ini büyüğün gelip opmelerini bir daha yasayamayacagim diye üzülüyorum keşke annem yanımda olsaydı hepimiz için çok daha iyi olacak ta herşeyin hayırlısı diyeyim
Evet cok hızlı büyüyorlar gerçekten tüm vaktimi bebeğimle güzel anılar bırakarak geçirmek istiyorum. Ben herşeyi dört dörtlük yapmaya çalışırsam enerjim biter mutsuz bir anne olurum . Mutsuz bir anne bebeğine ne kadar iyi olabilir . O sebebten saldım evi umrumda değil tek derdim bebeğim

Çok teşekkür ederim büyük küçüğü kiskaniyo ya 1 dkligina tuvalete gittim diğeri küçüğün üzerine oturmuş beni görünce kaçıp guluyo oda farkında yaptığının yanlış olduğunu ama her fitlrsatta çocuğun tepesine cokuyo iki dk rahat ca oturamiyorum gercekten
Allah size bağışlasın. Böyle okuyunca gözümde canlandırıp güldüm 😊 Zorluğu aşikar tabi. Ama boşverin evi de her zaman temizlemeyin benimde öyle valla, tv yüzü pencere balkon camları hep el lekeleriyle dolu. Silmiyorum günlük hiç, hatta tvyi misafir geldikçe sildiğimi farkettim 😂. Fazlalık oyuncakları kaldırdım bi tek, Benim eşim çok titiz mesela, akşam kızıma yemek yedirirken kızım yemeğini masa sandalyesine döküp öyle yedi onada güldü, eşim kızdı. Vallahi yeter ki yesin karnı doysun eğlensin de döksün kafasına girdim artık. Boşverin olduğu kadar artık, kayınvalidenizi de takmayın.

Allah size bağışlasın. Böyle okuyunca gözümde canlandırıp güldüm 😊 Zorluğu aşikar tabi. Ama boşverin evi de her zaman temizlemeyin benimde öyle valla, tv yüzü pencere balkon camları hep el lekeleriyle dolu. Silmiyorum günlük hiç, hatta tvyi misafir geldikçe sildiğimi farkettim 😂. Fazlalık oyuncakları kaldırdım bi tek, Benim eşim çok titiz mesela, akşam kızıma yemek yedirirken kızım yemeğini mama sandalyesine döküp öyle yedi onada güldü, eşim kızdı. Vallahi yeter ki yesin karnı doysun eğlensin de döksün kafasına girdim artık. Boşverin olduğu kadar artık, kayınvalidenizi de takmayın.

Keşke canım ya biliyorum geçecek de nasıl geciyo Allah şahit ama

Ah keşke yapabilsem alışmışım evi düzenlemeye evi dağınık gördükçe için daha bı daraliyo bı yeri düzenlerken bı yer çoktan batmış oluyo ya balkon cami mi önceden haftada 1 dilerdim şimdi günluk temizliyorum
2 küçük çocukla ev düzenli olmaz ki. Temizlik takıntınızdan vazgeçmeniz lazım. Günlük cam silmek ne alaka. Ben çocuğuma anca yetiyorum akşam yemeği ek gıdası yeterince zaman alıyor. Oyunu kitap okuması ayrı vakit bence biraz evi boşverin çocuklarla ilgilenenin şarkı açıp oynayın zaman daha güzel geçer.

2 küçük çocukla ev düzenli olmaz ki. Temizlik takıntınızdan vazgeçmeniz lazım. Günlük cam silmek ne alaka. Ben çocuğuma anca yetiyorum akşam yemeği ek gıdası yeterince zaman alıyor. Oyunu kitap okuması ayrı vakit bence biraz evi boşverin çocuklarla ilgilenenin şarkı açıp oynayın zaman daha güzel geçer.

Genelde öyle yapıyorum öğlen uykusuna kadar ikisininde temel ihtiyaclarini giderip onlarla oynayıp onlar öğle uykusuna geçince de bende biraz uzanıp iyice kendime geliyorum evin işlerini yapıyorum onlar kalkınca küçüğün gönlünü edip büyüğü sırtıma alıp atçılık oynarım büyük oğlum müziği çok sever bende çok severim özellikle erik dalını actimmi direk ellerini kaldırıp oynamaya başlar çok neşeli çok girişken biri kendisi ama bazen boyle huysuzlaniyo kardeşini bazen çok kiskaniyo emzirmeye kucağıma aldigimda oda üstümüze çıkmaya çocuğu ittirmeye çalışıyor ben tuvalette yada mutfaktayken sandelyeyi itip besige çıkıp kardeşinin üstüne oturuyo ve bunu bazen defalarca yapiyo bende bı sure sonra tukeniyorum

Dışarısı çok sıcak eğer enerjim olursa akşam üstü babayı karşılamaya gidiyoruz gelirken de otoparkta binanin covuklariyla oyun oynuyo
Biz genelde sicak oldugundan akşam 18.30 gibi çıkıyoruz 2 saat kadar. Hava gec kararıyor zaten. Babasi çıkarsın enerjisini atamaz o yaştaki çocuk evde.

Back
X