• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ama…

Resmen annem ve kızları gruplaşmış bana karşı

Konuya nereden gireceğimi bilemiyorum.
İçeriği annem ve kardeşlerim.

ben aslında çok iyi para kazanmıyorum ama ailemle yaşadığım için babama hep yardimcı oluyorum kira veriyorum mutvak alışverişi yaparım elimden ne geliyorsa . Anneme özel harçlık 200 lira veriyorum her ay. Bana geri kalan para 150 lira onunla bütün ay idare ediyorum.
Kız kardeşim benden iyi kazanıyor ve bütün parasını kendine harcar. Bir yere gitsek annem onun elini cebine atmasına kıyamıyor bekler ben ödeyeyim. Kardeşim ödemeye kalksa “ bende var der öder” bana gelince elini cebine bile atmaz. Bana ödeyir
Zoruma giden beni birde cimri ilan ediyor. Her ay başı ona kendimden daha çok para ayırdığımı bile bile. Bunu bir kaç kez yaptı en son olayda o gün verdiğim paramı geri istedim.
Aslinda konu para değil yaptığı haksızlık. Kardeşlerimle tartışsam hep beni yargılar. O kadar bağırır ki kardeşlerim ondan yüz alır. Ve sonra bütün ev halkı benle konuşmaz. Haftalarca böyle gider. Ben günlerce yemekten kesilirim stresten. Kardeş dediğim 34 yaş ve üstü ben ortancıyım.

sonra randevuları olunca doktorda benim işten izin almamı bekler. Bunu çok yaptım.

en son gelmedim ve o hep koruduğu kardeşim götürdü burnundan getire getire. Çalışıyormuş da işten sonra saatlerce doktorda bekleyecekmiş de diye diye.

ben götürünce lafını bile etmiyorum ve o hep koruduğu çocukları gene de daha çok değer görüyor. Gezmeye gidince haberim olmaz ama doktorda randevusu olunca ilk bana haber eder. Gezmelerini onlarla alışveriş ve doktor işlerini benle yapar. Onlar zahmete girmesin diye.

şimdi kızlar ben ne yapsam. Artık ailem ve annem demek istemiyorum hep morelim sifir. Ayrı eve çıkma gücüm de yok . Annem neden böyle?
Aynısını yakın arkadaşım yaşıyor ve takdir doğru düzgün yok. Kiz, psikologa gitti. Ne yapsam fayda etmiyor bunlara diye. Psikologun dedigi
-bunlar anne baba degil sanki senin cocugun. Sen anne olmussun bunlara demis.
-mesafeli ol, ne yapsan kiymet yok. Bari yapma hem paran yanina kalir, hem neler yaptim kiymet görmedim demezsin demis. Yoksa yap yap elde var 0. Onlar degismez sen değiş demiş..
Artik minimumda para veriyo..

Denedim canım. Gülüyor ve bana diyor ki, sen çok kafaya takıyorsun.

örneğin ablam “ üniversite okumamış kreşte çalışıyor ve 24 saat ne kadar sevildiğini anlatır, hocaların kendisinden fikir aldığını anlatır, bende çok uzattığı için ve ne yapsam konu kapanmadığı için “sen olmasan orası batar “ diyorum. Sonra benle kavga etmeye başlar annem de hep onları haklı görür. Çok yorucu inanin böyle yaptığı için arkadaşları bile kesti ondan iletişimi. Ve suçlu gene ben
E madem bir önemin iz yok .siz de aynı değeri verin onlara .yaşadığın tecrübelerden hiç ders almamışsin .

E madem bir önemin iz yok .siz de aynı değeri verin onlara .yaşadığın tecrübelerden hiç ders almamışsin .
Hep aile aile dedik böyle oldu. Pandemiden dolayı onlarala olmak istedim çünkü yanlızlık da bir yere kadar. Dolaşıyoruz sohbet felan. Nedense 3-4 defa dan sonra birşey bulup beni uzaklaştırıyorlar yanlarından.

Nasil tavir alayim? Sanki ben anneme üvey evlat kardeşlerime üveymişim gibi.
Ben onları hiç küçümsemedim sanki okumuş olmam onlarda bir eziklik yaratıyor.
çok zor bir bölüm benimki. Ama ben bunu hiç dile getirip kimseyi yerden yere vurmadım.

Yapıyorum sonra barışınca gene aynısı oluyor. İçlerinde en tahsillisi benim . Beni görünce hep ne kadar başarılı olduklarını dile getiriyor kardeşlerim.
ben haftanın 20 saati çalışıyorum, koronadan dolayı. Ama bu üniverste mevsunu olduğum bile kardeşlerimi oldukça rahatsız ediyor. Lafını bile etmiyorum tahsilimin yanlarında. Benden hep rahatsızlık duyuyorlar
Mevsun değil, mezun. Mutvak değil mutfak. Ortancaların kaderidir bu. Babam da eşim de ortanca, ailelerin enayileri onlardır hep. 🤦🏻‍♀️

Zaten kiskanilan bi kardes oluyo genelde.. mesafe koymak candir.. bazen yaptigi seyler gozukmuyo.. digerleri ise 40 yilda bisey yapsalar ovguler ovguler..

Bunalara yakın zorlanmaları yasayan ve son iki yıldır terapi alan birisiyim, bir kac oneri de bulunabilecegimi dusunuyorum.

Oncelikle anneniz ve kardesiniz neden boyle davraniyor diye dusunmeyi birakin. Enerjinizi buna harcamayin. Boyleler lutfen kabullenin.

Enerjinizi ben neden boyle davraniyorum diye dusunmeye harcayin. (ornegin: sevilmek icin mi parami veriyorum anneme, saygi duyulmak icin mi, takdir gormek icin mi bunu ancak siz bilebilirsiniz) ve kendinize samimi olun, hazir olun samimi cevap caninizi acitacak. Geciyor merak etmeyin sadece biraz zaman.

Bir laf var: malim seni vereyim mi kotu olayim, vermeyeyim mi kotu olayim. Bir kere de vermeyip kotu olmayi secebilirsiniz. Ben vermeyip kotu olayim dedim (ilk tepki disinda hicbir sey degismedi) ve o parayi terapiye harcadim (zamanla bir cok degisim yasadim)

Tüm ay çalışıp kendinize sadece 150 tl mi kalıyor? Gerçekten mi? Hemen işi bırakır günlüğü 200 e 1 gün temizliğe giderim bir eve kalan 29 günde evde yatarım. Bu şekilde daha karlısınız çünkü

Verme bundan sonra bu kadar cok para verme 🙂 bunca zaman verdıgın için degerlimi oldun hayır bırak paran sende kalsın bari. Kardeşine hesap ödetmıyor mu ee sende ödeme.. Annene harclık falan verme daha napacaksın 150 tl ile 1 ay gecınmeye calısıyorsun görmüyorlar. O 150 tl yide versen yine iyi olmayacaksın

Kendin sürekli okudum okudum diyorsun nick in bile üni kardeşinin işini küçümsüyorsun kim olsa uzaklaşır

Aynı benim annem. Benim annem de kök ailesinin fedakaridir (enayisi demeye dilim varmadı,anne neticede) . Her çileyi o çeker, en çok o düşünür, ilgisini gösterir, masraf yapar,refakatçi kalır, arar sorar,bilet alip yanına cagirtir vs vs .
Ama en kolay harcanan da odur. Bir dayım var mesela, babasının cenazesi için gelip daha yeni rahmetli olmuş babasının arabasını kendi evine goturmeye kalkisir . Saçma sapan bir insan. Bir gram ilgisi - katkısı yoktur. Ama ondan kıymetlisi yoktur.
Benim önerim kardeşlerini örnek al.
Ev için kendine bir limit koy. Mesela kirayı ve mutfak masrafını + faturaları incele, çalışan kisi sayisina böl, yanındaki sayıya yuvarlayıp eve bırak. Daha da bir kuruş verme. Kredi çektim , takside girdim falan de.
Doktor vs için de izin alama, ortamdan çekilirsen kıymetin bilinir belki

Çok üzüldüm seni sonsuza kadar sömürecekler maalesef.. ailenin ihtiyacı varsa herkes eşit ölçüde katkıda bulunacak bir masraf çıkar ve para vermeyi kes diğerleriyle ortak verin bunun sonu gelmez

Kendin sürekli okudum okudum diyorsun nick in bile üni kardeşinin işini küçümsüyorsun kim olsa uzaklaşır
Hayır ben hiç konuşmam yanlarında onlar hep işlerinden bahseder. Benim arkadaşım bana “ belki okudun diye çekemiyorlar” dedi bir kere. Oradan aklıma geldi acaba ondan olur mu diye.

Hayır ben hiç konuşmam yanlarında onlar hep işlerinden bahseder. Benim arkadaşım bana “ belki okudun diye çekemiyorlar” dedi bir kere. Oradan aklıma geldi acaba ondan olur mu diye.
Olur olur hem de bal gibi olur. Hiç anne güzellemesi yapmayacağım gayet evladını kendine rakip gören , evlat ayrımı yapan anneler var bu dünya da. Sizin ki de onlardan biri demek ki. Paranızı yedirmeyin ve kendinizi geri çekin.

Ben babama veriyorum halen emekliler. Kardeşimde çalışıyor kuruş vermez. Babam da gururundan istemez
Araba alın kendinize taksidini ödeyin kira size kalmamış. Siz elinizi çekince diğerlerinden ister anneniz çok yüz vermeyin kimseye anne bile olsa

Bariz acik baban disinda kimseye para vermeyeceksin.Anneye neden para verilirki onu anlamis degilim annen babandan istesin. Kendini geri cekeceksin cimri desinler simdi gercekten bari yerini bulsun

Yapıyorum sonra barışınca gene aynısı oluyor. İçlerinde en tahsillisi benim . Beni görünce hep ne kadar başarılı olduklarını dile getiriyor kardeşlerim.
ben haftanın 20 saati çalışıyorum, koronadan dolayı. Ama bu üniverste mevsunu olduğum bile kardeşlerimi oldukça rahatsız ediyor. Lafını bile etmiyorum tahsilimin yanlarında. Benden hep rahatsızlık duyuyorlar
Ya kusura bakmayın ama dayanamadım; nasıl üniversite “mevsunu”sunuz siz? Daha düzgün Türkçe yazmayı berecemiyorsunyz? Mevsun nedir, Mezun olmasın o? İlk mesajda da “mutvak, morel” var benzeri şekilde. Lütfen biraz özen gösterelim.

Anneye gelince de diğer kardeşler ne yapıyorsa siz de o kadar yapacaksınız; para vermeyeceksiniz, bir süre kötü olursunuz sonra geçer. Bu kadar çekmeye, dertlenmeye gerek yok. Ay sonunda elinde 150TL kalan insan nasıl birikim yapar? Hem de bu yaşta?

Konuya nereden gireceğimi bilemiyorum.
İçeriği annem ve kardeşlerim.

ben aslında çok iyi para kazanmıyorum ama ailemle yaşadığım için babama hep yardimcı oluyorum kira veriyorum mutvak alışverişi yaparım elimden ne geliyorsa . Anneme özel harçlık 200 lira veriyorum her ay. Bana geri kalan para 150 lira onunla bütün ay idare ediyorum.
Kız kardeşim benden iyi kazanıyor ve bütün parasını kendine harcar. Bir yere gitsek annem onun elini cebine atmasına kıyamıyor bekler ben ödeyeyim. Kardeşim ödemeye kalksa “ bende var der öder” bana gelince elini cebine bile atmaz. Bana ödeyir
Zoruma giden beni birde cimri ilan ediyor. Her ay başı ona kendimden daha çok para ayırdığımı bile bile. Bunu bir kaç kez yaptı en son olayda o gün verdiğim paramı geri istedim.
Aslinda konu para değil yaptığı haksızlık. Kardeşlerimle tartışsam hep beni yargılar. O kadar bağırır ki kardeşlerim ondan yüz alır. Ve sonra bütün ev halkı benle konuşmaz. Haftalarca böyle gider. Ben günlerce yemekten kesilirim stresten. Kardeş dediğim 34 yaş ve üstü ben ortancıyım.

sonra randevuları olunca doktorda benim işten izin almamı bekler. Bunu çok yaptım.

en son gelmedim ve o hep koruduğu kardeşim götürdü burnundan getire getire. Çalışıyormuş da işten sonra saatlerce doktorda bekleyecekmiş de diye diye.

ben götürünce lafını bile etmiyorum ve o hep koruduğu çocukları gene de daha çok değer görüyor. Gezmeye gidince haberim olmaz ama doktorda randevusu olunca ilk bana haber eder. Gezmelerini onlarla alışveriş ve doktor işlerini benle yapar. Onlar zahmete girmesin diye.

şimdi kızlar ben ne yapsam. Artık ailem ve annem demek istemiyorum hep morelim sifir. Ayrı eve çıkma gücüm de yok . Annem neden böyle?
Çok iyimsersin keşke hayır diyebilsen

Back
X