Annem babam beni hayattan soğuttu!!!

Edaa11

Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2021
25
28
8
30
Herkese merhaba, hayırlı ramazanlar... Bu mübarek günlerde böyle bir başlık yazdığım için rahatsızlık duymuş olabilirsiniz çünkü bende vicdanen rahat hissetmiyorum kendimi. Her neyse konuya girmek istiyorum çünkü çok uzun. Benim annem ve babamda ebeveynlik duygusu hiç olmadı. Kendimi bildim bileli bayram dışında bir kere sarıldıklarını görmedim. Babam sabah çıkıp akşam eve gelen birisiydi hala aynı annem evde yemek yapmazdı temizlik hastası sürekli temizlik yapar ve örtü kırışmış diye dayak atardı. Çocukluğum böyle travmalarla geçti büyüdüm evlendim 26 yaşındayım bende anne oldum şükürler olsun 7 aylık bir meleğim var. Eşim ve oğlum benim her şeyim onlara öyle tutundum ki inanın anne baba bunları hiç özlemiyorum eskiyi düşünmüyorum. Ama babam sürekli kendini hatırlatıyor. Kızlar daha önce bizden bilezik aldılar ev aldık borcumuz var diye eşime ben verelim rahat etsinler zaten 5 aya ödeyeceklermiş dedim tamam tabiki dedi verdik. Ama üzerinden bir yıl geçti hiç bir sekilde bu konu açılmadı biz de sormadık önemli değil. Bugün yine aradılar ve doğum yaptığımda eşimin ailesinin taktığı bileziği istediler eve dolap yaptırdık borçlandık dediler ben de benim evimi biliyorsunuz dedim bizim de bu aralar durumumuz iyi değil veremez dedim alındılar kapattılar. Şuan kendimi kötü hissediyorum eşime söylemek istemiyorum. İnanın ben evleneli 4 yıl oldu evimde bir sürü eksiğim var gelenler yeni gelin evi gibi değil diyor benim umrumda değil huzurum olsun annemlerin yaşadığı ev benimkinin yanında saray o derece. Hic bir katkıları yokken üstelik kınamda takılan altınları bile alıp harcamışken, doğum yaptım hiç bir katkıları olmadı manevi olarak bile annem yanımda olmadı. Bunlara rağmen neden hala benden istiyorlar siz olsaydınız ne yapardınız kendimi iyi hissetmiyorum alındıkları için

Kötü hissedecek bir durum yok. Hesap kitap islerini bilsinler. Dolap yaptirdik diye birinden doguma takilmis bilezik istenir mi? Yaptirma veya parana göre yaptir. Ortada acil bir durum olsa neyise, ama oda yok.
Evet hiç acil bir durum yok üstelik yaptırdıkları dolap giyinme odalarına...

Anne baba sevgisi vermemişler
Ama bilezik istemeye gelince ilk kapi sen oluyorsun
Eşine söyleme verme bileziğini
Eşimle de onlar yüzünden aram bozulacak diye korkuyorum söylemek istemiyorum. Benim küçük bebeğim var dünyanın bin türlü hali var acil bir durum olursa diye tutuyoruz elimizde olan bir bilezik acil durumlar için başka bir şey yok..

Hayır demek kötü bir şey değil ki. Annemiz babamız dahi olsa her isteklerine evet demek zorunda değiliz.
Doğru olanı yapmışsın kibarca veremem demişsin. Sonuçta zor durumdayız geçinemiyoruz gibi bir sıkıntıları yok anlattığın kadarıyla. Dolap yaptırmak tamamen keyfi. Boşuna vicdan azabı çekme . Hepimiz zaman zaman ailemize hayır diyebiliyoruz

Aileye borç vermek vb. bunlarin sonucları belli vermeyecektiniz, sözde aileniz sizi anca sömürür mesafe koyun bence ..

Evet hiç acil bir durum yok üstelik yaptırdıkları dolap giyinme odalarına...

O zaman düsünecek birsey de yok. Icinizi rahat tutun. Kendi ailenize odaklanin. Ben aile ici hep yardimlasma taraftariyim, ama bu durumda iki kisinin sorumsuz davranmasini siz üstlenecek degilsiniz

vermemişsin, iyi yapmışsınız. anne babalarımız da kendilerine öğretilen hayatı yaşıyorlar. Onlara yön vermek bazen doğruyu yanlışı göstermek bize düşüyor . roller değişebiliyor. sizde nasıl yavrunuzun iyiliği için ona hayır diyebiliyorsanız anne babanıza da hayır demelisiniz.

Ben olsaydım bana zerre desteği olmamış insanlar kendi anam babam da olsa altınlarımı en baştan vermezdim.
Siz de hiç vicdan yapmayın, anladığım kadarıyla aç değiller açıkta değiller. Dolap yaptırmadan önce düşünselermiş nasıl ödeyeceklerini. Siz ayağınızı yorganınıza göre uzatıyorsunuz, koca insanlar da aynısını yapabilmeli.

Bak ne güzel diyorsun dünyanın bin türlü hali var dursun elinizde
Daha önceki bilezikte kalmış ses yok

Ananeme anne diyen biri olarak söylüyorum inanın kendilerine öğretilen hayat bu değil benim anne babamda bir sıkıntı var.

Yok artık. Elindeki tüm altını zamanında almışlar. Sonra yenisi geldiğini bildikleri için de yenisine göz koymuşlar. Yaptıkları çok ayıp.

Ben olsam, yenisini vermek bir yana, baba benim eski bilezikleri ne zaman veriyorsunuz diye sorardım. Ki ben aileye karşılıksız maddi yardımdan yana bir insanım, ama aptal yerine de koydurmam kendimi.

Hiç de üzülme en doğrusunu yapmışsın bravo valla onlar yüzünden evinde huzurunu niye kaçıracakmışsın
Ailesi bencil olanlar yıllar sonra aydınlanma yaşıyorlar sen çabuk anlamışsın
Artık senin kendi ailen var bunun idrakindesin
Vicdan yapıp kafaya takma giden bizim psikolojiler oluyo sonra

Daha eskisini vermedikleri gibi yenisini istemektende hiç çekinmiyorlar.
Onlar size hiç sordu mu kızın ne eksiğin var diye
Yada toruna iki bir şey alıp geldiler mi?
Büyük ihtimalle çok bir şey yapmadılar.
O yüzden vicdanınızı rahatsız edecek hiç bir şey yok.

Eşinizin ailesi bir incelik yapıp doğum hediyesi takmış aileniz ne hakla bunu talep ediyor, eşinize söylemeyin sakın. Şahsen benim ailem böyle bir hediye verse ve eşimin ailesi benden bunu talep etse sorun çıkarır önce ki verdiklerimi de talep ederim. Aileniz çok düşüncesiz, eşinizle sorun yaşama ihtimalinizi düşünmüyorlar mı?
Mutfak dolaplarını değiştirdiklerini göre açlıktan ölmüyorlar, eve keyfi harcama yapıyorlar. Bu masrafa kalkışırken sizin bileziginize mi guvenmisler. Bir daha bu konu açılacak olursa "eşimin ailesi çocuğa hatıra olarak saklamami istedi, eşim asla müsade etmez" diyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…