Hemen ön yargılı yaklaşmayın. Bazı ruhsal bozukluklarda da hayal kurarken gerçekmiş gibi düşünüp çeşitli mimikler ve canlandırmalar yapılabilir. Daha doğrusu ruhsal bozukluk olmasına da gerek yoktur. Hep var olan ya da sonradan kazanılan bir davranış biçimi olabilir bu. Hiç dikkat ettiniz mi çocuklar oyun oynarken karşısında biri varmış gibi konuşur ve çeşitli mimikler yaparlar. Bu, onların şizofren olduğunu kanıtlamaz ama hayal kurarken mimik ve canlandırma yaptıklarına bir örnektir.
Ben bu durumu gerçekleştiren ergenler de gördüm. Hayal kurarken, düşünürken konuşan ve dahi mimik yapan koca koca kadınlar da gördüm. Özellikle bir konuyu zihninde çözümlemeye çalışırken vuku bulabiliyor bu durum. Size garip ya da uçuk gelebilir bu durum, ancak mümkündür.
Anneniz mutsuz olabilir. Mutsuzluğun birikimi olarak hayal kuruyor ve bu hayalleri daha öteye taşıyıp mimik ve canlandırmalar yapıyor olabilir. Sorduğunuzda elbette kaçacak ve utanacaktır. 50 yaşında bir kadının "Ya biriyle cilveleştiğimi ve nasıl hareket edeceğimi hayal ediyordum" demesini bekleyemezsiniz değil mi?
Bunu bir düşünün bence. Farklı ve sık rastlanmayan bir durumdur evet, ancak ihtimal dahilindedir.