annem bana beddua etti

Anneniz ırkından yada başka her türlü ne sebepten olursanız olun karşınızdaki insanı asla yardırgamamalı şuan anneniz ırkçılık ve ayrımcılık yapmış konumunda beddua konusuna gelince tv de çok ünlü ve iyi bir hocadan duymuştum annelerin bedduası kabul olmaz diye sütü engellermiş tabi ne kdar dogru bilmiyorum ben duydugumu söylüyorum sadece

Sekerim yanlis anlamadiysam, bahsettigin sey farkli bir irk degil, farkli bir mazhep, ayni topraklarda yasadigimiz, ayni dili konustugumuz, ayni ulkenin vatandasi oldugumuz insanlar. Hicbir sekilde ayri gayrimiz yok, bu topraklar ustunde yasayan herkesin kaderi ve gelecegi ayni.
Ben yillarca mezhepler arasindaki bu meseleyi zaten anlamamisimdir, milletimiz b.k atmaya ne kadar da merakli...Annen neden bu kadar nefret dolu anlayamadim, umarim meselen cozulur.

Anne baba rızası olmadan evlenipte mutluluğu devam eden göremedim. Eşler bunu fırsat biliyor çoğuda psikopata bağlıyor nerdeyse şiddet olmayan duymadım nedenmi? Çünkü kızı sahipsiz görüyor adamlar ve ilerki zamanlarda kızın bir karşı gelmesi bile şiddete başlatıyor. Onun dışında Allah razı gelmiyor herhalde olmuyor aile çok önemli yaa.

Mesela benim ailem çok destekledi eşimi, eşimin aileside beni biz kendi fikrimizden çok onların bu kadar istemeleri bizi daha çok etkiledi bile diyebilirim. Mutlusun, huzurlusun en ufak birşeyde kapı gibi ailem arkamda

Sizi hatırlıyorum eski konularınızdan.

Bence siz sevgilinize aşık değilsiniz,nedenini bilemiyorum ama evlenmiş olmak için evleneceksiniz .

5 ay önce ayrıldık sürekli ayrılıp barışıyorduk dediğiniz dönemde'' görücü geldi beni beğenmedimi'' diye panikleyip konu açmıştınız.

Arkasından başka birinden hoşlandığınız için konu açmıştınız.

Bu kadar hafife aldığınız bir adamla evlenmek için hem annenizi üzmeye,hemde belkide ömür boyu pişman olmaya değermi???????????

hhhaaaahhh tamda benim yaşadıklarımı yazmıs diğer arkadaşlarım... Anne sözü dinlenmez mi?Bak güzel arkadaşım, bundan dört yıl önce gittim dank diye birine kapıldım. Ama ne kapılmak ki 22 yaşındaydım. Aklım mantığım yerinde sandığım zamanlarmış.. Anneme anlattım bak kızım dedi olmaz, bu adamın hiç birşeyi sana uygun değil, yapma etme! dinledim mi? HAyır tabi ki. Ben çok ısrar ettim günlerce yemedim, içmedim, ille de o diye. Geldiler istediler. Ne onlar bize ne biz onlara uygun değildik ama ben seviyorum ya gözüm kör.. Neyse Nişan gecesi ben nişanımda oynadım diye kıyamet koptu kavgalar gürültüler erkek tarafı nişanı terk edip gitti.. Bitti mi? HAyır illa seviyorum ya vazgeçmedim. Annem herşeyde önüme geçti yapma etme. Ben daha da istedim. OLACAK dedim. Seviyorum. Tabi ki karşı taraf ailemi istemediler beni kendi taraflarına çektiler benim gözüm kör inandım. Nişanlım sürekli annemi kötüledi.. ÖLe Böle ben evden sırf sorunlar yüzünden kaçtım bi otelde iki gün kaldım herkesten uzak. Benim evden gittiğimi duyan o insan ailesinden aldığı gazla beni yolun ortasında tekme tokat dövdü. Annem ben evden gittim diye kendini denize atıyormuş intihar ederken polisler kurtardı. Ben nişanı attım o kişi geldi bana iftiralar etti herkese beni kötüledi kapımıza dayandı. Ben namussuz oldum ben kötü oldum......Ben neler yaşadığımı buraya anlatsam destan olur. Şimdi ne mi oldu? ben annemin dediği tüm sözlere geldim birdaha asla annemi dinlememezlik yapmadım ne dese çıktı çünkü.. Şimdi evliyim çok şükür çok sevdiğim saydığım bi eşim var. Allah herkesin yüzünü güldürsün evlilik çocuk oyuncağı değil, sonradan üzülmektense anneni dinle asla pişman olmazsın...

Annenin içgüdüsüne güven derim ben.arada kültür farkı olduğunda mutlaka sorun da oluyor. Daha evlenmeden beni bekletin diye kavga çıkaran adamdn koca olmaz ayrıca. Sana gerçekten değer verecek birini bulursun elbet.

Öncelikle annenin bedduası kabul olmaz derler emzirdiği sütten dolayı.Ne kadar doğru bilemem ama inanırım.
Ancak senin bu ilişkin de pek sağlıklı gibi gelmedi bana, ayrılmalar barışmalar, inişli çıkışlı daha şimdiden.
Annen seni düşünüyor bence dinlemelisin dediklerini.

Back
X