annem bana beddua etti

önce sorunlarınızı çözün ve sonrası gelir merak etme
sen önce kendinden emin ol ve karşındaki kişiye bi bak
seni anlıyomu bunca soruna bunca fedekarlığa değer mi?
sen anneni bi şekilde ikna çabalarına gir ve kararlı ol
annenin sözünden çıkıp bi saçmalık yapma eminim annen
sinirlendiği için söylemmiştr sonra üzülen sen ve ailen olur
kimsenin tını duuymaz:34::34::34::34:

önce sorunlarınızı çözün ve sonrası gelir merak etme
sen önce kendinden emin ol ve karşındaki kişiye bi bak
seni anlıyomu bunca soruna bunca fedekarlığa değer mi?
sen anneni bi şekilde ikna çabalarına gir ve kararlı ol
annenin sözünden çıkıp bi saçmalık yapma eminim annen
sinirlendiği için söylemmiştr sonra üzülen sen ve ailen olur
kimsenin tını duuymaz:34::34::34::34:

istiyorum istiyorum,istiyorum...:4:

Bence siz bu evliliği bir kaçış olarak görüyorsunuz her neyse halledemediğiniz emin olun evlilik onu düzeltmez.. Oturun düşünün siz evliliği gerçekten istiyormusunuz?

Bence siz bu evliliği bir kaçış olarak görüyorsunuz her neyse halledemediğiniz emin olun evlilik onu düzeltmez.. Oturun düşünün siz evliliği gerçekten istiyormusunuz?

Çünkü evlilik bu kadar soru işareti ve güvensizlik üzerine kurulmaz , eğer bu kadar soruna rağmen evlenmek istiyorsanız ya çok aşıksınızdır ki sanırım değilsiniz, geriye sadece psikolojik nedenler kalıyor..

anne-babanın hayır duasını almazsan hiçbir işin rast gitmez diye bilirim...
onların rızalarını konu ne olursa olsun almak gerek...

siz bedduadan dolayı üzülmeyin, annenin bedduası olmaz.
evladına gerçekten kötü dua etmez anne...
ben böyle biliyorum yani.. annenin bedduası tutmaz ama babanın ki tutarmış.. :44:

bedduası tutacağı için değil de rızası olmayacağı için üzülün..
bu arada tabi ki dilerim üzülmezsiniz hayatınız yoluna girer fakat dediğim gibi bedduasına takılıp kendinizi yıpratmayın...

dil, din, ırk mezhep kavramına karşıyım anneniz bu yönden haksız. ama ben sizi evliliği yürütebilecek olgunlukta görmüyorum

ruh haliniz çok değişken ve sanki yaşadığınız ortamdan uzaklaşmak için evlenmek istiyorsunuz

bunu kendinize yapmayın

Son düzenleme:
Irk mış dinmiş mezhepmiş bunlar değil ama ilişkiniz inişli çıkışlı bi durun evlenmek için acele etmeyin eksik yerine oturmamış bir şeyler var ilişkinizde önce onları halledin.

Ablam benden bir yaş büyük. Bi'gün geldi Allah'ım çok seviyorum, çok mutluyum vs dedi. Sonra annemle tanıştırdı. Ve annem: Bu çocuk çok rahat saygısız, seviyesiz. Hiç içime sinmedi vs diye okadar çok şey söyledi ki sen ilerde anlarsın, bak yol yakınken dön diye...

Ama yok ablam ilk gizli gizli ilerletti seviyorum diye, sonra annem öğrendi "tamam hadi zorlayamam ya, ilerde sen ayırdın deme kendin gör" dedi. 2 yıl sonra ablam öğrendi ki çocuk alman bir kızla ablamı aldatıyormuş. Ve çoğu zaman ablamın yanında yabancı dille kızla konuşuyordu ki ablam anlamıyordu... Çocuk çok pişkin bi'şey çıktı birde...

Bu örneği verdim çünkü genelde "saçmalama anne ya" dediğimiz şeylerde annelerimiz haklı çıkıyor...

Irk derken sanırım mezhep ayrılığını demek istediniz? Bu durum malesef çoğu ailede sorun teşkil ediliyor. Ama sanıyorum ki sizin en büyük sorununuz annenizin sizin mutlu olacağınıza inanmaması...

Nitekim gözlerinin önünde yüzünden gülücükler eksik olmayan bir kızları olsaydı aman mezhebi farklı demez, kızımın mutluluktan gözlerinin içi parlıyor o da sorun muymuş derdi.

Şuan ayrılma fikri size mantıklı gelmez tabii ki ama evlilik çok büyük bir sorumluluk... Aile desteğini, varlığını arkanızda bırakmaya değer bir ilişki mi? Önce bunun cevabını bulun bence...

anlattığına göre henüz evlenmeye hazır bi çift değilsiniz gibi geldi bana...
daha ilişkiniz oturmamış....
annenin lafından önce bunu bi düşün...

annelerin bedduaları genelde kabul olur ve anneler bunu bile bile neden evlatlarına beddua ederler anlamıyorum :47: :47:
sanırım bu kişilikle alakalı, bazı insanların kişiliğini anne olmak bile değiştiremiyor :19:
benim annemde böyleydi, ağzından en ufak bi şeyde bile bela lafı düşmezdi. sürekli Allah belanı versin :50:
bela okuya okuya evinde betini bereketini kaçıracak diye korkardım. neler denedim neler. bana eve bela getirecen dedim daha neler neler dedim, şimdi anca benden korkusuna bişey demiyor. ama ben eminim gene içinden ediyodur beddua. :20:
sizin konunuzdan bağımsız olarak söylüyorum lafım size değil yani, ama hakkaten her insan anne olmamalı diye düşünüyorum. acı ama gerçek bu. annelik her insanın kaldırabileceği ya da olabileceği birşey değil..

Annenin bedduasını süt keser derler.
Bence annen yürekten söylememiştir onu.
Ama sen yine de ailenin onay vermediği birisiyle olan ilişkini gözden geçir.
Çünkü genelde aileler haklı çıkıyor bu konularda.

valla ırkçılık falan değil....
ama ilişkinde yaşadıkların sana göre normal mi?
bence ilişkini gözden geçirmelisin :6:
bu adam ne yaptığı belli değil, mutlu olacağına emin misin

Canım ilişkiniz daha oturmamış gibi geldi.. Bence bu evlilik konusunu biraz rafa kaldır.. Zaman verin birbirinize..

Evlilik gerçekten çok farklı, bütün yaşam değişiyor. Ya birbirinizi tamamlarsınız yada birbirinize hayatı zorlaştırır,çekilmez hale getirirsiniz.. Gerçekten kolay değil,saygı,sevgi,karşılıklı güveni sağlamak..

Bir şey daha var her zaman söylüyorum.Evlendikten sonra düzelir,kavgalar azalır diye bir şey yok aksine artar.. Şimdi kötü bir şey varsa emin ol evlenince daha kötüye gider.. :ssz:

Anneniz belki çocukla ilgili kötü şeyler hissediyordur ama sana sadece his diyemeyeceği
için 'ırk' diye bir sorun dillendiriyordur. Ben öyle düşünmek istiyorum bunu. İnsanların ırkı
değil kişiliği yaratır sorunları. Ya da yetişip, büyüdükleri ortamın kültürel yapısı. Bir Türk
yurtdışında yaşadığında bize göre farklı davranışlar sergileyebiliyor. Bu onun etnik kökeni
ile ilişik bir durum değil.

Yaşınız kaç bilmiyorum ama evlilik sevgililik gibi değil. Bazı sorumluluklarla birlikte biraz
daha stres faktörü etkili olabiliyor bazen hayatınızda. E o zaman da öyle konuşup
görüşmeyelimlerle halledilemiyor sorunlar. Bence sevgililkten itibaren konuşarak çözüm
üreten çiftlerin evliliği daha yolunda gidiyor. Bu konuyu iyice düşünün derim.

Back
X