• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem bana bi montu cok gordu

Mont degil de ben bebegin her seyini ailenizden beklemenize takildim.. anneniz ve kvalideniz yapmazsa ne olacak? Bebegin bezi, mamasi, asisi nasil olacak? Ayrica iki aylik alinacak montun israf oldugunu da dusunmuyorum.. bir gun icin bile olsa ben alirdim..

Ya ben de şaşırdım israf denilmesine. Yani 2 ay kısa bir süre de değil. Sonuçta 1 gece giyeceğimiz gelinliğe bir ton para veriyoruz. Hamile bir kadın var. 7 kat yabancı olsa durumum varsa alırım. Dayanamam öyel panço ile falan kapatmasına. ben montla donuyorum bazen. Hem neden 2 ay sonra elde kalsın ki? Başka ihtiyacı olan birine verilebilir hayrına. Sonuçta bebek kıyafeti, eşyası elden ele dolaşıyor, bunu da birine vermek ayıp olmaz bence.

Baskalarindan birseyler isteyen insanlara hayret ediyorum. Bunu nasil yapiyorlar? Yanlis anlamayin sizi kotulemek degil amacim. Keske ben de yapabilsem ama bunyem kaldirmiyor. Bi kuzenim var evli, o da cok rahat ailesinden bir seyler isteyebiliyor. Esi asgari ucret aliyor kendi calismiyor. Bir suru borclari var ve 600 kira veriyor. Buna ragmen hem markali giyinir hem evinde eksik yoktur. Ben senelerdir calisiyorum ve evimin daha eksigi bitmedi. Bastan ne kadar gurursuz falan derdim ama simdi ciddi ciddi ozeniyorum ne yalan soyliyim...

Evet kizlar sanirim haklisiniz ben bosu bosuna uzmusum kendimi

Bebek icin biraz bisey ayiriyoruz cocugu ciplak gezdircek halimiz yok ya annem daha simdiden ona onu alicam bunu alicam muhabbetinde kayinvalidem ondan beter ama kalkipta kayinvalideme bana mont al diycek halim yok

Olay ciplak gezdirmeniz degil ki zaten.
Anneniz veya kayinvalidenizin sorumlulugu degil cocuk sizin cocugunuz.
Sorumlulugunu almak zorunda olan, ihtiyaclarini karsilamak zorunda olan sizsiniz.
Annenizin kayinvalidenizin alacaklari hediyedir.

Ya ben de şaşırdım israf denilmesine. Yani 2 ay kısa bir süre de değil. Sonuçta 1 gece giyeceğimiz gelinliğe bir ton para veriyoruz. Hamile bir kadın var. 7 kat yabancı olsa durumum varsa alırım. Dayanamam öyel panço ile falan kapatmasına. ben montla donuyorum bazen. Hem neden 2 ay sonra elde kalsın ki? Başka ihtiyacı olan birine verilebilir hayrına. Sonuçta bebek kıyafeti, eşyası elden ele dolaşıyor, bunu da birine vermek ayıp olmaz bence.

Ayrica dogumdan sonra hemen 0 beden mi olacak kadin :) normal kilosuna donmek ne kadar surecek kim bilir.. dedigin gibi isterse verir isterse diger hamileligine saklar..

sana o montu ne annen nede kvden almak zorunda.kusura bakma ama daha kendine mont almaya paraniz yok cocuk yapiyorsunuz. onu neyle büyütcen annene kvdene güenerek mi?!

Annesi ve kayinvalidesi onu aliriz bunu aliriz demisler de ciplak gezdirecek hali yokmus.
Sanirim bebegin masrafini azimsanacak bir miktar saniyorlar.

israf veya degil o herkesin kendibilcegi is. parasi olan ihtiyac duyan alsin. asil takildigim yer anne olcaksiniz ve daha mont alacak gücünüz yok. o cocuk neyle büyüyor biliyormusunuz. ben cocuklarima harcadigimla abartisiz daire alirdim bir kc tane. kiyafeti bezi sonra spor kurslari say say bitmez yani. ama durumum var calisip yapiyoruz. tutupta subdan bundan beklentiye gitmeniz cok sacma geldi bana.

Allah allah 20 kilo almıştım ben
Montlarım hala oluyordu
Sadece kapatmakta zorlanıyordum 8. Ayda
5 kilo dediğin ne ki?

Heralde 500 TL civarı kase kaşmir bir kaban falan değil istediğiniz en fazla 150 200 TL bi mont ben kızım için değil ama kızkardeşim için dusunebilirim hamilelik vs de değil, kendisinin olduğu halde biseyi beğense istese alırım. Ayrıca diğer kardeşlerime ve anneme de alırım. Çünkü böyle ufak tefek şeyler istediklerinde alacak gücüm var onlar çalışmadıkları için gelirleri yok henuz. Hele hele hamile olacak o ilk hevesini yaşayacak seve seve alırım. Senin 5 kilocuk almış olman, mont alsan en fazla 2 ay giyecek olman falan engel olmamalı buna. Çünkü çok cüzi bir miktar bence mont parası. Üstelik ne malum doğumdan sonra şak diye kim veriyor musun kilolarını gelecek kış da giymen muhtemel madem kaç ay giyecegin düşünülüyor geniş düşünmek lazım o zaman. Neyse aynı durumda olsam Annemin başına kakarim ben bı mont istedim de almadın diye.

FB_IMG_1479084626908.webp

Aklıma bu tweet geldi resmen. :KK55:

Kimse ölene kadar kimseye bakmak zorunda değil durumu iyide bakalım ne kadar iyi herkes çalışsın yapsın beklenti bir montla bitmez
Yarın anne elden ayaktan düşse nereye göndersekte baksalar diye düşünülüyor onunda yarınını garantiye alması lazım nereye kadar bakacak

Ben hamile kalacağım o Zaman giyemem diye kendime iki yıl bir şey almadım

Beş kilo alınca mont ne kadar küçülür ki

Ayrıca konu sahibi işe de gitmiyormuş annesi de daha ne kadar soğuk olacak da lazım olacak demiş

Biz çok mu tutumluyuz bilemedim

Arkadaşımın hamileliğinde ayakları büyümüştü ayakkabılarından eski açılmış bir tane varmış genişlemiş onu giyiyordu mesela

Kendisinin iyi geliri de vardı

Ne bileyim bana bir kaç ay giyeceğim diye hamile kıyafeti almak bile garip gelmişti

İlk aylar spor giyim mağazalarından almıştım geniş pantolonlar tunik vs onların bir kısmını hala giyerim oğlum 6 yaşında

Onun dışında bir normal bir hamile elbisem bir kot bir kumaş pantolonum bir de hamile tuniğim oldu 9 ay da haftanın altı günü çalıştım

anne yuregi ya az da giysen cokta giysen kiyamayp almasi gerekrdi diye dusunuyorum
benim annemin bana aldiklarinin haddi.hesabi yok ben istemedgm halde.farketmeden suda cok.guzelmis dedgmde annem babam ertesi gunu alir gelir .bekarken boyle.degldi ama.evlendikten sonra boyle oldular....acikcasi bozulmakta haklisiniz . ama uzulmeyin hamilelikte sknti uzuntu iyi olmmuyor almassa almasin bosverin

Anneniz o sizin esinizden daha yakın bi de tek cocuksunuz annenizle oturun konuşun cok uzuldum diye eminim içi yanacaktir

Beni ne azarlıyorsunuz ya? İstediğiniz gibi yorum yapmak zorunda mıyız? O zaman buraya sormanın mantığı ne? Kendi düşündüğünüz doğrudur o zaman.
Istedigim gibi yorum yapmanizi bekleniyorum ama
Mont degil de ben bebegin her seyini ailenizden beklemenize takildim.. anneniz ve kvalideniz yapmazsa ne olacak? Bebegin bezi, mamasi, asisi nasil olacak? Ayrica iki aylik alinacak montun israf oldugunu da dusunmuyorum.. bir gun icin bile olsa ben alirdim..
Biz ailelerimize guvenmiyoruz ister alirlar ister almazlar ama kendileri dedi biznalicaz diye ayrica biz cocuk icin para ayiriyoruz ev borcuda odedigimiznicin mont almak istemedim ama annemin durumu iyi alabilir

sana o montu ne annen nede kvden almak zorunda.kusura bakma ama daha kendine mont almaya paraniz yok cocuk yapiyorsunuz. onu neyle büyütcen annene kvdene güenerek mi?!
Hicbiyere zorundalar almalilar yazdigimi hatirlamiyorum sadece biraz uzuldum kirikdim bebegi yaparkende size soracak halimiz yok biz ona para ayiriyoruz kimsedende bisey isteniyoruz yorum yapmak icin yorum yapiyorsunuz konuyu uzuldum biraz actim cocuguma nasil bakicam diye acmadim kendinize gelin hiraz yorum yaparken

Olay ciplak gezdirmeniz degil ki zaten.
Anneniz veya kayinvalidenizin sorumlulugu degil cocuk sizin cocugunuz.
Sorumlulugunu almak zorunda olan, ihtiyaclarini karsilamak zorunda olan sizsiniz.
Annenizin kayinvalidenizin alacaklari hediyedir.
Cocugu yaparken anneme kayinvalideme sorupta yapmadik zaten bizde tabikide herseyini ben alicam

Size bunca iyiliği dokunmuş annenizi bir mont yüzünden böle eleştirmeniz doğru mu?

Back
X