Annem bana Kayınvalidemden de kaynana gibi !

Thinkerwoman

Guru
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2011
1.696
5.256
358
Kızlar annem benim yaşadığım şehire yerleşti. Evliyim ve evime sık sık geliyor ve bu gelmesinde bayağ uzun kaldı. Bunlar sorun değil tabiki ne güzel dedim ilk başta sevindim.Ancak gün geçtikçe annem sınırlarını kaldırdı ve kendi evimde bana evin sahibiymişte ben de bir odasında kalıyormuşum gibi davranmaya başladı. Yani nasıl desem böyle genç kıza iş buyurur gibi. Şunları şuraya getir, şunları şuraya götür gibi konuşmalar sanki ben evin hanımı değilmişim de iş beceremiyormuşum gibi. Yatak odama beni uyandırmaya kalkmalar lap diye girmeler falan. Nazikçe uyardım anne böyle davranışların beni incitiyor ,üzülüyorum diye ancak pek de oralı durmuyor gibi. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Sizde durumlar nedir kızlar ? Benim biraz canım sıkkın...:ssz::ssz:

:52::52::52::52: yoksa bis kardeşmiyiz:1: aynı anneden mi bahsedioruz:27::27::27: vhalla benm kaynanam melek melekk....

of benim annemde öleydi.aynen kayınvalidemde melek.
tabi 1yıldır kayınvalidem de bozdu.annem başıboş bırakınca.
şimdi gelde çek aşağı tükürsem sakal yukarıtükürsem bıyık yani

ne yapılabilir bilmiyorum ki...anlatıyosun söluosun anlamıyo....fazla da yapacak bişey kalmıyo annen sonuçta kapı komşun değil...bn kendi haline bıraktım artık...

ben annemi bu konularda kırdım çünkü anlamıyodu kaçkere uyardım.ama yinede kırmasaydım keşke.
gerçi bana çok haksızlık yaptı ama
sonuç olarak ablam konuşmuş artık iç olaylarına karışma ne yapacağını söleme senin evinde değil artık o evli çok üzülüyo gb laflar etmiş
ondan beri sesiçıkmıyo varmı ablan bi yakının konuşabilecek
bazen dışardan birinin sölemesi daha iyi oluyo

Son düzenleme:
yok tekim ben...eşim de bişey demiyo ....fazladan saygılı biri...sorun şu ki bi süreliğine bis annemde kalıyoruz o yüzden fazla da ses etmemeye çalışıyoruz ama annem olmasa çok ağır lafları hak edecek durumda....

Annelerinizin bunu kötü niyetle yaptıgını düsünmüyorum. Düsünemiyor belli ki, herkes ince fikrili olamıyor, güzel bir dille, kırmadan umarım anlatabilirsiniz, kırılmadan anlar sizi insallah..

O kadar korkuyorum ki annelerin kırılmasından, gücenmesinden. 8 ay önce vefat etti annem, belki de bu duygusallıgım bu yüzden bilemiyorum. İsin komigi cok fazla anlasamazdık, anlasamıyorduk cünkü ben aynı anneme benziyorum.. Onun gibi sinirli, haksızlıga gelemeyen, birden parlayan.. ama en ufak bir ayrılıkta salya sümük günlerce aglardık. Sevgilimin karadenizli oldugunu duyunca cevabı; ben seni uzaga vermem! olmustu. Oraya gelin olacagımı düsündü herhalde, üniversite okudum farklı bir sehirde o, ben nasıl dayandık hic bilmiyorum.. Ay dolmadan kosuyordum zaten eve, 15 günden fazla durdugumu hatırlamam, hemen moralim bozulurdu. Sevgilim anlasıldı sen anneni özledin deyip gönderirdi beni... Simdi nerelere kosayım, gideyim? :(

Keske olsa da pat diye odama dalsa, sürekli emir verse, hic yalnız bırakmasa.. Hic olmamasından cok cok iyidir degil mi? :(
Yanındayken zaten senin, kıymetini bilmiyoruz belki, kaybettigimiz de anlıyoruz herseyi.

Son düzenleme:
Kızlar annem benim yaşadığım şehire yerleşti. Evliyim ve evime sık sık geliyor ve bu gelmesinde bayağ uzun kaldı. Bunlar sorun değil tabiki ne güzel dedim ilk başta sevindim.Ancak gün geçtikçe annem sınırlarını kaldırdı ve kendi evimde bana evin sahibiymişte ben de bir odasında kalıyormuşum gibi davranmaya başladı. Yani nasıl desem böyle genç kıza iş buyurur gibi. Şunları şuraya getir, şunları şuraya götür gibi konuşmalar sanki ben evin hanımı değilmişim de iş beceremiyormuşum gibi. Yatak odama beni uyandırmaya kalkmalar lap diye girmeler falan. Nazikçe uyardım anne böyle davranışların beni incitiyor ,üzülüyorum diye ancak pek de oralı durmuyor gibi. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Sizde durumlar nedir kızlar ? Benim biraz canım sıkkın...:ssz::ssz:

Aynı şehre yerleştiğini yazmışsınız, peki bu durumda neden sizde kalıyor?

:52::52::52::52: yoksa bis kardeşmiyiz:1: aynı anneden mi bahsedioruz:27::27::27: vhalla benm kaynanam melek melekk....
:)) hahaa bak bu da bir ihtimal :)

ne yapılabilir bilmiyorum ki...anlatıyosun söluosun anlamıyo....fazla da yapacak bişey kalmıyo annen sonuçta kapı komşun değil...bn kendi haline bıraktım artık...
Ben de bıraktım ama üzülüyorum bu duruma.
ben annemi bu konularda kırdım çünkü anlamıyodu kaçkere uyardım.ama yinede kırmasaydım keşke.
gerçi bana çok haksızlık yaptı ama
sonuç olarak ablam konuşmuş artık iç olaylarına karışma ne yapacağını söleme senin evinde değil artık o evli çok üzülüyo gb laflar etmiş
ondan beri sesiçıkmıyo varmı ablan bi yakının konuşabilecek
bazen dışardan birinin sölemesi daha iyi oluyo
MAlesef canım konuşabilecek kimse yok gibi şimdilik...

Annelerinizin bunu kötü niyetle yaptıgını düsünmüyorum. Düsünemiyor belli ki, herkes ince fikrili olamıyor, güzel bir dille, kırmadan umarım anlatabilirsiniz, kırılmadan anlar sizi insallah..

O kadar korkuyorum ki annelerin kırılmasından, gücenmesinden. 8 ay önce vefat etti annem, belki de bu duygusallıgım bu yüzden bilemiyorum. İsin komigi cok fazla anlasamazdık, anlasamıyorduk cünkü ben aynı anneme benziyorum.. Onun gibi sinirli, haksızlıga gelemeyen, birden parlayan.. ama en ufak bir ayrılıkta salya sümük günlerce aglardık. Sevgilimin karadenizli oldugunu duyunca cevabı; ben seni uzaga vermem! olmustu. Oraya gelin olacagımı düsündü herhalde, üniversite okudum farklı bir sehirde o, ben nasıl dayandık hic bilmiyorum.. Ay dolmadan kosuyordum zaten eve, 15 günden fazla durdugumu hatırlamam, hemen moralim bozulurdu. Sevgilim anlasıldı sen anneni özledin deyip gönderirdi beni... Simdi nerelere kosayım, gideyim? :(

Keske olsa da pat diye odama dalsa, sürekli emir verse, hic yalnız bırakmasa.. Hic olmamasından cok cok iyidir degil mi? :(
Yanındayken zaten senin, kıymetini bilmiyoruz belki, kaybettigimiz de anlıyoruz herseyi.
Yani tabiki niyetlerinden şüphem yok. Ancak böyle olunca da biraz incitici oluyor. Yok mu bir orta yolu...:(

Aynı şehre yerleştiğini yazmışsınız, peki bu durumda neden sizde kalıyor?
Canım , misafirliğe geliyor evlerimizin arası da oldukça uzak bu sebepten geldiğinde bizde kalıyor.

anne yanlızmı canım, baban sağ değil mi, bekar kardeşin yok mu
aynı şehirde birbirinizde kalmanız çok mantıksız geldi bana

benim annemde bana kaynanamdan çok karışır eve bişey alırım şimdi bunu niye aldın niye masraf ettin kıyafetlerime karışır çok müsrifsin der suyu çok harcama der bu vazo burda olmamış fln gibi kayınvalidemden hiç böyle şeyler duymadım kadın gelince oturur wc ye bile gitmez...allah başımızdan eksik etmesin ama bazen bende çok bunalıyorum

kadınlar kulübünün yanı sıra, anneler kulübü de var sanırım:1: benim annemde de aynı şey. uzak şehirlerdeyiz, geldiği zaman 2 aydan önce bırakmayız. ilk hafta her şey güzel sonra, "oturuyorsun, yemek yap olmaz öyle otur otur, cumartesi temizlik yapılsın (yap ya da yapalım değil, yapılsın), biber salçası koyma".. vs vs. idare edicez, yapıcak bir şey yok. kalp kırmaya değmez.

benimde kv öyleydi pat edene yatak odasına dalardı ve sinir küpü olarak güne başlardım
eşime dayanamaddı ve söyledi içeri girme diye
ama çeneyi yağladı ay çok utanıyodum ama kızlar anlatamam
sana gelince biraz sadret geçer

Bir gün yatak odanıza langadanak diye daldığında nahoş bir durumla karşılaşmaz inşallah :27: mesafe koymaya çalışın ama tatlı dille olmadı biraz daha sertleştirirsiniz tonlamaları çünkü bir süre sonra eşiniz de rahatsızlık duyabilir.

benimde kv öyleydi pat edene yatak odasına dalardı ve sinir küpü olarak güne başlardım
eşime dayanamaddı ve söyledi içeri girme diye
ama çeneyi yağladı ay çok utanıyodum ama kızlar anlatamam
sana gelince biraz sadret geçer

oo ne diyosun oneki benim kv banyodaki mutfaktaki çöpleri karıştırıyo,çekmecelerimi karıştırıyo
hiç hoşlanmadığım şeyler

Back
X