Annem beni evden kovdu...

12345654321

la vita e bella
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2014
75
112
13
Ablam ve ben ailemizden uzakta beraber yasıyoruz. Ben öğrenciyim kendisi memur. Yaz tatili icin ablam izin aldı ve ailemizin yanına geldik.

Genel olarak küçüklüğümden beri annemin ablama daha samimi davrandığını düşünüyorum, hissediyorum. Lisede ailemin yanindayken ablam eve tatile geldiginde annem ona daha yakın sevecen davranıyordu beni itip kakiyordu, kavgalarımızda onu tutuyordu ve ablam evden gidince beni öpüp kokluyordu hemen.

Bu sabah kahvaltı ettikten sonra annem ütünün cok olduğunu ve diz kapaklarının agridigini ona yardımcı olmam gerektiğini söyledi. Birkaç gündür bi yığın ütü birikmisti. Ben de tamam dedim. 3 u mutfakta otururken odama geçip karnım agridigi icin biraz uzandım elimde de telefonum vardı. 5 dk olmadan annem gelip bana bağırmaya başladı. O söylemeden hiçbir is yapmadığımı söyledi. Oysa ben ablamla evde kaldığım icin cok fazla sorumluluk alıyorum. Anneme de memlekete geldigimde her zaman yardımcı olmaya calisiyorum. Gecen günlerde gun yaptı ve hazırlanan yiyeceklerin bir cogunu ben içimden gelerek yaptım. Annemi gururlandirmak istedim hazır iki kızı da yanindayken... Her neyse. Bense ona hakkımı yediğini ve benim icimden gelerek isler yaptığımı söyledim. Demez olaydim. Hak yemek de ne demekmiş bundan sonra benden hiçbir sey istemicekmis, -yarın ablam döncek ama ben ailemle kalacağım hacca gitmdecekleri icin evlat sevgisine doysunlar istiyorum- . Beni evinde istemiyormuş defolaymisim. Biletimi alaymisim yüzümü görmek istemiyormuş. Onun kıyafetlerini utulemeyeymisim hakkı gecmesinmis. Sonra ben ütü yaparken onun bir kıyafetini ütümustim onu alıp dağıttı. Ellemeyeymisim hak gecmesinmis. Sonra ablam geldi ben ağlarken annemin huyunu bilmiyormuymusum telle oynamamaliymisim o bi sey isteyince... Birkaç saat sonra annem yanıma gelip sarıldı bana sonra da gidip gitmeyeceğimi sordu bense hayır gitmicem dedim. Sonra hakkını nasıl yemisim bana söylesene dedi bense hala aynı yerdesin dedim. Bu arada annem babam ben beraber namaz kılıyoruz birkaç gündür ben yeni başladım. Annemin bana kavga ederken dediği seyse seninle beraber nama kilmicam! Bari maneviyattan vurmaya çalışmasa beni. Cok canım yanıyor cok. Göz kapaklarım şişti kaç saattir aglamaktan...

Sanki annenizin biraz sinirleri bozulmuş gibi geldi bana..Sizle ilgili olmayan başka bir konuya canı sıkılmış olabilir mi? Size patlamıştır belki o yüzden..

annecim karnim agridi ondan yatiyorum" deseydin o kadar mevzu cikmazdi illa kotkot cevap vermene gerek yokmus. Bu hikayede ablanin ne alakasi var onu niye kattin olayda hic yeri yok onu kiskanmayi birakmalisin dusmanin degil kardesin

kıyamam Allah namazlarınızı kabul etsin.
canım her ailede oluyor böyle şeyler. onların nabzına göre şerbet vermek lazım ben bunu öğrendim. çünkü değiştiremiyoruz ve haklı iken bile haksız durumuna düşüyoruz. sebebi büyük olmaları bence. üzme kendini onu öyle kabullen

anneniz bunalımda mı? ya da menopozda??

46 yasında. Menopozda degil henüz..

annecim karnim agridi ondan yatiyorum" deseydin o kadar mevzu cikmazdi illa kotkot cevap vermene gerek yokmus. Bu hikayede ablanin ne alakasi var onu niye kattin olayda hic yeri yok onu kiskanmayi birakmalisin dusmanin degil kardesin

Ablamın da yapabileceği seyler benim yapacagım seyler neden sürekli laf söylenen kisi ben oluyorum?

ben sevmiyorum böyle "annem bana daha az sarıldı annem bana bağırdı ama ablama bağırmadı. o halde annem beni daha az seviyo" muhabbetlerini. anneler her hareketinimizi incelemiyo. çocuklarının skorlarını ezberlemiyo. annemle de aynı geyiklerimiz oluyo ev işleri konusunda. hatta o da sinirle gidin defolun şu evden diyo. gel gör ki öylesine kavgalar atışmalar bunlar. pek gözde büyütmemek lazım. 5 dk sonra yine normale dönülüyo

annen ya depresyonda ya başka bir şeye canı sıkılmış sana sarıyor
her evde tüm çocukların arasında tüm işleri yapan ama kimseye yaranamayan biri oluyor sanırım

Sabahtan beri ütü yapıyorum, bozuldu sandim sigorta atmış aslında... Ben de bozuldu madem dinleneyim biraz dedim. Ben telde gezinirken annem içeri geldi baktı baktı böyle sinir oldu.. Sonra da ayy basım ağrıyor demeye basladi. Ben de is yapayım da düzelsin dedim. Kaldıramıyorum artık. Ablam oturunca sorun yok ben oturunca basım ağrıyor... :mad:

Acaba evlatlikmisin ? Özür dilerim ama aklıma bu geldi
Ablam ve ben ailemizden uzakta beraber yasıyoruz. Ben öğrenciyim kendisi memur. Yaz tatili icin ablam izin aldı ve ailemizin yanına geldik.

Genel olarak küçüklüğümden beri annemin ablama daha samimi davrandığını düşünüyorum, hissediyorum. Lisede ailemin yanindayken ablam eve tatile geldiginde annem ona daha yakın sevecen davranıyordu beni itip kakiyordu, kavgalarımızda onu tutuyordu ve ablam evden gidince beni öpüp kokluyordu hemen.

Bu sabah kahvaltı ettikten sonra annem ütünün cok olduğunu ve diz kapaklarının agridigini ona yardımcı olmam gerektiğini söyledi. Birkaç gündür bi yığın ütü birikmisti. Ben de tamam dedim. 3 u mutfakta otururken odama geçip karnım agridigi icin biraz uzandım elimde de telefonum vardı. 5 dk olmadan annem gelip bana bağırmaya başladı. O söylemeden hiçbir is yapmadığımı söyledi. Oysa ben ablamla evde kaldığım icin cok fazla sorumluluk alıyorum. Anneme de memlekete geldigimde her zaman yardımcı olmaya calisiyorum. Gecen günlerde gun yaptı ve hazırlanan yiyeceklerin bir cogunu ben içimden gelerek yaptım. Annemi gururlandirmak istedim hazır iki kızı da yanindayken... Her neyse. Bense ona hakkımı yediğini ve benim icimden gelerek isler yaptığımı söyledim. Demez olaydim. Hak yemek de ne demekmiş bundan sonra benden hiçbir sey istemicekmis, -yarın ablam döncek ama ben ailemle kalacağım hacca gitmdecekleri icin evlat sevgisine doysunlar istiyorum- . Beni evinde istemiyormuş defolaymisim. Biletimi alaymisim yüzümü görmek istemiyormuş. Onun kıyafetlerini utulemeyeymisim hakkı gecmesinmis. Sonra ben ütü yaparken onun bir kıyafetini ütümustim onu alıp dağıttı. Ellemeyeymisim hak gecmesinmis. Sonra ablam geldi ben ağlarken annemin huyunu bilmiyormuymusum telle oynamamaliymisim o bi sey isteyince... Birkaç saat sonra annem yanıma gelip sarıldı bana sonra da gidip gitmeyeceğimi sordu bense hayır gitmicem dedim. Sonra hakkını nasıl yemisim bana söylesene dedi bense hala aynı yerdesin dedim. Bu arada annem babam ben beraber namaz kılıyoruz birkaç gündür ben yeni başladım. Annemin bana kavga ederken dediği seyse seninle beraber nama kilmicam! Bari maneviyattan vurmaya çalışmasa beni. Cok canım yanıyor cok. Göz kapaklarım şişti kaç saattir aglamaktan...

Acaba evlatlikmisin ? Özür dilerim ama aklıma bu geldi
çok güldüm bu yoruma :)))) olur böyle şeyler normaldir Annen menpoz dönemine yaklaşmış olabilir sıcaklardan bunalmış olabilir. ablanla ayrıma gelince o da olabilir normaldir. bizde de var eşimin ailesinde de var yukarıdaki yoruma göre biz de evlatliğız ;) biz kendi hayatımızı kurduk yaşıyoruz zamanla sen de kuracaksın. bazı ailelerde durum bu ne yapacaksın? namazlarında dua et senin sınavın da budur belki kimbilir ;)

Canım ev işleri genelde yetişmekte olan genç kızdan beklenir. Ablan zamanında edeceği yardımı etmiştir. Bir de demekki o söylemeden birşeyler yapıyorki onun hareketleri batmıyor. Sen gözünü telefondan ayır o söylemeden yap bişiler bak sana karşı da nasıl oluyor. Ütüyü bozulmuş zannedip telefona gideceğine annene deseydin bence bunlar olmazdı. Bir bozulup bir düzelecek hali yoktuya bu ütünün.

Ergenlik döneminde biz nasıl hep sinirlendik onlar alttan aldıysa şimdilerde de onların bunalım dönemleri oluyor alttan almak lazım. Takılmayın, yanınıza gelip sarılmış zaten.

çok güldüm bu yoruma :)))) olur böyle şeyler normaldir Annen menpoz dönemine yaklaşmış olabilir sıcaklardan bunalmış olabilir. ablanla ayrıma gelince o da olabilir normaldir. bizde de var eşimin ailesinde de var yukarıdaki yoruma göre biz de evlatliğız :KK66: biz kendi hayatımızı kurduk yaşıyoruz zamanla sen de kuracaksın. bazı ailelerde durum bu ne yapacaksın? namazlarında dua et senin sınavın da budur belki kimbilir :KK66:
Ben ailemden bu şekilde bısey görmediğim için evlatlık gibi geldi :))))

Back
X