Annem beni öldürecek

Vallaha "yok kalbibi kirmiyim" felanla olmuyor böyle isler. Bazi anneler bir zaman sonra cocuk yerine gecip, cocuklari da ebeveyn rolüne geciyor. Buna sakın izin vermeyin. Gerektigi yerde tersleyeceksiniz. Siz cünkü ne kadar altdan alsaniz o kadar herseyin dozu artiyor. Tecrübe sabit. Bizim aile durduk yere dram cikartmakta master yapmisti resmen. Millete ayar vere vere durdu. Kimsenin üstünden destegimi cekmedim, ama kimsenin de bana istemedigim yükü yüklemesine de izin vermiyorum Artik sizde vermeyin. Madem evlenmeye karar verdi esi ile sorunlarini halledecek. Siz sadece gücleri yetmedigi yerde müdahele edeceksiniz o kadar
Siz nasıl ayar verdiniz peki
Bana biraz örnek verseniz mutlu olurum
Şu durumda arkadaşım olsaydı söz konusu olan bu kadar takmazdım ancak anne olunca vicdanın beni çok rahatsız ediyor ama kendi sağlığımdan olucam bu gidişle
 
Anne olduğu için dinledim hep. Destek olmaya çalıştım. Kimseden yüzü gülmemiş ben destek olayım dedim ama eskisi gibi değilim. Zaten işte çok yoruluyorum, eve git yemek yap çocukla ilgilen vs. Enerjim bitik durumda
Çocuğum seneye ortaokula gidicek ve dersleri zorlaştı onunla ilgilenmem gerekiyor. Ama annem saolsun bütün moralimi azaltıyor.
Sonu gelmiyor
Yapmanız gerekeni fazlası ile yapmışsınız. Hatta yapmamanız gereken kadar yapmışsınız. Anneniz alışmış. Sizi düşünmemiş. Küçük değilsiniz , toy değilsiniz. Artık yapmanız gerekenleri yapın. Sizin huzurunuzu kaçırdığını ve buna hakkı olmadığını söyleyin. Kendine çeki düzen verirse iyi. Vermezse mesafe koyun.
 
Fazla minnoşmuşuz bu konu için 😥

Siz de annesiniz
Sizin de evladınız var
Sizin yapmanız gereken bu saatten sonra annenizin peşine düşüp de kızınızı harcamamak
Siz annenizden uzaklaşın
Kızınıza odaklanın lütfen
Zaten kızımın dersleri çok ağır bu sene. Onunla ilgilenmek istiyorum. Pandemi girdi araya baya geriledi. Onun önünde mutsuz olmak istemiyorum.
Ama annemle böyle olunca yüzüme yansıyor ve ev halkı sürekli ne oldu neyin var diye soruyor. Kafama takmamak istiyorum
 
Siz nasıl ayar verdiniz peki
Bana biraz örnek verseniz mutlu olurum
Şu durumda arkadaşım olsaydı söz konusu olan bu kadar takmazdım ancak anne olunca vicdanın beni çok rahatsız ediyor ama kendi sağlığımdan olucam bu gidişle

Bir örnek veriyim. Annem bir zamanlar bana hep ölmek istedigini söylerdi (babami kaybettikten seneler sonra). Bunu sürekli dile getirirken, biz herseyi ayakta tutmaya calisiyorduk. Bende anneme bir kere patladim sonunda: "Bana bunu söylerken cocugun oldugumu unutuyorsun galiba?! Sen esini kaybettin, ama bizde babamizi kaybettik. Bana ölmek istedigini söylerken, benden bekledigin nedir? Silah mi bulmam lazim? Seni balkondan mi atiyim? Benden tam olarak beklentin ne? Cocuguna bunlari söylerken onun ne hissettigini hic düsünüyormusun acaba? Bir daha benim yanimda böyle konusma" dedim. Bir daha da öyle konusmadi. Onlarin acilari ve dertleri var evet. Onlar kabul, ama bu herseyi istedigi gibi söylemeye hakkini vermez. Tedavi felan da oluyordu. Yani bizim de yapabileceklerimiz kisitli. Bu sadece bir örnek. Sagliginiz elden gider böyle devam edersiniz. Benim ki zamaninda elimden kayip gitti. Biz bütün stresi icimize atarken, insanlar toksik davranislarina devam ediyor. Onu kesmek lazim. Ben bu konuda gec akillandim. Boş dramlara karnimiz tok. Size fazla geldigi zamanlar kesmeniz lazim. Annenizde kendi hayatinin sorunlulugunu almak zorunda
 
Zaten kızımın dersleri çok ağır bu sene. Onunla ilgilenmek istiyorum. Pandemi girdi araya baya geriledi. Onun önünde mutsuz olmak istemiyorum.
Ama annemle böyle olunca yüzüme yansıyor ve ev halkı sürekli ne oldu neyin var diye soruyor. Kafama takmamak istiyorum
Bmyle devam ederseniz annenizin size yaptığı kötülüğe benzer kötülük yapacaksınız işte kızınıza diyorum
 
Anneniz sizi ebeveyn olarak görmek istiyor.
Kapıları kapatacaksınız.
Sizi çıkış noktası olarak göremeyecek ki başının çaresine bakmayı bilecek.
O kurban olarak yaşamaktan mutlu, bunları anlatmaktan besleniyor.
Siz kendi hayatınıza odaklanın. O bir şekilde çok ihtiyaç hissederse sizde karşılığını bulacaktır.
Artık dinlemiyorum. Önceden uzun uzun dinlerdim. Çözüm üretirdim. Bize gel derdim. Bize gelince kapı dışarı çıkmazdı küçük yerde yaşıyoruz, 2 hafta iyi olurdu sonra morali bozuk otururdu. Her gün onu öyle görmekte beni etkilerdi. Demem o ki bizde de mutsuz
Artık gel demiyorum
 
eski konularını da biliyorum
bu son anneli olan konularını da kahve
annen evlenmek ister karşı çıkardın hatırladım

kardeşin nerelerde bu arada? o neden hiç sahip çıkmıyor annenize

yüz vermeyin derim... merak etmeyin kendine zarar vermez (Allah korusun)
birde mesela eşinizin ailesinden kimse gelmez mi size kalmaya? ya da başka misafiriniz?
o zaman nasıl gelip gidiyor
 
Eski konularınızı bilmiyorum ama gelip sizde keyif çatmıyormuş,odaya kapanmış bence annenizin yardıma ihtiyacı var ve mutsuz şu an.
Bence karşınıza alıp konuşun,anne özelini bana anlatma arkadaşın değilim ,ama başka problemlerin varsa birlikte çözüm arayalım ,bende üzülüp geriliyorum ortam böyle olunca,evliliğime yansıyor vs diye anlatın. Mutsuzsa ayrılsın adamdan ,anlaşamıyorsa. Herkesi mutsuz,huzursuz etmesine gerek yok yani. Hepinizin kendi cekirdek ailesi var artık.
 
Annemle ilgili defalarca konu açtım. Valla artık dayanıcak gücüm kalmadı. Onu kırmamak için zor tutuyorum kendimi

Konuşuyorum, anlatıyorum, kimsenin hayatı dört dörtlük değil. Bize geldiğin zamanda mutsuzsun kapı dışarı çıkmıyorsun diyorum. Evet haklısın kafama takmıcam diyor, 2 hafta iyi oluyor sonra yine aynı.
Dün yine bütün neşemi kaçırdı. Yazlıkta oturuyor daha önce yazmıştım. Kış geliyor çok üşüyorum burda başka bir yerde ev baksın istedim diyor. Satılık almasına gerek yok kiralık olsada olur hasta olucam burda diyor. Ben o adamın asla kiralıkta olsa başka yerden ev tutacağını sanmıyorum.
Birde bana diyor ki, başka şeylerde var. Yatak odası çok fazla dedi. Orda tersledim. Bana böyle şeyler anlatma beni ilgilendirmez dedim. Neden anlatıyor anlamıyorum.
Allahım gerçekten yaşamaktan bir gram zevk almıyorum. Çok mutlu olduğum bir anda bir telefonuyla mutsuz oluyorum
Burda da mutsuz.babamla boşanmasını hiç istemedim biliyordum böyle olucağını.
Geliri olmadığı halde babamdan boşandı. Boşanma dedim. Kardeşim ben bakarım dedi, şimdi oda evli annem bizde kalıyor geldiğinde.
Boşandıktan sonra 5 sonra evlenmek istedi. Hemen evlenme önce tedavi ol dedim. Dinlemedi. Şimdide sorunları bitmiyor. Bizde kal boşan o zaman dedim geldi burdada mutsuz, odadan çıkmadı.
Ee ben daha ne yapayım söyleyin bana. Yetti valla ya
Çocuğumla ilgilenmek istiyorum artık benimde kendi bir ailem var
Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki.. aynı sorunları hatta tıpatıp aynısını diyeyim ben yaşadım yaşıyorum. Çok zor zamanlar geçirdik. Üstüne bir de annemin psikolojik rahatsızlığı da var maalesef.. kardeşim de ben de bazen dayanamayacak duruma geliyoruz ona kızıyoruz üzülüyor. O üzüldükçe biz kahroluyoruz.. şuan kardeşim evli olmadığı için onunla yaşıyor biraz krizleri atlatır gibi olduk. O da evlenirse falan yakınımda bir ev bakıcam ona. Dediğin gibi sorunları olduğu için ikinci kez evlendiğinde de yapamadı... Gerçekten aynı şeyleri yaşamışız
 
Artık dinlemiyorum. Önceden uzun uzun dinlerdim. Çözüm üretirdim. Bize gel derdim. Bize gelince kapı dışarı çıkmazdı küçük yerde yaşıyoruz, 2 hafta iyi olurdu sonra morali bozuk otururdu. Her gün onu öyle görmekte beni etkilerdi. Demem o ki bizde de mutsuz
Artık gel demiyorum
Annenizdir kırıcı yazmak da istemem ama bir konuya daha sanki benzer şeyler yazmıştım, bazı insanlar sürekli dertlenmekten başka hiçbir şey yapmazlar, devamlı mutsuzdurlar, mutsuzluklarına çare bulmak yerine bu hallerini hep başkalarının üzerine yıkarlar, aldıkları kararlar attıkları adımlar için başka sorumlular bulurlar.
Baban neler çektirdi o yüzden bu hale geldim, ben neler yaşadım siz biliyor musunuz, benim çektiklerimi çekseydiniz böyle konuşmazdınız gibi savunmalarla vicdan yaptırmaya çalışırlar.
Başları ağrısa doktora gitmek yerine başım ağrıyor, senelerce neler çektim beni hastalık sahibi yaptılar diye dertlenirler, mutsuzluktan beslenip sürekli yaydıkları negatif enerjiyle çevrelerindeki insanların da hayat enerjisini yok ederler.

Bir anneye rest çekmek kolay değildir ama anne bana anlatma demekten başka çareniz yok.
 
Vicdanınız rahatsa yani annenize maddi manevi destek olduğunuzu düşünüyorsanız aranıza mesafe koyun, evinize davet etmeyin siz de gitmeyin. Kendi küçük ailenizin mutluluğu için bunu yapmak zorundasınız başka seçeneğiniz yok. Bu negatif enerji, sizin keyfinizi bozması - ne kadar kendinizi korumaya çalışsanız da - eşinize, çocuğunuza yansıyacaktır.
 
Eski konunuzu da okumustum. Kendi ailenizi dusunmeli ve annenizi gerekiyorsa kirmalisiniz.

Kocasi ev almadigi icin bozusup bozusup kv kalmaya geliyor burda da mutsuz deseniz burda saymadigimiz laf kalmazdi, dürüst olalim.

Anneniz gelip durmasin. Kapimiz sana her zaman acik demeyin. Hatirladigim kadariyla esi iyi biri. Gezdirir yedirir icirir bi saglik sorunu olsa bakar eder demistiniz. Böyle bir adamla evliyken sizin ona kapi acmaniz gerekmiyor.

Ayrica bu ev aldirma tutkusu ne ya, ha dedin mi aliniyor mu ev? O kadar kolaysa anneniz alsin nedir yani?
Eşi iyi birisi ancak çok yalancı. Kırk ayak üzerinde yalan söylüyor. Ama annemin tercihi şu durumda ben ne yapabilirim
Ödüm kopuyor size geliyorum boşanıcam dicek diye
 
Benim anlamadığım madem kardeşiniz ben bakarım diyerek annenize cesaret vermiş neden p sizinle bu durumu paylaşı annenizle ilgilenmiyor o evliyse sizde evlisiniz sizinde sorunlarınız vardır illaki yani annen onunda annesi bu kısmı anlayamadım maalesef
Evet kardeşim ben bakarım dedi gerçektende bakıcaktı gerekirse evlenmem demişti ancak karşısına biri çıktı ve evlendi.
Bizde kalıcağı hiç konuşulmadı. Yine birşey demedim. Hep çekemiyorsan gel dedim ama bizde de surat iki karış yine bu kez etkileniyorum
 
benze bir aile bende de var malesef ve benim hem annem hem babam arar konuşur konuşur... tek çözümü ben şu şekilde buldum.
arayıp sorun anlatacağında ben daha çok dert anlatıp ağlıyorum susuyor bir süre
baktım bu da uzun sürmüyor ikisine de ayrı ayrı benim onların çocuğu olduğumu onlara anne babalık yapmak istemediğimi
kendi arkamda annem babam olması gerektiğini benim psikolojimi bozduklarını rahatsız olduğumu sert bir dille anlatmak zorunda kaldım.
Bende artık dert anlatmaya başlayınca ondan daha dertli yapıyorum kendimi. Sürekli olumsuzluklardan bahsediyorum, kızımın derslerinden, ev işlerinden vs öyle olunca biraz susuyor ancak ödüm kopuyor ben boşanıyorum size gelicem dicek diye
 
Kesinlikle mesafe koymalısınız. Anneniz çevresindeki herkes ona konfor alanı sunsun, pohpohlasın diye bekleyen biri.
Bu tip insanları hiç bir şekilde memnun edemezsiniz, çünkü şikayet edecek bir şey mutlaka bulurlar.
Adamın maddi durumu nasıl, emekli maaşıyla geçinen insanlar diye düşünüyorum.
Eğer öyleyse sırf kış aylarını geçirmek için ayrı bir ev beklentisi şımarıklığın nirvanası.
Ev ısınmıyorsa kombiyi biraz fazla açsın, doğal gaz yoksa soba kursun yaksın senede 2-3 ay.
Hiç mi çözüm üretemiyor, elimi taşın altına sokayım bende bir şeyler yapayım demiyor?
Çevresini geçtim kendisi için bile maddi olarak ne yapmış şimdiye kadar?

Üvey babayla olan yatak odasını kızına anlatması ne kadar büyük bir ayıp.
Ne yapacaksınız "biraz daha az sevişin lütfen, annem şikayetçi" demenizi mi bekliyor.

Böyle insanların yüzüne her şeyi söylemekten başka hiç bir şey kendine getirmez. Bugün kırmayayım diye düşünürsünüz ama ilerleyen zamanda hiç baş edemezsiniz.
Yatak odasını söyleyince çok kızdım
Babamla boşanma aşamasında da babanın cinsel hayatı çok az demişti
Şimdide fazla diye anlatıyor. Ee ben ne yapayım sana

Dediğim gibi ilk zamanlarda çok üzüldüm ancak artık dayanıcak gücüm yok. Sürekli birşey çıkıyor. 2 gün iyiyse 3. Gün mutsuz. Birşeye kızıyor. Bize geldiğinde ilk zamanlar iyi sonra sıkılıyor. Odasından çıkmıyor, mutsuz öyle görünce daha çok etkileniyorum
Eşimde ilk zamanlarda kalsın bizde başımızın üstünde yeri var diyordu artık gelsin demiyor oda bıktı
Benim sinirlerim geriliyor, eşime ve çocuğuma yansıyor. Mutlu olmaya baksın istiyorum. Kafasına birşey takmasın istiyorum
Çok mu şey istiyorum
 
QUOTE="kedilinick, post: 69701021, member: 977680"]
Büyük heralde.
Kapıdan girince yatağa yürü yürü bitmiyor yolda uyuyakaliyor 😅
[/QUOTE]
Ben de büyük isitamiyor o yüzden taşınmak istiyor dedim😂
 
Bende artık dert anlatmaya başlayınca ondan daha dertli yapıyorum kendimi. Sürekli olumsuzluklardan bahsediyorum, kızımın derslerinden, ev işlerinden vs öyle olunca biraz susuyor ancak ödüm kopuyor ben boşanıyorum size gelicem dicek diye

bence boşanınca sana güvenmemesi gerektiğini hissettirmelisin
 
X