Annem beni yeterince sevmiyor mu?

Malefizzb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2015
94
52
38
31
Merhaba ben 25 yaşındayım 21 yaşında evlendim 22 yaşında anne oldum. Annemin tek kızıyım bir abim bir kardeşim var. Doğum yaptığım zaman annem sadece 3 gece yanımda kaldı ondan sonra da Bi kaç kez gün içinde uğradı gitti. Kalmasını çok istiyordum çok ısrar ediyordum ama hep evi bahane ediyordu. İşte kardeşin okula gidiyor baban işe gidiyor abin vs. Yok ben olmasam uyanmazlar falan filan. Ben daha haftam dolmadan evimin temizliğini yapmaya başladım. Haliyle her gelen giden vah vah kimse kalmıyor mu yanında annen nie kalmadı diyordu. Bişey diyemiyordum. Kayınvalidem de kalmadı. 2 gece kaldı o da.zaten kaldığında da bana yardımı olmadı gece oğlum sabahlara kadar ağlardı benim eğdim vardı süt sıtması olmuştum hiç oralı olmazdı gece kafasını koyar uyurdu. Anneme gel dediğim zaman hep işi olurdu Bi şeyler bahane ederdi. Kaç kez zor durumda kaldım işim düştü hep hayır cevabı aldım. Oğlum 8 aylıkken kızıma hamile kaldım doğumumun şonlarına doğru oğlum rota virüsüne yakaladı 1 hafta hastanede kaldım annem yine hiç yanımda kalmadı. Hastaneye uğrar giderdi. Tabi bunlar oldukça eşimhep yüzüme vururdu. Haliyle annem kalmayınca kayınvalidemde hiç elini uzatmazdı bana. Herşeyle bi başıma baş etmeye çalışırdım. Kızım doğdu 30 günlükken bronşit oldu oğlum orta kulak iltahap geçirdi kızımı 4 gün hastaneye yatırdık. Annem yine kalmadı yanımda. Gel dediğimde oğlanı bana bırakın diyordu. Sanki oğlan sokakta kalacak. Ben bana yardım edecek destek olacak birine anneme ihtiyaç duyarken üstelik oğlumda hastayken o oğlu mu eve istiyordu. Benim niyetim ise annem yanımda kalsın eşim evde oğlumla kalsındı. Çünkü eşim ona aşırı düşkün ve hastayken asla onu bi yere bırakmaz kendi herkesten kat kat iyi bakar. 2 çocukla hastanede yattık eşimle. Tabi eşim yine söylendi falan yani haklı adam. Annem hiç zor günümde annelik yapmadı. Evimde tadilat oldu eve işçiler girip çıkıyordu tek kalmayım die çağırdık yine gelmedi. Kızımı hastaneye götürecektik oğlana bakacak kimse yoktu 1 saatliğine bize çağırdım gelmedi. Daha aklıma gelmeyen çok şey. Bunlar böyle birikince eşimde haliyle bilendi unutmadı. Şimdi annem elinden ameliyat oldu eşim orda çok fazla kalmamı istemiyor. Sen daha çok gençtin bişey bilmiyordun seni yalnız bıraktı zor anlarında geri çevirdi seninde. Gitmeni istemiyorum diyor. Düşününce haklı ama vicdanım kabul etmiyor. Sonuçta tek kızım başka yardim edebilecek kimse yok. Gerçi gittiğimde de her işini de yapsam hiç takdir etmez annem. 2 çocukla zor yetişiyorum ama her işi dakik yapmamı ister. Ben ne yapacam bilmiyorum bana yardımcı olun akıl verin lütfen ne yapmam lazım ?

O sizin anneniz eğer size ihtiyacı varsa tabiki gidin
Takdir etmesin ama siz de ilerde niye gitmedim yanında olmadım diye üzülmezsiniz
Bu arada dikkatimi çekti; annenizden beklentileriniz olmuş haklısınız da kv nimgöstermediği destekleri de sorgulayın eşiniz de ikide bir sizin yüzünüze vurmak yerine kendi annesinin yapmadıklarını düşünüp sussun
Kv de işe gelince anne olur gelmeyince de dış kapının mandalı

O sizin anneniz eğer size ihtiyacı varsa tabiki gidin
Takdir etmesin ama siz de ilerde niye gitmedim yanında olmadım diye üzülmezsiniz
Bu arada dikkatimi çekti; annenizden beklentileriniz olmuş haklısınız da kv nimgöstermediği destekleri de sorgulayın eşiniz de ikide bir sizin yüzünüze vurmak yerine kendi annesinin yapmadıklarını düşünüp sussun
Kv de işe gelince anne olur gelmeyince de dış kapının mandalı
Ben zaten kayınvalidemi de sorguluyorum ama o zaten açıkça belli ediyor annem yapmadığı için yapmadığını. Eşimde farkında ve hissettiği yada anladığı an direk lafını söyler annesine.yada önemli bi işimiz oluncadirek annesini devreye koyar o da eşimin korkusundan hayır diyemez bu şekilde yardımcı olur eşimin gözüne girer. Tamam doğumlarda vs.kalmadı ama eşim ondan ne rica etse yok demiyor. Yani oğlunu çevirmiyor.

Annenene çok şaştım ama bazı insanlar öyle bizdede durum tam tersi annem torunum diye öksürse parçalar kendini kayınvalidem doğduğundan beri bir kere bile gelmedi .
Yardım etmez telefonla bile arayıp hayırlı olsun gözünüz aydın demedi ..
Çok zoruna gidiyor karşı tarafı eşinizi çok iyi almıyorum bence bir gün kalın annenizin yanında bişey derse laf edersede vurun yüzüne çekinmeyin anlar belki yada onun yaptığı gibi yapınnn ..
Kayınvalideniz birşeyler yapsaydı bari.

Böyle zamanlarda anne destek vermezse kim verir ki.

Benim rahmetli annem de tam tersiydi. Hamileliğinde ve çocuk doğduktan sonra hep yanımda oldu. Üstelik kendide sağlıklı değildi.

Hatta hamilelikte kabızlık olayı olmuştu bende. 10 gün çıkamadım. Karın ağrısından öluyordum. Annem şehir dışında abimin yanındaydı. Aradım anne drlar ilaç vermiyor napicam diye aglamistim.

Sabah oldu kapı çaldı gelen annem. O şehirde ot türü birşeyler toplamış geldi otlarla yemek yaptı. Garibim zorla yedirdi. Tadı iğrenç demiştim. Yoğurtla ye kızım demişti.

Ertesi gün wc den çıkamadım ;) Dr larin yapamadığını annem yapmıştı.

Üstelik okuması yoktu. Elindeki adres kağıdıyla iki otobüs bir taksi yapmıştı.

Hamileyim diye daha neler yapmadı ki. Sağolsun o yuruyemeyen haliyle hep yanımda olmuştu. Annemin bacaklarında kireçlenme vardı. Ayaklarının üstünde çok duramiyordu.
O ameliyat olsa koşa koşa giderdim.

Ama senin ki gibi bir annem olsa kesin gitmezdim. Zor animda yanımda olmayan bir anneye ihtiyacım olmazdı.

Sizde anneniz gibi yapın 2gun kalıp gidin.böylece vicdan yapamazsınız.sonuçta anneniz.

Benim rahmetli annem de tam tersiydi. Hamileliğinde ve çocuk doğduktan sonra hep yanımda oldu. Üstelik kendide sağlıklı değildi.

Hatta hamilelikte kabızlık olayı olmuştu bende. 10 gün çıkamadım. Karın ağrısından öluyordum. Annem şehir dışında abimin yanındaydı. Aradım anne drlar ilaç vermiyor napicam diye aglamistim.

Sabah oldu kapı çaldı gelen annem. O şehirde ot türü birşeyler toplamış geldi otlarla yemek yaptı. Garibim zorla yedirdi. Tadı iğrenç demiştim. Yoğurtla ye kızım demişti.

Ertesi gün wc den çıkamadım :KK66: Dr larin yapamadığını annem yapmıştı.

Hamileyim diye daha neler yapmadı ki. Sağolsun o yuruyemeyen haliyle hep yanımda olmuştu. Annemin bacaklarında kireçlenme vardı. Ayaklarının üstünde çok duramiyordu.

Ama senin ki gibi bir annem olsa kesin gitmezdim. Zor animda yanımda olmayan bir anneye ihtiyacım olmazdı.
Sabah sabah duygulandım.Allah RAHMET eylesin

Ne de olsa anneniz ihtiyaci varsa gidin ama kizi oldugu icin degil cocugu oldugu icin. Annemize pekala erkek kardesleriniz de bakabilir madem anneniz hic bir kosulda onlari birakmiyor onlarda annenizi birakmasin. Anneler bazen cok anlamsiz hareketker yapabiliyor. Evlenmeden oncede mi boyleydi sana karsi?

Bence 2 günden fazla kalmayın gitseniz bile.
Bu arada kayınvalidenizin gelmeme sebebini mantıklı bulmadım. Anneniz gelmediği için gelmiyor olması bana bahane gibi geldi. Sizi düşünen bir insan esas kimse yanınıza gelmiyor diye gelir.

Tamam anneniz haksız olabilir ama kayınvalidenize bir anlam veremedim. Bahaneye bakıyormuş derim. Annen farklı bir şehirde olduğu için her zaman yanımda olamaz. Ama saolsun kayınvalidem hiç eksikliğini yaşatmaz. Size gelince de gene annedir yarın bir gün pişman olabilirsiniz, eşinizin dediklerine kulak tıkayıp, elinizden gelebildiğini yapın derim.

Anneniz yanınızda kalmak zorunda değil. Herkesin kendi hayatı kendi işi, meşakketi var. Sonuç olarak gelip gidiyormuş. Gece konaklaması şart değil. Ayrıca hastanede kaldığınız dönemde elbette ki siz ve eşiniz kalacaksınız. anneniz oğlunuza bakmak için getirin bakayım demiş zaten. Neden illa size gelip bakması veya kalması konusunda ısrarcı davranıyorsunuz ?

Ertesi gün wc den çıkamadım :KK66: Dr larin yapamadığını annem yapmıştı.

benim annem de bugünlerimi görseydi kesinlikle seninki gibi davranırdı
ama bu konudaki gibi bir anneye ben de kapından şöyle bir uğrarım.
o "ben olmasam uyanamazlar" dediği babam ve abim yardım etsin derim.

Merhaba ben 25 yaşındayım 21 yaşında evlendim 22 yaşında anne oldum. Annemin tek kızıyım bir abim bir kardeşim var. Doğum yaptığım zaman annem sadece 3 gece yanımda kaldı ondan sonra da Bi kaç kez gün içinde uğradı gitti. Kalmasını çok istiyordum çok ısrar ediyordum ama hep evi bahane ediyordu. İşte kardeşin okula gidiyor baban işe gidiyor abin vs. Yok ben olmasam uyanmazlar falan filan. Ben daha haftam dolmadan evimin temizliğini yapmaya başladım. Haliyle her gelen giden vah vah kimse kalmıyor mu yanında annen nie kalmadı diyordu. Bişey diyemiyordum. Kayınvalidem de kalmadı. 2 gece kaldı o da.zaten kaldığında da bana yardımı olmadı gece oğlum sabahlara kadar ağlardı benim eğdim vardı süt sıtması olmuştum hiç oralı olmazdı gece kafasını koyar uyurdu. Anneme gel dediğim zaman hep işi olurdu Bi şeyler bahane ederdi. Kaç kez zor durumda kaldım işim düştü hep hayır cevabı aldım. Oğlum 8 aylıkken kızıma hamile kaldım doğumumun şonlarına doğru oğlum rota virüsüne yakaladı 1 hafta hastanede kaldım annem yine hiç yanımda kalmadı. Hastaneye uğrar giderdi. Tabi bunlar oldukça eşimhep yüzüme vururdu. Haliyle annem kalmayınca kayınvalidemde hiç elini uzatmazdı bana. Herşeyle bi başıma baş etmeye çalışırdım. Kızım doğdu 30 günlükken bronşit oldu oğlum orta kulak iltahap geçirdi kızımı 4 gün hastaneye yatırdık. Annem yine kalmadı yanımda. Gel dediğimde oğlanı bana bırakın diyordu. Sanki oğlan sokakta kalacak. Ben bana yardım edecek destek olacak birine anneme ihtiyaç duyarken üstelik oğlumda hastayken o oğlu mu eve istiyordu. Benim niyetim ise annem yanımda kalsın eşim evde oğlumla kalsındı. Çünkü eşim ona aşırı düşkün ve hastayken asla onu bi yere bırakmaz kendi herkesten kat kat iyi bakar. 2 çocukla hastanede yattık eşimle. Tabi eşim yine söylendi falan yani haklı adam. Annem hiç zor günümde annelik yapmadı. Evimde tadilat oldu eve işçiler girip çıkıyordu tek kalmayım die çağırdık yine gelmedi. Kızımı hastaneye götürecektik oğlana bakacak kimse yoktu 1 saatliğine bize çağırdım gelmedi. Daha aklıma gelmeyen çok şey. Bunlar böyle birikince eşimde haliyle bilendi unutmadı. Şimdi annem elinden ameliyat oldu eşim orda çok fazla kalmamı istemiyor. Sen daha çok gençtin bişey bilmiyordun seni yalnız bıraktı zor anlarında geri çevirdi seninde. Gitmeni istemiyorum diyor. Düşününce haklı ama vicdanım kabul etmiyor. Sonuçta tek kızım başka yardim edebilecek kimse yok. Gerçi gittiğimde de her işini de yapsam hiç takdir etmez annem. 2 çocukla zor yetişiyorum ama her işi dakik yapmamı ister. Ben ne yapacam bilmiyorum bana yardımcı olun akıl verin lütfen ne yapmam lazım ?
Ilkinde yardim alamayip zorlanip 2.cocugu yapmak cesaret..Malesef beklentini azaltacaksin hatta kimseden bir sey bekleme..zor gunlerinde yaninda degilse annen sen de onun zor gunleri olunca gitme..
Cagimizda komsuluk dostluk is arkadasligi hep bencillige dönüstu fedakar anneler de azaldi sanki burda boyle cok anneli konu aciliyor ben şasiriyorum
Anne cocuk iliskisinin bebeklikten beri soguk gelismis oldugunu disundum yani benim.annem canimdan yakindir 2eli kanda olsa gelirdi cunku cocukken cok sevildim ama cocugunu ilgisiz sevgisiz buyutunce arada kan bagi disinda bir sey olmuyor galiba..

Esini dinle cok kalmani istemiyosa kalmaa. Her isinide yapma.. en fazla 2 gun kal benim cocuklarim var yuk olmayayim dersin gidersin evine ;) bazi analar bunu hakediyo maalesef..

Back
X