Annem bizimle yarışıyor

asiksanvursaza

Dayan gönlüm..
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
343
4
46
İstanbul
merhaba kzlar..yeni üyelerinizdenim ama sizinle paylaşacak çok şey var..konu annemle alakalı Arkadaslar anne babama hani nasl desem okadar düşkünümdür kii her şeyde ilk onları dşünüyorum..Ama malesef annem inanılmaz cocuksudur..Tamam güzel ama bazende cok kötü sorun şu ki annem bizle yani cocuklarıyla cok yarışır..giyim kuşam yada sohbet herşyde eş deger tutar kendine mesela ben kendime bişey aldııgmdaa illa oda alır yada para istedigimde babamdan oda ister ne bileyim mesela kendini incitmez bizim için..ben biraz fazla olgunlastım huy olark annemde bilir bnu ama benim en nefret ettigim şeyleri yaapr kac kez uyarmama tartısmamıza ragmen yapar..bazen küserim bilerek yapmasn bidaha die görseniz cocuklar gbi davranır..Anlatılması zor onun için ölürüm ben ama neden böyle bende cocuk gibi olsam keske güzel olurdu ama annem olgunlasmaz bu kesin( bilmiyorum napabilirim ki sadece dertleşmek istedim

Maalesef var öyle anneler. Ama buna kabullenmekten başka çözüm yok. Bir anne, çocuğunu , çocuğu nasıl kişilikte olursa olsun sever. Neden bir çocuk da, annesini, annesi nasıl kişilikte olursa olsun sevmesin? Annenizi, her koşulda sevin. Bana , cevap olarak seviyorum zaten diyeceksiniz. Ama ben diyeceğim ki, HAYIR..SEVin ! Yani şikayet etmeden sevin.

canım annen gençliğinde yaşayamadığı şeyleri yaşamak..almak isteyip de alamadığı şeyleri almak istiyor olabilir..ruhu gençtir canım buna neden takıldın ki..ben bunu en yakınımdan biliyorum..benim ablamında genç bir kızı var kıyafet konusunda onunla yarışır yanii...ama ben biliyorum bunu neden yaptığını..gençliğinde bazı şeyleri yaşayamadığı...içinde ukde kaldığı için..valla bence şanslısın bile bu konuda:)

Haklısın bitanem görsen neler yapıyorum onlar için asla da gocunmam gülmesi eksk olmasn yeter ama cidden fazlaca yapıyor söylüyorum kabulde ediyor aslında ama anne sonucta Allah basımdan eksk etmesin de ne yaaprsa razıyım

Dogrudur canım evet yasamadı ama mesela o alınca biz sevinirken biz alınca o eleştirir engeller bazen bzde diyoruzki ablamla ne sen bize bişi de ne bz sana.. al ama bizide engelleme baks en bu yasında sewiosu alıosun ama bz gencz 2kat dha cok istekli oluruz.. ben onun mutlu olması için herseyde anneme yer veririm öncelik o bnm içn ama bazende suyu ckıyor derler ya öyle. sanslı oldugum yan su bazı annelerde aşırı otoriter öyle olmasındansaa bu huyunu isterim tbi..

Annen kaç yaşında evlendi?
Benim bir arkadaşımın annesi de öyle..O da 17 sinde evlenmiş.İçinde kalanları yaşıyor sanırım....

sen de onunla yarış canım şaka bi yana iyi yanından bak, en azından seninle yarışıyo olsa da bi annen var. onun kıymetini bil.

Kötü bir durum. Ailemle böyle bir şey yaşamadım ama bir arkadaşımın annesinde benzer çocuksu davranışlar vardı. Sürekli ilgi görmek istiyordu, göremeyince küsüyor, görünce şımarıyordu. Küsünce de öyle şaka olarak değil yani; gidip bir saat dil döküp barışmanız gerekiyordu. O arkadaşım, özgüveni feci eksik biriydi. İnsanlarla iletişimi zayıftı. Sürekli yalnız hissediyordu.
Bence anne ve babanın, en azından çocukları kendi gücünü keşfedip, ayaklarının üstünde durana kadar, bu derece duygusal baskılardan, zayıflık belirtilerinden uzak durması gerekiyor. Çünkü ebeveynlerimiz, hayata karşı kalkanımız gibi... Güven içinde büyümemiz için o kalkanın gücünü hissetmeye ihtiyacımız var.
İçinde bulunduğunuz duruma iyi tarafından bakmaktan başka çareniz yok gibi geldi bana. O iyi tarafta; bir gün anne olursanız, çocuğunuza karşı nasıl bir tavır sergilemeniz ile ilgili...

benim annem de kısmen öyle alışveriş yaptıgımda aldığım giysileri ilk annemin üstünde görüyorum olmadı ben şişmanlıcam artık kıyafetlerimiz uyuşmasın diye şaka bir yana annem de çocuk ruhlu ben daha olgunumdur annemden,tuhaf geliyor biz annelerimizin bizi yönlendirmesini uygun görüyoruz ama napalım yapcak bir şey yok sanırım annelik yapma sırası bize geldi bu vakitten sonra

Şu yukarıdaki ifadeleriniz beni bir anne olarak çok rahatsız etti..
Sizin için kendini incitmek zorunda değil tabii ki, herkesin ayrı bir hayatı ve şahsiyeti var..
Anneniz çocuk gibi olabilir, onu eleştirmek size düşmez.
Aldığı kıyafetleri veya kocasından aldığı parayı eleştirmek ne demek, ne cürret ?
Kusura bakmayın, ama ben karşımda fazla sevilmiş bir kız çocuğunun abartılı şımarıklığını görüyorum..

Konu içeriği nedeniyle "Kendi ailesiyle ilgili sorun yaşayanlar"başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

Bunda garip olan ne var ki?
Kadının zevki belki gençlerinkine uyuyordur,babanızdan para istemeyecek de kimden isteyecek Allah aşkına!
Bir arkadaşın dediği gibi gençliğinde yapamadıklarını şimdi yaşamak istiyordur.

Benim hem akrabam hem arkadaşım olan çok sevdiğim bir bayan var.
Kızı var 20 yaşının üzerinde, üniversitede öğrenci, son sınıfta.
Bu arkadaşım eşinden ayrı, tek başına büyüttü kızını. Bir dediğini, iki etmedi. Maddi anlamda refah içinde büyüttü, kız buna alıştı. Bırakın teşekkürü, takdiri, annesinin bir vazifesi olarak görüyor yapılanları.

Arkadaşım bu sene arkadaşlarıyla tatile gidecek diye, kızı burnundan getirdi.
Bahanesi de "Benim dersanem, yaz okulum için dünyanın parası gerekiyor, kendisi tatile gideceğine, beni göndersin tatile.."..

Hani o "anne" ya.. Yani peygamber gibi, ermiş gibi bişey olmak zorunda. Onun istekleri, beklentileri olamaz.. Tatil istemez, acıkmaz, susamaz.. Öyle bir valık anne. Kendini evlatlarına adayan, kendini hiçe sayan.. Hasbinallah..

Bazışeyleri yasamak lazım anlamak için ve siz anne tarafınızla bakmıssınız olaya..Bidefa şöle bişi var annem için ölrüm edm kac kez demekki onu cokcok sewiyorum iyi deil kötü taraftan baktıysanız olaya bunları yazmanız kacınılmaz zaten.. ben cevremdeki annelerin kızları mutlu olsun diye cırpındıklarını gördkce annemin birgün bzm için böle şeler yapmadıgını anladım ondan yazdım dedkleriinizi ve annem giyindikce bişiler aldıkca sevinen ben, annem ben bişi alınca begensedee neden aldın tavrını anlayamıorum hiç sonucta ben bir genc kızım isteklerim dhaa farklı ortamımda nyse uzatmıcam size katılmıyorum iyi gnler

Bakın ama ben yazdıklarımda sürekli annem bişiler aldıgında seviniyorum yada para maaddi manevi her konuda tabiki benden öndedir ne demek yani öle olmalıda... ben diyorumki o alsın etsin sevinsin gencliginde yasamadklarını yasasın evet güzell deli dolu olsun cok diiktatör olcanaa ama benim sorunum su kendi yaparken bize her gün herseyde müdahale etmesin karsılastırmasn diorum..sonucta bi annenin zevki ayrıdır bi gencinde. hersey bir tutulamazki her zaman yai hep onun istegini alıyorum kırmamak için ama söylemiotrum üzülmesin die brda paylasıyım akıl bilgi alıyım dedm pşman oldm saolun

yazdıklarınızı okuyunca anacaığımın meşhur lafı aklıma geldi... "rahat batıyor sana"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…