Annem çok değişti artıkk !!

Okullar açılınca üniversite sınavını bahane et, okul kurslar etütler derken zamanın olmasın, eve gelince de test falan çözeceksin zaten, sana hala iş yaptırmaya kalkarsa da siz benim okul hayatıma mı neden olacaksınız diye isyan edersin yapmazsın iş falanda olur biter.

Zaten yaptırıcağını sanmıyorum. Ama asla burda okumam. Gider sehır dısında okurum. İnşallah Allah nasıp ederde gideriim burdan. Ki kazanacagımı da sanmıyor. Kendısı ilkokul mezunu. Benımle bırlıkte üniversite okuyacakmıs. Benden önce kazanacakmış nasıl olacaksa. Ben senın rakıbın olacağım diyor kadın. Senden once bitiriceğim görüceksin diyor. Sinir ediyor benii.

Allah Allah, yani açıktan okusun okumaya devam etmek tabiki çok güzel birşey yaşı kaç olur olsun insanın ama kızıyla rekabet edip senin motivasyonunu düşürmeye çalışması, senin önüne geçmeye çalışması cidden ilginç bir davranışmış. İnşallah istediğin gibi il dışı kazanırsın zaten öyle daha eğlenceli oluyor üniversite hayatı, uzakta olunca da böyle davranamaz sana merak etme.

Bak canım bu sene senin için önemli geleceğini inşa edecek olan sınava gireceksin. İnsanlar üniversite sınavına kaç yıl önceden başladı çalışmaya senin 8 ayın kalmış sürekli çalışıyor olman gerekirken bunları her gün her gün yapmamalısın bence. Üniversite sınavı şu an her şeyden önemli. Üniversiteyi kazanırsın, o zaman evin her işini yaparsın o ayrı ama bu sınavı kazanmadan bütün yükün sende olması mantıklı değil

Zaten açıktan okuyor. Ve pek basarılı değil :/ Evet hep benımle rekabet içinde.. Toplum içinde rezil ediyor. Küçük düşürüyor. Cook üzülüyorum. Ama bu unıversıte için herseyi yapıcam. Sağır kurbaga hıkayesi gibi duymamazlıktan gelicem. Allah sabıır versin bana :) tesekkur ederim bu arada söyledikleriniz için..

Bence de öyle ama ne yapabilirim ki. Laf bile söyletmıyor. Çok inatcı ve aksi. Baskası olsa gercekten dayanamaz. Ama ben sabrediyorum. Hayalım psikolog olmak. Ama annem bende psikoloji bırakmadı

Bence de öyle ama ne yapabilirim ki. Laf bile söyletmıyor. Çok inatcı ve aksi. Baskası olsa gercekten dayanamaz. Ama ben sabrediyorum. Hayalım psikolog olmak. Ama annem bende psikoloji bırakmadı
Evinizin yanında kütüphane falan varsa oraya git kendini kapat 4 5 saat çalış orada bence. Hiç bir şey senin geleceğinden önemli değil hele ki sınavına bu kadar az kalmışken bunu yapmalısın ileride pişman olmaman adına.

Annenin adına mutlu ol, ne güzel kendine bakıyor kendi ayakları üzerinde duruyor. Diğer konu içinde sakince konuşmayı deneyebilirsin. Anneleri üzmeyin kızlar. Annemsiz kaçıncı yaşıma girdim ben, yeri dolmuyor. Keşke şimdi yanımda olsa ne isterse yapsam, hiç ses etmem...

Annenle bir süre konuşma bence ders olsun, böyle bi insanın aklı başına nasıl gelir bilmiyorum. Konuşma, laf etsin abuk subuk konuşsun rezil etmeye devam etsin, hiç tepki bile verme, ne mimik ne birşey. Sadece derslerine odaklan, dersine çalış sınavına hazırlan. Kendine bi ders programı oluştur ve programa uy, programdaki dersle bulaşık çakıyorsa asla bulaşığa girme, bırak biriksin mutfakta. Üniversiteyi de kesinlikle şehirdışında oku. Kesinlikle. Kaç uzaklaş. Hedefine odaklan ve orayı kazan, uzaklaş buralardan. Yada anneni korkut, çünkü gerçekten aklı başından gitmiş, intihar süsü verip birşeyler yap, intihar mektubu yaz ve mektuptada annene hitap ederek bu saçmalıklardan dolayı canına tak ettiğini yaz ve bikaçgün ortadan kaybol ne bileyim, sonra da eve geri gel.

Az kaldı. Okullar acıldıgında rahat edicem. Kendime zaman ayırmaya çalışıyorum. Oldugu kadar ders yapıyorum. Ama annemın cenesini de dinlememeye calışıyorum. Yere tel toka atıyor işe gitmeden once ve geldiğinde o toka yerdeyse agzına gelenı verıyor. Benı böyle test edıyor kendısı. Sırf yerdeki tokayı almadım dıye demediğini bırakmadı. Kendısı atmı meger benı denemek için. Gerisini siz düşünün.

Seni anlıyorum. Çok üzüldüm senın adına ama.. Anne sevgisi çook görmuyorum ben. Aile sevgisi yok bende. Sankı uvey evlat muamelesi görüyorum. Tabiiki herseyı alıyolar. Imkan saglıyolar ona lafım yok ama öyle bi sevgi saygıda görmuyorum acıkcası

Çook fazla olmadı mı yanii ? Öyle yapsam benı hiç yalnız bırakmazlar. Üniversite hayallerimde suya düşer

Üzüldüm gerçekten. Bizim yurtta bir temizlikçi abla vardı biz çalışırken etrafımızı silip süpürürdü " ben yerdeki silgi tozlarını silmekten zevk alıyorum" derdi. Biz de niye diye sorunca " Kızım da bu sene üniversite sınavına girecek onun silgi tozlarını da böyle siliyorum mutlu oluyorum ders çalışıyor diye" demişti. Aradaki fark...

Teyzemde öyle kızı için.. Ben bunları annemden görmuyorum.. Bence bazı ınsanlar cok sanslı. Arkadaslarıma bakıyorum. Yedikleri önunde yemedikleri arkasında. Bı ısın ucundann da tutmuyolar. Annesi peşinde pervane ama kıymet bılmıyorlar. Hersey bi dengesiz şu hayatta.

Canım allah yardımcın olsun, inşallah her şey istediğin gibi olur rabbim mükafatını altın tepside sunar sana. Dua et, okulun başlayınca da sıkı bir çalışma temposuna gir.

Teyzenden yardım iste o halde, annenle ciddi bir konuşma yapsınlar artık. Teyzene içini dök, buraya yazdığın herşeyi anlat.

Canım allah yardımcın olsun, inşallah her şey istediğin gibi olur rabbim mükafatını altın tepside sunar sana. Dua et, okulun başlayınca da sıkı bir çalışma temposuna gir.
Teşekkür ederimm. Allah bana sabır onlara da akıl fikir versin. Allah büyükk :)) bool bool dua ediyorum. Sıkı sıkı da çalışıcam. Çook tesekur ederım tekrardan

Teyzenden yardım iste o halde, annenle ciddi bir konuşma yapsınlar artık. Teyzene içini dök, buraya yazdığın herşeyi anlat.
Teyzem bizzat şahit oluyor zaten. O da anneme kızıyor ama annem laftan anlamıyor ki. Bi keresinde teyzem bızdeydı. Bende o gun işten gücten yoruldum. Yatagıma gectım. Balkonda oturuyorlardı annem ile teyzem. Bende yatıyım zaten bulaşıkda yok dedim. Az bısey varmıs farektmedim. O gun babam odaya geldi küfretti. Üzerime yürüdü. Koskoca kadını mı çalıştırıyosun dıye. Bu kacıncı oldu. Hep böyle yapıyo. Dayanamıyorum. Ağladım bu sferr annem teyzeme dıkkat cekmeye calışıyor ılgılenme dedi. Yahuu ben cocuk muyumm ?

Kız kardeşiniz kendi yaptın kahvaltısını odasını kendısı toplasın
Yükünüz birazda olsa azalır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…