Annem çok değişti artıkk !!

Teyzem bizzat şahit oluyor zaten. O da anneme kızıyor ama annem laftan anlamıyor ki. Bi keresinde teyzem bızdeydı. Bende o gun işten gücten yoruldum. Yatagıma gectım. Balkonda oturuyorlardı annem ile teyzem. Bende yatıyım zaten bulaşıkda yok dedim. Az bısey varmıs farektmedim. O gun babam odaya geldi küfretti. Üzerime yürüdü. Koskoca kadını mı çalıştırıyosun dıye. Bu kacıncı oldu. Hep böyle yapıyo. Dayanamıyorum. Ağladım bu sferr annem teyzeme dıkkat cekmeye calışıyor ılgılenme dedi. Yahuu ben cocuk muyumm ?
Annen niye birdenbire bu şekilde bir değişim yaşadı? Bugün kadar hep eve kapanan biri miydi?

Onu gectim. 5 yasındakı kardesımın sorumluluga bende.

aynı durumdayız ondan dedim tek fark benden annem oyle cok sey beklemıyor.
Ki annem 12 saat boyunca baya yorucu işte çalışıyor.
bende 5 yasındakı kardesimin sorumlulugunu alıyorum
ayrıca 15 yasında erkek kardesım var
Benimki diyor kardeslerine göz kulak ol yemeğini suyumu ver- bulaşıkları topla-aradada çamaşır oluyor onları asıyorum.

aynı durumdayız ondan dedim tek fark benden annem oyle cok sey beklemıyor.
Ki annem 12 saat boyunca baya yorucu işte çalışıyor.
bende 5 yasındakı kardesimin sorumlulugunu alıyorum
ayrıca 15 yasında erkek kardesım var
Benimki diyor kardeslerine göz kulak ol yemeğini suyumu ver- bulaşıkları topla-aradada çamaşır oluyor onları asıyorum.
Senın annen belki anlayıs gösterıyordur. Benımkısı öyle değil. Emrivaki yapıyor. Sert bi dille söyluyo. İstediklerini yapsam bıle mutlaka sudan bı sebepten laf söyluyo. Yorucu bı iş yapmıyo. Hemde 9 saat çalışıyo

Hayır eve kapanan birisi değildi. Sadece çalışmayı cok istiyodu. Hayalleri vardı. Şimdi gercekleşti. Bu seferde fazlasını ıstıyor.
Tamam çalışsın çalışsın da çok abartmasın sana da yazık. Senin son senen olduğunu, üniversiteyi ilk yılında kazanmak istediğini belirtecek bir konuşma yapsan tekrardan. Üniversiteyi kazanınca zaten yazları ev işlerini yaparsın hele de istediğin bölümü kazanırsan güle oynaya yaparsın ev işlerini bunu anlatsan.

Ya bir anda güveni gelmiş çalışmaya başlayınca güzel ama abartı olmuş
ben üzüldüm sana ya ne yapılır hic te bilemedim
Oturup düzgünce konuş olmazsa sen de biraz çek elini islerden anlasinlar

Annen çalışıyor sen şuan evdesin. Tatil zamanı işleri senin yapman adil bence.
Tamam öyle ama mutfaga girmıyor bile. Hiçbirseye el atmıyor. Bu adil değil bence. Bende okula gidiyorum diyim o zaman. ? Ee ben okulda o işte kim yapıcak o işleri. Sabah 8 de giidip oglen 5 te geliyor. Gun boyu zaman öldürüyor. İşi hafif. Bana sabah 8 de nasıl yemek yapayım diyor. Ogleden sonra yapabilir. Ama işine gelmıyor. Onceden gece 12 de yemek yaptıgını bılıyorum. Şimdi çook değişti.

Ya bir anda güveni gelmiş çalışmaya başlayınca güzel ama abartı olmuş
ben üzüldüm sana ya ne yapılır hic te bilemedim
Oturup düzgünce konuş olmazsa sen de biraz çek elini islerden anlasinlar
O zaman da babama söyluyor. Saga sola şikayet ediyor. Baskı kuruyolar üstümde

Ben 8 ay sonra unıversıte sınavına giricem. Böyle mi giricem sınavaa ? Çook gerginiim. Okullar açıldıgında da umarım böyle olmaz :KK12:
Bak canım senın yasını kımse dıkkate almadı ama sen yasına gore fazla sorumluluk almısşsın bence de.okuluna sınavlarına konsantre ol o uyuyorsa sende ders calıs sımdı senın vazıfen okumak ev deyıl zaten evlendıkden sonra ev de senın vazıfen olucak.evın ısını bıraz bosla sen yapmasan bırısı yapacak dımı?:KK62:Baskı yapılırsa da okuyorum de.kıtapı bırakma.bol şanslar

Tamam çalışsın çalışsın da çok abartmasın sana da yazık. Senin son senen olduğunu, üniversiteyi ilk yılında kazanmak istediğini belirtecek bir konuşma yapsan tekrardan. Üniversiteyi kazanınca zaten yazları ev işlerini yaparsın hele de istediğin bölümü kazanırsan güle oynaya yaparsın ev işlerini bunu anlatsan.
Üniversite konusunu açtıgımda hiç boşuna hayal kurmaz kazanamazsın diyo.

Ben anormal bir şey göremedim insan içine çıkıyor tabi kendine bakacak ne var bunda

onun adına mutlu olman lazım
Merhabaa kızlar
19 yasındayım. Ben annemden bahsetmek istiyorum. Kendisi son zamanlarda cook ama cok değişti. 45 yasında kendisi. Ve çalışma hayatına baslayalı 2 yıl olucak. Ama bu 2 yılda havasından geçilmiyor. Masa basında çalışıyor. Ve işe girdiğinden beri hep yenı kıyafetler, yenı aksesuarlar almaya başladı. Makyaj yapmayan birisi şimdi boyanıp boyanıp gidiyo işe. Azla yetınmeyı de bilmiyor. Gözü hep yükseklerde. Ben tatilde oldugum için tüm gün evdeyim. Evin tüm işlerini bana yıkıyor. Yemek yap temizlik yap ! Kendısı mutfaga bile girmıyor. Laf söyleyemıyorum en ufak bısey de alınıp tavır yapıyor. Bulaşık biriktiğinde yalandan hemen uyumus gıbı yapıyor. Ben ortalıgı toparlayınca kalkıyor. Tamam yoruluyo olabilir diyeceksiniz ama yaptıgı işi bizzat gördüm hiç yorucu değiil. Aldırgı paraya göre.. Ama doyumsuz hep. Bana hızmetcı muamelesi yapıyo. İşten geldiğinde ayakkabasını cıkarır cıkarmaz başlıyor söylenmeye. Ben artık dayanamıyorum. Herseye bı bahane buluyo. Biran önce okul açılsın istiyorum. Önceden böyle değildi. Cok değişti. Ben artık ne yapacagımı nasıl davranacagımı bılmıyorum. Akıl verin lütfeen :KK43::110:

Tatlım annenin yaptığını ben doğru bulmuyorum annelik fedakarlık demektir çok fazla olmasada evin işine el atması benim annemde calisir di beni resmen ablam büyüttü ama yine el atardı annem belliki biraz acımasız davraniyor buda biraz yapı meselesi aslında belkide senin bu durumdan çok rahatsız olduğunun farkında degildir.ağır geldigi yerde birak bazi isleri duymamazliktan gel herkesi.önce okulların acilmasini bekle az birsey kaldı zaten yine devam ederse konuşmaya çalış oda olmazsa sabretmezdi çalış çok güzel bir yaştasın 20 den sonra bir çok şey değişir insanın hayatında bir kaç seneye belki hayatına biri girer evlenir sin sonuçta üniversite yaşına gelmiss in küçük değilsin 20 li yaşlar önemli seçimlerin yapıldığı yaşlardır bir kaç seneye bu sıkıntı biter nasılsa kafaya takıp üzme kendini derslerine odaklan he sakin bu sıkıntıdan kurtulayım diye hemen evlilik peşine düşme çünkü evliliğin dönüşü yok olsada sonuçları ağır oluyor sana getirileri ni düşün bu kadar evi çekip çeviren kızlara evlendik lerinde ev işi yemek çerez yemek gibi kolay geliyor daha donanımlı olursun evlendiginde anlarsın ne demek istediğimi

Bak canım senın yasını kımse dıkkate almadı ama sen yasına gore fazla sorumluluk almısşsın bence de.okuluna sınavlarına konsantre ol o uyuyorsa sende ders calıs sımdı senın vazıfen okumak ev deyıl zaten evlendıkden sonra ev de senın vazıfen olucak.evın ısını bıraz bosla sen yapmasan bırısı yapacak dımı?:KK62:Baskı yapılırsa da okuyorum de.kıtapı bırakma.bol şanslar
Sen yapacaksın bu işleri. Başka kım yapacak dıyor. Ben yetışemıyorum artık. Ders çalışmak bıle gelmıyor içimden. Bi fırsat vermıyor ki.

Sen yapacaksın bu işleri. Başka kım yapacak dıyor. Ben yetışemıyorum artık. Ders çalışmak bıle gelmıyor içimden. Bi fırsat vermıyor ki.
Ya anne ve babalar cocukları için çalışır bu kadın senı nıye boyle bunaltıyor kı.Anne tamam anlıyorum ama unıversıte çağında bır kızın elınden tutulur.yapma kızım bos ver oku sen ben senden yanayım.okumazsan evlendıkden sonra da kocandan aynı muameleyı gorursun.oku ayaklarının ustunde dur ve saygı goren kadın ol.bulasık yemek omurr boyu bıtmez sen benı dınle.

Yok boyle bısey yaaa.bak butun aıleyı karsına al ve derdını anlat bence bu senı yıpratır.Her seyı acık acık soyle

Tatlım annenin yaptığını ben doğru bulmuyorum annelik fedakarlık demektir çok fazla olmasada evin işine el atması benim annemde calisir di beni resmen ablam büyüttü ama yine el atardı annem belliki biraz acımasız davraniyor buda biraz yapı meselesi aslında belkide senin bu durumdan çok rahatsız olduğunun farkında degildir.ağır geldigi yerde birak bazi isleri duymamazliktan gel herkesi.önce okulların acilmasini bekle az birsey kaldı zaten yine devam ederse konuşmaya çalış oda olmazsa sabretmezdi çalış çok güzel bir yaştasın 20 den sonra bir çok şey değişir insanın hayatında bir kaç seneye belki hayatına biri girer evlenir sin sonuçta üniversite yaşına gelmiss in küçük değilsin 20 li yaşlar önemli seçimlerin yapıldığı yaşlardır bir kaç seneye bu sıkıntı biter nasılsa kafaya takıp üzme kendini derslerine odaklan he sakin bu sıkıntıdan kurtulayım diye hemen evlilik peşine düşme çünkü evliliğin dönüşü yok olsada sonuçları ağır oluyor sana getirileri ni düşün bu kadar evi çekip çeviren kızlara evlendik lerinde ev işi yemek çerez yemek gibi kolay geliyor daha donanımlı olursun evlendiginde anlarsın ne demek istediğimi
Valla sabırlı olmaya çalışıyorum. Duymamazlıktan calışıyorum. 2 yıllık bi ilşlkim var. Erkek arkadasım destek oluyor bana. Kazanırsam onun yanına gitmeyı dusunuyorum. O bana cok destek oluyo sağolsun. O cok yardımcı oluyor. Üniversite konusunda, dersler konusunda.. Insallah guzl gunler görücem. :) evlilik peşine dükmek gibi bi derdim yok. Psikolog olucam inşş sevgilimde muhendıs. İşimizi kurup oyle evlenıcez okul bittiğinde.. Hayalim bunlar. O gunler cabuk gelir inşş :))

Back
X