Annem çok değişti artıkk !!

Iyi de arkadaşım annesi kendi hayatını yaşarken evladının hayatını düşünmeli evdeki sorumluluklar evlat tan önce annenin görevi yardimci olmasi farklı evin tüm işinin omuzlarında olmasi farklı. Düşünceli bir anne olsa kızının geleceğini düşünür ev temizliğimi önemli çocuğunun yarinlarimi .öğrenci olmak bukadar basit değil sürekli sınava hazırlanan çalış çalış olmaz böyle annelere herzaman saygimız var ama evladını dünyaya getirdiyse onun geleceğini düşünmek zorunda en azından ona ders çalışacak zamanı bırakmak zorunda.herkesi tasiyabilecegi bir yük vardır fazlasını kaldıramaz insan benim kızım olsa kendi odasını toplasin yeter derdim belki yaz tatillerinde bazen öğrenmesi için yemek yaptırabilirdim ama fazlası okuyan bir genç için abartı annelik kendinden önce evladını düşünmektir bazen alıp karşına dertlesmektir doğurmakla bitmiyor neyazikki annelik

konu sahibi yaz tatilinde annesi oyüzden rahat davranıyordur.zaten gidecek okul açılına bence ne yapsa şimdi kar kadıncağıza.birde hamilesiniz şimdi böle düşünüyorsunuz.zamn geçince yıllar yıllar sonra bu düşüncelerinizin yerinde yeller esecek örnek ben.

konu sahibi yaz tatilinde annesi oyüzden rahat davranıyordur.zaten gidecek okul açılına bence ne yapsa şimdi kar kadıncağıza.birde hamilesiniz şimdi böle düşünüyorsunuz.zamn geçince yıllar yıllar sonra bu düşüncelerinizin yerinde yeller esecek örnek ben.
Yaz tatilinde oldugum icin boyle davrandigini nerden biliyosun. Annem hep boyleydi. Tatilde iyice costu.

bende 30 yaşımdan sonra öğrendim.farketmez. evlenince bir de evli versiyonunun felaket olacağını düşünüyorsan uzak bir yere taşın.

Konuyu başından beri takip ediyorum, 'gıcıklığına üniversiteye göndermemesinden korkuyorum' demişsin, eğer bu kadar da haddini aşarsa önceden dediğim gibi anneannenlere sığın, yada buraya tekrar konu aç, bizler sana maddi ve manevi yardımda bulunabiliriz, resmi işlerde (ünv.ye kayıt vb.) her konuda, ben de bir öğrenciyim ama seneye maddi olarak bi imkanım da olursa sana yardım ederim, maddi konularda annene bulaşma, çünkü gerçekten burnu havada, mutlaka buraya yaz.

Güzel arkadaşım bunlar değişecek fikirler değil hamile olmam neyi değiştirir benim ablam da evi çekip çevirir di ama annem işten gelir çocuğum sen dinlen derdi bulaşığı yıkardi acımasız hiç davranmadi çalışıp yoruluyo dur anlıyorum ama hepimiz çalıştık ben bir anne olarak evladima bukadar acımasız davranmam yaz tatilinde dinlenmek onunda hakkı zaten en güzel yaşları bir anne bu konuda esnek olmalı bence ben kendi adıma cocugumun benim fazifelerimi üstlenmesi ni beklemem ki bende onun vazifeleri ni üstlenemem bazen Yardımlaşma olur buna karşı değilim ama sürekli olmasına karşıyım ben bunları söylüyorsam bu konuda örneklere rastladığım içindir. Bir arkadaşım evin büyük kızı olduğu için annesinden çok baskı gördü okuyan kız okulu bıraktı sürekli azarlanmalar yüzünden psikolojisi bozuldu sonra intihar etti vs daha çok çok fazlası tabiki herkes bu hataya düşmeme li ama demek istediğim kimsenin kaldirabileceginden fazla yük tasiyamayacagi anne çocuklarıyla arkadaş gibi olmalı kızcagizin anlatımın a göre dinlemiyorlar bile bumu annelik yani yapmayın lütfen onu doğurduysam her daim destekçisi olurum kostekcisi değil. Bu benim şahsi fikrim bir evladım var ikincisinde yolda inş allah izin verirse hep adil davranıcam bu konuda zaten çok hassas ım evladima zorla birsey yedirilmesine ısrar edilmesine bile müsade etmem onunda hakları var çocuk diye küçümseme ye hakkım yok dünyaya gelmek onun tercihi olmadığına göre anne baba biraz kendine çeki düzen vermeli.evin işi bukadar önemliyse niye okutuyorlarki ev kızı olsun okumasın ozaman kıza ders çalışacak dinlenecek imkan tanınmıyor sa nasıl okuyabilir...Bazı anneler anneligi yaşamak için değil yasladigimda Bakanım olsun Evimin hizmetini yapsın diye doguruyprlar neyazikki çünkü etrafimdaki var bu mantık insanlar elbette yasliliginda destek olmalı evlat ama bu hesaplarla çocuk yapılmaz ben ona annelik yapabilirmiyım ona ne verebilir diye düşünmek lazım once ona göre çocuk yapmak lazım. Yaz tatilinde olsa ne farkeder bir anne için evladının okulu için dinlenmesi hazırlanması daha önemli olmasi gerekmez mi yada evde işdağılımı yapması.

Son düzenleme:
Konuyu başından beri takip ediyorum, 'gıcıklığına üniversiteye göndermemesinden korkuyorum' demişsin, eğer bu kadar da haddini aşarsa önceden dediğim gibi anneannenlere sığın, yada buraya tekrar konu aç, bizler sana maddi ve manevi yardımda bulunabiliriz, resmi işlerde (ünv.ye kayıt vb.) her konuda, ben de bir öğrenciyim ama seneye maddi olarak bi imkanım da olursa sana yardım ederim, maddi konularda annene bulaşma, çünkü gerçekten burnu havada, mutlaka buraya yaz.
Çook çoookk tesekkur ederim. Düşünmeniz yeter. Benım aklımda öyle bi düşünce var. Umarım sadece düşünce olarak kalır. Ve tum ımkanı sağlar bana. Bende hayallerime kavusurum. Çunku tek kaçısım üniversitee.. Kazandıgımda bunu sizlerle paylaşacagımm. İlgilenen zaman ayıran herkes için tesekkur ederım. Birgün psikolog oldugumda bende sizleri zevkle dinleyeceğim. :KK15:

kadınlar genelde 40 lı yaşlarında gençkızlık dönemlerine özlem duyduğundan genç takılmaya çalışıyolar gözlemlerime göre,,bence bu sendrom çok fazla kişide var. okulun açılır yakında azıcık sabret canım benim ..hep durağan hayattan sosyal hayata iş hayatına geçince ego yapmış olabilir idare ediver geçicektir annelerde zaman zaman idare edilmeye ihtiyaç duyarlar :)

kadınlar genelde 40 lı yaşlarında gençkızlık dönemlerine özlem duyduğundan genç takılmaya çalışıyolar gözlemlerime göre,,bence bu sendrom çok fazla kişide var. okulun açılır yakında azıcık sabret canım benim ..hep durağan hayattan sosyal hayata iş hayatına geçince ego yapmış olabilir idare ediver geçicektir annelerde zaman zaman idare edilmeye ihtiyaç duyarlar :)
Ama sürekli ben alttan alamam kii. 12 yasımdan bu yana hep ben alttan alıyorum

Bu nedir anlayamadım.

Senin ders çalışman gerek ne bulaşığı?

Dersten vakit kaybetmeyeyim diye annem bana sofraya tabak bile koydurmazdı sınava hazırlanırken.

Genelde üniye giden genç kızlarımız ev işi sevmez genelde gezmeyi,tozmayı bol,bol para harcamayı severler , sorumluluk zaten hiç üstlerine almayıda sevmezler ama bunlar nasıl birey olacak yarın iş hayatında verilen görevleri sorunsuz ve tam yapacak , evlilik hayatı nasıl olacak böyle sorumsuz bireylerin , şlmdiden anneni şikayet ediyorsun yarın iş hayatında çok arızalı tipler nasıl baş edeceksiniz ,merak ediyorum?

Valla ben evde bir kap yemek yapmadim. Üniversitede de annem eve gitsem tatillerde önüme tepsi koydu. Simdi evliyim cocugum var. Aynini onlara yapiyorum. Anne olmak o kadar kutsal birsey ki, para ve mevkiyle kiyaslanamz bile. Ama Konu sahibinin annesi kizindan yardim isteyebilir, onu asagilayamaz. Ya cocuk yapmayacakti ya da isi birakacakti. Cocuk büyüsün de bana baksin hizmet etsin diye yapilan birsey degil.
Hepimiz geciyoruz o yollardan ama ben anneyim ben gün yüzü görecegim diye cocuk da ezilmez ama. Varsa yoksa sucu genc kizda bulmussunuz. Zaten bu kiz büyüyüp koca cocuk derdi cekecek.

Kız 19 yaşında ailenin paraya ihtiyacı varsa kadın tabiki çalışacak geçim zor ne var sanki çocuk küçük olunca masrafta küçük oluyor ama büyüyünce öyle olmuyor,
Valla ben evde bir kap yemek yapmadim. Üniversitede de annem eve gitsem tatillerde önüme tepsi koydu. Simdi evliyim cocugum var. Aynini onlara yapiyorum. Anne olmak o kadar kutsal birsey ki, para ve mevkiyle kiyaslanamz bile. Ama Konu sahibinin annesi kizindan yardim isteyebilir, onu asagilayamaz. Ya cocuk yapmayacakti ya da isi birakacakti. Cocuk büyüsün de bana baksin hizmet etsin diye yapilan birsey degil.
Hepimiz geciyoruz o yollardan ama ben anneyim ben gün yüzü görecegim diye cocuk da ezilmez ama. Varsa yoksa sucu genc kizda bulmussunuz. Zaten bu kiz büyüyüp koca cocuk derdi cekecek.

Ne alakası var yalvarmakla. Tatlı dille söylemek başkaa. Yüksek sesle emir vermek başkaa .
O senin annen ya sanki işte kimin için çalışıyo okul açılsa diye dua ediyosun işten kaçmak için. Benim annemde bana emir verir gibi konuşur hatta direk söyler gel evi bi temizle der bende tamam tontişim derim. Ayrıca tembihlerim ben gelene kadar sakın iş yapıp yorulma ben yaparım birde sana pasta yaparım beş çayı içeriz derim. Mesela bayramdan önce anneme gidip annemin evini temizliycem çünkü o benim biricik ANNEM. onun üzülmesine hiç dayanamam ona gelen hastalık bana gelsin. Annemi üzdümmü diye oturup ağlarım ben. Daha bir gün bile senin gibi rica etse demedim. Sende tutmuşsun tatlı dille söylese diyosun yazık o kadın annen ya ANNEN. yabancı biri değil. Annen adına çok üzüldüm senin gibi bir evladı olduğu için

Merhabaa kızlar
19 yasındayım. Ben annemden bahsetmek istiyorum. Kendisi son zamanlarda cook ama cok değişti. 45 yasında kendisi. Ve çalışma hayatına baslayalı 2 yıl olucak. Ama bu 2 yılda havasından geçilmiyor. Masa basında çalışıyor. Ve işe girdiğinden beri hep yenı kıyafetler, yenı aksesuarlar almaya başladı. Makyaj yapmayan birisi şimdi boyanıp boyanıp gidiyo işe. Azla yetınmeyı de bilmiyor. Gözü hep yükseklerde. Ben tatilde oldugum için tüm gün evdeyim. Evin tüm işlerini bana yıkıyor. Yemek yap temizlik yap ! Kendısı mutfaga bile girmıyor. Laf söyleyemıyorum en ufak bısey de alınıp tavır yapıyor. Bulaşık biriktiğinde yalandan hemen uyumus gıbı yapıyor. Ben ortalıgı toparlayınca kalkıyor. Tamam yoruluyo olabilir diyeceksiniz ama yaptıgı işi bizzat gördüm hiç yorucu değiil. Aldırgı paraya göre.. Ama doyumsuz hep. Bana hızmetcı muamelesi yapıyo. İşten geldiğinde ayakkabasını cıkarır cıkarmaz başlıyor söylenmeye. Ben artık dayanamıyorum. Herseye bı bahane buluyo. Biran önce okul açılsın istiyorum. Önceden böyle değildi. Cok değişti. Ben artık ne yapacagımı nasıl davranacagımı bılmıyorum. Akıl verin lütfeen :KK43::110:

Allah başka dert vermesin . Maşallah 19 yaşında 45 yaşşındaki kadıının eleştirmediğin yönü kalmamış . Ayrıca süslenmesi güzel niye buna taktın ki süslensin püslensin özensiz mi gitsin işe kadıncağız . Ne güzel kendine bakmak güzel görmek istiyor demekki kendini . işe gelincee okul başlayınca kurtulursun bence bişey olmaz . Evli bayanlar hem işe gidiyor hem bebek bakıyor hem de ev işi yapıyorlar akşam bi de eve gelince yemek yapıyorlar .

Back
X