Annem çok değişti artıkk !!

bende anormal birşey göremedim tam tersi sevinmelisin.
o senin için çalışıyor buna emin ol sne neden böyle çocuk gibi şikayet ediyorsun ki?
tabi kendine bakacak, benim babannem 76 yaşında haftada 3 gün kuaförden çıkmaz.. kıskanma bence anneni tatlım :)
ibret al, sende başarılı bir kadın ol şekerim
Oldu tesekkurler

O işler öyle olmuyor işte yorumlarınıza şaşırıp kaldım ya ne güzel işte giyinsin süslensin? Ne demek bu ? Kız sınava hazırlanacak ama tek başına yemek - ev derdinde böyle bir dünya yok yani. Süslenmeye hali vakti olanın en azından akşam eve geldikten sonra yenilen yemeği toplamaya da hali olur yani. Ben çok ezildim evimde hala da öyle ama sen ezdirme kendini kız çocuğu olmak demek köle olduğumuz anlamına gelmiyor.
Kesinliklee öylee. Bana incelikle söylese yaparım. Ama bana öyle emrivaki yapması. Benı bilerek sinirlendirmesi hiç hoş değil

birden yazın öyküsü dizisinde umutun annesi gözümde canlandı.

çok anormal geldi bana açıkcası.
herkes gibi anneni savunmayı düşünmüyorum.

yardım ayrı,tüm yükü sırtına vurmak ayrı.

ben de anneyim ama aynı zamanda genç kız da oldum.

bir annenin çalışıyorum diye her işi kızına yüklemesi tembellik sadece.

iş hayatına girmenin havasıyla ayakları yerden kesilmiş.
tamam yıllarca kendi istediği gibi yaşamamış olabilir,pek sanmıyrum ama en azından hayallerine kavuşmuş diyelim.

bunun neticesi hayata haırlanan kızını küçümsemek olmamalı.
madem güçlü bir anne ,çocuklarının hayata güçlü başlamaları için destek olmalı.

sorumluluklarımızla,keyfiyetimizin arasındaki sınırı bilmeliyiz.

hafta sonu toptan bir gün kızlarıyla temizlik yapabilir.
hadi yemeğe evde olduğun için sana bıraksın.

ama öyle hergün misafir çağırmak da ne?

hazırlığı,temizliği,hizmeti yapacak sen olunca hiç de öyle keyifli gelmiyor.:(

canım benim yaşına öre büyük sorumluluk almışsın ayrıca kritik döneme gireceksin senin derlerinle ilgilenmen lazım eğer birşey yapılacaksa ortaklaşa yapın...annende dahil ılsun nebiliyim benim kızım küçük büyürse bukadar işi üstüne vermezsdim derslerinle ilgilen derdim..sadece yatağını toplamasını evi bozmamaı yeterli benim için..sende sınava gişreceğini soru çözmen gerektiği belirt...
Okullar açıldıgında öyle olucak. Tesekkur ederim :)

birden yazın öyküsü dizisinde umutun annesi gözümde canlandı.

çok anormal geldi bana açıkcası.
herkes gibi anneni savunmayı düşünmüyorum.

yardım ayrı,tüm yükü sırtına vurmak ayrı.

ben de anneyim ama aynı zamanda genç kız da oldum.

bir annenin çalışıyorum diye her işi kızına yüklemesi tembellik sadece.

iş hayatına girmenin havasıyla ayakları yerden kesilmiş.
tamam yıllarca kendi istediği gibi yaşamamış olabilir,pek sanmıyrum ama en azından hayallerine kavuşmuş diyelim.

bunun neticesi hayata haırlanan kızını küçümsemek olmamalı.
madem güçlü bir anne ,çocuklarının hayata güçlü başlamaları için destek olmalı.

sorumluluklarımızla,keyfiyetimizin arasındaki sınırı bilmeliyiz.

hafta sonu toptan bir gün kızlarıyla temizlik yapabilir.
hadi yemeğe evde olduğun için sana bıraksın.

ama öyle hergün misafir çağırmak da ne?

hazırlığı,temizliği,hizmeti yapacak sen olunca hiç de öyle keyifli gelmiyor.:KK43:
Yok hayır hergün misafir çagırmaz. Ama hergun arar ne yemek yaptın. Napıyosun diye sorgular. Ben çook etkilenıyorum bu durumdan. Benım için hiç iyi moral olmuyor. Sınava giricem onun içn hiç destek görmuyorum zaten. Cok zorr ooff :110:

Senin evin yemegini, temizligini düsündügün kadar; annenin de senin sinavini, gelecegini düsünmesi lazim. Tabii ki hepimiz annelerimize hizmet etmekten mutluluk duyariz ama evde zaten bi anne varken, senin bu yaşta anne rolü üstlenmen sacma. Calisiyo oldugu halde yemegini, temizligini aksamdan yapan bir cok anne biliyorum ben. Ozellikle okul acildiktan sonra sen okulunla ve derslerinle ilgilen tatlim.

ben seni anliyorum guzelim..
19 yasindaysan universite ogrencisisindir dimi..
az daha sIk disini,okullar acilinca tonla bahanen olcak zaten..
ne demek her calisan anne evdeki cocuguna is mi yikiyor..ozaman evladi kucuk olup calisanlar olsun gebersin..
sabret okulun acilsin..okul acildiktan sonra yine yardimin olur ama ev hanimi gibi isgormek zorunda degilsin.. sana yuklenirlerse kusura bakmayin zamanim yok dersin..
Okullar açıldıgında bu kadar sabır göstereceğimi sanmıyorum. Tesekkur ederiimm

Senin evin yemegini, temizligini düsündügün kadar; annenin de senin sinavini, gelecegini düsünmesi lazim. Tabii ki hepimiz annelerimize hizmet etmekten mutluluk duyariz ama evde zaten bi anne varken, senin bu yaşta anne rolü üstlenmen sacma. Calisiyo oldugu halde yemegini, temizligini aksamdan yapan bir cok anne biliyorum ben. Ozellikle okul acildiktan sonra sen okulunla ve derslerinle ilgilen tatlim.
Herseyın eşit olması lazım ama bakalımm. Okullar cabucaak açılsın. Tek derdim derslerim olsun. Tesekkurlerr

İşte ben sadece işi üstüme yıkmasından bahsetmıyorum. Onun bakımlı olmasından da.. Annem işte cok yüksek bi mevki de değildi. Şimdi ordan bi üst mevkiye gecti. Mümkün olmamasına ragmen. Şimdi onun da üstünü düşünüyo. Sonra onun da üstü. Müdürlüğe kadar. İyi de sormazlar mı adama senın tecruben yok. Egıtım durumun yok. Nasıl olacak o diye. Sonra da karsıma gecıp bana nispet yapıyor afedersiniz..
Öyle mümkün olmamasına rağmen üst mevkilerde takla atıp duruyorsa o işteki son zamanlarının tadını çıkarsın. Zemini sağlam olmayan bina bir süre sonra çatırdamaya başlar zaten. Üzüldüm annenin haline de. Şimdi üst mevkiye çıktı diye seni küçük görüyor halbuki sen 19 yaşındasın seni yüreklendirmesi gerekiyor hayata karşı kendi egosunu değil :KK43:

Evde oturup ot gibi yaşayacağına varsın olsun işten atılsın , yaşlılıktan konuşacak anıları olsun ,tecrübeleri olsun anlatacak yoksa hep başkalarını dinleyecek kendi hayatı renksiz olunca işten atılmak
çok normal ülkemizde hiç bir yerdede adalet yok torpil ve kayırmacılık sende aynıya yakın yaşayacaksın kadın hiç değilse iş hayatındaki tecrübelerini anlatır , yerleri sileceğine , insanın hergünü aynı geçmesi , küllü zarar bunuda bil
Yahuu ne alakası var Allah aşkınaa. En son kıskanacagım kişi annem olurr. Ben sadece gözü hep yukseklerde olsun istemıyorum. Azla yetınmeyi bilsin. O hırsı başına birgün iş açıcak diye korkuyorum. Sonra istediği olmayınca üzülücek. Onun iş olayları benı cok sasırtıyo. Arkadas cevresiyle o mevkiye geldi. Şimdi bi sorun oldugunda pat diye koyarlarsa kapının onune. Benım korkum o. Fazlasını istemesin. Ne olacagı hiç bilinmez şu hayatta. Annem çook saf onun için bunları söyluyorum.

bence sen anneni kıskanıyorsun...
sen çalışsan annen evde olsaydı sen işten gelince o kadıncağız ayaklarını bile yıkardı..
45 yaşına gelmiş, 2 yıldır çalışıyor
değişik insanlar tanımış, değişik ortamlara girmiş
ne güzel oralardan birşeyler öğrenmiş kendine bakıyor, makyaj yapıyor, kıyafet alıyor
Normal olan senin bunlara sevinmiş olmandı
sen annenin masa başı işi var fazla maaş veriyorlar kısmına bile takılmışsın
çok kızdım sana çok...
Üniversiteyi kazanınca o kadının masa başında oturuyor dediğin iş var ya ha o işten harçlığını alacaksın................

Öyle mümkün olmamasına rağmen üst mevkilerde takla atıp duruyorsa o işteki son zamanlarının tadını çıkarsın. Zemini sağlam olmayan bina bir süre sonra çatırdamaya başlar zaten. Üzüldüm annenin haline de. Şimdi üst mevkiye çıktı diye seni küçük görüyor halbuki sen 19 yaşındasın seni yüreklendirmesi gerekiyor hayata karşı kendi egosunu değil :KK43:
Evet iştee bende ondan bahsediyorum. Bi iş garantisi yok ki. Öyle çook yüksekten ucmasın. Sonra hayal kırıklıgına ugramasın dıye. Yoksa kıskandıgımdan değil. Ayrıca bunun nesini kıskanayım. Beni küçümsemesiinn. Kaç yaşına geldin nıye cocuk cocuk hareketler yapıyosun kii. Benım cocugum olsa ona böyle yapmam şahsenn

bence sen anneni kıskanıyorsun...
sen çalışsan annen evde olsaydı sen işten gelince o kadıncağız ayaklarını bile yıkardı..
45 yaşına gelmiş, 2 yıldır çalışıyor
değişik insanlar tanımış, değişik ortamlara girmiş
ne güzel oralardan birşeyler öğrenmiş kendine bakıyor, makyaj yapıyor, kıyafet alıyor
Normal olan senin bunlara sevinmiş olmandı
sen annenin masa başı işi var fazla maaş veriyorlar kısmına bile takılmışsın
çok kızdım sana çok...
Üniversiteyi kazanınca o kadının masa başında oturuyor dediğin iş var ya ha o işten harçlığını alacaksın................
Yaa ilk başlarda hersey çook güzeldii. Hoşuma gidiyodu. Annemin bi temeli yok ki. Herseyın böyle duzgun gitmesi benı suphelendiriyo. Bişey olucak üzülücekk. Yoksa neden parasına filan takayım. Yaptıgı işe takayım. Zaten o parayı görmedim bile ben. Nereye gidiyor hiç bilmiyorum. Şuana kadar bısey almak istesem de anneme alır mısın demedim. Cok takmam çunku.. Alsam nolucak neden saçma sapan seylere harcatayım parasıınıı. Annem tüm gün çalışıyo. Yorulmuyoda fazla. Ve parası da gayet iyi. Ama bu ona yetmıyo. Hep fazlasını istiyo. Ben bundan bahsedıyorum. Azla yetinsin yahu. Evde yemek yapıcm evde malzeme olmuyo. Para bırakmıyo. Ben ne yapıcam dıye kara kara düşünüyorum. Gelince de yaptıklarımı begenmıyoo. Artıkk lütfen anneni kıskanıyorsun demeyin. Çook komık geliyo çunkuu.. :110:

Annen ne güzel yeni hayat deneyimleri yaşıyor günleride dolu dolu geçiyor ne diye üzülüyorsun ki boş yaşamaktan iyidir , üzülecek diyorsun o halde kadınlar hiç bir işe bulaşmasın olu mu ,öyle olmaz tabi , hayat dediğin içinde stres ve üzüntü vardır bunları hiç bir zaman yok sayamayız
Evet iştee bende ondan bahsediyorum. Bi iş garantisi yok ki. Öyle çook yüksekten ucmasın. Sonra hayal kırıklıgına ugramasın dıye. Yoksa kıskandıgımdan değil. Ayrıca bunun nesini kıskanayım. Beni küçümsemesiinn. Kaç yaşına geldin nıye cocuk cocuk hareketler yapıyosun kii. Benım cocugum olsa ona böyle yapmam şahsenn

Evde oturup ot gibi yaşayacağına varsın olsun işten atılsın , yaşlılıktan konuşacak anıları olsun ,tecrübeleri olsun anlatacak yoksa hep başkalarını dinleyecek kendi hayatı renksiz olunca işten atılmak
çok normal ülkemizde hiç bir yerdede adalet yok torpil ve kayırmacılık sende aynıya yakın yaşayacaksın kadın hiç değilse iş hayatındaki tecrübelerini anlatır , yerleri sileceğine , insanın hergünü aynı geçmesi , küllü zarar bunuda bil
İşten atılmak mıı ?? Bunu dşünemıyorum hayata küserdi kesiinn.

Annen ne güzel yeni hayat deneyimleri yaşıyor günleride dolu dolu geçiyor ne diye üzülüyorsun ki boş yaşamaktan iyidir , üzülecek diyorsun o halde kadınlar hiç bir işe bulaşmasın olu mu ,öyle olmaz tabi , hayat dediğin içinde stres ve üzüntü vardır bunları hiç bir zaman yok sayamayız
Bak en ufak mevkideyken. Sırayla yukseldı. Ama kendıne guveni bi anda egoya dönüştü. Eski mevkisindekı arkadaslarına ezikleyerek bakıyor. İnsan geldiği yeri unutmamalı! O insanların senden ne farkı varkii. Eve gelince de benı eziyorr. Yanii egosuu tavannn. Buu ani çıkışları, sert düşüşlere sebep olsun istemıyoruum. Bilmem anlatabildim mi ?

Ya konuyu o kadar saptırmışsınız ki, kızcağız kendi gördüğü kırıcı muamelelerden bahsediyor şurda, hem annesinin yanısıra babasından da kırıcı şeyler görmüş, kadının süslenip püslenmesiyle ilgili bir derdi olduğunu yazmış mı, çok çok alakasız şekilde yorumlar gelmiş.

Kızcağızın derdi burada evdeki iş yükü arkadaşlar, bu sene onun en önemli senesi elinden test kitabı düşmemesi gerekiyorken kızın elinden tencere tava düşmüyor bir anormallik yok mudur bu durumda? Annesi birazcık daha dişini sıkabilirdi, bu kız şimdi istediği yeri kazanamazsa ne olacak? 19 yaşında birinin hayata atılması konusundaki güvenini yerle bir ederken kendi özgüveni tavan olan bir anne var karşısında. Üstelik daha ilkokul mezunuymuş. Çok sert bir şekilde düşüşü yakındır konu sahibinin annesinin. Ülkemizde masa başı iş için insalar kaç tane sınavlara giriyorlar, yok öyle gökten koltuğa düşmek, kaydırırlar bir gün ayağını o zaman kızı ona destek olur, yaptıklarına pişman olur.

Ya konuyu o kadar saptırmışsınız ki, kızcağız kendi gördüğü kırıcı muamelelerden bahsediyor şurda, hem annesinin yanısıra babasından da kırıcı şeyler görmüş, kadının süslenip püslenmesiyle ilgili bir derdi olduğunu yazmış mı, çok çok alakasız şekilde yorumlar gelmiş.
Zaten ya ben kendimi anlatamıyorum yada anlamak istemıyolar. Annemın baskısı bı yana babamın baskısı da var. Herseyı yapmış olmama ragmen. Annem odaya çekilip babama yakınıyor. Nazlanıyor. Sonra babam odaya gelip üstüme yürüyor. Annemde farkedipp koşarak geliyor ayırıyor yalandan. Bunlardan sıkıldım. Gunahh keçisi gibiyiimm. Bunaldııım. Bide gelipte onu savunmayın lütfeen.

Back
X