Annem çok değişti artıkk !!

Bakımlı olması falan dert olmasın, ev işi konusunda da bişey diyemem ama söyleniyor diyorsun, eziyor falan diyorsun, ne diyor ki? Hakaret mi ediyor? Nasıl eziyor seni? Ağır laflar falan mı ediyor? Eğer öyleyse ezdirme kendini. Anne olmak çocuğuna hakaret etme hakkı vermiyor kimseye. Sen bir bireysin. Ben birkaç örneğine şahit olmuştum benim ailemde yok ama bir iki arkadaşımda vardı, annesi ev işleri yüzünden kıza sürekli hakaretler ediyordu hatta bazen ağza alınmayacak laflar, arkadaşım son zamanlarda dayanamadı, annesi diye sesini çıkarmıyordu ama onun da bir kalbi var, duyduğu laflar yüzünden odasına kapanıp ağlıyormuş falan. Sonra arkadaşım da annesi hakaret ettiğinde ona diklenmeye falan başladı, sen bana hakaret edemezsin, ben bunları haketmiyorum, yeter artık beni sürekli aşağılıyorsun, küfrediyorsun falan diye. Kız diklenmeye başlayınca bütün ailesi kızı saygısız ilan etti. Çocuğunuzun saygılı olmasını istiyorsanız önce siz çocuğunuza karşı saygılı olacaksınız. Sen anne olarak ağzına geleni söyle, saygısızlık dizboyu ama çocuk itiraz ettiğinde "sus, saygısızlık yapma!" şeklindeki mantığı ben anlamıyorum. Kızılabilir falan ama ezmek, ağır konuşmak falan olmuyor yani.

Kızcağızın derdi burada evdeki iş yükü arkadaşlar, bu sene onun en önemli senesi elinden test kitabı düşmemesi gerekiyorken kızın elinden tencere tava düşmüyor bir anormallik yok mudur bu durumda? Annesi birazcık daha dişini sıkabilirdi, bu kız şimdi istediği yeri kazanamazsa ne olacak? 19 yaşında birinin hayata atılması konusundaki güvenini yerle bir ederken kendi özgüveni tavan olan bir anne var karşısında. Üstelik daha ilkokul mezunuymuş. Çok sert bir şekilde düşüşü yakındır konu sahibinin annesinin. Ülkemizde masa başı iş için insalar kaç tane sınavlara giriyorlar, yok öyle gökten koltuğa düşmek, kaydırırlar bir gün ayağını o zaman kızı ona destek olur, yaptıklarına pişman olur.
Gercekteen söylemek ıstediğim tam da bu. Onca insan çalışarak çabalayarak bu mevkiye geldiler. Senın bı guvencen yok ki. Şükretmeyi bil. Egoyu bırak. Yoksa banane süsünden püsünden. Ne karısayım. Ayagını kaydırıcaklar. Hayal kırıklıgına ugrayacak. Gercklerin farkına varsın. Hayat toz pembe değiill.

İş hayatında tabiki ezecek yoksa onu başkası ezer , samimiyet olmaz iş hayatında herkes arkadan bıçaklıyor sen daha üni okuyorsun annen doğrusunu yapıyor ama özel iş hayatında olmayan arkadaşlarla muhabbetini kesmiş ise tabi yanlış ama şartlar ve çıkarlar herkesi değiştiriyor hiç kimse aynı kalmıyor ,sen daha henüz hayatın içinde değilsin üni hayatı tatlı ,sinemaya gitmeler, gezmeler erkek arkadaşlarla konsere gitmeler ,henüz para kazanmıyorsun . İşe girdiğinde senle tekrar dertleşelim yalnız yemek için para bırakması şart annen parasını neyi biriktiriyor yıllardır evde ezik ve parasız oturmanın acısını çıkarıyor annen hırsa kapılmış oabilir kimbilir sizin yüzünüzden ne üzüntüler yaşadı ondan sert oluşu
Bak en ufak mevkideyken. Sırayla yukseldı. Ama kendıne guveni bi anda egoya dönüştü. Eski mevkisindekı arkadaslarına ezikleyerek bakıyor. İnsan geldiği yeri unutmamalı! O insanların senden ne farkı varkii. Eve gelince de benı eziyorr. Yanii egosuu tavannn. Buu ani çıkışları, sert düşüşlere sebep olsun istemıyoruum. Bilmem anlatabildim mi ?

sadece sana şunu söyleyeyim
bizlerde okuduk annem ev hanımı olmasına rağmen
2 kardeşimi ben büyüttüm resmen ve bundan hiç bir zaman ne şikayetçi oldum nede gocundum..
Ha bu doğru mu asla tamamen doğru değil
Ama hayat şartları hepimize lay lay lom değil
Bende masa başı işi yapıyorum ama
akşam eve yorgunluktan kendimi zor atıyorum
ki paranın hesabını sana vermek zorunda değil
daha çoğunu kazanmak daha rahat yaşamak imkanı varken
neden azla yetinsin ki???

Bakımlı olması falan dert olmasın, ev işi konusunda da bişey diyemem ama söyleniyor diyorsun, eziyor falan diyorsun, ne diyor ki? Hakaret mi ediyor? Nasıl eziyor seni? Ağır laflar falan mı ediyor? Eğer öyleyse ezdirme kendini. Anne olmak çocuğuna hakaret etme hakkı vermiyor kimseye. Sen bir bireysin. Ben birkaç örneğine şahit olmuştum benim ailemde yok ama bir iki arkadaşımda vardı, annesi ev işleri yüzünden kıza sürekli hakaretler ediyordu hatta bazen ağza alınmayacak laflar, arkadaşım son zamanlarda dayanamadı, annesi diye sesini çıkarmıyordu ama onun da bir kalbi var, duyduğu laflar yüzünden odasına kapanıp ağlıyormuş falan. Sonra arkadaşım da annesi hakaret ettiğinde ona diklenmeye falan başladı, sen bana hakaret edemezsin, ben bunları haketmiyorum, yeter artık beni sürekli aşağılıyorsun, küfrediyorsun falan diye. Kız diklenmeye başlayınca bütün ailesi kızı saygısız ilan etti. Çocuğunuzun saygılı olmasını istiyorsanız önce siz çocuğunuza karşı saygılı olacaksınız. Sen anne olarak ağzına geleni söyle, saygısızlık dizboyu ama çocuk itiraz ettiğinde "sus, saygısızlık yapma!" şeklindeki mantığı ben anlamıyorum. Kızılabilir falan ama ezmek, ağır konuşmak falan olmuyor yani.
Eve geliyor. Başlıyor etrafı didik didik incelemeye.. Bu nıye öylr bu nıye böyle. Yemek yapınca bunu nedn yaptın. Bunu begenmedım. Zaten derslerim konusunda hiç destek görmuyorum. Gerçi şuana kadar hiç destek görmedim orası ayrı da. Hep aşşagılıyor. Senın gibiler söyle iyi böyle iyi. Hanıı nerde? Annesine emır buyuran cok arkadasım var. Ben şaşırıyorum yanı gorunce. Anneme agzını dahi açamıyosun. Başlıyor kırıp dökmeye. Bide telefonla arayıp ınsanlara söyluyor. Bana söyle diyor. Söyle yapıyor diye. Rezil ediyor. Babama sürekli naz yapıyor. Yoruluyorum dıye. Babam da sırf eve para getiriyor dıye ona yagcılık yapıyor. Sonra bana yuklenıyor. Odaya gelıyor. Ustume yuruyor. Sonra annem hemen gelıp ayırıyor. Yalandan.. Bi keresinde teyzmde sahıt oldu bu duruma. Teyzem sinirlendı tabii. Ama annem ilgilenme yalandan dıkkat cekmek için aglıyor dedi. Ben cocuk değilim kii. Psikolojim alt üst oldu. Bana hiç bir sekılde guvenmıyorlar zaten. En buyuk korkum da üniversiteyi kazanırsam gıcıklıgına göndermemesi.. :KK43:

Genelde üniye giden genç kızlarımız ev işi sevmez genelde gezmeyi,tozmayı bol,bol para harcamayı severler , sorumluluk zaten hiç üstlerine almayıda sevmezler ama bunlar nasıl birey olacak yarın iş hayatında verilen görevleri sorunsuz ve tam yapacak , evlilik hayatı nasıl olacak böyle sorumsuz bireylerin , şlmdiden anneni şikayet ediyorsun yarın iş hayatında çok arızalı tipler nasıl baş edeceksiniz ,merak ediyorum?

Genelde üniye giden genç kızlarımız ev işi sevmez genelde gezmeyi,tozmayı bol,bol para harcamayı severler , sorumluluk zaten hiç üstlerine almayıda sevmezler ama bunlar nasıl birey olacak yarın iş hayatında verilen görevleri sorunsuz ve tam yapacak , evlilik hayatı nasıl olacak böyle sorumsuz bireylerin , şlmdiden anneni şikayet ediyorsun yarın iş hayatında çok arızalı tipler nasıl baş edeceksiniz ,merak ediyorum?
yalnız kızcağız daha liseye gidiyormuş üniversiteye değil

Kadın belkide menopoza girdi
İş hayatında tabiki ezecek yoksa onu başkası ezer , samimiyet olmaz iş hayatında herkes arkadan bıçaklıyor sen daha üni okuyorsun annen doğrusunu yapıyor ama özel iş hayatında olmayan arkadaşlarla muhabbetini kesmiş ise tabi yanlış ama şartlar ve çıkarlar herkesi değiştiriyor hiç kimse aynı kalmıyor ,sen daha henüz hayatın içinde değilsin üni hayatı tatlı ,sinemaya gitmeler, gezmeler erkek arkadaşlarla konsere gitmeler ,henüz para kazanmıyorsun . İşe girdiğinde senle tekrar dertleşelim yalnız yemek için para bırakması şart annen parasını neyi biriktiriyor yıllardır evde ezik ve parasız oturmanın acısını çıkarıyor annen hırsa kapılmış oabilir kimbilir sizin yüzünüzden ne üzüntüler yaşadı ondan sert oluşu
Öncelikle söyle söyleyım. Hani diyorsun ya samımıyet olmaz iş hayatında diye. Zaten arkadas sayesınde o duruma geldi. O yuzden dediğin gibi güvenmemek gerek. Eger iş garantisi olsaydı bısey söylemezdim. Ayrıca unıversıte okumuyorum. 8 ay sonra hayatımın sınavına giricem. Öyle tatlı gezmelerim, konserlere gitmelerim de yok. Bunu da belirteyim. Ayrıca benım yuzumden ne üzüntüsü yaşayacak ?? Bence sen yazdıklarımı dikkatlice okudugunda konusalım. En dogrusu bu

Üniversitey gitmıyorum. 8 ay sonra sınava giricem. Zaten evden çıktıgım hiiç yook. Sen benı komple yanlış anlamıssın

Eger anne babaysan evladının kıymetını bıleceksın,19 yasındakı bır kısı tum evın yukunu okuluda varken nasıl kaldırabılır cocuga ezıyet resmen bu, adaletlı olup ıs bolumu yapsın 15 yasındakı kızı da bırseylerın ucundan tutabılır...öyle bır zamanda yasıyoruz kı analar babalar cocukdan beter cocuklar onları ıdare edıyor..Allah yardımcınız olsun canım,elbet bakımlı olsun ama hıcbırsey cocuklarından daha degerlı olmamalı..

Sende oturup annele konuşacaksın burada anlattığn dertlerini ona anlatacaksın , cesurca

Annem bana tatlı dille kızım söyle yapar mısın böyle yaparmısın dese neden kızayım ? Bana emrivaki yapıyorr. Çıkışıyoo. Hizmetci muamelesi görmesem zaten bunu burda söylemem. Ben çalışsam bıle onun gibi ayılıp bayılmam emınım.
Yok bide annen sana yalvarsın istersen kızım ne olur iş yap diye

annen niçin mutlu olmalısın bence.anneme hizmet ederken gocunmam zevk duyarım.kıçını devirp yatsın hiç önemli değil benim için anne neticede.sende abartma mutlu olması için elinden geleni yap.gık deme
Iyi de arkadaşım annesi kendi hayatını yaşarken evladının hayatını düşünmeli evdeki sorumluluklar evlat tan önce annenin görevi yardimci olmasi farklı evin tüm işinin omuzlarında olmasi farklı. Düşünceli bir anne olsa kızının geleceğini düşünür ev temizliğimi önemli çocuğunun yarinlarimi .öğrenci olmak bukadar basit değil sürekli sınava hazırlanan çalış çalış olmaz böyle annelere herzaman saygimız var ama evladını dünyaya getirdiyse onun geleceğini düşünmek zorunda en azından ona ders çalışacak zamanı bırakmak zorunda.herkesi tasiyabilecegi bir yük vardır fazlasını kaldıramaz insan benim kızım olsa kendi odasını toplasin yeter derdim belki yaz tatillerinde bazen öğrenmesi için yemek yaptırabilirdim ama fazlası okuyan bir genç için abartı annelik kendinden önce evladını düşünmektir bazen alıp karşına dertlesmektir doğurmakla bitmiyor neyazikki annelik

Iyi de arkadaşım annesi kendi hayatını yaşarken evladının hayatını düşünmeli evdeki sorumluluklar evlat tan önce annenin görevi yardimci olmasi farklı evin tüm işinin omuzlarında olmasi farklı. Düşünceli bir anne olsa kızının geleceğini düşünür ev temizliğimi önemli çocuğunun yarinlarimi .öğrenci olmak bukadar basit değil sürekli sınava hazırlanan çalış çalış olmaz böyle annelere herzaman saygimız var ama evladını dünyaya getirdiyse onun geleceğini düşünmek zorunda en azından ona ders çalışacak zamanı bırakmak zorunda.herkesi tasiyabilecegi bir yük vardır fazlasını kaldıramaz insan benim kızım olsa kendi odasını toplasin yeter derdim belki yaz tatillerinde bazen öğrenmesi için yemek yaptırabilirdim ama fazlası okuyan bir genç için abartı annelik kendinden önce evladını düşünmektir bazen alıp karşına dertlesmektir doğurmakla bitmiyor neyazikki annelik
İşte böyle duygusuz yapanlara söyleyecek bısy bulamıyorum. Anne olabilir ama bu onun haklı oldugunu göstermez. Benım de haklı oldugum konular var. Tek isteğim anlayıs

Uzul
İşte böyle duygusuz yapanlara söyleyecek bısy bulamıyorum. Anne olabilir ama bu onun haklı oldugunu göstermez. Benım de haklı oldugum konular var. Tek isteğim anlayıs

Üzülme tatlım zamanla hersey yoluna girecek başkalarına kotulemesinide umursama bence anne saygısızlık etme tabiki ama yetisemwdigin yerde birak kalsın işler hedeflerine odaklan pozitif düşün inş güzel olacak hersey

Uzul

Üzülme tatlım zamanla hersey yoluna girecek başkalarına kotulemesinide umursama bence anne saygısızlık etme tabiki ama yetisemwdigin yerde birak kalsın işler hedeflerine odaklan pozitif düşün inş güzel olacak hersey
Anneme zaten saygisizlik yapmiyorum. Ama bilmiyorum. Umursamamak en iyisii. Hedeflerime yogunlasicaam. Tesekkurler

Back
X