- Konu Sahibi busrapapatya33
Bakımlı olması falan dert olmasın, ev işi konusunda da bişey diyemem ama söyleniyor diyorsun, eziyor falan diyorsun, ne diyor ki? Hakaret mi ediyor? Nasıl eziyor seni? Ağır laflar falan mı ediyor? Eğer öyleyse ezdirme kendini. Anne olmak çocuğuna hakaret etme hakkı vermiyor kimseye. Sen bir bireysin. Ben birkaç örneğine şahit olmuştum benim ailemde yok ama bir iki arkadaşımda vardı, annesi ev işleri yüzünden kıza sürekli hakaretler ediyordu hatta bazen ağza alınmayacak laflar, arkadaşım son zamanlarda dayanamadı, annesi diye sesini çıkarmıyordu ama onun da bir kalbi var, duyduğu laflar yüzünden odasına kapanıp ağlıyormuş falan. Sonra arkadaşım da annesi hakaret ettiğinde ona diklenmeye falan başladı, sen bana hakaret edemezsin, ben bunları haketmiyorum, yeter artık beni sürekli aşağılıyorsun, küfrediyorsun falan diye. Kız diklenmeye başlayınca bütün ailesi kızı saygısız ilan etti. Çocuğunuzun saygılı olmasını istiyorsanız önce siz çocuğunuza karşı saygılı olacaksınız. Sen anne olarak ağzına geleni söyle, saygısızlık dizboyu ama çocuk itiraz ettiğinde "sus, saygısızlık yapma!" şeklindeki mantığı ben anlamıyorum. Kızılabilir falan ama ezmek, ağır konuşmak falan olmuyor yani.